Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 PIC fórum

2010 PIC (beszélgetés)

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
2013. okt. 2. 09:24

Sziasztok! Emmust 2 napig nem vittem oviba, kicsit köhögött. Mindkét nap elkezdett öltözni, hogy ő oviba akar menni. Ez annyira megnyugtató nekem!!!!!

Viszont több hónap után visszajöttek az éjszakai bepisilések. Tegnap estig bírtam a lakást belengő pisiszagot, az éjszakai átöltöztetéseket, a napi takaró mosásokat, és megkésrdeztem, mit szólna egy pelenkához éjszakára. Azt mondtam jó! És végre volt egy nyugodt éjszakánk... Vicces dolog: apa nálunk nagy állat-növénybarátm úgyhogy csak egy ideig csodálkoztam azon, amikor Emma előhozta a gyűjtött leveleket, bogyókat, terméseketm és sorolni kezdte az általam fel nem ismerhető dolgokat: sulyom, som stb stb. Aztán van az a játék, hogy reggel eldönti, milyen állat lesz aznap. Aztán lelép óvodába apával, én meg megyek megnézni a neten, mi az az ocelot, lamantin, lunda stb stb. Mindenképp apa a sztár: Emma rendszeresen jár dolgozni a munkahelyére a Teknősbéka utcába, ami a Bölény utca és a Menyét utca sarkán van. Uvuval megy, ami a hintalova. Először a hivatalban kidobja a papírokat, általában 6-ot, megszögeli a könyveket, majd pedig csinálja a filmjét. A filmnek csak egy szereplője lesz, egy malac. De lesz benne szeder, áfonya és eper és felnőttes zene, de azt még nem választotta ki, melyik, ezért 2 db felnőttes cd-t visz magával minden nap a Teknősbéka utcába. Apa meg puszilgatja, nyilván.

5114. PICZsuzsi (válaszként erre: 5113. - Pkzmoni)
2013. okt. 2. 09:15
Nekünk hasznos volt, mert jól belénk verték, hogy a taknyot minden körülmények között el kell távolítani. És nem elég az orrfújás.. Egy időbe jártunk oda orrmosásra, de sajnos több bacit kaptunk el ott mint amit odavittünk.. Szóval jobb az itthoni alapos tisztítás. Magát a sapkát akkoriban használtuk egy darabig, de azóta sem. Nem tudom megmondani hogy használt-e vagy nem, mert amikor használtuk akkor is több héten keresztül taknyosak voltak.. Amúgy azt gondolom hogy jót tehet a fülnek a melegítés, de lehet hogy ha már gyulladás van, többet árt mint használ? Ezt inkább dokitól kell megkérdezni.
5113. pkzmoni (válaszként erre: 5111. - PICZsuzsi)
2013. okt. 1. 21:35

Örülök h jobban van Julika.

szerinted ez a gyógysapka jó?

5112. pkzmoni (válaszként erre: 5111. - PICZsuzsi)
2013. okt. 1. 21:32

köszi

mi is csinálunk ilyen immunerősítés kúrát: Broncho Vaxom.

5111. PICZsuzsi (válaszként erre: 5110. - Pkzmoni)
2013. okt. 1. 09:41

Már több mint egy napja 36.8-at mértem, jókedvű, jóétvágyú, szóval meggyógyultnak nyilvánítottam Julikát. Nem tudom mitől volt szombaton lázas..

Nálunk nem nagyon szokott fülprobléma lenni, talán egyszer volt Julikának egy kezdődő középfülgyulladása de egyből kapta az antibét és egyből elmúltak a panaszai. De emlékszem mennyire sírt addig, nagyon rossz lehet a fülfájás. Szegény Bencus:(

Andris mondta hogy fáj a füle előzőleg, a doktornéni megnézte de azt mondta hogy olyan sűrű a zsír, hogy nem lát semmit. Szóval kapott fülcseppet, amitől kijött a "dugó", azóta nem volt semmi, én meg nem megyek csak azért a vírusos rendelőbe hogy ránézzenek, amikor jól van..

De mi mai napig porszívózzuk az orrukat, sós vízzel, Szabi kifejlesztett egy szerkentyűt amitől nem megy bele a porszívóba egy csepp sem. Úgy működik kb mint a fül-orr-gégész rendelőben a gyógysapkás helyen. Most utoljára azt mondta egy doki az ügyeleten, hogy ha elkezdődik a takony, orrmosás után fújjunk be bioparoxot pár napig, ezzel megelőzhetjük a továbbterjedést.

Hát sajnos ez a téli időszak ilyen. Mi most csináljuk a Rybomunil kúrát, esetleg nézz utána, hátha úgy látod hogy nektek is segíthet. Mi kb a közepén tartunk. [link]

Aki már végigszedte a környezünkben, azt mondta használt.

5110. pkzmoni
2013. szept. 30. 21:11

jó is a vidéki élet! Örülök, hogy ilyen jól sikerül nektek Kriszti

nálunk is nagy az önállóság, hiszti ugyanúgy mint nálatok.

Mégis a legjobb ha játszanak, jókedvűk van és rohangálnak, mert nincs is annál rosszabb ha beteg a gyerek,nem ünneprontásként mondom már megint, de a Bencusnak már megint a fülére megy a takony, már megint a fülét fájlalja, hiába vettük ki az orrmandulát??????

kicsit depis vagyok ettől, hogy már megint jön a tél és megint betegeskedni fogunk, annyira rossz ez a fülfájás, amikor szegény mutatja hogy fáj és nem tudok semmit csinálni, csak egy kis fájdalomcsillapítót tudok adni. :-((

Zsuzsi nektek mitől van Julikának láza? van valaki akinek a gyereke fülfájós?

5109. PICZsuzsi (válaszként erre: 5108. - Tassy kriszti)
2013. szept. 30. 20:18

Biztos túlalszod magad, azért jönnek azok a karikák;)

Hát ebben az időben már nem irigykedek annyira, de nyáron tényleg kényelmesebb lett volna egy kertes házban. Itt is le tudunk menni de ez mégiscsak egy társasház, nem csinálhatunk azt amit akarunk. Meg a másodikra sem olyan egyszerű feljönni.

Hát a pakolással kapcsolatban én sem vagyok túl szigorú, Szabi sokkal következetesebb, ő ha egyszer megkéri őket hogy pakoljanak el akkor véghez viszi. Én inkább megcsinálom ha nem megy nekik. De ennek tényleg az a végeredménye, hogy kényelmes nekik, minek erőlködjenek. Akkor pakolnak el maguktól, ha van valami jó motiváció. Pl imádják ha porszívózok. Múltkor mondtam hogy pakoljanak össze a szobájukba mert megyek porszívózni, és nagyon meglepődtem, hogy 5 percen belül ott ültek a kis asztalukon, alattuk rend és vártak. :) Meg amikor nagyon játszóra akarnak menni, és mondom hogy mehetünk de előbb pakoljanak össze, akkor is valahogy gyorsabban megy. De a bölcsibe is ezt csinálják, ebéd előtt mindig el kell pakolniuk a játékokat, szerintem ez is lendített a "rendességükön". Én is úgy csinálom, hogy a két alvás előtt vagy ha megyünk valahova nagyrészt elpakol(tat)ok. Mikor hogy sikerül..

Akartam Neked írni, hogy van egy jó könyv:

[link]

Nekünk nagyon bejött, néha ez a mese lefekvés előtt és nagyon szeretik. Kicsit hosszúak de még pont jó. Az óvódai életről szól, persze nekünk nem teljesen új mert a csana is hasonló, de nagyon érdekli őket és szerintem jól felkészítheti őket lélekben az ovira. Hátha érdekel:)

5108. tassy kriszti (válaszként erre: 5107. - PICZsuzsi)
2013. szept. 30. 14:46

doppingol a tudat,h jövőre azért már csak könnyebb lesz.. amúgy kemény nagyon, már rendesen elfáradtam erre az évre.

igen, nagyon jó volt, és könnyebb is. vagyis persze van rossz oldala is,m nincs az apjuk, Daninak nagyon hiányzott, ezért is jöttünk haza, de jövő pénteken újra tervezek egy, max. 2 hetet. szóval van ami nem olyan jó, de lényegesen könnyebb nekem, és ott már este 9kor legkésőbb alvás volt, jól lefáradtak, nekik muszáj teret engednem, örökmozgók, még a szinük is más ott. az udvar, az a kulcs. ott 1 perc alatt felöltözünk, és lent vannak egész nap, enni, aludni járunk fel. még szitáló esőben is végig kint voltunk. átmennek a szomszédba, sokat bicajoznak, homokoznak, cicáznak, gyomlálunk, mittudomén, könnyen telik a nap. itt meg, szedjem össze magunkat, menjünk le, toljam el Őket meg a bicajokat meg miegymást a játszótérre, ott legyünk, közbe nincs vásárolva, főzve, aztán pakoljam össze őket, jöjjünk haza, jöjjünk fel a 4.re.... annyira macera, és már úgy unom. amikor csak tudunk, megyünk, anyukámnak pár hét van még nyugdíjig, addig csak kihúzom valahogy :))

amúgy ott én is többet alszom, de valahogy karikásabb szemmel jöttem haza,m ahogy elmentem. szerintetek hol itt az igazság??? :))

nálunk nincs rend. mondjuk másik szoba sincs. szegény Ferikém pakol minden este szakadatlanul. ez az Ő keresztje :) nahh, erről beszéltem, minden nap kérem Őket (délben is és este is, és nem egyszer),h pakoljanak össze, de nem. amúgy meg minek is? van itt két jófej mindig, aki megteszi helyettük egy idő után :))

5107. PICZsuzsi (válaszként erre: 5106. - Tassy kriszti)
2013. szept. 30. 14:18

Neked már biztos kötélből vannak az idegeid.. Az enyémek amikor itthon vannak egy hétig, az ötödik napon már a ház körül szeretnék egyedül futkározni úgy hogy ne szóljon hozzám senki! Szerencsés esetben el tudok menni jógázni, de most többször úgy jött ki hogy pont nem ért rá senki amikor szükség lett volna rá.:( Ma Julika itthon maradt velem, mert hétvégén megint lázas volt. Már nincs láza, ma már hőemelkedése sincs de még megfigyelem. Egyelőre kisangyal:)

Amikor őszeltetek, legalább tudtál lazítani Kriszti? Gondolom ott volt segítség.

Gratulálok az új szobához! Nagyon nagy élmény! :) Nálunk azóta rend van és többször mutatnak hajlandóságot az elpakolásra. Azért többnyire még segítünk, de olyan is volt már hogy nem kellett, önállóan megcsinálták! Kész csoda:)

Tipikus ez a van sapi, nincs sapi féle hiszti. Ezektől tudok a legjobban elfáradni, amikor teljesen értelmetlen. Mert ha mondjuk az a baj hogy a másik elvette a játékát, azt legalább értem. Múltkor a Julika mondta hogy be akar ülni a bevásárlókocsiba amikor megyünk vásárolni, én meg mondtam neki hogy rendben van. Ettől függetlenül egész úton fejhangon nyivákolta, hogy de ő be akar ülni a bevásárlókocsiba! Szóval ilyenek... Csodááálatosak. :)

2013. szept. 30. 13:56
nálunk inkább az aggasztó kicsit, hogy szinte semmire nem hallgatnak. cserepesre beszélhetem a szám, (szépen, csúnyán, hangosan, halkan) nem számít, vagy ha igen, pont pár percig tart. kajánál, öltözésnél, indulásnál, alvásnál állandóan egymással vannak elfoglalva, így az adott dolog soha nem halad, a kaja állandóan szanaszét szórva, 25ször feláll közben, eltolja magát az asztaltól..stb., nagyon kajlák!!!
5105. tassy kriszti (válaszként erre: 5094. - PICZsuzsi)
2013. szept. 30. 13:51
vagy egyszerűen csak épp nem tetszik neki a rendszer.. lesz még pár ilyen. igen, anyának a legjobb hisztizni, Ő a legkitartóbb hallgatóság. nálunk is ez van. bár égbekiáltó hisztik nincsenek, de sok-sok kicsi ami kitölti a napot, az van. ha van sapkája azért, ha nincs, azért tipikus esete.
2013. szept. 30. 13:46

Sziasztok! Megjöttünk 2 hetes őszelésünkből, de jó volt!! gyerekek profi almaszedők, gazolók, virágtépegetők, cicasimogatók és kergetők lettek, meg még sorolhatnám. jó is az a vidéki élet.

nálunk is történt egy-két változás. elkészültek az ágyacskák, volt nagy meglepi tegnap hazaérkezéskor. nagyon szuperek lettek. a régi alsó rácsot és matracot használjuk, Feri csak keretet csinált újat, és bőrrel (bőranyaggal) van behúzva. plusz az ottani sarokfalat lefestette, annyira más lett az egész szobájuk. szerencsére tetszett nekik, és ki sem estek belőle. a takarót mi is most kezdtük el, hazafelé menet megvettem, és litkén kezdtünk el először takarózni, azelőtt Ők is hálóruhásak voltak. elég jól veszik az akadályokat, csak én nem alszom egyhuzamban sokat, mert takargatom Őket :) még jó,h eddig kialhattam magam :S

nálunk a takaró méret 90*130as, sem az ágy, sem a gyerekek mérete nem kíván még ennél többet, pont jó.

5103. PICZsuzsi (válaszként erre: 5100. - Timi555)
2013. szept. 26. 10:16
Nem kell már! Kérdés, hogy hogy jusson el hozzátok?
5102. PICZsuzsi (válaszként erre: 5099. - Pkzmoni)
2013. szept. 26. 10:14

Nagyon ügyes Ádi!

Nálunk most Julika cseszteti Andrist, azt mondja neki hogy még kicsi mert van pelusa, még a Timikének is van hercegnős bugyija! (Timike majdnem egy évvel idősebb). Úgy láttam hogy rosszul esett Andrisnak és egyből menni akart wc-re.. Lehet hogy ez lesz a motiváció? (ú, szegénykém, azért sajnálom)

Azóta Julika két csúnya jelenetet is rendezett, rugdos és üvőlt, akkor is ha békénhagyom, akkor is ha türelemmel, szeretettel megyek hozzá hogy miben segíthetek. Tegnap vagy fél óráig nyomta a műsort, nem értem miért kell megvárni míg én is mérges leszek.. Persze miután lehiggadt, bocsánatot kért aranyosan de attól még nagyon idegfeszítő volt. Reggel meg folytatta, egy kicsit szerényebb kiadásban. Remélem elmúlik hamar ez a kiskamaszodás...

5101. timi555 (válaszként erre: 5099. - Pkzmoni)
2013. szept. 26. 09:40

Hú én erre a fogzás dologra nem is gondoltam, ma megnézem egyáltalán hány foguk van. Egyébként nálunk Bazsika minden fogával eléggé megszenvedett, Panna tünetmentes volt, akkor lehet hogy ezért a balhézósabb azóta is a fiúka?

Az anyahiány nálunk is van, hullámzó hogy hogyan jelentkezik. Nem szó szerint azt mondják hogy ne menjek dolgozni, hanem hogy vegyem fel őket mert ők még kisbabák és ringassam, stb, mindezt a reggeli hajrában, elég szívszorító így elválni. Szerencsére nálunk utána anyukám veszi át őket és a bölcsibe már mindig boldogan, kiegyensúlyozottan érkeznek.

Nagyon ügyes Ádi! Én azt látom hogy nappal már semmi baleset szóval elég stabilan szobatiszták, de reggelre tiszta pisis a pelus, még meg sem próbálnám elhagyni az éjszakait.

5100. timi555 (válaszként erre: 5098. - PICZsuzsi)
2013. szept. 26. 09:34
92 cm-esek. Ha nektek már nem kell szívesen kipróbálom.
5099. pkzmoni
2013. szept. 25. 21:25

nálunk is van ilyen: több oka lehet: 1. Ádinak most jött ki (és még jön) az utolsó 4 hátsó rágó fog, Bencusnak még nem jött ki. 2. Mind a kettő nagyon önálló akar lenni nálunk is, hol sikerül, hol nem. 3. Anya csak vele foglalkozzon és reggelente :" anya, ne menj el dolgozni, légyszíves". (Nehéz ellenállni) 4. Front, fáradtság

Nálunk nagyok a fiúk, mi most 98-as mérette hordunk.

Ja és Ádi éjjel-nappal szobatiszta :-)))

Bence még pelusos.

5098. PICZsuzsi (válaszként erre: 5096. - Timi555)
2013. szept. 25. 13:08
Mekkorák most a gyerekek? Nekünk még megvan a 2 nagyobb ikeás hálózsákunk, még tavasszal jó volt nekik, (bár pont végig ért a lábuk). Ha érdekel szívesen odaadom kipróbálásra, vagy véglegesen ha bejön. :)
5097. PICZsuzsi (válaszként erre: 5095. - Timi555)
2013. szept. 25. 13:06

Én most megvettem a nagyobb paplant, az ikeába 1290 ft, szóval úgy voltam vele hogy ha nem jön be akkor sem egy vagyon. Úgy használjuk, hogy félbehajtjuk, így elég meleg is és nem esik le róluk. Úgy látom hogy biztonságban érzik magukat tőle.

Ma Andris vette át a stafétabotot és hatalmasat hisztizett hazaérkezéskor. Mentem vele a kanapéra ugrálni, hogy kiugrálja a hisztit, ez sokszor bejön, de most ez sem tetszett neki. Aztán egy hosszabbat meséltem elalvás előtt, ovisat aminek a végén pont altatás van, azalatt lenyugodott.

Szerintem nagyon kifáradt. Lehet hogy még nem gyógyultak meg teljesen, főleg Julika később is kezdte a gyógyszert szedni, de úgy nem látszik rajtuk semmi tünet.

5096. timi555 (válaszként erre: 5090. - PICZsuzsi)
2013. szept. 25. 09:46
Mi kb 6 hónapos koruk óta nem használunk hálózsákot mert Panna mindig beletekeredett de most elgondolkoztam rajta...jókor nem? :) Nem tudom hogy nem fagynak meg órákon át takaró nélkül.
5095. timi555 (válaszként erre: 5094. - PICZsuzsi)
2013. szept. 25. 09:44

Nem lehet hogy Julika nem gyógyult még meg ezer százalékosan és attól hisztis? Amúgy nálunk is van ilyen, szerencsére nem tart sokáig. De vannak azok az igazi mindennapos balhék is amiket Bazsika rendez. Tulajdonképpen mindig az önállóság miatt robban ki (hogy ne menjek be a wc-be, ő tegye a tápiport a cumisüvegbe meg hasonlók), csak utána már mindegy mit csinálunk semmi se jó. 20 perc múlva megoldódik magától, csak addig kell a vérnyomásunkat lent tartani :)

Tegnap egyébként cuki volt, feküdt már az ágyában, aztán mondta hogy szomjas, mondtam hogy menjen ki szóljon apának, erre a válasz: "Anyuka most kiengedtél a szobából, okos vagy" :) Alvás helyett bármire hajlandó, képes 40-szer kiszállni a ágyból és jóéjt puszit adni. Ezt persze nem bánom :) csak fél 10 körül kezdem megunni, jó lenne még alvás előtt két percet magammal is törődni.

Tegnap csak úgy ránézésre "lemértem" az ágyneműt, a miénk kb 70*120cm. Úgy érzem nem kicsi, mégsincs rajtuk. Nem tudom eldönteni hogy ha dupla ekkora lenne akkor is lerúgnák-e vagy sem. Amúgy nagyobb fog kellene, ez már sokáig nem jó. Aztán ki tudja..

5094. PICZsuzsi
2013. szept. 25. 08:20

Hogy vagytok? Julikám napok óta olyan hisztériás... Eléggé energiaigényes, nagyon kell figyelnem hogy ne törjön el a mécses. Úgy jön haza a bölcsiből, hogy nem szeret senkit. Közben tudom, hogy van a barátnője a Timike, akivel jól elvan, ha rákérdezek akkor kiderül hogy őt azért szereti:) Azt mondták a bölcsibe hogy ott nincs különösebb baja, lehet hogy csak túlságosan elfárad de alvás után is zizi szóval nem igazán tudom hova tenni. Nálatok szokott ilyen lenni?

Még arra tippelek hogy most az ágycserével nagyobb önállóságot kapott amit ki is használ és lehet hogy ezt emésztgeti.. Nem tudom.

5093. PICZsuzsi (válaszként erre: 5092. - Szilviemma)
2013. szept. 23. 10:29
Köszi, oké, én is inkább arra szavazok! :)
2013. szept. 23. 09:53
Mi a kisebbet vettük, de már bánom, mert épp, hogy jó, fél év málva úgyis váltanunk kell nagyra. Nem baj, majd örökli Róza. Szóval én eleve a nagyon ajánlom, mert nem sokéig jó a kicsi.
5091. PICZsuzsi (válaszként erre: 5090. - PICZsuzsi)
2013. szept. 23. 09:04
Kipróbáltuk a nagy takarót is, végülis mindkettő jó, szóval nem tudok dönteni.:)
5090. PICZsuzsi
2013. szept. 18. 15:07

Köszi!

Mi is használunk vékony pamut hálózsákot is, amíg engedik hogy rájuk adjam addig marad. Nálunk pont a gyerekszoba a leghűvösebb, kiegészítő fűtést is szoktunk télen alkalmazni. Szóval inkább beöltöztetem őket hogy ne legyen nagy baj, ha lerúgják a takarót..

Tegnap mégis összeszereltük az ágyakat, megvan az új szobájuk! Imádják! :)

Az alvással nincs semmi gond, ugyanúgy megy minden mint eddig, csak éjjel többször rájuk néztem. Még nincs fent a faliszőnyeg és nem akartam hogy rátapadjanak a hideg falra, meg izgultam hogy minden rendben van-e. :) De rendben volt! Reggel ugyanúgy szólt Julika, hogy Anyaaaa! szóval még nem jött rá, hogy önállósíthatja magát.. vagy csak kényelmes;)

Ma megvettem a nagy ágynemű huzatot is, kipróbálom, és ha nem jó még akkor elteszem későbbre. Paplanra majd akkor ruházok be ha eldől melyik méret kell. Móni a 80X150 cm nekem is szimpatikus! Sajnos a miénk kisebb, 110X125 és az még éppenhogy jó. Majd beszámolok mi lett az eredmény:)

5089. pkzmoni (válaszként erre: 5088. - PICZsuzsi)
2013. szept. 17. 21:04

jobbulást nektek, mi is kezdünk erősen taknyosodni :-(

mi még vékony hálózsákban alszunk és egy vékony takaróban, mert így gyakoroljuk a takarózást, ha éjszaka lerugják a takarót akkor is nyugodt vagyok h nem fáznak meg.

nekünk van egy kis gyerek takarónk, azt használjuk, kb 80x 150 cm

5088. PICZsuzsi
2013. szept. 17. 14:41

A héten megint itthon vannak a gyerekek, Andrisnak mandulagyulladása van, Julikának csak szimplán piros a torka és lázasak. Ma voltunk dokinál. Tanárnéninek tisztelettel jelentem;)

Ma megérkeztek a matracok is, lehet hogy csak hétvégén szerelünk ágyat, de már nagyon izgulok.:)

Timi, ti mekkora ágyneműt használtok? Többiek? Mert mi most az ikeában a bébipaplan huzatát vettük meg, mert ránézésre úgy tűnt elég lesz, egy pokrócra húztam rá. De már kezdek elbizonytalanodni, hogy mégis meg kéne venni a rendes méretet, csak olyan nagynak tűnik hogy az meg 150X200. Az ikeában ekkorák a rendes gyerekágyneműk. Kinéztem az autósat meg a szívecskéset, azok a legolcsóbbak és szerintem a legcukibbak is.:) Na még gondolkozok rajta, ha tudtok írjatok, ki mit és mekkorát használ.

5087. PICZsuzsi (válaszként erre: 5086. - Timi555)
2013. szept. 13. 10:09

Nem jól tudtam, matrac van hosszabbítható ágyhoz. Amit nem értek, de biztos..:)

Én már nagyon várom a változást, mert teljesen átrendezzük a gyerekszobát, és végre bekerülnek a játékok a nappaliból hozzájuk. Persze kihozhatják meg szeretném is szemmel tartani őket, de ez így már olyan "nagyos" lesz.:) És elvileg nagyobb lesz a rend a látható helyeken.:)

5086. timi555 (válaszként erre: 5079. - PICZsuzsi)
2013. szept. 13. 09:20

Matrachosszabbító? Ilyenről még nem hallottam. Szerintem azért veszük inkább mert a szélesség sem azonos így az a plusz 10cm meg ki van bélelve egy törölközővel, szóval így elég szánalmasan néz ki :)

Nálunk az egyik kiságy kölcsön van, a másikról még megkérdezem öcsémet hogy tervez-e majd gyermeket és akarja-e addig tárolni. Ha nem eladjuk.

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook