Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 PIC fórum

2010 PIC (beszélgetés)

105. tassy kriszti (válaszként erre: 95. - Timi555)
2011. márc. 7. 09:35
nagyon helyes, én is így teszek. PONT!! :)
104. timi555 (válaszként erre: 102. - Kicsimaya19855)
2011. márc. 6. 21:51
Szia! És jól alakulnak a dolgok? Gondolom egy évesen már jó nagyok. Milyen érdekes ez a hossz-súly arány, nálam 1590g-41cm és 2110g-46cm volt, akkor a Te babáid ez alapján kisebbek de ducibbak voltak :)
103. timi555 (válaszként erre: 100. - PICZsuzsi)
2011. márc. 6. 21:49
Hát nálam is fogy a lendület, már nem viselem olyan jól a kevés alvást. Ezek az ördögfiókák meg pont felváltva alszanak, így nappal még csak esélyem sincs egy órácska szundira. Hétköznap éjszaka meg a férjemet kímélem, szóval akkor is én vagyok a fronton, de van amikor 5-6 órát már tudok aludni egyben.
2011. márc. 6. 20:10

Sziasztok!

Csatlakozhatok hozzátok? Nekem 12-én lesznek 1 évesek iker kisfiaim Máté és Bence.

Koraszülöttek voltak és persze kicsiny kis életünket mi is a PIC-en kedtük 2010. Március 12-én a nyíregyházi Jósa András Kórházban. Bence 1840 grammal és 38 cm-erével Máté 2240 grammal és 40 cm-ével láta meg ezt a "csodás" világot.

2011. márc. 6. 16:58
Na, nem bírtam várni, kibéreltem egy kék medelát. :) Már ki is próbáltam, és tényleg nagyon jó, kb. harmad annyi idő alatt kifejtem a tejet, mint eddig.. Azért ez nagyon sokat számít! És ha még a bal mellemet is megszereli.. Köszi Kriszti a tippet!
100. PICZsuzsi (válaszként erre: 98. - Timi555)
2011. márc. 6. 11:32
Én nagyon ritkán főzök, általában a nagymamák főznek nekünk több napi ételt és a férjem elmegy érte. Nagyobb takarításra kéthetente jön Eszti, akinek nagyon hálás vagyok, ő bébiszitter is és takarít is, egyelőre csak az utóbbi a feladata. És még így is alig van időm mosni, vasalni, mosogatógépezni, fú szóval már nem olyan nagy a szám, hogy jól bírom egyedül. (persze a férjem sokat segít ha itthon van, de a hétköznap nappalok az enyémek;)
99. PICZsuzsi (válaszként erre: 87. - Tassy kriszti)
2011. márc. 6. 11:29
Kriszti, te melyiket béreled, a kéket vagy a sárgát? Úgy döntöttem, én is visszaadom az aventes motort és bérelek egy olyat amivel egyszerre lehet fejni a kettőt, hátha segít. A kék állítólag halk, nem tudom, én nem emlékeszem rá. Ha neked bevált akkor én is azt bérelném..
2011. márc. 5. 23:36
Ikres anyukák! Ti hogy álltok a főzéssel, takarítással? Nekem arra már nem sok időm van, néha abszolut semmi örülök ha le tudok zuhanyozni. Ma itt volt anyu, lefoglalta őket, kertben levegőztek meg ilyesmi, végre alakult egy kis takarítás.
97. timi555 (válaszként erre: 88. - Tassy kriszti)
2011. márc. 5. 23:35
Ismered milyen hangos :) Ott a PIC-en az üvegajón túl nem tűnt olyan vészesnek, de így közelről.. :)
2011. márc. 5. 23:33
Tegnap együtt fürödtem babákkal a nagykádban. Először Bazsikával aztán Pannával, nagyon élvezték. :))
2011. márc. 5. 23:33
Mi márc.28-án megyünk erre a fejlődésneurológiai vizsgálatra, állítólag 60 perc, van valami Hupple karika vagy mi meg mindenféle. Ezt követően meghallgatom mit tanácsolnak és nem kérdezek se orvost, se védőnőt oda viszem ahova jónak gondolom. PONT! Már több témában jártam úgy hogy mindenki mást mondott, így mostmár azt csinálom amit én jónak látok.
2011. márc. 5. 20:40

Móni! Sztem nagyon fontos a Dévény módszer, én akár orvost, akár nővért, akárkit kérdeztem, még csak azt hallottam, h igenis vigyem.

És igen, minden gyerek sír a vizsgálat és a kezelés közben is, ez a normális.

2011. márc. 5. 13:40
Mi is voltunk a sote2-n, és megyünk Bod Máriához!:) Nekünk mutattak néhány gyakorlatot a sotén, egyszerűek, és legalább van mit csinálni amíg unatkoznak. Komolyabban csak akkor tornáztatnám őket, ha valami gond lenne velük. A masszázs viszont érdekelne!
2011. márc. 5. 12:15

Mi két helyre megyünk: április elején a SOTE 2-be vissza Jancsó doktornőhöz, júniusban (csak akkor volt már időpont) a Madarászba Bod Máriához.

És bejelentkeztem a korai fejlesztő programba Bod Máriához. PICZsuzsi küldött egy linket, én is ott találtam meg őket.

Volt nálunk kint egy Dévényes gyógytornász. 50 perc 3500 Ft. Még ő is csak tanuló. Gondoltam megpróbálom. Volt olyan gyakorlat amit szerettek a gyerekek, volt aminél nagyon sírtak. Annyira sajnáltam őket. Bizonytalan vagyok: nem baj ha sírnak, az vajon normális a Dévényes tornánál? Vagy valamit rosszul csinált a gyógytornász?

Egyébként a gyerekorvos és a védőnő is azt mondta, hogy szerintük nincs semmi gond a gyerekekkel, ők nem kínoznák (ezt a szót használták) a gyerekeket a dévény módszerrel, elegendő lenne a fürdés előtti babamasszázst alkalmazni. Tanácstalan vagyok. Vajon ez a Dévény módszer tényleg ennyire fontos?

2011. márc. 5. 11:51
Nekünk a korai fejlesztő központot ajánlották, oda megyünk neurológushoz 2 hét múlva. Telefonon beszéltem vele, mondta hogy imádja a munkáját és alig várja már hogy találkozzon velünk! Na ilyet is ritkán hall az ember.. Itt tudjátok megnézni: [link]
90. szilvililla (válaszként erre: 86. - Tassy kriszti)
2011. márc. 5. 09:51

Őrület ez a babaúszás, ahány orvost/ védőnőt/ nővért kérdezek meg, mind mást mond. Kíváncsi vagyok Dévény Anna mit, majd őt is megkérdezem, de az lesz a vége h magamra hallgatok...

Mi másfél hét múlva megyünk.

89. szilvililla (válaszként erre: 84. - Pkzmoni)
2011. márc. 5. 09:48

Sziasztok!

Igen, nálunk is így kezdődött. Nem tudtam mi a baj, úgy láttam nem éhség, aztán rájöttem h igenis unatkozik, kell az inger neki, a kanapé mögötti fal uncsi. Megértem...

Timit is értem ám, van hármasikres ismerősöm is, hát ridegtartás van.:-) Szigorú napirend, különben elfolyik a nap, teljesen érthető.

88. tassy kriszti (válaszként erre: 82. - Timi555)
2011. márc. 5. 09:39
Panna a makrancos hölgy!!! :D pusszi
87. tassy kriszti (válaszként erre: 85. - Pkzmoni)
2011. márc. 4. 20:49

szia Móni!

hát hol máshol.... :D tejkonyhás Zsuzsika néni!!!

ott helyben. a férjem bement, kifizette a bérleti díjat, és már hozta is... :)

86. tassy kriszti (válaszként erre: 83. - Timi555)
2011. márc. 4. 20:47

hali mindenki!

nekem a gyerekorvos azt mondta,h megmutatja hogy tornáztassam Őket, a védőnő pedig,h hogyan masszirozzam a drágáim.

Én bejelentettem a fiaim dr. Gyorsok Zsuzsanna neurológushoz, (2 hét múlva) akit az egyik kolleganőm ajánlott, Ő is odahordta a kisfiát, és azt mondta,h a szakma egyik legjobbja. Ő megmondja a tornát is,ha szükséges. Pesten van, úhogy Nektek még közelebb. (ezt mindenkire értem)

Májusra pedig kaptam időpontot Dévény Annához, mert vele szeretném megnézetni Őket, (tanítvány aki Fehérváron van még csak tanuló) igaz karatéznom kellett a telefonban, de sikerült.

egyenlőre ennyi.

a védőnő lebeszélt a babausziról, azt mondta még csak ne is gondoljunk rá, mert olyan reflexeket erősít a gyerekben, amiknek el kell múlniuk mihamarabb.. vmi ilyesmi.

85. pkzmoni (válaszként erre: 52. - Tassy kriszti)
2011. márc. 4. 20:37

Kriszti, mennyiért és hol béreltél ilyen gépi mellszívót?

Én is fejek rendületlenül, de már nekem is tropa a kezem. Érzem, hogy lenne még tej a mellemben, de sokszor már nem bírom kifejni.

Móni

2011. márc. 4. 20:35

Sziasztok, én is itt vagyok végre. (kimondhatatlan nevű ikrek anyukája: Ádi és Bence)

nem könnnyű az ikres anyukák élete. :-)

Nálunk az alvás általában 3,5 óra, éjjel 4 óra.

6x-7x eszünk naponta. Ádi az étkezések és büfizés után eddig szépen ment a kiságyba és aludt, de mostanában azt vettem észre, hogy amikor leteszem sikongat pár percenként. Gondoltam a szél bántja. De ha megint felveszem, akkor jobban érzi magát, nézelődik. Egyre többet van fenn. Jólesik neki a ringatás.

Nekünk ajánlották a fürdés előtti masszázst. Ma este kipróbálom. Ti is masszíroztok?

2011. márc. 4. 18:55
Nektek említett a gyerekorvos valamiféle fejlődésneurológiai vizsgálatot, tornát vagy bármit? Mi márc.28-án megyünk egy helyre ahol megnézi őket neurológus, gyógytornász, ez olyan fizetős alapítvány és ott megmondják javasolnak-e valamiféle fejlesztést, pl úszást, tornát, valamit. Nem bánnám ha kicsit tornáztatnák őket néha, nehogy valami visszamaradás legyen a koraszülöttségből.
2011. márc. 4. 18:51
Az én gyerekeim rengeteget vannak ébren. Ezzel nem is lenne baj, csak sajnos Panna se tudja túlságosan lefoglalni magát, úgyhogy ha nem alszik sír, vagy a cumit köpködi, én meg jó rabszolga módjára adogatom vissza. Tehát összességében elmondhatom, hogy Balázskám létezése amolyan mellékes, Pannától függ a napi programom. :))
81. timi555 (válaszként erre: 76. - Szilvililla)
2011. márc. 4. 18:49
Nekem van hordozókendőm de még nem próbáltam. Most kaptam kengurut is, ma mostam ki, holnap beüzemelem. Én is remélem hogy szeretni fogják, de annyira nem lesz ez kívánságműsor, muszáj lesz nekik. Tudod Szilvi két gyereknél semmi sem kívánságműsor :)) Nekem se, nekik se :)
80. timi555 (válaszként erre: 69. - PICZsuzsi)
2011. márc. 4. 18:47
Milupa Nenatal. Ez is egy koraszülöttes tápszer 5000g-ig, de én is addig adom most nekik amíg el nem fogy, mert nekünk is sok van. Ettől nekem este 10-től 5-ig és 6-ig alszanak. Két napja a Humana Start-ot adom na attól csak fél 3-ig alszanak :( Úgyhogy mindjár főzöm is éjszakára a Nenatalt. :)
79. timi555 (válaszként erre: 75. - Tassy kriszti)
2011. márc. 4. 18:44
Szerintem erre nincs konkrétum. Panna és Balázs hason már ügyesen emelgetik a fejüket ami inkább egy 3 hónapos babára jellemző nem egy 1 hónaposra. Szerintem nálunk erre nincs szabály. Van amiben 11 hetesek, van amiben pár naposak :)
78. PICZsuzsi (válaszként erre: 74. - Tassy kriszti)
2011. márc. 4. 17:33

Úgy tudom, hogy a korrigált korral kell számolni..

szóval mintha 4 naposak lennének..

2011. márc. 4. 17:24

Mi vettünk már bébihordót, de nem a kendőt.

Még nem használtuk, de akitől vettük azt mondta, hogy kb. 2x volt benne a gyerek, mert utálta. Remélem az enyémnek tetszeni fog, mert hát fogni tényleg elég fárasztó, meg akkor szabad mindkét kezed.

Nekem meg azt mondta a doki, hogy már ne tekintsek koraszülöttként rá, mert már utolérte társait. Így most már 2,5 hónapos.

2011. márc. 4. 17:17

Sziasztok!

Mindenkit irigylek a 6-7 óra éjszakai alvásért, habár mi is haladunk! Nálunk is volt már 6 óra, és ma éjszaka 2x5, vagyis csak fél 3- kor ettünk, aztán 7- kor, ami már reggel. Jó lenne ha így maradna.

Lilla is sokat eszik, több mint 100- at legalább 6x. Sajnos mi napközben max. 3 óránként eszünk, de sokszor 2- 2,5 telik csak el.Igaz mi ugye csak cicizünk és nem mindig mérem, nem eszik mindig ugyanolyan sokat, ő szabályozza, így nem csoda ha van h hamarabb megéhezik, mert előzőleg kevesebbet evett.

Dóri: Lilla mostanában egész délután fenn van estig, akár 6 órát is! és az a baj, h nyüglődik, percekre lehet csak lekötni, sokat sír.

Voltunk vérvételen, jó az eredmény, picit kevés a vasa, de csak annyira, h nekem kell több vasat ennem, vagy szednem.

Nekünk van pihenőszékünk, egyelőre csak pár percet ül benne, mert nem is szabad sokat. A zene, ringatás nem érdekli, csak a fellógatott zenélő katica.:-))) Majd azért remélem hasznos lesz a szék.

Nálunk az a szórakozás, h sétálunk a lakásban, gyakorlatilag kiköveteli magának, és nézeget de nagyon. Illetve táncos- éneklős móka Halász Juditra. :-) vagy bármire...

Lilla csak percekre van el az ágyban háton, vagy a játszószőnyegen. Hosszan nem köti le semmi egyedül, sajnos...

Hétfőn kapok egy hordozókendőt, kíváncsi vagyok, mert a hátam már leszakad anézegetős mászkálástól. Valaki használ ilyesmit, vagy hordozót?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook