2010 Júliusi Babák (beszélgetés)
Sziasztok!
A baba születési anyakönyvi kivonatát hol állítják ki? Igaz az, hogy a születési hely- (kórház) címe szerinti illetékes Polgármesteri Hivatalban? Tud erről valaki valami részletesebb infót? És mi kell az igényléshez?
kispapáknak sok dolguk lesz:D
én pár napos babával nem megyek ügyintézni..úgyhogy Ákimnak kell:(
igen, tuti, a bérszámfejtőnk egy tündéri nő. Kitölt nekem minden papírt, viszont mivel a munkahelyem NEM TB kifizető hely, ezért ránk marad az összes ügyintézés, ők csak a papírokat adják hozzá.
Nem is baj, valahogy úgy vagyok vele, hogy az a biztos, amit mi intézünk a férjemmel, személyesen.
Ha jól tudom, a következő papírok kellenek majd a TGYÁS igényléséhez:
- IGÉNYBEJELENTŐ formanyomtatvány TGYÁS igényléshez (ezt te is kitöltheted)
- Pótlap TGYÁS megállapításához (munkáltató tölti ki)
- NYILATKOZAT TGYÁS megállapításához ( te is kitöltheted)
- FOGLALKOZTATÓI IGAZOLÁS (Munkáltató tölti ki)
- Pótlap a foglalkoztatói igazoláshoz (Munkáltató tölti ki)
Tehát 5 különböző nyomtatvány kell majd az igényléshez.
Ebből amit mindenképpen kérned kell, hogy töltsenek ki a munkahelyeden, azok a következők:
-PÓTLAP Tgyás megállapítához
-Foglalkoztatói igazolás
-Pótlap foglalkoztatói igazoláshoz
Ezek igazolják a munkaviszony fennállását, ezek tartalmaznak információkat a fizetésedről stb.
Hello!
De jó, hogy írsz:) Ez tuti? Hol mondták neked? Tehát egyedül a foglalkoztatói igazolást kell elkérni tőlük és intézhetjük mi is? A levélben intézős dolgokban már én sem bízom...
Sziasztok!
Az én munkahelyem sem TB kifizetőhely, tehát mindent az OEP-nél kell majd NEKÜNK intézni.
A bérszámfejtő csaj persze kitölti majd a szükséges papírokat, (pl. foglalkoztatói igazolás stb.), ezeket lepecsételi, majd odaadja nekünk és ezután ránk van bízva a dolog.
Én nem fogok levelezgetni, amint megvannak a papírok, irány az OEP, sok rosszat hallottam már a levélben intézős helyzetekről.
Oké, értem. Akkor nem tudom. :S
A csajok közül majd hátha tud neked valaki segíteni.
Mi most végeztünk az ebéddel. Sütögettünk a kertben, tarja volt, fóliás krumpli és rengeteg sült zöldség.
Dugig vagyok... :)
Nemsoká jön át anyós egy kicsit, aztán Bálint hugáék, este meg megyünk anyuékhoz látogatóba.
A tegnapi nyugis nap után ma egy kicsit nyüzsi van, de ilyen is kell. :)
Nekem eszembe van, de azért köszi hogy szóltál.
Nah apa örülni fog, remélem hamar el tudja intézni, mert nem szereti az ilyen dolgokat, inkább rám szokta bízni ha menni kell valamit intézni. Ő inkább elmegy dolgozni. :)
Nem tudom olyankor mi van.
Nekem is még a munkáltató intézte a táppénzt, akkor általában következő hónap 3. hetén kaptam meg a pénzt. Most meg már én adom le személyesen, keddenként van ügyfélszolgálat, és ott. És érdekes egy hét múlva jön is a pénzem. Akkor szerintem az én papíromon is rajta ült a munkáltató, mert ha még postán fel is adod, szerintem nem kell neki 3 hét hogy kiküldjék a pénzt. Na de mindegy.
erről csak a munkáltató tehet:((((((((( valahogy kérd meg az illetékes osztályt..vigyél nekik egy doboz csokit..
az anyasági segélyt viszont az apukáknak kell majd intézni..el ne felejtsétek! 65 ezer ft..az is pénz:)