Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 PIC fórum

2010 PIC (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
2013. dec. 11. 09:37
Nálunk úgy bejött az ovi, hogy átadni is nehezen tudom a a pozitív tapasztalatokat írásban... Emma kinyílt, 10 perces meséket mesél, hallott tartalmat és saját gyártmányt is, többszörösen összetett mondatokban. Nagyon kommunikatív, beszél, mesél, kérdez: már nem csak tőlünk. Vannak barátai (névvel, életkorral, ovisjellel, testvéreik nevének felsorolásával stb), mesél más emberekről. Kialakított szokásokat, amikhez ragaszkodik, és elmagyarázza miért. "Megtanult játszani" - és diktálja nekünk is a tempót, ki-micsodaa-hol-mit csináljon, és kerekedik a mese. Hétfőn mézeskalácsot sütöttek, de csináltak már lekvárt, kalácsot, süteményt. Tetszik, ahogy az ünnepekhez állnak. Nagyon babusgatósak az óvonénik, ez nekünk legaábbis nagyon bejött - (messze jobb, mint a bölcsi, amit nagyon bánok így utólag, mégha csak 2-3 órákat volt is, Róza nem fog...). Figyelmes lett, másokat megszólít, segítséget ajánl fel, megnyugtat már szavakkal is. Szóval elképesztő, mekkora ugrás a kommunikációban és a szociális kapcsolatkban!!!! Nagyon jó az ovi, és messze van tőlünk kicsit, meg macera, de maradunk, mertnagon jó! Az is tetszik ahogy a családokhoz viszonyulnak: a gyereket családban látják, meg a nevelési programot is. Az egyik óvonéni öregróka, tele kézműves ötletekkel, játékokkal, a másik kezdő, profi zenész, zenepedagógus, ez nagyon jó nekünk. Van egy aszisztens, aki az sajátos nevelésá igényá gyerekeknél segít - nem csak nekik, hanem a többieknek is -efogadni, játszani, de persze pisilésnél, fogmosásnál is: egy kincs, fantasztikus, tele szeretettel. És a dadus néni is szerves része aa csoportnak, Emma nagyon szereti. És igen: egyedül öltözik, vetkőzik, fésülködik, wc-zik, fogat mos. Ezekre nem én ösztökéltem, - mármint az önállóságra ezekben, hanem automatikusan jött, és nagyon ügyes!!! Az ovi nagyon jó általában is, mi pedig nagyon szerencsések vagyunk ezzel az ovival. Jajj: és a legjobb: amikor az óvonéni megdicséri a gyereket - hát azt tessék kibírni sírás nélkül!!! Mondta, hogy Emma egy tündér, egy kis lebegő tünemény, ahogy szereti a többieket, ahogy segít, kedveskedik, vígasztal, egy igazi kis tündérke, aki nagyon figyel mindenkire, ügyes, stb. És akkor az ember elolvad, mert tényleg ilyen, de olyan jó hallani (el is határoztam, hogy sokkal többet fogom dicsérni a tanítványaimat a szüleiknek, ha ez ennyire jó :) :) :) ) Úgyhogy szerintem nagyon jó lesz az ovi, hajráhajrá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2013. dec. 11. 09:19
Lécci, írjátok le, hogy miért alternatív iskolában gondolkodtok? Miért Waldorf, Montessori? Ősszel csináltam egy montessoris továbbképzést, nagyon tetszett, hihetetlen színes, szívesen csinálnám is, fogom is használni a tanultakat, de inkább olyan csoportban, ahol több a "más nevelési igényű" gyerek, ahol nagyon eltérő képességű gyerekek vannak, tanulási zavarokkal,nehézségekkel a skála mindkét irányban akár, ott tényleg jól használható - és ezt gondolom a Waldorf-módszerről is. Vannak, akiknek nagyon jó, és csak ez jó. Szóval teljesen értem, ha valaki arrafele veszi az irányt, de nagyon érdekelne, hogy milyen "indítékok" voltak, vannak!
5203. PICZsuzsi (válaszként erre: 5202. - Tassy kriszti)
2013. dec. 10. 17:17

Húúúú de izgi! Gondolom várod már:) Lesz beszoktatás? Bár már ez a mikulásozás is olyasmi..

Hát igen, én is csodálkozom hogy hogy bírják az óvónénik és társaik, amikor 25-30 gyerek nyúzza őket..

Lehet hogy mire annyi idősek lesznek a fiúk, lesz már fehérváron is waldorf iskola. Állítólag mostanában nagy az érdeklődés..

5202. tassy kriszti (válaszként erre: 5200. - PICZsuzsi)
2013. dec. 10. 16:59

valahogy én is így vagyok ezzel. én is nagyon szeretném ha az iskola waldorf vagy montessori módszer alapú lenne, ahová majd járhatunk. ha a 4 elemi még nem is, utána már nagyon arra törekednék. persze egy ilyen sincs fehérváron, úgyhogy az a jövő zenéje lesz, hogyan oldjuk ezt meg. de lehetetlen nincs, ugye Zsuzsi, ez is összejött.

amúgy pont ma voltunk az oviban a mikulás ünnepségen, és mivel a gyerekeim kiszaladgáltak hozzám, kénytelen voltam bent maradni velük, és végigülni..így kaptam egy óra ízelítőt az ottani létből. megjegyezném, le a kalappal minden óvónéni és dajkanéni, meg tanárnéni, meg bölcsisnéni, meg tanítónéni előtt, de komolyan. ez tényleg egy életforma,h ezt bírd, szeresd és akard is! :) amúgy nem volt semmi gubanc, remélem így is marad. haha.

a helyzet itt változatlan, január 6-án kezdünk. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

5201. PICZsuzsi (válaszként erre: 5199. - PICZsuzsi)
2013. dec. 10. 13:18
Amúgy kihasználtuk, vettünk néhány gatyót:)
5200. PICZsuzsi
2013. dec. 10. 10:32
Tegnap voltunk megnézeni egy waldorf ovit. Már egy ideje nyomozunk utána. Az iskolát hamar eldöntöttük, hogy alternatív legyen, aztán rájöttünk hogy akkor ovinak is legjobb lenne ez a vonal. Az óvónéni akivel beszéltünk nagyon aranyos, és szinte már fel is vagyunk véve! :) Még januárban kérnek egy megerősítést és akkor szeptembertől mehetnek a gyerekek. Nagyon örülük ennek, itt eléggé esélytelennek tűnt bejutni egy "jó" állami oviba. 4 waldorf van elérhető távolságban, amiből 2 teltházas! Szóval az elején ez is elkeserítő volt, de gondoltam ha ide kell járnunk, úgy is bejutunk. Szerencsére megtaláltuk a nekünk megfelelőt és szeretettel várnak! :) Kinél hogy áll az ovi projekt?
5199. PICZsuzsi (válaszként erre: 5198. - Tassy kriszti)
2013. dec. 5. 11:22
hú, köszi:)
5198. tassy kriszti (válaszként erre: 5197. - PICZsuzsi)
2013. dec. 4. 19:52

már a címére sem emlékszem amúgy, csak valahogy beugrott. ok, és persze, én ne bírnám ki? :)

szoktad emlegetni a h&m-et, most december 10-ig 20%-os végösszegi kupon nyomtatható a honlapjukról, ha szeretnél ott addig vásárolni. bár, ki ne szeretne, nemde?? :)

5197. PICZsuzsi (válaszként erre: 5196. - Tassy kriszti)
2013. dec. 4. 19:28
Szerintem elég jó, az elején belemélyedtem, aztán hetek óta ott áll a fiókban. Szóval szívesen kölcsönadom ha kibírod addig amíg talizunk.:)
5196. tassy kriszti (válaszként erre: 5195. - PICZsuzsi)
2013. dec. 4. 19:11

hasonlóképpen :)


Zsuzsi, valamikor kérdeztél egy ikres könyvről fészen,h hol lehet beszerezni. jó témájú, érdemes beszerezni??

nekem egy ilyenem sincs és még soha nem is olvastam a témában, de most valahogy kedvet kaptam hozzá.

5195. PICZsuzsi (válaszként erre: 5194. - Tassy kriszti)
2013. nov. 30. 20:37
Igen, nálunk is szokott már ilyen lenni elég sűrűn. Azt nagyon szeretem, amikor olyan JÓL elvannak, tényleg csak zavarnék ha beleszólnék. Röhögcsélnek, magyaráznak, nagyon cukik. Fel kéne venni néha 1-2 jelenetet. De ilyenkor inkább sunyin teszek-veszek;)
5194. tassy kriszti (válaszként erre: 5193. - PICZsuzsi)
2013. nov. 30. 19:03
Igen, minden alkalom dupla ajándékot jelent. De nem baj, legalább szépen megosztoznak rajta. Milyen jó is,h ketten vannak!!! Mostanában alakult ki nálunk,h nagyon jól eljátszanak egymással, (nálatok??) egyszerűen már nem kellek állandóan, beszélgetnek, rötyögnek, futkároznak, bújócskáznak, aztán amikor megunják, jönnek,h csiki-csiki, nah, akkor újra bejövök a képbe. :)
5193. PICZsuzsi (válaszként erre: 5192. - Tassy kriszti)
2013. nov. 30. 16:52
Köszönjük:) Persze Julika is kapott Andris-névnapi ajándékot;) Egy Maszat alszik meg egy Boribon házikója lett az ajándék, ma már vagy háromszor elolvastuk.. :)
2013. nov. 30. 14:53
Boldog névnapot Andrisnak!
5191. tassy kriszti (válaszként erre: 5190. - PICZsuzsi)
2013. nov. 30. 14:50

Ezt a típusú kisautót nem ismerem, majd utánanézek, mert Dani nagy autórajongó. Vagyis mindkettő, de a játékautókkal Dani nagyon szeret játszani, apa autójával pedig mindketten :), nagy a harc ki mikor üljön a kormány elé.

Nálunk is az van,h a szüleim mikulás és szülinapi ajándékát én rendeztem, vagyis amiről azt gondoltam,h hasznos és jó is, azt vettem meg. Így Tőlük Mikulásra könyvet kapnak a csomagba (a kis édesség mellé) az egyik amit ajánlottál Janikovszky Évától, a másik a Laci és az oroszlán. Szülinapra duplo legót, mert újabban megint jól eljátszanak azokkal amit még tavaly kaptak karácsonyra, vonatos és motoros lesz. Tőlünk mikulásra amit kértek és már írtam, szülinapra a party-t kapják, tortát, meg egyebeket. A karácsonyi ajándékot még nem döntöttük el, lehet kétélű korcsolyát kapnak, ha találunk a lábukra megfelelő méretűt. A többit/többiekét nem tudom, majd ami lesz az lesz. A hátizsák szerintem nagyon jó ötlet, ha nem lenne én is biztos vennék nekik, mert egy-egy kismacival alszanak, és már megbeszéltük,h azt viszik az óvodába is aludni magukkal, úgyhogy reggel bepakoljuk, du. hazahozzuk az oviból, hátizsákban ki-ki a magáét. Még a keresztanyjuktól kaptak régebben. Most jut eszembe, nem is tudom,h lehet-e vinni saját cuccot, ezt még meg kell kérdeznem.

5190. PICZsuzsi (válaszként erre: 5189. - Timi555)
2013. nov. 30. 14:13
Kedvencünk a defiants autók. Julika is kap, mert láttak róla videót és nagyon tetszett nekik. [link] Akkor lesz két hátizsák, egy pónis meg egy markolós. Ez az ötlet onnan jött, hogy amikor mentek kirándulni a bölcsivel, Andris vitte a mini bringás hátizsákunkat, (pont jó rá), Julika meg egy pingvines táskát. Teljesen beleszerettek. Ezért kitaláltuk, hogy kapnak gyerek hátizsákot, amibe belefér egy kulacs meg egy szendvics, mert biztos az ovival is fognak majd kirándulni. Akkor lesznek még duplók, (számvonatos meg hamupipőkés) egy laptop és egy fali rajztábla, aminek egyik fele krétás, másik filces. Ezeket rendeltük mi, és szétosszuk, pl a hátizsákokat az én szüleim által kapják meg. Aztán még lesz a család többi tagjától fésülhetős póni (Julika nagyon szereti) katicás társas, a többit nem jegyeztem meg. Szóval jövő héten szelektálnom kell az eddigi játékaikat, szerintem 40%-a mehet a bölcsinek. És ti miket vettetek? Kíváncsi vagyok mivel szeretnek játszani a gyerkőcök!
5189. timi555 (válaszként erre: 5185. - PICZsuzsi)
2013. nov. 28. 08:17

És milyen ajándékokat vettetek? Sorold, sorold, hátha olvasok valami jó ötletet. :)

Egyébként így szülinap+karácsonyra tényleg jó sok dolog összejön nekik.

5188. timi555 (válaszként erre: 5186. - Tassy kriszti)
2013. nov. 28. 08:15
A kis éhenkórász. Nagyon cukik :)
5187. Szilviemma (válaszként erre: 5186. - Tassy kriszti)
2013. nov. 25. 15:14
Éééédesek!!!!
5186. tassy kriszti (válaszként erre: 5185. - PICZsuzsi)
2013. nov. 25. 13:13

Dani: 'piros autót, sárga autót'

Bende: 'túró rudit'. :)

5185. PICZsuzsi (válaszként erre: 5183. - Tassy kriszti)
2013. nov. 23. 15:12
De cuki? És miket kérnek? Mi már majdnem kész vagyunk az összes ajándékkal, már csak szét kell osztani, hogy mit mire kitől kapjanak. Egész komoly kis táblázatot vezetünk..
5184. PICZsuzsi (válaszként erre: 5182. - Tassy kriszti)
2013. nov. 23. 15:10
Nem tudtam megnyitni..
2013. nov. 23. 13:20

előzmény: Feri napok óta kérdezgeti a gyerekektől,h na mégis mit hozzon a mikulás? gondolják ki, mert hétvégén írnak neki levelet...


Bende ma ebéd közben felállt a székére, ránézett az ablakra ragasztott mikulásra, majd megkérdezte:


'nah, mit hozzon az öreg?' :))


ezt honnan??

2013. nov. 23. 13:05

bocsi ezért a kisfilmért, de olyan megható és csodálatos:


[link]

5181. PICZsuzsi (válaszként erre: 5180. - Tassy kriszti)
2013. nov. 22. 18:39
Írtam a fb-on privát üzit.:)
2013. nov. 22. 16:43

ok. értem. amiben most vagyunk az is zártkörű.


dee, hogy írtál postot, ha nem lehet látni Őket. ezt nem értem. akkor hogyan tovább??

5179. PICZsuzsi (válaszként erre: 5177. - Tassy kriszti)
2013. nov. 22. 16:09
Igen, már mindent eladtam! :) Írtam nekik egy postot, hogy vegyenek fel. Azért nem látod, mert zártkörű csoport.
2013. nov. 22. 12:58
nálatok volt már szükség tornacipőre? ha igen, hol vettétek, és milyennek találtátok használatkor? a lényeg,h gumitalpú bebújós legyen. ha nem, van ötletetek hol lehetne? decathlonban már néztem, de elég gyengének találtam minden téren, más ötlet esetleg?
2013. nov. 22. 12:49
Zsuzsi, az 'ikresek országosan' a fészen van? mert már kerestem, de nem dobott ki találatot. segítesz nekem? ott adtad el Te is cuccaidat, vagyis a gyerekekét :)?
5176. Szilviemma (válaszként erre: 5175. - Timi555)
2013. nov. 18. 17:59
Naaaagyon szereti!!! Most itthon tartottam, mert köhög, pedig nagyon menni akart. Nyomja egész nap a hihetetlen hosszű verseket, be nem áll a szája. Kicsit nehéz tudomásul vennem, hogy egyszerűen jobban foglalkoznak vele, mint én. Nyilván más, meg közösség, de akkor is...
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook