2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Kismanó! Ne aggódj, nekem is régen sokat mondták a lányommal kapcsolatban, hogy a babák egyik hónapban inkább híznak, míg a másikban inkább nyúlnak. Szofikám mindig is épphogy súrolta az alsó határt minden téren, 1 évesen kisebb volt mint Donát 6 hónaposan. Most 6 évesen teljesen átlagos, 116 centi és 18 kiló, ami őt tekintve nagyon nagy szám.
Anna is szépen halad, csak maradjon mindig ilyen vidám és egészséges! :)
Sziasztok!
Én tuti beszóltam volna a szülőknek, bár morfondíroztam volna, hogy hogyan is legyen. De szar is egy ilyen helyzet.:((
Bettus! Nagyon jó a cikked!!
Ja, délután "bekattantam" kicsit..Néha rámjönnek ilyenek. Olvasgattam a neten a kozmetikai cikkekről, meg a babatermékekről és összetevőikről..Majd elmentem a müllerbe és vettem Bercinek "mindentőlmentes" növényi, ökotesztes, stbstb. kalendulás szettet (fürdő-sampon, testápoló). Nah, én ilyen bolond vagyok.
Akkor biztosan nincs gond, ha mindketten megnyugtattak! Biztos elküldtek volna valami kivizsgálásra, ha a doki úgy ítéli meg. Ne aggódj! (tudom, könnyű mondani..mondom én, aki állandóan parázik valamin) :)
Sziasztok!
Megvolt a státusz. 5690gr és 63cm. :-(
Majdnem elsírtam magam, ebben a hónapban 150gr-ot hízott. A Dr. nő és a védőnő kórusban nyugtatgattak, hogy nincs gond, nőtt most 2cm-t meg ugye fogzik és azért.
szopozás közben is rugdos a lábával meg a kezével csapdos
Tekla ezerrel rugdos, ahogy a lába hozzáér vmihez.
Próbáld ki sztem is ezt a csontkovácsot!hátha.....
Én sem bírtam volna megállni beszólás nélkül.főleg ha a kis személyes dolgait tapizta cumi stb..
De egyértelmű hogy a szülei nem törődtek vele :(
öcsink is csinálja.nem hiszem hogy ez baj lenne.
Hála az égnek semmi baj!!!!!!!!!felkaptam és már vett levegőt.
Egyetértek! Bár tudom én is dilemmáztam volna hogy hogyan is szóljak....
Szió mindenki! Lenne egy kérdésem: amikor a ti babáitok hason vannak akkor ők is csapkodják a lábaikat a földhöz? Mert Márk ezt csinálja. Gondolom nem fáj neki mert akkor abbahagyná... Alvás közben (még hason alszunk) pedig enyre többször rugdalja a lábait. Ez nem régóta van. Normális ez?
Én nem bírtam volna szó nélkül.
De minden rendben van nem?
Jaj!!!!!!!most először besípolt a légzésfigyelőnk!!!!!!!!!!!!!!!!!gyors szaladtam eszeveszetten hozzá felkaptam és nekiállt lélegezni!!!!!!!!Nagyon besza....tam
Hát én olyan mérges vagyok még mindig!! Képzeljétek el..Délelőtt fodrásznál voltam, vittem Bercit is, betoltam a kocsiban, feltámasztottam az ülését félig, tök jól elnézelődött, úgy állítottam a kocsit, hogy a tükörből láttam. Aztán jött egy párocska/vagy házaspár egy kb. 3 éves kislánnyal. A kiscsaj ugye "betámadta" a babakocsit, kivette Berci mellől a cumiját meg az elefánt rágókáját és azzal flangált, meg hajcsatokkal és hajcsavarókkal ügyeskedett a babakocsinál..össze-vissza fogdosta a Berci kezeit meg a fejét!!, toligálta a babakocsit A szülei meg vidáman társalogtak 5 méterrel arrébb és egy rohadt szót nem szóltak volna, azt hittem szétrobbanok!!! A fodrászcsaj is észrevette, oda is súgta nekem, hogy "figyelem" (meg ő szólt rá a gyerekre, ugye viccesen, mert az anyjáék előtt csak nem mondhatja, hogy hagyd már békén a kisbabát), mert ugye én meg hajvágás-szárítás közben forogtam hátra.. Útálom, amikor egy ekkora babát össze-vissza fogdosnak, pláne egy gyerek, aki kitudja hol nyúlkált előtte, na meg hajcsatokkal ne hadonásszon már a féléves gyerekem fejénél!! Na félre ne értsétek nem a kislányra haragszom, hanem a hülye szüleire!! Merthát erre nem találok jobb szót!
sziasztok!
de hogy fáj a lábad egyébként? csak az egyik? Ha mozogsz? Vagy állandóan? Nem tudom, hogy mi lehet akkor a probléma.. :(
ja és épp köztünk aludt :(
Máténk este 9kor aludt éjjel többször fent volt elég nyugtalanul alszik már sajnos nappal is.Amúgy 8kor keltünk fel rendesen.
Nagylány is fent volt 4kor mondta hogy pisi de befolyt neki :( úgyhogy ágynemű csere meg pizsicsere :( de még utána is voltunk pisilni szerintem sokat ivott lefekvés előtt.
Sziasztok!
Nagyon jól leírtad a szüléstörténeteteket jó volt olvasni :)))))
Én is meg írtam az első terhességemet talán az is lassan megjelenik :)
Most látom, hogy felkerült a szüléstörténetem a Vajúdás és szülés témába, akit érdekel (3 hete írtam)
Sziasztok!
Az egy kínzás Viki!
Anyukám volt pár éve, hát, azt hittem eltöri mindenét.
Szép jó napot mindenkinek! Sorry de mostanában úgy alakulnak a napjaink hogy nem igen tudok jönni. Márk csak kocsiban hajlandó elaludni s én így tologatom a kis drágát. Ha jön az ismerős csajszi akkor egész délután ha nem akkor hazajövünk miután elaludt s én átmegyek háziasszonyba. Bár nem panaszkodhatom mert a reggeli ébredése után olyan 2 órára már alszik egészen 1/2 12ig mert akkor felkeltem különben ordítás lenne ebédnél az éhség miatt. Ott megint fent van olyan 2 és 1/2 órát majd alszik s a délutáni alvása után bírja olyan 3/4 9ig illetve 9ig. Ma reggel mondjuk 1/2 8kor kelt de úgy hogy előtte 1/2 4től 5ig viháncolt. Sikított, dumált, még apa is hallotta pedig az nagy szó! Hajnalban kelt evett 160 ml-t (pedig este 190 ml-t vágott be) s nem akart az istennek sem visszaaludni. Bár már éjszakára a 6 hónapos kortól való tápszert kapja. Hogy mikor fogja átaludni az éjszakát fogalmam sincs. De lehetne rosszabb is a helyzet... Képzeljétek ha minden igaz akkor átfordultunk egyszer hasról hátra és egyszer hátról hasra. Azért írom így mert én nem láttam apa pedig elbambult a tv-n s csak azt vette észre hogy huppan mellette a kicsi. Mikor utólag kérdeztem a helyzeteket már nem tudta megmondani. Hja, férfi :DDDDDD Röviden ennyi. Fogacska még nincs de remélem hamarosan kint lesz. Nagyon nyálaskodunk már... Remélem minden baba s mama jól van! Ha tudok még jövök, addig is sok pusszantás mindenkinek!
Megvolt a 6 hós státusz: 7400 g és 66cm, feje és mellkasa 44cm. 3 hét alatt hízitt 400-at. 7végén kezdjük a zöldségeket.
Utólag is nagyon boldog névnapot Fanninak! Érezzétek jól magatokat! :)
További ajánlott fórumok: