Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 PIC fórum

2010 PIC (beszélgetés)

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
2013. jan. 29. 14:46
4574. Szilviemma (válaszként erre: 4557. - Tassy kriszti)
2013. jan. 29. 14:43
Uff, nagyon megijedtetek? Biztos nincs semmi baj? Mi lecseréltük már, mert nem maradt eg benne, többször is kimászott. Nagyon jó az új ágyikó, szereti nagyon, küldök át linket mindjárt. Ez volt a szülinapi ajándék.
2013. jan. 29. 14:40
Mi meg sóbarlangban voltunk. Nagyon jó!!!
4572. Szilviemma (válaszként erre: 4569. - Tassy kriszti)
2013. jan. 29. 14:39
Ez király!!! Emma mindig mondja, hogy "én is korcsolyázni akarok,mint Vendel a kis szarvasbogár". Én meg mindig mondom, hogy majd, ha nagyobb leszel...
4571. Szilviemma (válaszként erre: 4567. - PICZsuzsi)
2013. jan. 29. 14:36
Azért nagy baj nincs a mozgásával, csak ahhoz képest, ahogy beszél, zenél, énekel, betűt-felismer, én úgy érzem, ügyetlenebb vízszintesen, (mert fölfele meg "túl" ügyes-állandóan le kell szedni valahonnan). Néha az is eszembe jut, hogy egyszerűen rossz a cipője. Megint lehet, hogy túlparázom. Dévény-torna volt. Nagyon jó volt!!!! Szerintem, mindent ennek köszönhetünk. 3 éves kortól van újra tornájuk, tartásjavítás, művészi torna alapok. Ez lesz majd valószínűleg. Nem tudom, hogyan függnek össze a dolgok... Emma apukája 3 évesen folyékonyan olvasott,választékosan beszélt, de neki is kellett járnia 3 évesen mozgás-javítóra.
4570. tassy kriszti (válaszként erre: 4568. - PICZsuzsi)
2013. jan. 29. 14:29
Reméltem,h bárki más majd előttem is tapossa.. :)
2013. jan. 29. 14:27

Jut eszembe, vasárnap elvittük Őket korcsolyázni. :)

Persze csak az apjukon volt korcsolya, és úgy vitte Őket a kezében, vagy húzta a lába között, vagy épp tolta a székben egyiket-másikat-mindkettőt. Nem lehetett Őket lehozni a jégről!!!! Bende azóta is megfogja a kezem, kitartja a lábát (honnan tudja,h úgy kell???), és itthon a parkettán kell húznom, és közben olyan hangot ad, mint a korcsolya a jégen. Beszarás. Már egyéves korukban beszélgettünk arról,h sportoltatni kell Őket, mert egyszerűen látszik, hogy igényük van rá, főleg Daninak, annyira masszív, erős, ügyes, alkatilag is sportra termett. Amint lesz rá méretben korcsolya veszünk, és ez lesz az első amit megpróbálunk. A vérükben van, és nem tőlem örökölték. Van egy évem, hogy a 4-5 alkalmas jégen 'siklásomat' tökélyre fejlesszem, mert a fiaim lepipálnak.

Timi, ti kaptatok ízelítőt a fiaimból a PIC látogatáskor, naaa, azóta nem lassultak. :)

4568. PICZsuzsi (válaszként erre: 4566. - Tassy kriszti)
2013. jan. 29. 14:23
Na akkor majd mesélj hogy működik! Nekünk ott lesz a kitaposott út;)
4567. PICZsuzsi (válaszként erre: 4558. - Szilviemma)
2013. jan. 29. 14:21

Ez érdekes, nekünk azt mondták régebben hogy összefügg minden mindennel - a mozgásfejlődés a beszédfejlődéssel és így tovább.. De mondjuk a barátnőm kislánya is másfél éves kora óta beszél, szépen, egyre választékosabban szóval egy kicsit hamarabb kezdte mint a korabeliek, de mozgásban neki is volt egy kis csúszás. Most elmúlt 3 éves és jár táncra és szereti szóval nem lett semmi gond. Biztos Emmával is minden rendben lesz. Nektek volt valamilyen kötelező tornátok? Azt már nem kell csinálni?

Én most nagyon gondolkozom, hogy elkezdem a gyerekjóga oktatóit is, egyrészt teljesen beleszerettem a jógába, másrészt nagyon fontosnak tartom hogy amint lehet megtanuljanak figyelni a testükre, a helyes tartásra, hogy üljenek, hogy álljanak, stb. Bár ezt csak itthon fogom tanítgatni nekik de 3 éves koruktól biztos beiratom őket valami ugribugrira. :)

4566. tassy kriszti (válaszként erre: 4564. - PICZsuzsi)
2013. jan. 29. 14:19
Meglátjuk. Ha megismétlődik, vagy tényleg nem lehet rájuk hatni szép szóval, lecserélem, nem bízom a vak szerencsére a dolgot.
4565. Szilviemma (válaszként erre: 4561. - Tassy kriszti)
2013. jan. 29. 14:13
Egyenlőre úgy tűnik, hogy hamarabb fog olvasni, mint lépcsőzni...
4564. PICZsuzsi (válaszként erre: 4557. - Tassy kriszti)
2013. jan. 29. 14:12

Húúú ez nem semmi. Jó hogy nem lett baja! Bár tényleg ők még gumiból vannak;)

Az enyémeket is láttam már próbálkozni, de mivel többnyire hálózsákban vannak, ez meggátolja őket a kimászásban. Nem tudják felrakni az egyik lábukat úgy hogy a másik lent van mert a hálózsák nem engedi. De volt már olyan, hogy Andris nadrágban volt és mondta hogy kiszállsz, és tényleg majdnem kiszállt. Én nagyon örülök hogy hajlandóak hálózsákban aludni, amíg lehet venni fogok nekik. Van nyári változat is és láttam most az auchanban hatalmas nagy hálózsákokat szóval a méret sem lesz gond. Viszont a kiságy 120 cm ők meg már kicsit több mint 90 cm-sek, szóval ha így haladunk nekünk a magasságuk miatt kell egy éven belül másik ágy:(

Persze lehet hogy ezt is túlaggódjuk Kriszti és nem is fognak kimászkálni a sima ágyból sem.. azért kíváncsi leszek! :)

4563. Szilviemma (válaszként erre: 4561. - Tassy kriszti)
2013. jan. 29. 14:12
Semmi nem történt fél év alatt. Ugyanolyan bizonytalanul lépked, szaladni nem nagyon tud. De megyünk még neurológushoz.
2013. jan. 29. 14:11

Ha érdekel valakit, most találtam egy barátnőm blogján, kókusztej házilag:

[link]

4561. tassy kriszti (válaszként erre: 4558. - Szilviemma)
2013. jan. 29. 14:10

nálunk a sima hosszú vonal a 'ssszisssszi' kígyó. :))

mit nem tartasz megfelelőnek Emma mozgásában? vagy milyen elmaradást veszel észre?

2013. jan. 29. 14:06
Ez a mai cuki: "Anya, elmesélem hogy születtem, egyszer volt, hol nem volt egy anya és egy apa. És akkor megszülettem. Annyira, de annyira boldog voltam!!!! Hogy anya és apa ennyire örült.
4559. tassy kriszti (válaszként erre: 4554. - Timi555)
2013. jan. 29. 14:06

Nehéz 'szülés' volt, de azóta szinte eszembe sem jut. Mindenki beszokik, szerintem leginkább gyerekfüggő,h mikor és hogyan.

Feri csak annyit mondott rá,h ez is olyan lesz, mint az önálló elalvásra szoktatás, két hét után egy hangjuk nem volt, és azóta is szépen művelik. Tudják,h mindig vagyok ha kellek, csak épp egy kicsit távolabb.

2013. jan. 29. 14:04
Emmus csak vonalakat rajzol, és rámondja, hogy ez "rozmár, ez meg kaméleon" stb. :) egyáltalán semmi rajz-fejlődés nincs nálunk, ugyanaz a vonal, mint fél éve. A mozgásban is vannak elmaradásaink bőven, ott sincs változás kb fél éve. Viszont verbálisan hihetetlen dolgokra képes, mintha ott akarna behozni mindent, ami mozgásban nem megy. 8-10 betűt felismer, megnevezi bárhol (könyv, utca), teljesen beszél, mesél, évszakok, napok mennek sorrendben, és kb. 80 éneket nyom, össze kéne újra számolni, zeneileg meg már engem is lehagyott, de ez a család másik részének az érdeme,fél év-év múlva hangszer, számolás 20-ig megy. Ez elég durva, én is csak pislogok. Mozgás-ügyben meg majd neurológus.
2013. jan. 29. 13:59

Szombaton Bende fejest ugrott a kiságyból. Szerencsére semmi baja nem lett. Keményfejűek.

Úgy 3 éves koruk környékén gondoltam lecserélni a kiságyukat, a szülinapjukra pl., de lehet nem húzzuk ki addig a rácsos ággyal.

Pont múlt héten láttam Danit, ahogy teljesen feltolja magát, és tulajdonképpen ki is eshetett volna Ő is, de mégis inkább visszaereszkedett. A dolog iróniája, hogy mikor történt, Ferivel pont beszélgettük a konyhába, hogy Daninak szerintem nemsokára sikerül (kimászni/kiesni), erre halljuk bentről a koppanást meg a puffanást. Bármibe lefogadtam volna,h Dani, erre Bende feküdt a földön... de sajnos nem ijedt meg annyira,h többször ne próbálkozzon, elég erélyesen rá kell szólni, hogy ne próbálkozzon vele. Szóval ti hogy álltok ezzel?? Zsuzsi, amúgy pont kérdezni akartam,h a tieid nem próbálkoznak-e, mert hogy sokkal nagyobbak, magasabbak.

Olyan a kiságyunk amiből két rácsot ki lehet szedni, de ezt amolyan félmegoldásnak tartom, meg nincs is kedvem most még visszaszaladgálni velük ha épp kedvük tartja kijönni, csak abban bízhatok,h elfelejtődik ez a nagy mászhatnékjuk.

Van aki már nem rácsos ágyban alszik?? És ha igen, hogy működik a dolog?

4556. tassy kriszti (válaszként erre: 4553. - Timi555)
2013. jan. 29. 13:41

Én is botkezű vagyok. A legjobbak a pálcika emberkéim :) de nagyon hálásak mindenért.

Most olyakat csinálunk,h megrajzolom a vázát valamelyik járműnek, és kérem,h rajzoljanak neki kereket, kormányt, első, hátsó lámpát, szirénát, bele vezetőbácsit (apát) aztán magukat. Mind megcsinálják, pontosan oda, ahová kell.

Nálunk a beszédfejlődés annyiból áll, hogy pár naponta mindig mondanak valami újat. Annak nagyon örülünk, és utána azt is gyakoroljuk.

Nagyon szeretik az enyémek is, ha valamiről csak úgy elkezdek mesélni/beszélni. Sokkal jobban leköti/érdekli Őket, mintha mesekönyvből olvasnék.

4555. timi555 (válaszként erre: 4535. - PICZsuzsi)
2013. jan. 29. 10:03
Bazsikát én is nehezebben értem meg, szerintem Panna teljesen tisztán beszél, úgy értem akárki idegen is megérti. A "kiszállsz" nálunk néha "kiszállni" :) Meg menjünk "alszani" :)
4554. timi555 (válaszként erre: 4541. - Tassy kriszti)
2013. jan. 29. 10:01

Igazad van hogy nem adod őket 3 hónapra csanába. Lehet hogy még 3 hónap se lenne ha a közösségi betegségek elkapását is beleszámítjuk.

Kezembe került egy régi Kismama újság és azt írják benne hogy a gyereknek nem az apa-anya távollétét kell megszoknia hanem az adott helyet, gyerekeket, felnőtteket, így nem feltétlenül gyorsítja az óvodai beszoktatás folyamatát ha előtte már bölcsibe járt.

Szerintem az azért nagy előny hogy ketten vannak, a barátnőm ikrei is most szoktak be a bölcsis csoportunkba hang nélkül. Amúgy azt is olvastam hogy a biztonságosan kötődő gyermek sír az anyukája után de hamar megnyugtatható mert ugyanakkor bízik is benne hogy vissza fog jönni. Szóval egy kis kezdeti nehézség tulajdonképpen jót jelent. De nektek még messze van! :)

4553. timi555 (válaszként erre: 4540. - Tassy kriszti)
2013. jan. 29. 09:44

Hú de ügyes ez a Dani!!! Mi még semmi értelmeset nem zajroltunk eddig. Hozzáteszem én is tök béna rajzoló vagyok úgyhogy minden rajzomon csak házikó, lepke, csiga, virág és szivecske van. Néha próbálják a csigát rajzolni de nem lehet felismerni még. Egyszer én is nyomtattam egy csomó kifestőt de annyira nem érdekelte őket, lehet újra megpróbálom.

Nálunk most a beszéd fejlődik iszonyatosan, úgy látom ez elsöpör minden mást. Néha még játszani sem kell csak beszélgessünk. Ilyenkor elmondani mit láttunk a Tropicariumban meg kinek hogy hívják az apukáját és anyukáját (itt a barátaink gyerekeiről van szó ahol már ismerik az egész famíliát). Egyébként úgy jött ez az egész hogy egyik este mondta Bazsika hogy "számoljuk meg Gyuit". Hát először nem értettem mit akar, próbáltam is terelni de elmondta vagy ötvenszer. Akkor rájöttem hogy Gyuri az egyik kislány apukája és ezeket kell sorolgatni. Most valami farsangos témát tanulnaka bölcsiben, Panna minden nap végigmondja az "Itt a farsan áll a bál"-t.

Ja meg aranyköpések mennek ezerrel. Egyik éjszaka mondom Bazsikának hogy csukja be a szemét és aludjon mert még a kutyák se ugatnak ők is alszanak. Válasz: "persze Anyuka, meg azok belekakiltak a hóba". Ezen elkezdtem nevetni mire mondta hogy "Ne nevess mert kifut a bableves" :) Na ilyeneket tudnak összehordani. Azóta Panna is megtanulta és mondják hogy ki kakilt bele a hóba. Kicsit ciki mert újabban a bölcsi szakács Ricsi bácsi szokott belekakilni. Na mindegy. A gondozónők szerintem nagyon jól szórakozhatnak ezeket a piciken.

Upsz, picit hosszú lett...

4552. timi555 (válaszként erre: 4551. - PICZsuzsi)
2013. jan. 29. 09:35

Nálam innen tudhatjátok hogy dolgozok-e, mert otthon már sosincs időm számítógépezni, de a munkanapjaimat mindig feldobom pár perc hoxa-zással.

Mi most betegek voltunk, de nem volt annyira vészes, piros torok, köhögés, taknyolás, pár nap alatt elmúlt.

4551. PICZsuzsi
2013. jan. 28. 09:35
Nagyon eltűntetek csajok! Unalmasak vagyunk? ;) Remélem mindenki jól van! Mesélhetnétek pár szóval, kivel mivan. (könnyű nekem, végre járnak bölcsibe a drágák és még erre is van időm:))
4550. PICZsuzsi (válaszként erre: 4549. - Tassy kriszti)
2013. jan. 25. 08:14
Nem és nem.:( A babakocsi még mindig nálunk lakik. Mandulatejet majd hétvégén kipróbáljuk mondjuk tejbegrízként. :)
4549. tassy kriszti (válaszként erre: 4548. - PICZsuzsi)
2013. jan. 24. 21:07

jó ötlet, majd meglátjuk, lehet nyomtattatok Ferivel (az irodában) párat. köszi.

sikerült eladnod a babakocsit?

megkóstoltattad a gyerekekkel a mandulatejet?? vagy mindmegittad?? :DD

4548. PICZsuzsi (válaszként erre: 4547. - PICZsuzsi)
2013. jan. 23. 15:31

Vagyis nem pont innen :) Az az oldal most nem elérhető:( De így is lehet:

[link]

4547. PICZsuzsi
2013. jan. 23. 15:29

Ha tudsz nyomtatni, nagyon jó kifestők vannak a neten: [link]

Én a karácsonyi üvegmatricákhoz innen töltöttem le karácsonyi témájú kifestő lapokat.

4546. tassy kriszti (válaszként erre: 4543. - PICZsuzsi)
2013. jan. 23. 15:21

Igen, cérna kell! több gombolyaggal... várom a tavaszt. most télen még kimerítőbb a sok fentléttel.

már annyit agyaltam rajta,h rájöttem, kár ezen aggódnom. főleg most!! talán majd akkor, ha tényleg nehezen viselik, de akkor sem aggódnom kell, hanem megkönnyíteni majd mindannyiunknak.

❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook