2010 PIC (beszélgetés)
De jó volt ez a kopaszis tali, tényleg alkalmas a hely ilyesmire. Szomorkodtam hogy nekem kellett legelőször távozni de még így is jó hogy bele tudtam anyukámat rángatni és egyáltalán el tudtunk menni. Mire hazaértünk Panna már alig állt a lábán, hamar kidőlt, Balázska pedig miután végigaludta a találkozót nagyon aktív lett.
Minden baba nagyon cuki és sokat nőttek a múltkori tali óta!!!
Kriszta, köszönjük a kölcsönbody-t! Csak kicsit sütőtöközte le Panna.
Zsuzsi tök jó a kocsitok, milyen márka? Egy ilyen kellene nekem is, olyan könnyűnek tűnt.
Szilvi! Na akkor mi Krisztával egy kurzusra fogunk járni és akkor valakinek már "csak" 4 gyerekre kellene vigyázni. Vállaljátok??? :))
Én is sajnálom, de ez most így jött össze.
Nagyok a gyerkőcök. Nori 7220g és 66 cm.
Ja, meg a magyart is én. Illetve főleg azt, németből csak az egyik foglalkozást, a másik szintén anyanyelvű tanárral. Jut eszembe: nem ismertek német és francia anyanyelvű pedagogust?
Baba-mama foglalkozás :) közös danolászás. Én csak a németet fogom csinálni, a többit anyanyelvű tanárok. Emma ül egyedül 10-20 másodpercet!!! aztán hatalmasat csapódva eldűl :)
Dóri, sajnálom, hogy nem jössz!!! :( Timi, Panna nagyon ügyes! Nem semmi, milyen gyorsan fejlődik! Még szerencse, hogy nem egyszerre csinálják! ;) Én tegnap mértem meg a drágákat, de csak úgy tudtam, hogy ráálltam a fürdőszoba mérlegre, először nélkülük aztán velük. Így gondolom nem annyira pontos, de nem oszt nem szoroz! :) Andris 9,8 kg, Julika 8,5, szóval ahogy sejtettem, már nem nőnek olyan rohamosan. Azt nem tudom hány cm-k, 74-es bádikat vettem most utoljára.
Holnap nem tudunk menni a Kopaszira. Puszilok mindenkit, ha készítetek képeket légyszi küldjetek nekem is. Nori is állni szeretne, ha leültetem, akkor sír. Ma kúszott- mászott és elért az ágyhoz megkapaszkodott és felállta**füzete és babája tetszett neki.
Kriszta! Nagyon ügyesek a fiúk.
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
Ja, és ha igen, akkor már csak a két gyerekem kell elpakolni valahová, (de nem ám akárhová!!!) fel kell mennem Pestre, (és persze vissza is). Ez a logisztika ám a csupa móka és kacagás!
És ha mindez megvan, akkor vmi szuperszónikus energiahullámmal megcsapatni a testem, és már indulhat is a nyelvtanulás. :DDDDDDDDDDDDD
Tényleg, Szisz, az nekem is kőne. Úgy kb. 2006 óta. Felnőtteket vállalsz??? :DDD
Hát, fura dolgok itt is vannak. Pár nap eltéréssel csináltak olyat a fiúk, hogy szopizták az ágyrácsot.
Csukott szemmel, (fél)álomban. :)
Olyan is gyakran van, hogy álmukban panaszkodnak, ma is úgy kelt a Dani, és sajnos ha már bemegyek és simogatom, vagy nyugtatgatom, nem alszanak vissza :(
Elvileg azért kapaszkodik, mert még nem tudja, hogy ha már nem akar állni, ahhoz el kell engednie.... ez lesz a következő lépcsőfok.
Szilvi mi Pomázon lakunk. Nagyon jól hangzik amúgy nyelv, zene, mese, minden. Egyelőre nem tudom hogy tudnám megoldani mert attól függ mikor tartod. Nekünk csak egy kocsink van és amikor apa dolgozik akkor ő van vele. Néha anyukám kocsiját szoktam elkérni ha menni kell tornára vagy dokihoz de az elég problémás mert azon meg anyu, öcsém és én osztozkodunk. Egy kis angolozás amúgy nagyon rámférne, nyelvvizsgát is kéne csinálnom...de mikor és hogy????
Halljátok ez a mozgásfejlődés elég fárasztó dolog a szülők számára is, Panna egész nap állni akar. Odamászik, nyújtja a kezét hogy segítsek neki, felhúzom nevetgél, leengedem bőg. És ezt naponta nem tudom hányszor... Éjszaka meg sír, odamegyek az ágyához látom hogy csukva a szeme de kapaszkodik a rácsban és térdel, nem hiszem el hogy még éjszaka is pörögni akar. Ha meg nem vagyok ott és feláll a járókába akkor meg azért sír mert a lába már nem bírja el de valamiért nem engedi el a rácsot, annyira szorítja úgy kell lehámozni az ujjait. Mondjuk az cuki amikor nagyokat borul, Bazsika jól kineveti :)
Igen, már várom a holnapi talit!
A céklát én is megpucolva, felszeletelve főzöm. Azért valami csak marad benne így is. A múltkor valamelyikőtök azt írta hogy valami gázok miatt nem jó párolni, na azóta főzöm. Mostmár ne találjatok ki újabb verziót...fóliában sütés meg ilyesmi :)
De kis ügyes! :) Na koppanás az még bőven lesz.
Jaj de ügyike! :) Koppant a kis buksi? hú ezektől előre félek.. persze máshogy nem tanulják meg a kis drágák..
....kijöttem a szobából....benéztem a szobába és Dani fiam ÜLT a szőnyegen :))))))))))))
aztán előre dőlt, és jól beverte a kis fejét :D
Szerintem nekem sem az ügyességemen múlt, nem is én próbáltam először hanem a férjem. A helyzet adódott, mert nagyon mohón akarták falni a kaját és így egyszerűbb mint kanalazni. Ha a fiúk szeretnek kanalazgatni, akkor szerintem ne erőltesd a pohárból ivást, az úgy is később lesz szükséges! Viszont azt tudjuk hogy tőlem örökölték;) Anyukám mesélte, hogy amikor kanállal akarta adni a joghurtot, eltoltam a kanalat, megfogtam a poharat és behörpintettem az egészet! :) Csak az kicsit később lehetett, ők még csak ritkán isznak úgy cumisüvegből is, hogy maguknak fogják, általában azért tartani kell. Köszi az üvegeseket! :)
Utánaolvastam: akkor marad a legtöbb vitamin a céklában, ha fóliában sütjük. Állítólag 5 perc alatt kész.
Nekünk is van pihenőszékünk, én vettem, de ritkán használom. Én is abban kezdtem etetni Lilikét, de féltettem, hogy összemaszatoljuk. Valószínűleg le kellene valamivel takarnom. Most már szerintem azért nem tetszene Neki,mert megszokta,hogy ülve eszik, abban pedig félig fekszik. Kaptunk egy etetőszéket. Lehet,hogy most már kivárom,hogy abban tudjam etetni.
Nem tudom. Anyukám szerint úgy nem lehet. Én mondtam Neki,hogy Te úgy főzöd.
Állítólag kevesebb vitamin marad benne
van egy pihenőszékünk, amit még a nővéréméktől kaptunk, abban szoktam etetni.
Én almával pépesítettem, mert nagyon jó ízt ad neki.
Amúgy van 1-2 céklás receptem, ha érdekel.
Amúgy mi a baj azzal, hogyha megpucolva főzzük?
OK, viszem.
Próbáltam a pohárkával...befuccsoltam.
Megnéztem a képeket.Nagyon édes Kata. Te székben eteted? Én ölben,így én is tiszta maszat vagyok mostanában.
Anyukám is azt mondja,hogy csak így lehet,ezért már neki is álltam kb. 1kg cékla elkészítésének. Az egész család ettől lesz vasban gazdag!!
További ajánlott fórumok: