Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 PIC fórum

2010 PIC (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
5415. PICZsuzsi (válaszként erre: 5414. - Timi555)
2014. dec. 22. 21:17

Már rég jártam erre és no lám, csak van bejegyzés:) Örülök hogy írsz, kár hogy nem jövünk sűrűbben..

Nálunk Andrison még van alváshoz pelus, bár többször veszem le tisztán róla mint pisisen.. Úgy vagyok vele hogy amíg őt nem zavarja, én örülök hogy nem kell ágyneműt mosni.. Bugyipelust használunk szóval ez már nem olyan babás érzés neki. Mi nem alszunk az oviba csak itthon szóval ez nem téma.

El tudom képzelni a szitut, ebből Panna nem jön ki túl jól.. Ezt nem lehet az ovónénikkel megbeszélni? Szegényke, sajnálom nagyon. Furi hogy nálunk pont fordítva volt és Julikának nem kellett már nagyon hamar pelus.

Lényeg hogy amúgy ne aggódj mert 7 éves korukig simán előfordulhat az éjszakai bepisilés és ezzel nincs semmi probléma. Inkább az óvónéniket kéne vhogy leszerelni..

5414. timi555
2014. dec. 5. 08:56

Sziasztok! Nem tudom valaki olvassa-e még a fórumot. Azt szeretném megkérdezni hogy az éjszakai szobatisztaság nálatok már teljesen kialakult? Nálunk Bazsikával minden ok, sosem pisil be már több mint fél éve de Panna minden éjjel. Tavasz óta nincs rajta pelus és már nem merem visszaadni, de róla korai volt levenni. Az óvónők javasolták :( Ezzel aztán ördögi körbe keveredtünk mert az oviban alvásnál is bepisil, ott szegényt stresszelik ezzel meg engem is aztán ahelyett hogy javulna a helyzet csak egyre rosszabb. Az éjszaka nem érdekel mert reggel kimossuk az ágyneműt aztán ez legyen a legnagyobb bajunk, az ovival van a gond. Érzem Pannán hogy ő már előre fél attól hogy be fog pisilni, mit fognak szólni, szentbeszéd az egész családnak, na ebben a szituban én is bepisilnék :(

Na emiatt vagyok kíváncsi hogy ti hogy álltok.

És mi újság a karácsonnyal? Ajándékötletek?

5413. timi555 (válaszként erre: 5409. - Pkzmoni)
2014. okt. 6. 18:58

Szia Móni! Nálunk is van hasonló szitu mint amit leírtál. Panna megy Bazsi után, vele akar játszani, nem tetszik neki ha faképnél hagyja, stb. Ez az egész a nyári szünet utáni két hétre igaz. De a múlt héten már inkább azt mesélték hogy kikkel játszottak együtt, ki menekült ki elől úgyhogy úgy látom hogy Panna is kezd felbátorodni és mostmár szóbaáll másokkal meg a csajokkal is és nemcsak Bazsikát figyeli. Szerintem ne aggódj ezen biztos Bence is jól fogja magát érezni ha egy-két kisbarát a bizalmába férkőzik és akkor már kevésbé fogja keresni Ádi társaságát. Ez a viselkedés tök természetes, gondolj bele ha mi mennénk egy új munkahelyre és lenne ott egy darab ismerős először vele mennénk ebédelni aztán szépen lassan lepattanánk róla.

Egyébként ovitól függetlenül mi mostanában próbáltunk volna külön programot csinálni nekik főleg anyukámmal de ha az egyiket vinni akarta hévezni menni akart a másik is, kb semmit nem lehetett ajánlani amivel szét lehetett volna választani őket.

5412. pkzmoni (válaszként erre: 5411. - PICZsuzsi)
2014. szept. 30. 21:37
Ez jó, jó neketek. Ők mindig együtt játszanak, most elválaszthatatlanok, nagyon nagyon erős a kötelék. Szerintem ez nehéz lesz. Eléggé aggódok emiatt. holnap beszélek az ovónénivel
5411. PICZsuzsi (válaszként erre: 5409. - Pkzmoni)
2014. szept. 29. 21:39

Szia! Jó olvasni Rólatok! Láttam a képeket is a facebookon, jó nagyok már a fiúk!

Nekem voltak hasonló jellegű félelmeim Andrissal, mert Julika egyből megy mindenkivel beszélget, intéz mindent, Andrisnak meg ehhez több idő kell. Volt olyan, hogy Julika mondta hogy a Léna a barátja, Andris meg rászólt hogy nem, neked én vagyok a barátod! :) Aztán szerencsére kiderült hogy Andris elég jól feltalálja magát, Betti olyanokat mesél hogy meglepődünk milyen bátor! Ha megyek értük szinte mindig külön játszanak és messze egymástól, szóval elszállt minden félelmem ezzel kapcsolatban. Lehet hogy idővel nálatok is változni fog.

5410. pkzmoni
2014. szept. 28. 15:59
bocsi, gépelni még mindig nem tudok :-)
5409. pkzmoni
2014. szept. 28. 15:58

sziasztok

néh néh benézek esténként de nagyon fáradt vagyok már akkor gépelni.

mi jól vagyunk, viszonylag, kis megfázás néha, köhögés néha.

Én dolgozom, sok a melóm. reggel 8ra viszem őket oviba, 1 óra alatt beérek Pestre dolgozom 6 órát és 4re megyek értük. Rohanás van reggel 7től este 5ig. Akkor leülünk és játszunk.

A fiúk beszoktak az oviba, már a 2. nap ott aludtak, kis sírás volt, de jól érzik már magukat.

Nálunk inkább az lesz a gond, hogy a fiúk elválaszthatatlanok lettek, nagyon jó tesók és mindent együtt akarnak csinálni. Főleg a Bence, nagyon megsértődik, ha Ádi kicsit jobban nyit mások vagy más dolgok felé. Bence mindig is sokkal zárkózottabb, bizalmatlanabb volt. Kicsit emiatt aggódok, hogy egyedül nem tudom hogyan boldogulnának. Mivel nem nagyon tudom/szeretném különválasztani őket. Nektek van ilyen? Ti ezt hogy oldjátok meg? Gondolom fiú-lány párosnál ez más mint egynemű ikrek esetében. Erről egyébként olvastam, hogy ez hátrány lehet náluk.

Örülök hogy mindenki jól van, láttam a nyaralós képeket is a FB-on. Puszi nektek, vigyázzatok magatokra. Móni

5408. PICZsuzsi (válaszként erre: 5405. - Timi555)
2014. szept. 20. 21:05
Jó ötlet a játszóház. Mi nagy ritkán az árkádba vagy a sugárba megyünk, de azok elég drágák, 350 ft negyed óra ha jól emlékszem.
5407. PICZsuzsi (válaszként erre: 5406. - Timi555)
2014. szept. 20. 21:02

Heti 3 állandó órám van, ebből egy kedden délelőtt, 2 pedig csütörtök este egymás után. Kedden általában ovi van, de nagymama is ráér, csütörtökön meg majdnem mindig jönnek Szilipapáék már több mint 3 éve.. Ha nem érnek rá, hazajön Szabi. Elég sokat helyettesítek mostanában, ezen a héten pl. csak csütörtök volt a szabadnapom, gyorsan ki is takarítottam:).. Az igazság az, hogy az anyaság nekem is fontosabb, állandóra biztos nem vállalnék minden délelőtt órákat.. Max még egy alkalom egy héten, azt is szigorúan délelőtt, még egy estét nem "áldozok fel". A jógázás olyan, hogy kell hogy legyen időm saját gyakorlásra is. Ha túl sok órám van, akkor magamra nem marad időm és az egy idő után zavaró. Persze úgy is jógázok ha én tartok órát de az nem az igazi.

8-ra viszem a gyerekeket, ami úgy tűnik pontjó. fél9re már itthon is vagyok. Tényleg nem sokkal több mint a 9-től negyed4.. Akkor te se vagy túlzottan eleresztve szabadidővel.

Küldtem néhány (sajnos homályos) képet a bicajozásról a gmail-edre!

5406. timi555 (válaszként erre: 5402. - PICZsuzsi)
2014. szept. 19. 11:29
Még a munka kapcsán akartam kérdezni hogy Zsuzsi te mennyit dolgozol egy héten? Hány jóga/aerobik/bármilyen órát tartasz? És olyankor ki vigyáz a gyerkőcökre?
5405. timi555 (válaszként erre: 5403. - PICZsuzsi)
2014. szept. 19. 11:28

Lehet hogy inkább játszóház kellene, nagyon kiszámíthatatlan az időjárás :(

Tud valaki valami olcsóbb helyet? De kávé legyen ám! :)

5404. timi555 (válaszként erre: 5402. - PICZsuzsi)
2014. szept. 19. 11:26

Azt hittem ilyenkor már nem kell az oldalkerék nekik. Na csak ügyeskedjetek! :) Szerintem mi mostmár megvárjuk a tavaszt, addig elvannak a futóbringával.

Panóék kb 9-től negyed 4-ig vannak oviban, ez nem olyan rettenetesen sok idő, nekem legalábbis nagyon gyorsan elmegy, főleg ha még főzök és vásárolok is akkor ezen kívül nem tudok túl sok mindent felmutatni.

Mindenféle munkát nézegetek, közgazdász végzettségem van + mérlegképes könyvelő, csak az a baj hogy Budaörs környéke lenne az aranybánya de én meg itt Pomáz-Szentendre környékén szeretnék dolgozni hogy időben hazaérjek. Na ez az "apró" kis kritérium elég nagy bökkenő, errefelé nincs túl sok lehetőség, vagy csak olyan bérért amitől meg nem vagyok túl motivált. Összefoglalva a munkát és az anyaságot nehéz összeegyeztetni ha nekem az anyaság a fontosabb :) Még jó hogy ezt a kis gyes-t adják :)

Zsuzsi te reggel hánykor viszed a gyerkőcöket?

5403. PICZsuzsi (válaszként erre: 5401. - Timi555)
2014. szept. 14. 18:31
Én is benne vagyok egy találkozóban!!! Jó lenne valami nagy játszón (feltéve ha nem zuhog..) Hm?
5402. PICZsuzsi (válaszként erre: 5400. - Timi555)
2014. szept. 14. 18:31

Okszi, legközelebb lefotózom! Ma nagy sikerélményünk volt, igaz hogy oldalkerékkel, de nagyon sokat tekertek. Majdnem annyit mentünk mint máskor futóbringával és már nem kell segítség. Annyira örülnek neki hogy még nem is akarom leszedni a kerekeket.

Ugyanakkora amúgy mint a futóbringák (csak jóval nehezebb), ha jól tudom 12-es méretű a kerék.

Húú azért egy kicsit irigykedek, ha egész nap vannak oviba akkor azért jól ki tudod magad pihenni.:) Nekem ez most újdonság hogy fél2-ig vannak, illetve eddig délre kellett mennem értük, ez volt a "beszoktató" hét. Most újból kell szerveznem a napjaimat hogy minden beleférjen.

Milyen munkát keresel?

5401. timi555 (válaszként erre: 5398. - Szilviemma)
2014. szept. 12. 13:56
Ó igen, én találkozóba benne vagyok. Valahogy rá kéne venni másik Szilvit meg Erzsit is hogy megmutassák az újdonsült picúrokat is. Meg ugye még Rózit sem láttuk élőben :)
5400. timi555
2014. szept. 12. 13:55

Sziasztok! Szinte egész nyáron nem léptem be ide, de most ezek szerint majdnem Zsuzsival egyszerre gondoltunk erre. Én még mindig munkanélküli (a nyári szünet miatt nem is kerestem..) és nagyon jó volt újra ez a "gyes-es" nyár :) Bár ha a sok eső helyett a nap is sütött volna az még jobb lett volna. Mi hétfőn kezdük az ovit, úgy értem a szokásosat amit június 15-én fejeztünk be. Egyelőre zökkenőmentes, bár azt mondják nem szeretik mégis úgy látom hogy jól érzik magukat, nem volt még sírás, ellenállás. Nekem meg most nagyon jó napjaim vannak, végre pár órát tök egyedül :)

Kinek hogy telt a nyár? Nekünk volt két belföldi nyaralásunk, meg ha az idő engedte igyekeztünk még jó gyerekprogramokat csinálni, mint pl repülőtér emlékpark, marcipán múzeum, közlekedési múzem, na meg hévezés, buszozás is nagy buli nekik. És persze sok fagyi :)

Zsuzsi! Tudnál képeket küldeni a bicókról? Meg mekkorát kell venni? Mi most 100cm-esek vagyunk. Sok sikert a tekeréshez! :)

5399. PICZsuzsi
2014. szept. 11. 10:28

Sziasztok:) Én is rég jártam már erre. Majd írok Nektek a facebookon hogy nézzetek rá a hoxára, itt mégiscsak több infót tudunk megosztani.:)

Milyen volt a nyár? Milyenek az ovik?

Mi most kezdtük el a waldorfot, eddig csupa jó tapasztalataink vannak. Igaz még csak ma mentek második nap:) De nyáron is jártunk ott egy párszor és már nagyon várták a gyerekek, szóval olyan mintha már rég idejárnánk. A beszoktatás így annyi volt, hogy tegnap ott voltam velük 8-10-ig, aztán hazajöttünk, ma is ez lett volna és 10-kor eldönthették volna hogy akarnak-e maradni, de végülis hazaküldtek mert olyan jól elvoltak.:)

Timi, mi már meg is vettük a tekerős bringákat, mert találtunk alig használtakat új áron. Sokat még nem tudtunk gyakorolni, mert azért kell nekik a segítség és ha egyedül vagyok velük akkor nem tudok mindkettőnek.. De nagyon tetszik nekik eddig. No megyek főzicskézni, aztán ha nem jöttök akkor a körmötökre nézek;)

Kíváncsi vagyok kivel mivan.

2014. aug. 12. 11:49
Hahó!!! Ilyen régóta nem írt senki, vagy csak én nem látom az új bejegyzéseket? Hogy vagytok? Egy találkozó...?
2014. jún. 16. 13:27
Sziasztok! Hú, nagyon nincs most forgalom! Láttam képeket az évzárókról :) Nagyon édesek mind-mind! Emmus a művészitorma-előkészítőn kapott bizonyítványt (jelképeset), nagyon ügyes volt a bemutatóórán, büszkélkedtünk is rendesen, amikor térdemeléssel futkározott, vagy nyit-zár-t csinált a lábaival, vagy magastartást a kezével :) :). Előző este mászókabaleset volt, úgyhogy a rózsaszín tütüjéhez nagyszerűen mutatott a lila arca.. Ilyesmik nálunk. Rózi nő, mint a gomba, hatalmas. Emma néha mondogatja, hogy nem szereti, máskor meg puszilgatja nyakrafőre. Az ovi főnyeremény, nyáron is megy Emmus, egy hónap szünet lesz.
5396. PICZsuzsi (válaszként erre: 5393. - Tassy kriszti)
2014. máj. 8. 09:43
Micsoda kis cuki pasi ez a Bende! :)
5395. PICZsuzsi (válaszként erre: 5392. - Tassy kriszti)
2014. máj. 8. 09:41
Azta, nem semmi a vonatozás! Az enyémek sokat mondják, hogy akarnak vonatozni, buszozni, stb. Mindig mondjuk nekik, hogy okszi, majd megszervezzük, de még nem jutottunk el odáig. Pedig az is egy jó program. Tegnap egy órával előbb mentünk délelőtt a játszóházba (nyitás előtt), ezért azzal ütöttük el az időt, hogy az árkád és a sugár közötti gyalogos felüljáróról néztük a buszokat, autókat, hévet, nagyon izgi volt! Annyira tudnak ilyeneknek örülni! Aztán a játszóház még nagyobb öröm volt, együtt csúszkáltunk a hatalmas csúszdákon meg felmásztunk lemásztunk mindenhova ahova lehettett. Én is gyereknek érzem magam ilyenkor, szaladgáltam velük együtt, hogy mégegyszer! Mégegyszer! :) Ezért nem is értem hogy egy boldogságos délelőtt, egy fincsi ebéd és egy jóleső alvás után hogy került oda egy hatalmas hisztéria? ;)
5394. PICZsuzsi (válaszként erre: 5391. - Timi555)
2014. máj. 8. 09:31

Hú, és milyen a szabadság? A jógázás miatt külön megdícsérlek! Jó úton vagy! :)

A tűzoltózás nagyon jó lehetett! Nekünk egyszer integettek a tűzoltós bácsik és a gyerekek tisztára odavoltak. :)

Nálunk elég régóta 17-18 kg körül vannak a gyerekek, Andris mindig több kb egy kilóval. Most nagyon gyorsan nyúlnak, utoljára Julika 104, Andris 103 cm volt ha jól emlékszem. Még én is látom rajtuk a változást pedig minden nap látom őket.

Gratula az ikrekhez! 36. hét az tök jó! És bombáznak téged a kérdéseikkel? Biztos jól jön egy tapasztalt ikres anyuka, nekem legalábbis sokszor jól jött volna.

Nálunk most vannak változások itthon, csőtörés van a gyerekek szobája és a fürdőszoba között, pontosabban vmi szivárgás. Ezért a gyerekek a mi hálónkba költöztek, mi meg a nappaliban táboroztunk. A szerelés még el sem kezdődött, pedig már több mint egy hete tart az állapot (vagy2?). Az egyik zuhogóesős éjjelen visszaköltöztettük a gyerekeket a szobájukba, mert nálunk tetőtéri ablak van és nagyon féltek a zajtól.. Szóval most ott aludhatnak mert a víz már kiszáradt, de a játékaik, mindenük kint van a nappaliban. Az elején még büszke is voltam rájuk hogy milyen jól tűrik ezeket a változásokat.. Aztán azóta már kétszer is volt olyan hisztis napunk (ezért, vagy nem ezért, jó kérdés) amitől teljesen kiborultam. Andrisnak voltak kezelhetetlen dühkitörései. Az összes léteztő technikát kipróbáltam, tényleg sok türelemmel, együttérzéssel, vígasztalással, majd megvesztegetéssel, fenyegetőzéssel, mindennel próbálkoztam sajnos semmi sikerrel. Első alkalommal fél óra minden után azáltal nyugodott le, hogy mindenki valami mással kezdett foglalkozni és nem vele. Második alkalommal ez nem jött be és szintén kb fél óra türelmi idő után leüvőltöttem a fejét. Ez használt. Borzasztó volt. :( Amúgy szívesen hagynám hogy kitombolja magát akár meztelenül is talán már nincs olyan hideg, de még ezt sem tudtam megcsinálni, mert felváltva akarta a Julikát ütögetni majd engem, ezt viszont már nem hagytam. A lényeg az hogy túl lettünk rajta, Andriska békésen játszik ezek után, semmi baja, én viszont borzasztóan elkedvtelenedek ilyenkor és fogalmam sincs mit csináljak. A tegnapi hiszti délután kettőkor volt, és még ma reggel is rossz kedvvel keltem. :( Pedig azóta már meg is beszéltük higgadtan, volt összebújás, közös játszás, minden. Most próbálom feldolgozni a dolgokat, azért írom le nektek..

2014. máj. 6. 12:50

tegnap este fürdés utáni öltöztetés közben, Bende:


'olyan szép vagy'


azóta is a szőnyegen vagyok megtalálható, cseppfolyós állapotban. :))))))))))))))))))))

de imádom!!!

5392. tassy kriszti (válaszként erre: 5391. - Timi555)
2014. máj. 6. 10:32

Gratula minianyukának, szép teljesítmény.


mi is jól vagyunk, gyerekek lassan élvezni kezdik az ovit. már egyáltalán nincs sírás, jókedvűen megyünk, jövünk. állandóan ugrabugrálnak, szökkelnek, énekelnek, rosszalkodnak, árulkodnak, csacsognak, olyan kis vidámak. és én úgy örülök ennek!!!

húsvétkor bevállaltam a Pest-Fényeslitke utat vonattal a fiúkkal és az öcsémmel. kicsit paráztam mi lesz, 4,5 óra vonatozás egy átszállással. de még csak rájuk sem kellett szólni, befészkelték magukat, és azt játszották hogy Ők vezetik a vonatot. mikor érkezés előtt szóltam Bendének,h öltözünk mert megérkeztünk, közölte hogy jó, de még egy kicsit vonatozik. :)) fél nap nem volt elég.


Bende 10,3kg, Dani 11,6.


amúgy én sem hittem volna soha,h most kevesebbet fogok írkálni, pedig ált. azért itt ülök a gépnél.

5391. timi555 (válaszként erre: 5390. - PICZsuzsi)
2014. máj. 5. 10:55

Hello Zsuzsi! Újabban olyan ritkán jutok el ide amióta nagyon elfoglalt munkanélküli vagyok. A munkahelyen kéznél volt a gép, könnyebb volt minden nap belépni :)


Nálunk semmi extra, megy az ovizás és már nagyon várom a jobb időt. Múltkor a Skanzenba voltunk szakadó esőbe, most meg Tihanyba. Képzeljétek tegnap nyílt nap volt itt a pomázi Tűzoltóságon, minden autóba beültünk, minden sisakot kipróbáltunk, egyszerűen haza sem akartak jönni. Persze mondanom se kell este még több Tűzoltó Sam-et kellett néznünk..amúgy is minden este kell :)

Már háromszor jógáztam, nagyon szuper!!!! :)


Aki esetleg olvassa ezt a hozzászólást írjátok meg légyszi kinek mekkorák most a gyerkőcök, kíváncsi vagyok ki hogy áll. Nálunk szerintem B 13kg és P 14 kg, de majd este megmérem mert már rég mértem és én is jelentek.


Ja, még egy utolsó gondolat, a barátainknál múlt héten megszülettek az ikrek. A kb 47 kg versenysúlyú minianyuka majdnem a 36. hétig horda a kislányokat és 2325g és 2570grammosak lettek, már otthon is vannak. :)

5390. PICZsuzsi
2014. ápr. 29. 20:16
Hello mindenki, jól eltűntetek, mizu mizu? :)
5389. timi555 (válaszként erre: 5385. - Tassy kriszti)
2014. ápr. 16. 14:16

Kérem én is az összegzést.

A paleo-s könyved még nálam van, ha ne adj isten egyszer eljuttok ide.... :)

5388. PICZsuzsi (válaszként erre: 5387. - Tassy kriszti)
2014. ápr. 8. 20:22
Köszönöm! Itt is:)
5387. tassy kriszti (válaszként erre: 5386. - PICZsuzsi)
2014. ápr. 8. 13:23
az most már hótziher, ha segíthetsz (legalábbis azt gondolod) boldogabb vagy, mintha segítenek. küldteeem!!!! :))))
5386. PICZsuzsi (válaszként erre: 5385. - Tassy kriszti)
2014. ápr. 8. 12:24
Én kérem!!! Pont egy ilyen összegzésre vágytam. köszi, köszi:)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook