2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
AZ fincsi, a friss salátát mostanában én is nagyon szeretem, legszívesebben minden nap azt ennék.
Jó étvágyat mindenkinek!!! Én már túl vagyok az ebéden.
Apa nálunk is dolgozik. :S
Igazad van:-))))
Röntgent én sem vállalnám be
én is olvastam pro kontra válaszokat..de én ha ilyet olvasok, akkor inkábba nemet választom..abból baj nem lehet:)
a fogröntgent is engedélyezi egyik másik orvos..tegye..
Majd megkérdezem a védőnőt vagy a dokit! Kíváncsi vagyok ők mit mondanak.
Ki mit fog ma ebédelni?? Nálunk még a tegnapi bogrács gulyás lesz.
Most olvastam egy fogorvos levelét, hogy kaphat lidocaint a kismama, mert helyben bomlik. A férjemet is megkérdeztem ő is azt mondta, hogy lehet.
Szerintem mindenki mást mond. Én kaptam a terhesség alatt lidocaint, nincs semmi gond a babával:-))))
Most olvastam egy cikket arról, hogy a skandináv országokban még ma is tartják a babáknál a heti 1 fürdetést.
Naponta csak nedves kendővel áttörlik őket.
Mivel ott hírből sem igazán ismerik a bőrbetegségeket így lehet, hogy jó dolog...
Mosdás
Az első hetekben nem szükséges az újszülöttet fürdetni, csupán forralt vízzel vagy kamilla teával kell a végtagjaikat lemosni. Később fürdőhabok helyett tegyünk a fürdővízbe egy kis darab muszlinba vagy gézbe csomagolt zabpelyhet – ettől puha marad a baba bőre. Tisztításhoz használjunk természetes szappanokat, mint pl olíva, avokadó vagy körömvirág szappant, és egy kis darab tengeri szivacsot. Pelenkázáskor a baba popsiját csupán vízzel és szappannal mossuk le – az eldobható popsi törölközőket feltétlenül kerüljük!
a dokinénim szigorúan tilosnak tartja a lidocaint..van benne valami ami káros..nem olvastam utána..
keddre kiderítem, hogy én mit kaptam!
Fürdetőcuccok:
én azt olvastam, hogy az első hónapokban a víz tökéletesen elegendő a vékony, érzékeny bőrére..
én nem biztos, hogy fürdetőt használok..régebben nem is fürdettek minden nap az első hetekben..popsimosás az más..
3 és fél éve a krém nem krém volt, hanem valami sokkal sűrűbb cucc, alig lehetett rákenni a picire, majd lemosni, ráadásul rettentően csúszott. Nem tudom, hogy azóta változtattak-e rajta.
A többi gyógyszertárival semmi gondunk nemvolt.
Én úgy tudom, hogy nem kaphatnak lidocaint.
(Pár hete betegek voltunk és a gyógyszerész mondta, hogy a mebucaint nem szedhetem a lidocain miatt.)
Szia.
Azok miért nem váltak be nálatok??
Sziasztok!
Még mi sem vettünk semmi tisztálokodó szert a bébinek, de nekem a gyógyszertári fürdetőkrémről nincsenek jó tapasztalataim...
A kismamák kaphatnak lidocaint nem? Én ugy tudom, hogy az helyben lebomlik és nincs káros hatása a magzatra.
Te milyen terheseknek való érzéstelenítőt kaptál?
nem bírok magammal, mióta megláttuk ezt az etetőszéket beleszerelmesedtem, annyira jól néz ki, és tök jó funkciói vannak, de még egy ideig tuti nem fog kelleni:))pedig már most megvenném legszívesebben:)
akkor válts fogorvost:D
Nekem fogkőleszedés volt és egy mini luk 2 fog között..adott terheseknek való érzéstelenítőt és pikk-pakk kész lettünk:)