Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 PIC fórum

2010 PIC (beszélgetés)

❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
4635. PICZsuzsi (válaszként erre: 4626. - Tassy kriszti)
2013. febr. 8. 15:35

Hú ez nagyon rosszul hangzik! Akkor most fűtés sincs? Én is nagyon utálom amikor alvásidőben mer csöngetni valaki, főleg hogy legtöbbször csak be akarják hozni a lépcsőházba a reklámújságot. Legszívesebben kiírnám a csengőre nagy betűkkel, hogy 1-3-ig és 7-7-ig ne merj csöngetni!!! :)

Kitartás Kriszti, szépen sorban megoldódik minden, reméljük minél előbb!

Én is néha úgy érzem hogy rámszakadt a minden aztán ha lebontom részfeladatokra akkor végülis mindent meg tudok csinálni. Persze ez más szituáció, csak van amikor összefut a túl sok intézni való.

4634. PICZsuzsi (válaszként erre: 4631. - Tassy kriszti)
2013. febr. 8. 15:30
Igen, vagyis pontosan nem lehet tudni, mert vasárnap lázasodtak be és még kedden volt talán egy kis láz. Szerdán kezdtem a d-vitit és utána csak hőemelkedés volt aztán az se. Szóval lehet hogy attól de az is lehet hogy 3 nap láz után tényleg a hőemelkedés jött volna:) Mindenesetre jó ötlet volt és máskor egyből alkalmazni fogom, nagyon hálás vagyok hogy megemlítetted!!! :)
2013. febr. 8. 15:27
Azért hogy vmi jót is írjak, a héten megvolt a szem és szívuh kontrollja mindkét gyereknek, és minden rendben szerencsére. A szemtől nem tartottam, látom,h jól látnak, sokszor azt is amit én nem. A szívuh-tól kicsit tartottam, mert ki tudja mi van odabent, meg talán azért is, mert ezek a kontrollok, orvosok feledésbe merültek az elmúlt évben. Az első évben állandóan jártunk valahová, a másodikban meg szinte már sehová nem kellett. Most 1-1,5 évig ezek is mind letudva.
4632. PICZsuzsi (válaszként erre: 4625. - Timi555)
2013. febr. 8. 15:25
Milyen szemfüles vagy:D Hát, most amíg főztem elmerültek a Bogyó és Babócában és így le tudtam ülni. De ne aggódj, Andris rám szólt, hogy "ne számítózz anya" :P
2013. febr. 8. 15:19
Ja, Zsuzsi, én is akartam kérdezni hogy vagytok? Szerinted használt a D löket??
4630. tassy kriszti (válaszként erre: 4625. - Timi555)
2013. febr. 8. 15:17
Nálunk uez. Ezért írkálok alvásidőben.
4629. tassy kriszti (válaszként erre: 4620. - PICZsuzsi)
2013. febr. 8. 15:16
Nálunk a vitaminadás úgy megy, hogy mondom,h "vitamin" és sorakoznak a konyhában :)) ez az egyetlen eset, amikor maguktól teszik amit épp én is szeretnék. Ennek a fő oka szerintem a marslakócskák szirup. A D-t halolajjal együtt adom, ez az első, utána a szirup, és abba pár csepp béres csepp (maradtam ennél, ráuntam a keresgélésre) kiskanállal mindegyiket. Kapják minden nap.
4628. tassy kriszti (válaszként erre: 4618. - Tóvölgyi Hajnalka)
2013. febr. 8. 15:13
Mi is vigantolt szedünk. Fehérváron már decemberben is hiánycikk volt, és azóta is az, a gyógyszerész azt mondta,h hagyjak ott receptet, és ha kapnak majd hívnak. Most az enyémből kapnak, receptnélküliből.
4627. tassy kriszti (válaszként erre: 4616. - PICZsuzsi)
2013. febr. 8. 15:11

Nem tudom miért, de én is vmi mennyei boldogságot éreztem, mikor eladtam az első babakocsinkat.

A sportot megtartom még én is ebben az évben.

2013. febr. 8. 15:09

Nekünk remekjó hetünk volt eddig. Kezdődött azzal,h hétfőn leszedték a gázóránkat, aminek egyenes következménye, hogy azóta nincs melegvíz a lakásban. Az egész lépcsőházban felújítás, hegesztés, csőcsere meg hasonló szépségek. Azt hittem a tegnappal túl vagyunk a nehezén, akkor értek a mi szintünkre, de a mai nap tetézte az egész eddigieket. A kéményes szaki reggel közölte,h kész életveszély a gázkazánunk (persze nem estem pánikba), és minden előírt szellőzőt is nélkülözünk, úgyhogy amíg ezek nincsenek meg (csappantyú (???) tisztítás meg miegymás) nem adnak engedélyt a visszaszerelésre. Reggel óta megy a veszkődés, hogy ki mikor mit csinál, hogy csinálja, a gázosok szerelnék is vissza a gázórát meg nem is, de mindezeken felül a legjobb,h kb. 66x mondtam el mindegyiknek,h legyenek szívesek kb. 1-3ig nem jönni, mert a gyerekeim akkor alszanak, ennek ellenére találjátok ki mikor jöttek dugózni a vezetéket... az egész lépcsőház visszhangzik, az alattunk lakó néni kicsit nagyothall (de inkább süket), ezért úgy beszél, mintha Őt sem hallaná senki...stb. Bár ez máskor is így van. Kész (vagyok). Pedig a péntek a kedvenc napom. Persze melegvízünk továbbra sem lesz.

Szegény gyerkőceim főleg Bende nagyon fél minden idegentől, meg zajtól, tegnap egy percet sem aludt du., úgy megviselte a délelőtti átjáróház meg a zaj. Most valahogy nem érzem a társasházi lét jó oldalát.

4625. timi555 (válaszként erre: 4624. - PICZsuzsi)
2013. febr. 8. 14:21

11:14-kor írtál. Ez azt jelenti hogy már alszanak? Vagy te tudsz mellettük számítógépezni?????? Nálunk ez teljesen kizárt, MERT más helységbe ne menjek, ha meglátják ők is akarnak. Vagy elbújtál? :)

Örülök hogy jobban vagytok!

4624. PICZsuzsi (válaszként erre: 4622. - Timi555)
2013. febr. 8. 11:14
Köszi, már jobban! Pár napja már csak néha van egy kis hőemelkedés. Ma még nem volt:) Kevés takony, kevesebb köhögés, szóval már gyógyulnak. Máskor ilyen állapotban simán mennek bölcsibe. Csak most ilyen lázas hőemelkedéses előzménnyel nem engedem őket, majd hétfőn.
4623. timi555
2013. febr. 8. 09:16
Nálunk néha az van hogy beteszem a D vitamint a tápiba, aztán Pannának nincs kedve meginni, Bazsika megissza az övét is és akkor Panna nulla D vitamin, Balázs túladagolva :) Na mindegy, ezt nem lehet előre kiszámítani.
4622. timi555 (válaszként erre: 4620. - PICZsuzsi)
2013. febr. 8. 09:15
Hogy van Andris és Julcsi? Még mindig van láz?
4621. PICZsuzsi
2013. febr. 7. 12:53
Remélem az enyémek is megszeretik majd valahogy a síelést.. Mi sajnos nem vagyunk oda érte, vagyis jobban mondva a hidegért nem.. De fontos, hogy kipróbálják és ha tetszik nekik akkor legyen lehetőségük rá. Én valamiért úgy képzeltem, hogy majd 5-6 éves korukba, de akkor lehet hogy tényleg érdemes akár 4 éves kortól is.
4620. PICZsuzsi (válaszként erre: 4619. - Tóvölgyi Hajnalka)
2013. febr. 7. 12:52
Hát magában nehéz lenne a szájukba csepegtetni, de ha almalébe teszem akkor megisszák. Úgy szoktuk beadni a vitaminokat, hogy csak 5-10 ml almalébe belecsöpögtetjük, azt úgy lehúzzák. Teli pohárba vagy üvegbe nem raknám bele mert nem mindig isszák meg egyszerre az egészet.
4619. Tóvölgyi Hajnalka (válaszként erre: 4609. - PICZsuzsi)
2013. febr. 6. 22:23
nem issza meg magában? Én a C vitaminnal együtt adom neki. Igaz abból már rátértünk egy narancsizű cukorkára amit a Tűzoltó utcai fül orr gégész nénitől vettünk, csak most elfogyott.
4618. Tóvölgyi Hajnalka (válaszként erre: 4611. - Tassy kriszti)
2013. febr. 6. 22:21
ennek a D vitaminnak mi a neve? Kata eddig a Vigantolt szedte, de most valahogy hiánycikk.
4617. Tóvölgyi Hajnalka (válaszként erre: 4603. - Timi555)
2013. febr. 6. 22:20

Jövőre még nem, akkor még csak 3 éves lesz, de utána már mehet a síelés. Beszéltem oktatókkal is, és 4 éves kor előtt sem az izomzata nincs rá felkészülve, sem agyilag nem tud egy helyre koncentrálni. A sípályán minden olyan érdekes;-)

úgyhogy jövőre még a felváltva síelés fog menni, vagy több családdal megyünk több gyerekkel, de utána jöhet a Pálya Angyala, vagy Ördöge? ;-)

4616. PICZsuzsi (válaszként erre: 4614. - Timi555)
2013. febr. 6. 11:00

A régi zöldet. Az esernyőre csukhatót még lehet hogy tudjuk használni.

Az ikresek.hu-ra raktam fel és a jófogásra. A jófogásról 1 érdeklődő volt, az ikresekről 3. Szerintem még mindig az a legjobb nekünk.:) Tegnap elvitték hip-hip hurrá!!!

4615. PICZsuzsi (válaszként erre: 4611. - Tassy kriszti)
2013. febr. 6. 10:58
Köszi, Kriszti, akkor most megkapják a löketet 3 napig.:) Jó, hogy figyelmeztettél, én ebben hiszek csak nem tudtam pontosan mennyi a sok és mennyi a kevés.
4614. timi555 (válaszként erre: 4610. - PICZsuzsi)
2013. febr. 6. 09:19

Melyik babakocsi? Az első vagy az ernyőre csukható?

A miénknek nyáron leeresztett a kereke, apa próbálta mindenféle módszerekkel megcsinálni de nem sikerült. Azt hiszem hamarosan én is eladom mert nagyon úgy tűnik hogy nem használjuk. Mondjuk az eladáshoz is meg kell csináltatni.

4613. timi555 (válaszként erre: 4612. - Tassy kriszti)
2013. febr. 6. 09:17
Látom te sem sajnálod :)
4612. tassy kriszti (válaszként erre: 4608. - Timi555)
2013. febr. 6. 07:10
Napi 3-5 csepp, mikor hogy.
4611. tassy kriszti (válaszként erre: 4609. - PICZsuzsi)
2013. febr. 6. 07:09

"Kialakult légúti fertőzés és influenza esetén lökésterápia alkalmazandó, ilyenkor gyerekeknek nyugodtan lehet egy-három napig 10-20 000 NE, felnőtteknek 50 000 NE D-vitamint adni. Ekkora dózis véget vethet a betegségnek, vagy jelentősen enyhítheti a tüneteket."

Erre a dózisra gondoltam.

4610. PICZsuzsi
2013. febr. 5. 14:44
Képzeljétek, eddig senkit nem érdekelt a babakocsink, erre most egyszerre lett négy érdeklődő, amiből 3-an meg akarják venni! Tegnap nézték meg először és ők viszik el ma (remélem).
4609. PICZsuzsi (válaszként erre: 4606. - Tassy kriszti)
2013. febr. 5. 14:42
Amióta azt a cikket olvastam, én sem fukarkodok a D-vitaminnal, napi 2-3 vagy 5 csepp mindig megy, mikor hogy sikerül. Mondjuk most nem isszák meg a tápit, így elmaradt, de most hogy mondod, belerakom valami másba. Mondjuk szinte semmit nem esznek és az ivást is erőltetni kell ma, szegénykéim. Reggel magas lázzal ébredtek szóval még rendesen dúl a kór. Hát sajnos nincs időm hosszú cikkeket olvasni de ha pár mondatban össze tudod foglalni a lényeget annak nagyon örülnék::))
4608. timi555 (válaszként erre: 4606. - Tassy kriszti)
2013. febr. 5. 13:42
A D-vitaminra gondolsz? Én napi két cseppet adok nekik. Mások?
4607. tassy kriszti (válaszként erre: 4602. - Tóvölgyi Hajnalka)
2013. febr. 5. 12:49
Jó hallani felőletek, valahogy volt egy olyan érzésem,h ti megint valami fehér terepen teleltek. :)
2013. febr. 5. 12:48
Zsuzsi, amit még nyáron átlinkeltem ide cikket, az most talán hasznos lehet. Én merném megpróbálni azt a dózist, de természetesen a te dolgod.
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook