Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 PIC fórum

2010 PIC (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2014. ápr. 8. 12:06
akkor ma még egyszer. múlt hónapban elolvastam Szendi G. új könyvét a vitaminokról. mivel hosszútávon elég nagy jelentősége van, ezért gondoltam ha bárkit érdekel összeszedtem a lényeget, jelezzétek, elküldöm szívesen email-ben. én eszerint vitaminozom a gyerekeket és próbálom magamat is. nem szentírás, tudjátok én csendes, lelkes híve lettem az elmúlt években...
5384. tassy kriszti (válaszként erre: 5383. - Timi555)
2014. ápr. 8. 10:06

ja, még csak egy hete?? ha tudom nem is teszek fel ilyen buta kérdést. :) ahogy mondod. tényleg falatnyi ez a napközbeni idő. majd hosszútávon azért biztos más lesz, nem lehet mindent azonnal pótolni.

végül nem aszalódott sokat a nyári szünet kérdése, tegnap az óvónő nekem szegezte a kérdést, aztán együttesen úgy láttuk legjobbnak, ha nem keverjük meg a gyerekeket. teljesen bizonytalan a csoport- és óvónő beosztás is, ha lennének is, nem biztos hogy hozzájuk kerülnek, meg ilyenek... szóval a júniust végigjárják, július-augusztusban pedig maradnak itthon.


képzeljétek, Bende annyira jó fej lett. de tényleg. a kis hisztizsákból tök normális kis egyénke lett. annyira aranyos, mindig segít, magától elpakol, ha kérek valamit neki csak kb. 5x kell szólnom :) Danival ellentétben, aki nyafkamakka lett, nagyobb létére. önálóbb is, mintha nemcsak beérte volna Danit, hanem lassan maga mögött is hagyja. javarészt most már Ő a húzóerő, játékban, beszédben, énekben, rajzban. amúgy ezt biztos nem csak én tapasztalom, ma reggel öltözés közben két puszit kapott, egyet egy kisfiútól, másikat egy kislánytól. azért jönnek oda a nagyobb csoporttársai,h megpuszilják. :)) döbbenet!!

5383. timi555 (válaszként erre: 5380. - Tassy kriszti)
2014. ápr. 7. 18:12

Hello! Egy hete vagyok munkanélküli, nem, a kiadós alvásra még nem került sor. Sőt annyi dolog van azt sem tudom hogy volt időm eddig dolgozni járni :)

Tulajdonképpen reggel 9 és délután 3 között nincs is olyan sok idő mint ahogy én azt gondoltam, de azért igyekszem mindennel haladni. Pénteken pl részt vettem életem első jóga óráján és nagyon jó volt. Zsuzsi gondoltam rád hogy milyen kár hogy te nem itt vagy Pomázon.

Nálunk az oviban 6 hét szünet lesz, sőt felújítás miatt még át kell költözni másik oviba úgyhogy inkább 8, én biztos nem viszem őket. Szerintem egyelőre elég nekik hogy ez a felállás zökkenőmentesen menjen, új gyerekeket és óvónéniket még nem merek bevállalni. :) De jó lehet Norkának hogy az anyukájával ovizik :)

5382. tassy kriszti (válaszként erre: 5381. - PICZsuzsi)
2014. ápr. 4. 11:26

tényleg jó lenne, én mennék. mikor bringázok teljesen más a napom, mintha szárnyakat kapnék utána. mondjuk ehhez nem keveset tesz hozzá a Nap és a levegő. elhiszem,h jót tesz.

igen, belerázódtunk. mindannyian. kis nyöszörgés még minden nap az ovi kapujától a csoportszobáig, de ezzel meg úgy vagyok inkább jöjjön ki az a kis feszkó (vagy bármi más az) mint bent maradjon. amúgy vidámak, jókedvűek, olyan nagyfiúsak. nálunk is nagyon játszik a betűk és a számok iránti vonzódás, nem tudok mesét olvasni, mert betűznöm kell, meg oldalszámot mondani. kedvencük a tartalomjegyzék, ábrák, szavak, és mennyimennyi szám.. :)) vagy pl. az utcán séta nálunk annyit tesz,h olvasom a rendszámot, mondom milyen típusú autó, hajolgatva nézzük a kipufogót, és számoljuk melyik kocsinak hány antennája van. :) annyit változtak!!

ez az összevont csoportos téma azért mozgat, mert nem tudom mennyire keverné meg Őket. ezt az állandóságot már megszokták, mindig uaz az óvónéni, dadus, uazok a gyerekek, uaz a hely, nem tudom ki kellene-e tennem Őket még ennek is ilyen rövid idő után, azért sok ez még nekik így is. viszont a 2,5 hónap kihagyást meg nagyon soknak tartom. mondjuk van még idő eldönteni, meglátom hogy is lesz pontosan, meg mit jelent az összevont csoport, hogy lesz az óvónők beosztása, stb.

5381. PICZsuzsi (válaszként erre: 5380. - Tassy kriszti)
2014. ápr. 4. 09:12

Örülök, hogy belerázódtatok! Én biztos hogy vinném őket összevont csoportba is nyáron.:)

Mi is visszarázódtunk a többhetes "pihenés" után, szerencsére már Andris is leszokott a "nemmegyekbölcsibe" reggeli jelenetről. Most egész napokra járnak már és úgy érzem jót tesz nekik. Szerdán megnéztük a waldorf ovit ahova járni fognak szeptembertől, most ők is eljöttek. Olyan jó volt, annyira természetesen jöttek mentek, játszottak, mutogatták a tetkójukat az óvónéninek, a végén alig tudtuk őket az udvarról elhozni. Én már nagyon várom hogy idejárjanak! :) Bár csak fél2-ig lesznek de így is megéri. Elég soká lesz még de már ők is naponta mondogajták hogy várják az ovit. Itt a családi napközibe már több a kisebb és lehet hogy néha már uncsi nekik. De azért van egy kislány meg egy kisfiú akik kb egyidősek velük szóval amikor nem hiányzik senki akkor azért jól elvannak. :) Nekem egyre több órám van, két hét múlva kezdek egy új jógastúdióban az örsön, heti két órával. Akkor már öt órám lesz egy héten, ezzel egy darabig elleszek. Nagyon élvezem, tulajdonképpen nem is munka, mindig alig várom hogy odaérjek! Kár hogy nem lakunk mindannyian itt egy kupacon, jöhetnétek hozzám jógázni.:)

2014. ápr. 3. 13:37

Sziasztok! Ki hogy?? Mi jól vagyunk, most már mindannyian egyetértünk abban,h jobb oviba járni,m itthon betegeskedni, úhogy járnak szépen. :) olyan kis okosak, meg ügyesek, este mindig előadják az újdonságaikat. Bende a mi kis pacsirtánk, egész nap énekel vagy dúdol, annyira cuki, és nagyon vicces is, Ferivel eldobjuk a hajunkat, olyanokat mond.

húú, nálunk is van akarat, mi is próbáljuk tartani a gyeplőt, mikor hogy sikerül. de még mindig azt mondom,h aranybabák. :)

Timi, sikerült végre az a kiadós alvás? mert én valahogy nem tudom utolérni magam, igaz a du-i sziesztáról nem tudtam még lejönni, belémivódott az elmúlt 3 évben. de azontúl valahogy mégis mindig van mit csinálni, nem is tudom és tulajdonképpen teljes köd,h az elmúlt években hogy volt itt minden egyáltalán megcsinálva.

nálatok hogy néz ki a nyári szünet? itt 5 hétig lesz zárva az ovi, gondolom évzáró után pedig összevont csoportok lesznek. kicsit hezitálok,h összevontba vigyem-e Őket?? vagy pihenjenek egy nagyot a szeptemberi igazi kiscsoport előtt. úgy veszem ezt a félévet, mint egy hosszú beszoktatást, tulajdonképpen nálunk az is. szerintetek?? óvó nénik??? tapasztalat?

5379. dancsonedori (válaszként erre: 5370. - Timi555)
2014. márc. 27. 17:57

Szia!

Szereti Norka az ovit neki könnyű dolga van oda jár az én csoportomba. Ami nem mindig túl jó. 1 hét után újra beteg. Bárányhimlő miatt az immunrendszere igen gyenge.**már másodikos, lassan kamaszodik.



** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
5378. timi555 (válaszként erre: 5376. - Pkzmoni)
2014. márc. 26. 16:00

Jobbulást Bencusnak!

Ovi jó is rossz is, nyilván meg kell szokni. Azért ne féljetek tőle, nálunk például megy a Talpra Magyar, volt már bábszínház, diavetítés és sok más okosodás úgyhogy majd igyekszem nem csak rosszakat írni róla :)

5377. timi555
2014. márc. 26. 15:58

Bocsi hogy már megint az ovival fárasztalak titeket, de nálam most ez a téma. Az a helyzet hogy úgy érzem jól érzik magukat ott, de nagy lehet a fegyelem mert Bazsika azért minden reggel fél 7-kor megkérdezi hogy kell-e oviba menni és hogy melyik óvónéni lesz, mintha kicsit tartana tőle.. Viszont arra jó hogy kicsit letörik a szarvát mert ugyebár borzalmasan erőszakos és akaratos de tegnap valamire megkérdezte tőlem hogy nem fogok-e haragudni érte. Már nem emlékszem mi volt de valami jelentéktelen dolog és korábban pont leszarta hogy én valamiért haragszom-e vagy sem, csinált amit akart. Úgy látom itt embert faragnak belőle :) Még a végén hálás leszek nekik :)

Más: tegnap voltunk családilag szemésznél, sajnos egyedül Panna lát jól a családban, Bazsika szemüveges lesz :( Azt is mondták hogy nem gömbölyű a szemgolyója hanem alulról felülről nyomott (mondtak erre valami szakszót de nem tudom...) és mint kiderült ezt Tamástól örökölhették mert neki is olyan és Pannának is. Mik ki nem derülnek. Gondolom élmény lesz a szemüveg keret választás egy ilyen kis gyereknek...azt sem tudom merre induljak..

5376. pkzmoni
2014. márc. 25. 21:01

sziasztok

mi most betegek vagyunk. Bencus márc 8án kezdte: a torka, majd a füle, majd köhögött és most megint a füle. Erre hajlamos: megint savós középfülgyulladás. + antibiotikum.

Kicsit félve olvasom ezeket az ovis dolgokat. Én is annyira féltem őket! Jó ha nem anyámasszonykataonái, de mégis, még olyna kicsik, és olyan aranyosak. De nálam nagyon kell őket fogni, mert simán átvenné a két fiú a hatalmat, nagyon akaratosak és saját elképzelésük van mit hogyan akarnak (mindig mondom nekik, hogy nem akarom hanem szeretném...:-)) szóval sokszor úgy érzem jó nekik a bölcsi, mert kell nekik a rendszer, szigor (jó értelemben). Mi csak szeptemberben kezdjük. Nem is baj, mert most is olynan agyon beteg bencusom.

5375. timi555 (válaszként erre: 5371. - Timi555)
2014. márc. 24. 12:55
Visszatérve a ki segít a pisilésben kérdésre Panna pénteken kakis fenékkel jött haza, merthogy önállóan kell wc-zni, de ugye még nem tudják rendesen kitörölni. Na ilyenkor mit reagáljak???
5374. timi555 (válaszként erre: 5373. - Szilviemma)
2014. márc. 24. 12:53
Na mi volt, beszéltél velük? Nálunk tegnapi jelenet: barátoknál vagyunk szülinapi babazsúron, Bazsika leül az egyik barátnőm kislánya mellé majd felpattan. Kérdőn nézek rá hogy mi a baj. Erre mondja hogy az óvónéni azt mondta neki hogy nem szabad a lányok mellé ülni. Biztos volt valami konkrét szituáció és ezt arra értették de olyan szinten berögzült hogy még Panna mellé sem volt hajlandó leülni. Eset2: ma reggel mondja Bazsika hogy nem akar oviba menni mert lökdösi őt az óvónéni. Gondolom lassan tökölődött és kicsit arrébb tolták, szóval nem fogom fel drámának de azért mégis kivagyok ezektől. Biztos én reagálom túl.
5373. Szilviemma (válaszként erre: 5371. - Timi555)
2014. márc. 21. 13:44
Hát Timi, én ma leszek korlát... Próbálom győzködni magam, de ma beszélni fogok vagy az óvónénivel, vagy a dadussal. Tegnap a történt, hogy Emmus énekelte az éppen aktuális kedvencét, Gryllustól a Skótot, vidám dalocska a Maszkabálból. Ovi után mesélte, hogy mikor énekelte, a dadus néni azt mondta, hogy hagyja abba, mert az óvoda nem Skóciában van, hanem Magyarországon. Mondom: biztos viccesen mondta...? Nem, komolyan - volt a válasz. Én: és akkor énekeltél valami mást? Nem, aztán nem énekeltem már. Itt a vége. Szóval, ezt nem. Nagyon remélem, hogy félreértés, és tényleeg csak vicc volt... Hadd énekeljen már a gyerek!!! És azt, amit akar.
2014. márc. 21. 13:39
Valaki írta régebben, hogy szeretik Janikovszky Éva: Már óvodás vagyok c. könyvét, nálunk is nagy kedvenc. Van egy másik könyv, aamit ajánlani akartam, bár messze nem ilyen humoros, nyelvileg is lejebb van, de témábavágó, és szeretik a gyerekek, Emma is, szóval ajánlom: Vadadi Adrienn: Leszel a barátom? [link]
5371. timi555
2014. márc. 20. 14:35
Képzeljétek Bazsika szinte minden nap bepisil az oviba :( Panna még egyszer sem. Pedig pont fordítva volt úgyhogy nem erre számítottam. Szerintem stresszes. Ő kicsit nehezebben veszi hogy vannak szabályok amiket be kell tartani. Én meg egy kicsit soknak érzem ahogy mindent próbálnak rájuk kényszeríteni. Pl reggel mondták anyukámnak hogy ne pisiltesse meg őket mielőtt bemennek a csoportba mert ki tudnak ők menni ha kell nekik. Na tök jó mert a bölcsiben meg örültek neki hogy mindig pisi után mentek be és akkor erre nem volt gond egy-két óráig. Mi felnőttek persze tudunk alkalmazkodni a kéréshez de a gyereknek sokkal nehezebb hogyha már fél éve ez rögzült. Na mindegy, nem is sorolom itt a dolgokat de van ami nem tetszik és elég nehéz jópofát vágni hozzá. De ha meg nem vágok jópofát akkor majd ők sem fognak a gyerekeimhez szóval inkább kussolok. Egyébként meg lehet hogy én vagyok a hülye mert ugye féltem őket, feneküket kinyalom aztán ott meg azt akarják hogy ne foglalkozzak velük, legyenek nagyon önállóak. Másnak van ilyesmi tapasztalata? Úgy értem hogy anyuka a korlát? :)
5370. timi555 (válaszként erre: 5368. - Dancsonedori)
2014. márc. 20. 14:27

Szia Dóri! De jó hogy jelentkeztél Te is. Norka szereti az ovit? És a nagylány? Ő most hányadikos?

puszi

5369. timi555 (válaszként erre: 5367. - Szilviemma)
2014. márc. 20. 14:25

Örülök hogy jól van már Emmus!

8 év után munkába lépni nagy élmény lehet. Kb mint az első munkahely :)

2014. márc. 20. 08:12

Sziasztok!

Már nagyon régen nem írtam most itt az idő.

Remélem most már mindenki meggyógyult és az oviba is beszokott mindenki.

Norina is ovis október óta. Igen sokat betegeskedett ő is most van túl a bárányhimlőn. Hétfőn már remélem minden jó lesz és vihetem oviba. Májusba lesz egy éve, hogy visszamentem dolgozni.

Puszi mindenkinek!

2014. márc. 16. 12:24
Jókat nevettem a gyerek-szájakon :) Emmus jól van, egy igazi boldog gyerek lett a műtét után, rendesen kap levegőt, nagyon jól alszik egész éjjel, kialussza magát, és más így a nappal is. Nagyon örülök, hogy rászántuk magukat a műtétre, minden, de minden jobb lett, de tényleg!!! Mi lemaradtunk az ovis ünnepségről, de hétfőn már mehet :), szerdán pedig apák-napja lesz :) . Tegnap az Irodalmi Múzeumban voltunk, óriási hatása volt a Weöres-kiállítás beszélő gyümölcseinek és a versfújó pitypangnak. Volt egy időszaki kiállítás a világ ABC-s könyveiről, kicsi tárlat, de elbűvölte Emmát, akinek mindene a "betű", furcsa rajongás ez, úgy játszik a betűkkel, mint a kisautókkal vag állatokkal, úgyhogy nagy siker volt... Lovakat is akartunk látni, de a lovak nem jöttek arra, amerre mentünk. Ilyen volt az ünnep :) Rózit megkereszteltük, vannak fenn képek a facebookon! Egy barátnőm 3 gyerek és 8 év otthon töltött idő után holnap lép munkába... Nagyon várom a tapasztalatait! Nekem hiányzik már néha a tanítás...
2014. márc. 14. 10:28

jajj, ma én is két kis hazafit vittem az oviban. szép ünneplőbe, kokárdával, olyan kis helyesek voltak!! :)

a pisi-pelus dolog egyik pillanatról a másikra meg fog oldódni, legalábbis a nappali. nálunk mintha februárral elvágtak volna minden rossz dolgot, olyan jó a március. a reggelek mondhatni simák, zökkenőmentesek, ott még néha van egy kis nyöszörgés, de mi az a múlthoz képest.. hányást, remegést is mintha elvágták volna. teljesen más így, és de milyen jó, kezdek én is újra emberi színt ölteni és nem öl meg az aggodalom.

jövőhéten megyünk fogadóórára, kíváncsi leszek mit mondanak (Feri foglaltatott szülőin, mondom milyen lelkes! :)) de igazából örülök is, így biztos más lesz beszélgetni, mint a mindennapi lótás-futás közben egy-két mondatot váltani. kedden meg szülői du. lesz, megyünk mi is hajtogatni.. :))) ez az ovis élet tiszta elfoglalttá tesz.

5365. timi555 (válaszként erre: 5364. - Tassy kriszti)
2014. márc. 14. 09:20

Kriszti, ezt most olyan jó olvasni amiket írsz, végre pozitív élmények. Pedig azt hittem azért nem jelentkezel a témában mert még mindig rémálom.


Ma reggel már nálunk sem volt sírás, ellenben egy kisfiú aki már szeptember óta jár sírt, ez megnyugtató. Bazsika sajnos alváskor kétszer is bepisilt és megint előjött hogy éjszaka ne adjak rájuk pelust. Hiába erőlködnek én éjszaka nem fogom szivatni magam. Egyébként ma hajnalban Panna levetette velem, szóval szerintem ez alakul magától is amikor eljön az ideje.


Egy kis gyerekszáj: Panna mondja nekem hogy elfogyott a regimentje. Kérdezem kinek? Hát Kossuth Lajosnak ki másnak. De hallottátok volna hogy milyen hangsúllyal mondta...kb hogy hülye vagy te anyám hogy ezt nem tudod? :)

2014. márc. 11. 13:49

A februári megfázás nálunk is szép szövődményekkel járt. Daninak fülfájással kombinálódott, és azóta is köhögnek, ahogyan én is, ez valami nagyon mutáns víruska lehetett. :S néha nekem is eszembe jut,h lehet meg kellene nézetni Őket, de étvágyuk, kedvük jó, teljesen láztalanok, ha még én sem keveredtem ki belőle, mit várjak Tőlük. ha nem rosszabbodik, nem megyek velük, örülök,h mostanában nem látom a dokinkat.


ovika: lassan megdöntjük a január-február össz-ovisnapok számát. aminek nagyon-nagyon örülök, végre egy kis folytonosság és rendszer az elmúlt hetek zűrzavarához képest. már múlt héten észrevehetően nyugodtabban teltek a reggelek, du. meg úgy kell Őket 'kicibálni' onnan, annyi dolguk lesz hirtelen mire megérkezem. Dani imádja az óvónéniket, Gabi nénire úgy néz, mint valami félistenre, szalad a karjai közé, és puszit kér/ad. Timi, a nagyok imádják a piciket, nálunk is vegyes csoport, 10 kicsi, 10 nagy. gondolom mondanom sem kell ki a két legkisebb :) reggel míg vetkőztetem Őket és ülnek ott, mint két riadt kis veréb, és a nagyok közül kis csoportokban jönnek ki kezet mosni a reggeli előtt, egyik sem (!!!) megy el úgy mellettünk, hogy ne köszönne (nevüket is mondják), integetne, simogatná meg Őket, ma Bende még puszit is kapott egy kislánytól :), ezek ált. gyorsabban történnek, mint ahogy arra fordítom a fejem.. és annyira megnyugtat. a szülői értekezleten is mondták, de hogy ezt így látom, nagy könnyebbség a szívemnek. a szülőit egyébként apuci ülte végig már 2x két órában, olyan kis lelkes :))

szóval, már minden sokkal jobb, mint ahogy kezdődött. iszonyat mélyvíz volt mind3ónknak, de szép lassan rendeződni látszik a dolog. itthon vidámak, egy percre el nem hallgatnak, mindig van valami új.. a szépbeszédük/szókincsük nagyon sokat fejlődött.

A ricsaj tényleg nagyon agyfárasztó. tapasztalom.


Én is észrevettem,h már néha kifejezetten zavarja Őket, főleg Danit, ha valamiért rájuk szólok, vagy siettetem Őket. SOKSZOR IGAZUK VAN! :) látványosan nagyfiúsodnak. én meg sokszor gondolatban fogom a fejem,h hijjjj, mik lesznek még.

5363. timi555
2014. márc. 11. 09:32
Ovis beszámoló: múlt hétfőn kezdtük, első nap bent voltam 2 órát, a következő napokban én egyáltalán nem csak náluk növeltük az időt. Csütörtökön és pénteken már ott is ebédeltek, tegnap volt az első ott alvás. Minden otthagyásnál elég nagy hisztit csap Panna de azt mondják elég gyorsan megnyugszik miután elmegyünk. Egyébként nagyon megdicsérték őket hogy milyen kis önállóak, egyedül pisilnek, kezet mosnak, öltöznek, csak ritkán kell kicsit segíteni. Ja és amit én nem gondoltam róluk, múlt héten kiálltak a csoport elé és énekeltek nekik, a többiek meg megtapsolták őket. Így látatlanba is nagyon büszke voltam. A kis hisztiket leszámítva szerintem tetszik nekik mert este már azt kellett játszani hogy én vagyok Zsóka néni és mesét olvasok nekik az ovisoknak. Egy dolog nem tetszik, ők a legkisebbek és nem nagyon van a csoportban 3 éves, inkább 5-6 évesek. Ezen kívül 26 gyerek akkora hangzavarral van, meg még nagyok is, nekem teljesen lefáradt az idegrendszerem két óra alatt is. Egyébként aranyosak a gyerkőcök, kedvesek, segítőkészek. A leghelyesebb kissrác mindig megy Panna után és mondja neki hogy Pannika te milyen cuki vagy :)
5362. timi555 (válaszként erre: 5356. - PICZsuzsi)
2014. márc. 11. 09:22

Felfázásos tünet nálunk is van és nem tudom mire vélni. Neki pisiléskor nem fáj hanem amúgy emlegeti néha. De az a gondom hogy amikor betegek voltak és kapták az antibiotikumot akkor valószínűleg ez valós probléma volt de úgy érzem hogy mostmár nem az. Ha játék és jókedv van akkor sosem fáj, amikor valami konfliktus, rájuk szólok, aludni kell menni, stb akkor meg fáj. Szerintem szimulál Panna. Na mindegy adok még pár napot a dolognak ha továbbra is téma lesz akkor megyünk orvoshoz.


A tüdőgyulladáshoz még annyit hogy egy ilyen után tényleg mindig aggódik az ember. Miután nálunk is volt tavaly az a durva kórházas tüdőgyulladás, azóta minden köhhintésnél rettegek és már többször volt is ilyen tüdőgyulladás közeli állapot amikor antibiotikumot kaptak. Pedig régen egy-két köhögéssel nem foglalkoztam :(


Gyógyuljatok meg mielőbb!

5361. timi555 (válaszként erre: 5354. - Szilviemma)
2014. márc. 11. 09:13
Mielőbbi felépülést Emmuskának!
5360. timi555 (válaszként erre: 5350. - Pkzmoni)
2014. márc. 11. 09:12
Ezek az aranyköpések annyira mókásak. Nálunk tegnap Bazsika ezt mondta Tamásnak: Öcsémfacsiga ne foglalkozzál velem mert rádöntök egy nyaklevest. Ezt sokszor mondják ha rájuk szólunk valamiért hogy ne foglalkozzunk velük, szóval ne vegyük észre a rosszaságot :)
5359. PICZsuzsi (válaszként erre: 5358. - PICZsuzsi)
2014. márc. 7. 13:51
A történet úgy folytatódik, hogy Julikának még mindig nem lehetett este beadni a gyógyszert, mert ma reggel megint kellett vizeletet vinni tenyésztésre. De már túl vagyunk rajta, megkapta az első adagot és talán jobban is van. Én legalább nem aggódok annyira.. Aztán a vizelettől függ, hogy csak egy adag antibét kell végigszednie, vagy még egyet és még utána 10 napig szummetrolint.. Azért ez durva. Remélem elég lesz az egy kúra. Emellett valahogy a tüdőgyulladás eltörpül..
5358. PICZsuzsi (válaszként erre: 5357. - Tassy kriszti)
2014. márc. 6. 08:53
Cefzil, de még csak Andrisnak írta fel, és neki sem kell elkezdeni amíg nem látja a vérképet. Szóval délután megyek a leletekkel aztán meglátjuk. Amúgy én úgy látom hogy Andriskáé tökéletes, Julikáé sajnos nem. Szóval most aggódok egy kicsit.
2014. márc. 5. 20:15

Szilvi, örülök,h túl vagytok rajta, rajtatok kívül két ismerősöm megy nemsokára uerre, garatot kivéve. úgy látszik ránk engedtek vmi totál brutál mutáns vírust, mert majd mindenki ettől szenved.


Zsuzsi, jobbulást! még jó,h nem utaltak be benneteket. milyen antibiotikumot kaptok, megkérdezhetem??


amúgy csak Dani jópofaságát akartam megosztani most veletek. mostanában úgy sem írtam semmi derítőt. hát íme. fürdés után, öltözés közben:

"...sportolok majd sokat, én leszek a bajnok, én leszek a király és nem leszek bajszos."


(szerelmekszerelme(m)ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ!!)

5356. PICZsuzsi
2014. márc. 5. 15:45
Ma szabadnapunk van és majdnem csak "véletlenül" mentünk el az orvoshoz, erre kiderült, hogy mindkét gyereknek tüdőgyulladása van.. Andrist nem vittem volna mert egy két köhécsen kívűl semmi baja, az és egyre csökken.. Csak étvágya nincs ezért kértem meg a doktornénit, hogy nézze meg. Julika rosszabbul van de ő is csak 38 fokos láza volt reggel, kevés takony, kevés köhögés kiséretében. Azért mentünk dokihoz mert napok óta felfázásos tünetei vannak, amire kap szirupot és jó, de időnként mondja hogy fáj a pisilés. Ez aggasztott és ezzel mentünk dokihoz de még szerencse.. Meghallgatta őket és itt-ott hallott valamit, szóval egyből röntgen, vérvétel, vizelet vizsgálat, és sajnos pozitív. Mondjuk az van írva a papírra, hogy csökkenő, de attól még van. Én nem szeretek túlaggódó azonnal orvoshoz rohanó szülő lenni, de ezek után lehet hogy az leszek.. Tényleg úgy tűnt hogy semmi komoly bajuk nincs.. Ja és rajtunk kívűl még hárman kötöttek ki a röntgenezős helyen a rendelőből, állítólag most ez a fajta járvány vagy, ami láz nélküli tüdőgyulladást is okozhat. Vigyázzatok magatokra!
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook