Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 PIC fórum

2010 PIC (beszélgetés)

❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯
4425. PICZsuzsi
2012. dec. 11. 15:03
Múlt héten szülinapja volt egy kisfiúnak a bölcsiben és tortáztak. Aztán kifaggattam Mártinénit a szokásokról és itt szokás ünnepelni. Szóval csütörtökön én is viszek tortát. Örülök, hogy a saját kis csapatukban is ünnepelnek. Nekem nyáron van a szülinapom szóval én kimaradtam annak idején minden ilyesmiből..
4424. PICZsuzsi (válaszként erre: 4422. - Pkzmoni)
2012. dec. 11. 15:00

Ezek szerint meggyógyultak, ez jó hír! :) Tudtátok nekik használni az orrmosót?

Szerintem pedig pont azzal segítenél nekik, ha addig amíg nem velük vagy, kikapcsolnál, feltöltődnél. Lehet hogy nehéz, de gondolj erre amikor nincs kedved intézni a dolgokat. Kell egy kicsit mást csinálni hidd el. Ma például vettem üvegmatrica festéket, nyomtattam le karácsonyi sablonokat és azokat csináltam. Nagy örömmel és nem is gondoltam hogy ennyire fel tud tölteni egy kis alkotás. És milyen szép lesz az ablakon és hogy fog tetszeni a gyerekeknek! :) Ha van időtök, próbáljátok ki, nagyon jó buli! :)

4423. pkzmoni
2012. dec. 11. 13:44
akiknek már ott alszik a gyerekük a bölcsiben: hogyan volt az ottalvás nálatok? hogyan szokták meg? mit tehetnék hogy könnyebb legyen nekik? annyira izgulok az ottalvás miatt.
4422. pkzmoni
2012. dec. 11. 13:17

ma megint kezdtük a bölcsit.

Bence elváláskor 5-10 percig sírt, utána játszot, tízóraizott. Ádi nem sírt, de nem is tízóraizott. Ebédre mentem, mikor megláttak sírtak :-( Ebédeltek. majd eljöttünk. itthon alszanak. holnap megyünk reggelire 8ra és ebéd után megyek csak :-((( nagyon rossz volt nélkülük. volt persze mit csinálnom, de nem igazán volt hozzá kedvem, de elintéztem ezt azt, a gondolataim viszont végig velük voltak. Szar dolog ez az elválás. Miért nem lehetnek mindig velem???? jó jó tudom ,hogy előbb utóbb el kell válni és így lesznek önálló okos nagyfiúk, de inkább jóbb lenne utóbb elválni, mint előbb. :-(

4421. timi555 (válaszként erre: 4417. - Tóvölgyi Hajnalka)
2012. dec. 10. 21:53

A levélírás nagyon jó ötlet, de mi csak Jézuskának írunk mert én a Télapókor nem akarom bevezetni a nagy ajándékozást. Úgyis itt van még a szülinap is.

Mi amúgy idén nem írunk Jézuskának, én még korainak érzem. Csak szóban felsorolgatjuk mit kérünk. (én megmondtam mit kérünk :)

Képzeljétek majdnem nem lett hintaló. Egy hete rendeltem a jatekfutar.hu-n, ott szartak visszajelezni hogy nincs is készleten, ma tudtam töröltetni a rendelést. Ma meg elugrottunk a Régió-ba, ott a kiállítási darabnak el volt szakadva a nyakánál és ezen kívül még egy utolsó darabot találtak a raktárban. Végülis meglett :) Kezdtem nagyon elkeseredni mert én ebbe a lóba szerelmesedtem bele. A többi vagy túl pici volt, vagy túl nagy, vagy túl ronda :)

4420. timi555
2012. dec. 10. 11:56

6-án volt a bölcsiben is Mikulás, azt mondták nem volt sírás, bátran odamentek elvenni a csomagot. ÉS!nem bontották ki mert csak otthon anyáékkal lehet megenni. Nem tudom erre hogy tudták rábeszélni őket. Persze az öltözőben már ki kellett bontanom egy mikit.

Pénteken a munkahelyünkön volt ünnepség, eléggé meg voltak szeppenve, nem kommunikáltak a Télapóval. Panna még bele is pirult, egy óra múlva is piros volt az arca annyira cuki volt.

Ezen is túl vagyunk, várjuk a Jézuskát :)

2012. dec. 7. 13:02
Nálunk is járt a Mikulás tegnap. Emmus is diktált levelet, egészen érdekes infókat kellett leírnom, pl, hogy kit hogy hívnak, meg milyen könyvet, milyen labdát kér. Előző este csizmapucolás volt, reggelre megtelt a cipő. Este pedig személyesen jött el hozzánk Szent Miklós. Emma kicsit félt, de az ajándékért repült, meg szóba is állt végül a Mikulással és megígérte, hogy többet nem harapja meg Alizkát. teszek fel képeket a facebookra.
4418. pkzmoni
2012. dec. 7. 12:24

nálunk csak ma jön a mikulás, mert Zoltán eddig mindig sokáig dolgozott, így meg akartam várni vele. Olyan jó ez az ajándékozásosdi.

Olyan jó lesz látni, hogy mennyire örülnek mejd... remélem, de biztos.

4417. Tóvölgyi Hajnalka (válaszként erre: 4413. - Timi555)
2012. dec. 6. 22:16

Kata már könyvekből tudta a Télapós forgatókönyvet, úgy hogy nekünk levelet kellet írni a Télapónak, akitől babát kért, és a Jézuskának is akitől meg babakonyhát kért, és a levelet be kellett dobni a ház előtt álló igazi postaládába. A postások biztos mosolyogtak rajta, még rajzolt is nekik!

Télapóra apróságokat kap: Baba, többfajta könyv, Thomas mozdony, plüss kukac, meg persze narancs, banán, mandarin stb.

Karira: Babakonyha, könyvek, lego ( nem dupló, hanem a nagyobb fajta), babakonyhához zöldség-gyümölcs, favonat, állatkák, Noé bárkája (zenélős hajó állatokkal, tök ari).

Gondoltam még ujjfestéket, zsírkrétát( a mostani már lassan kuka), ceruzákat, meg gyurmát is, de januárban lesz a szülinapja is.....

4416. PICZsuzsi (válaszként erre: 4412. - Timi555)
2012. dec. 6. 09:22

Mi tegnap voltunk télapózni Szabi munkahelyén, nagyon tetszett nekik, jól érezték magukat. Julika felette az egész büféasztalt:) Jó volt látni hogy feltalálják magukat a többi gyerekkel meg előbb-utóbb a felnőttekkel is.:)

Nálunk ma reggelre jött a télapó, amikor öltöztek már emlegettem nekik, hogy lehet hogy van valami a csizmában, aztán megnéztük és volt.:) Örültek de annyira még nem értik hogy miaszöszez szerintem.:)

4415. PICZsuzsi (válaszként erre: 4409. - Tassy kriszti)
2012. dec. 6. 09:20
Hú, akkor jó, azt hittem valami rosszat olvastál róla.
4414. PICZsuzsi (válaszként erre: 4411. - Timi555)
2012. dec. 6. 09:18

Azért nem olyan egyszerű nálunk sem, a tápá az itt is azonnal kell mihelyt kinyitották a szemüket. Aztán megeszik, felöltöztetem őket és kész is vannak, erre elég kb 20 perc. Mivel általában csak elviszem őket és hazajövök, nekem elég csak meginni a gyömbérteámat, fogat mosni öltözni és ennyi. Szóval ebben elég gyors vagyok.:) De ha egyből mennem kell valahova akkor fel kell kelnem előbb hogy rendesen gatyába rázzam magam! Néha az a gond, hogy Szabi is sietne és akkor még az én 10 perc készülődési időm is őt hátráltatja mivel akkor őt ugráltatják a gyerekek. Azért ennyi többnyire belefér, ritkán kell időre mennie.

Timi nem semmi koreográfia a ti reggeletek, nagyon jól kitaláltátok! :) Nagy szerencséd van, hogy anyukád tud ebben segíteni!

4413. timi555 (válaszként erre: 4390. - Pkzmoni)
2012. dec. 6. 09:00

Szerintem én már egyszer leírtam az ajándékokat, ezek szülinapra és karácsonyra, tőlünk és a nagyiktól: hintaló, dupló (fotós szafari nevű), könyv, mini vasalódeszka és vasaló, babaágy, belevaló bébibaba, babakocsi (nem az a drága fajta hanem egy 1200forintos de nagyon cuki), nagyautó, ruhák.

Jaj már ennyi az idő? Indulnom kell a fodrászhoz! Ma szabin vagyok, szépülés és sütisütés a holnapi Mikulásra :) Sziasztok!

A tali képeket feltettem a facebook-ra. Sajnos csak ez a néhány készült.

4412. timi555
2012. dec. 6. 08:55

Nálunk is megérkezett a Télapó tegnap este. Először kipucoltuk a csizmákat, ki az ablakba, aztán mentünk fürdeni. Amíg fürdtünk nálunk járt és itthagyta az ajándékot. Mondtam nekik hogy hallottam valami csilingelést, ettől Panna teljesen lefagyott a kádban. Aztán mondta apa hogy nem kell félni, a Télapó haver, szereti a gyerekeket. Na Panna ezt 5 percig mondogatta, gondolom győzködte magát szegénykém :) Utána kinéztünk az ablakokon és láttuk hogy a lámpák mellett vannak világító díszek (ezt véletlenül pont tegnap szerelték fel!), mondtam hogy akkor tuti erre járt a Mikulás, nézzük meg a csizmákat. Na és akkor volt boldogság :) Nálunk egy Kisvakondos könyv volt a csomagban, dió, mogyoró (ezt nem eszik meg csak az ének miatt..), mandarin, aszalt szilva és egy pici Mikuláscsoki. A csokinak nagyon nekiestek, mi amúgy nem szeretjük de inkább kértünk belőle hogy ők kevesebbet egyenek. Sajnos ezt a csokizást nem nagyon lehet megúszni mert a bölcsiben is kapnak szerintem, a munkahelyi Mikuláson is, mamáktól is...Na mindegy ez van.

A bölcsibe ma 10-kor megy a Mikulás, kár hogy ilyenkor nem lehetek légy a falon... :)

4411. timi555 (válaszként erre: 4410. - Tassy kriszti)
2012. dec. 6. 08:47

Ez tényleg gyorsan megy Zsuzsi! És te már előtte elkészülsz? Igazából nem is a gyerekek felöltöztetése a nagy ügy, hanem hogy mindenki elkészüljön. Nálunk reggel úgy van hogy kelek fél 7-kor addig apa befekszik hozzájuk (az változó hogy felébrednek-e addig vagy sem de általában igen), anya zuhany, öltözés, utána csere, apa készülődik addig én tápit adok öltöztetem őket. 7 után megérkezik anyukám, ő próbálja átvenni a folyamatot de sokszor van az hogy "Anuka, anuka" aztán kénytelen vagyok bedobni a hajkefét, sminkcuccot a táskába és ezt a műveletet már a munkahelyen megcsinálni. Mi fél 8-kor indulunk, anyu a gyerekekkel 8-kor. Fél 9-kor van reggeli a bölcsiben, de azért indulnak legkésőbb 8-kor mert akkor még útközben (kocsiból) megnézik anyukámék kutyáját, aztán a templomot (a bölcsi mellett van), énekelnek valami bimbamos éneket, stb, stb. Ezt amúgy nagyon jól csinálja anyukám mert ebben a fél órában szépen nyugisan megnéznek mindent, nincs kapkodás és mindig nagyon jókedvűek amikor mennek be a csoportba. Persze majd eljön az idő amikor mi fogjuk vinni őket munka előtt de az szerintem egy kicsit kapkodósabb és feszítettebb tempó lesz.

A reggeli készülődés amúgy elég nehéz, mert a tápi márderögtön kéne, öltözni nem nagyon akarnak...

4410. tassy kriszti (válaszként erre: 4407. - PICZsuzsi)
2012. dec. 5. 20:57
Az szép. Akkor elég gyorsan gatyába rázod Őket. Ezt meg kellene tanulnom nekem is!
4409. tassy kriszti (válaszként erre: 4406. - PICZsuzsi)
2012. dec. 5. 20:52
Nincs különösebb oka. Bajom sincs vele, csak jó lenne egy all in 1.
4408. PICZsuzsi (válaszként erre: 4400. - Pkzmoni)
2012. dec. 5. 19:30
A marslakót is vettünk de azt csak alkalmanként kapnak. Citrofortot (gyerek grapefruitmagkivonat) C-vitamint meg béres cseppet kapnak most télen, a dokink azt mondta hogy ez tavaszig mehet. Mi a baj a béres cseppel?
4407. PICZsuzsi (válaszként erre: 4398. - Tassy kriszti)
2012. dec. 5. 19:29
Mi amúgy is minden nap 7-kor kelünk és fél8-kor már indulunk is. Nekem ez pont kényelmes, amint tudom lepasszolom őket és annál több idő marad nekem.:) Most hogy nem voltak bölcsiben az utóbbi napokban fél8-kor keltek, fogalmam sincs miért de nem sértődtem meg:)
4406. PICZsuzsi (válaszként erre: 4402. - Tassy kriszti)
2012. dec. 5. 19:26
Miért? Világosíts fel pls..
4405. pkzmoni (válaszként erre: 4404. - Tassy kriszti)
2012. dec. 5. 16:10

azt mondják ez az omega 3 okosít :-))

Egy kis okosság nem árt nekünk sem.

megrendelem

4404. tassy kriszti (válaszként erre: 4403. - Pkzmoni)
2012. dec. 5. 14:45

Csak 100NE van benne, mondhatni mutatóban. Nem oszt, nem szoroz, nálam!

Ma mézbe kevertem, de volt hogy gyümölcspépbe tettem. Megették.

4403. pkzmoni (válaszként erre: 4401. - Tassy kriszti)
2012. dec. 5. 14:40
be tudod nekik adni ezt a tutti frutti ízt? Ebben van d vitamin is. Így hogyan kalkulálod ki mennyi plusz D vitamin kell?
4402. tassy kriszti (válaszként erre: 4400. - Pkzmoni)
2012. dec. 5. 13:01
Én most keresgélek.. a béres csepp felejtős lett. Mást nézek.
4401. tassy kriszti (válaszként erre: 4399. - Pkzmoni)
2012. dec. 5. 13:01
Én is ilyet vettem, elvileg ez a legtisztább, bár az a tutti-frutti íz nem valami kellemes. Plusz ez legalább nem kapszulás.
4400. pkzmoni
2012. dec. 4. 22:07

a dokornénik mondta, hogy lehet mindent, multivitamint stb

de figyeljek oda az adagolásra, mert nem szabad túladagolni ezeket a vitaminokat.

persze a legjobb a friss zöldség gyümölcs, csak ebben a téli időszakban gondolkodik valami multivitamin pótlásról.

ti szedtek valami multivitamint? Marslakócskák szirup vagy valami hasonló?

4399. pkzmoni
2012. dec. 4. 22:02

ezt találtam omega3-mal kapcsolatban:

[link]

mi kipróbáljuk

2012. dec. 4. 21:28

Ami kimaradt. Akik bölcsisek, Zsuzsi, mint csanás, mikor keltek? Mikorra kell odaérnetek? Egyáltalán hogy készültök el reggel?? Mi ált. 8kor kelünk, és 9kor még úgy kell könyörögnöm, hogy adjuramisten vegyük már át a pizsit, mert ahhoz persze senkinek nincs kedve. Nem nagyon füllik rá a foguk, ha öltözni kell, de bezzeg ha már lent vagyunk, ne is jöjjünk fel. Jó munka ez két gyerekkel.

A vetkőzős sztorinknak hamar véget vetettem két polárbélésű pizsamával, ami cipzáras, de nem tudják, és nem is próbálják lehúzni. Így már nincs hálózsák, szerintem nem is lesz...legalábbis amíg ez így működik.

4397. tassy kriszti (válaszként erre: 4386. - PICZsuzsi)
2012. dec. 4. 21:21
Amikor ezt írtad, percre pontosan akkor hoztam ki Danit, pár perc múlva meg Bendut, úgyhogy két jó oka volt az eltűnésemnek :))
4396. tassy kriszti (válaszként erre: 4393. - PICZsuzsi)
2012. dec. 4. 21:20
Zsuzsi, mi van a gyomroddal? Értem úgy,h mik a tünetek??
❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook