Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 PIC fórum

2010 PIC (beszélgetés)

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
5085. timi555 (válaszként erre: 5082. - Tassy kriszti)
2013. szept. 13. 09:16
Pomázi bababolt :) Egyébként nincs bélése és félek kicsit hogy megfáznak úgyhogy mi tényleg csak a "buli" kedvéért vesszük fel néha hogy a pocsolyázás se maradjon ki az életükből.
5084. pkzmoni (válaszként erre: 5083. - Pkzmoni)
2013. szept. 11. 21:23
elírtam: ALDI-ban
5083. pkzmoni (válaszként erre: 5082. - Tassy kriszti)
2013. szept. 11. 21:22

holnaptól az Ladiban és a Lidl-ben is gumicsizma lesz akcióban. 1 pár 2500 ft, bélelt és ki lehet venni belőle a bélést is. én ilyet veszek

lehet van Dechatlonos is

2013. szept. 11. 18:50
Timi, klassz kis gumicsimmát hol sikerült?? épp ma mondta Feri,h vennünk kellene a gyerekeknek, mert a pocsolya nagy favorit.
5081. tassy kriszti (válaszként erre: 5080. - Szilviemma)
2013. szept. 11. 18:48
ahogy elolvastam ezt a bejegyzést, az jutott eszembe,h te jóisten, hol járunk már a kezdetekhez képest. most kicsit előttem van az is, mert elkezdtem a gyerekek 2. éves fotókönyvét, és száz meg száz képet nézek naponta ahol épp csak elkezdtek járni... meg még az,h ha minden jól alakul (és úgy fog!) megtudod milyen is egy szülés. kicsit sajnálom,h nálam ez elmarad(t).
2013. szept. 11. 12:02
Sziasztok! Néhány dolog nálunk: OVI: Elkezdtük az ovit. Nagyon jó választás volt, nekünk is, Emmusnak is tetszik. 3-kor, alvás után hozom el minden nap. Csináltak múltkor szilvalekvárt, azóta arról beszél :).ÁGY: Nálunk a 2. szülinapon már megtörtént az ágyváltás, mi az Ágymestertől vettük az ágyat, ha érdekel valakit a cég, a facebook oldalamon megtalálja, a legolcsóbb ágyat vettük. Nagyon szép és stabil, elsőre drágábbnak tűnik, mint az ikeás dolgok, de matraccal, szállítással együtt kb egálban jött ki. SZOBATISZTASÁG: Emmus június óta nem használ pelust, se nappal, se este. Viszonylag könnyen ment a dolog, ő kezdeményezte, és nagyon tiltakozott, ha este rá akartuk adni, úgyhogy hagytuk, mostunk. Pár hét után este sem pisilt be. Néha visszatért, tér a dolog, hetente kb 1-2x bepisil éjjel, de legtöbbször felébregted előtte. MÁS: Róza is szépen fejlődik, már a 3. trimeszterben vagyunk, már fejjel lefele van, kicsit aggódva közeledünk ahhoz a héthez, mikor Emma született. Bár semmi nem indokolja, hogy megint így legyen, de azért izgulunk. Emmus nagyon várja Rózát, mindenre rákérdez, hogy ezt hallja-e most a Rózi, ezt érzi-e, ezt megeszi-e stb? Meg puszilgatja, ölelgeti a hasaamat, nagyon édes. Közben elvégeztem egy továbbképzést, kicsit a Montessori pedagógiához hasonlít, sok újítással, na azóta folyton azon agyalok, milyen játékokat csináljak Emmának, pontosabban, ő miket tud megcsinálni, mert a dolog lényege, hogy mindent önállóan, csak figyelve :). Szombatonként járunk tánc-tornára a Berczik Sára táncklubba, nagyon jó, élő zenére, zongorakísérettel, játékosan tanulnak néhány tánc ill, torna-elemet, gyakorlatilag mozognak meg jó testtartást tanulnak. Aztán később, 4 évesen mehetnek majd művészitornára, balettra, akármire. Kicsit aggódtam, hogy túl komoly a dolog még neki, de azt mondja, hogy nagyon szereti, és legjobban azt, hogy lóg a korláton és denevérnek látszik (ezt persze nem csinálják, csak ő, valami helyett :) :) ) Ilyen újdonságok vannak nálunk..
5079. PICZsuzsi (válaszként erre: 5077. - Timi555)
2013. szept. 11. 11:13
:D:D:D de cuuukiiiik!!! :) Nálunk az ágyneművel történt meg ez, kimostam, megmutattam nekik, és be kellett rakni a kiságyba. Az ágyakat csak beállítottuk a szobájukba az ajtó mögé, majd együtt fogjuk összeszerelni. Már nagyon várják a matracot! Még gyorsan le akarom fotózni a kiságyakat eladásra. Ti mit csináltok velük? A matracot ti is rendelni fogjátok? Mi a matrackirálytól rendeltük, csak kettőt néztem meg és ez volt az olcsóbb. Amúgy én is gondoltam rá, hogy beteszem a kiságyasat. Lehet kapni az ikeában csak matrachosszabbítót is, amúgy nem hülyeség..
5078. timi555
2013. szept. 11. 10:41
én is veszek C&A-s trikót ha ilyen jó!
5077. timi555 (válaszként erre: 5071. - PICZsuzsi)
2013. szept. 11. 10:40
Megvettük a gyerekágyakat hétfőn. Tegnap apa összeszerelte. Matracunk még nincs bele de a gyerekeknek sürgős volt a belefekvés úgyhogy a kiságyas matraccal töltötték benne az éjszakát :) A lábrésznél meg két párna. Elég röhejesen néz ki, de a mi bajunk, ha már összeszereltük miért gondoltuk hogy nem akarják használni...
5076. timi555 (válaszként erre: 5075. - Pkzmoni)
2013. szept. 11. 10:38
Egy barátunk 2 éves kislányának is kellett szemüveg, nagyon eltalálták iszonyú cuki benne a kislány. Válasszatok valami aranyosat és akkor biztosan szeretni és hordani fogja, ha már sajnos így alakult.
5075. pkzmoni (válaszként erre: 5074. - PICZsuzsi)
2013. szept. 10. 20:57

volt gond, mert mindig mindent bagyon közel nézett, de a műszerek valahogy eddig nem mutatták, pedig voltunk vagy 5x.

ma voltunk szemüveget választani sajnos még kb 2 hét mire elkészül, mert szinte mindenhol rendelni kell a keretet.

5074. PICZsuzsi (válaszként erre: 5073. - Pkzmoni)
2013. szept. 10. 08:44

Szépen lassan mindenki elhagyja a pelusát! Nagyon ügyes Ádi!

És Bencusnál hogy történt? Régebbi szemvizsgálatokon nem volt gond és azóta alakult ki? Vagy akkor nem lehetett még látni? Te hogy vetted észre? Hova mentetek szemészetre?

Nekünk valamikor novemberben lesz a "3 éves kontroll", meg a korai fejlesztőbe is megyünk valamikor ősszel. Még régebben amikor jártunk Bod Máriához, azt mondta hogy érdemes 3 éves kor környékén és iskolakezdés előtt rájuk nézni. Kíváncsi vagyok miket fognak vizsgálni.

5073. pkzmoni
2013. szept. 9. 20:48

sziasztok

nálunk Ádi kezd szobatiszta lenni, de a kakihoz mindig pelust kér. Bencus még messze van ettől.

Nálunk úgy néz ki a Bencusom a kicsit elesettebb, sokszor mondtam h nem jó a Bencus szeme, hát tényleg nem jó, szemüveges lesz a kis mókusom. Sajnos mind a két szemére -8 dioptriás szemüveget kap :-( többször nézték, viszgálták. A koraszülöttségnek nálunk sajnos ez egy maradandó követlkezménye lett: Bencusom szemüveges lett. Most rendeljük a szemüveget és hordani fogja állandóan.

5072. tassy kriszti (válaszként erre: 5066. - PICZsuzsi)
2013. szept. 9. 14:35

Igen, jó (lesz). :) végül szombat este úgy döntöttem,h mégis most hétvégén megyünk, úgyis ez volt az eredeti terv. vasárnap meg inkább megnéztem az ARC-ot.

A C&A-s atléták tényleg nagyon jók, én is vettem nagy felbuzdulásomban még júliusban, de most visszatértünk body-ra és pelusra. úgy látom még nem érettek rá. össze-vissza pisiltek, meg szórakoztak rajta, én meg meguntam. mondtam nekik, szóljanak ha nem kell pelus. ha decemberig nem szólnak, bajban leszek. igazából most nem tudom mit csináljak, olyan jó lenne ilyenkor egy mindenttudót felhívni, aki megmondja a tutit.

5071. PICZsuzsi (válaszként erre: 5069. - Timi555)
2013. szept. 9. 14:30
Eszembe jutott, hogy az ikeába csináltam az ágyról a telefonommal képeket. Elküldtem e-mailben!
5070. PICZsuzsi (válaszként erre: 5067. - Timi555)
2013. szept. 9. 14:27

Ez milyen jó ötlet! Lehet hogy én is megcsinálom, anyukámnál van varrógép. (ha itthon lenne már mindent összevarrtam volna;)) Nekünk 92-es h&m-esek vannak főleg, azok elég nagyok, a tescos és a c&a-sból meg a 104-es is kicsi..

Szóval nagyok a gyerekeim, de azért nem annyira, csak szerintem a c&a nem jól méretez. :)

5069. timi555 (válaszként erre: 5063. - PICZsuzsi)
2013. szept. 9. 11:08
Köszi az üzit. Ma elmegyünk az ikea-ba és megnézzük, hátha van még.
5068. timi555 (válaszként erre: 5066. - PICZsuzsi)
2013. szept. 9. 11:08
110/116? Hát jó nagyok a gyerkőceid :)
5067. timi555 (válaszként erre: 5064. - Tassy kriszti)
2013. szept. 9. 11:07
Nekünk jópár body-nk van még otthon, de most hirtelen tényleg feleslegessé vált mert azt nem tudják kigombolni vagy lepisilik. Ja mert hozzáteszem Bazsika annyira önálló akar lenni hogy még a wc-be sem szabad bemenni ha ő a dolgait intézi... Volt egy-két 98-asunk, de még inkább 92-es méretet hordunk úgyhogy azoknak az alját levágta anyu és beszegjük, úgy még jó lesz valamire.
5066. PICZsuzsi (válaszként erre: 5065. - Tassy kriszti)
2013. szept. 9. 09:36

De jó nektek! Mi sajnos az augusztusi és a szeptemberi "szabadságunkat" is buktuk. :( Nem érnek rá a rokonok.

Mi már tavasz óta nem használunk bádit, Julika már nem is fog, de szerintem Andris sem, mert hiába van még pelus, elég sokszor pisil wc-be vagy bilibe és akkor elég macerás a bádit gombolgatni. Vettem jó hosszú trikókat, nekem a C&A-s jött be mert az elég hosszú és elég szűk, de abból is az eggyel nagyobb méret, 110/116-os. Ez jó mert akármennyit mozognak, nem jön ki a nadrágból és szinte ugyanolyan mintha bádi lenne csak könnyebb kezelni. A H&M-estől most nem vagyok elájulva, bár az sem rossz de valahogy mégsem passzol rájuk annyira. Amúgy bádiból hiába létezik 104-es is, az is elég kicsi. Most fogom kiszanálni a tavalyikat.

2013. szept. 7. 11:22
mi hazamegyünk még egy időre anyukámékhoz, gyerekek jól érezték ott magukat, nagy kincs az udvar meg a kert. magunkba szívjuk még a nyárvégi napfényt, tegyétek Ti is! :)
5064. tassy kriszti (válaszként erre: 5062. - Timi555)
2013. szept. 7. 11:17

neem, dehogyis. szerintem amúgy fejben dől el, ha érett rá, egyik hétről a másikra átszokik, ha nem, hordozgathatom utána hónapokig a bilit, akkor is csak akkor szokik át rendesen, ha már kész van rá.

Akkor Ti már nem is használtok body-t csak kis atlétát??

5063. PICZsuzsi (válaszként erre: 5061. - Timi555)
2013. szept. 6. 15:51
Küldök üzenetet a fb-on:)
5062. timi555 (válaszként erre: 5060. - Tassy kriszti)
2013. szept. 6. 14:26

A héten már csak napi egy bepisilés volt Pannánál vagy még annyi se. Haladunk :) Még jó hogy nem adtam rá vissza a pelust.

Nem baj, ne sürgess és ne erőltess semmit mert az nem tesz jót.

5061. timi555 (válaszként erre: 5058. - PICZsuzsi)
2013. szept. 6. 14:25
Igen érdekel, küldd el légyszi!
5060. tassy kriszti (válaszként erre: 5054. - Timi555)
2013. szept. 3. 13:35
de ügyes ez a Bazsika. mikor fogunk mi itt járni?? most Daninál is visszaesés van, bár többször van rajta pelus a hűvösebb idő miatt. remélem egyszercsak átállnak, és nem nyúlik már hosszúra ez a procedúra. de jelen pillanatban még jobban érzik magukat pelusban. kaka azóta is csak és kizárólag abban terem.
5059. tassy kriszti (válaszként erre: 5052. - PICZsuzsi)
2013. szept. 3. 13:31
én is képeskönyvből mesélek, szerintem nekik még ez való. jobban megértik a szöveget, van mihez kapcsolni, meg ilyesmiket gondolok erről. viszont a mesenézést jópár hónapja teljesen megszüntettem. nem hogy nem jó, kifejezetten káros rájuk nézve, egy hétig emlegették, azóta szinte eszükbe sem jut.
5058. PICZsuzsi
2013. szept. 3. 13:29
Ma voltam az ikeába, és kiderült, hogy van még az olcsóbb ágykeretből, állítólag 42 db készleten! :) A netről már leszedték, ezért gyanítom hogy meg fog szűnni, szóval most győzködöm Szabit hogy amint tudjuk vegyük meg. Így 12500 lesz darabja. (plusz a kókuszmatracok). Timi ha érdekel elküldöm a nevét. Múltkor azért nem láttam, mert matraccal együtt rakták ki és úgy 23000, megtévesztő, mert a többi ágykeret matrac nélkül is több!
5057. timi555 (válaszként erre: 5056. - PICZsuzsi)
2013. szept. 3. 09:03
Jaj ez a "kisbaba vagyok" dolog ismerős, nálunk mindig ezt mondják ha nyűgősek vagy rosszkedvűek és olyankor anyuka itasson a tápival vagy anyuka ringasson az ölében mert valamelyik éppen kisbaba. Amúgy imádom ilyenkor őket mert tudom hogy a szeretgetésre vágynak és ez annyira jó. Máskor meg nagyok, Panna néha a lila ruhás hölgy :)
5056. PICZsuzsi (válaszként erre: 5054. - Timi555)
2013. szept. 2. 14:18

De jó nektek, hogy már nem kell az ovitémán rágódni! Minap megint hallottam egy anyukát a játszón aki arról mesélt hogy mindenhonnan elutasították a gyerekét.. Pedig "vannak kapcsolatai".. Na mindegy, egyelőre próbálok bizakodó lenni, majd bemegyek még évközben a választott oviba érdeklődni.

Az enyémek azért várják az ovit mert innen a csanából már többen elmentek oviba és akkor tudják hogy ők már mehetnek mert ők már nagyok. :) Vagy valami ilyesmi.:) De néha nem akarnak nagyok lenni, pl amikor Andrist a wc-be pisilésről győzködöm és épp nincs kedve, vagy amikor az alvócumiról kéne lemondani, akkor inkább azt mondják hogy ők még kicsik. Mindenesetre rafkósak;)

❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook