Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2010 augusztusában született babák anyukái beszélgessünk fórum

2010 augusztusában született babák anyukái beszélgessünk (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2012. febr. 17. 00:46

Sziasztok!


Na mizujs Csajok, hova lettetek? Behavazódtatok?

Hogy telnek az éjszakák? Amióta ez a hülye hideg, havas idő van, Tara megint gyakrabban ébred, egész nap zsizseg, alig lehet lelőni!

Vannak új szavaink, bőszen gyakorolja őket: ez(t), az(t), tessék..persze még kicsit pöszén mondja, de nagyon édi :) Ezen kívül elleste, hogyan kell sarkat reszelni a kádba kapaszkodva, lábat kenni testápolóval és sztetoszkóppal hallgatni a saját mellkasát :)

4117. Kata 1977 (válaszként erre: 4116. - Urbanszkyviki)
2012. febr. 11. 13:25

Nem zavarta őket régen is együtt aludtak míg én vártam Kriszt,bár Zsolti is tud horkolni főleg ha náthás és ráadásul asztmás.

Féltem,hogy a kicsit zavarni fogja az apja horkolása,de szerencsére nem.

Ő úgy horkol hogy a falak beleremegne,a házat ellophatnák alóla:-)

Ezt én is próbáltam jó pár évig, de belefáradtam.

A fél éjszakám azzal telt hogy lökdöstem, hogy forduljon meg,vagy csak 5 perig legyen fenn míg én elaszok,de semmi ő 2 másodperc alatt vissza aludt, én meg malmoztam és vártam a reggelt:-)

Ő is akkor húzza nagyon ha náthás vagy hulla fáradt,de ő képes az oldalán is ezt produkálni.

A kövérségről hallottam ,hogy közrejátszhat és van is vagy 40kiló plusza:-),de szerintem marad is.

4116. urbanszkyviki (válaszként erre: 4115. - Kata 1977)
2012. febr. 11. 13:16

A fiúkat nem zavarja, hogy egy szobában aludtak? :D

Egyébként nekem Tibi is szokott horkolni, akkor rá kell vennem álmában - mert felkelteni lehetetlenség -, hogy forduljon az oldalára, ne tudd meg, néha már rugdosom, mert annyira alszik és annyira horkol! :D De már rájöttünk, hogy akkor horkol, ha vagy túl fáradt, vagy túl dagadt - úgyhogy ha horkolás van, fogyókúráznia kell, nincs mese! :D

4115. Kata 1977
2012. febr. 11. 10:36

Sziasztok!


Itt sincs játszóház nem is tudom hova kéne vinni,de így 4-en elvannak és 1 év és úgyis megy az oviba,remélem!!!

Nálunk most 2 napja apás éjszaka van.

Eddig úgy aludtunk, hogy én a lányommal és Krisszel az egyik szobába a párom a 2 fiúval a másikba, de besokallt.

Már rég le akartuk szoktatni Krisz a nagy ágyban alvásból, de nekem nincs szívem hagyni sírni, a páromnak van.

Mind a 2 éjszaki sírt de max 20percet és vissza aludt, direkt nem mentem át, akkora a szája, csinálja:-))

De hogy, hogy lesz a mi alvásunk, passz.

Mert annyira horkol, hogy ne tudok mellette aludni:-(((

4114. Nanda
2012. febr. 11. 10:35

Sziasztok!


Viki ne is mondd a sétálást,már én is úgy mennék egy nagyot csámborogni,de ilyen időben ez felejtős!

Ráadásul az utak nálunk,hogyismondjam, hagynak kívánnivalót maguk után,ha jobb idő lenne akkor sem lenne egy élmény a séta,aztán majd ha olvadni fog a sok hó,lehet hogy gumicsizmában kell mennünk.

Mondjuk a gyerkőcnek tök aranyosak vannak!

2012. febr. 10. 13:13
Itt nálunk nincsen kifejezetten játszóház a kicsiknek, viszont a bölcsi egyik csoportja olyan, hogy reggel 9-kor lehet vinni a gyerekeket, aki viszi az ott is marad vele egész délelőtt, csak ugye ott van a többi anyuka /apuka is a csemetéjével, és amíg a gyerekek bölcsiznek, addig mi is játszunk, figyelünk és dumcsizunk - egy rendes bölcsis szobában, vagyis itt a több ember miatt 3 helyiség van 1 helyett...Van gondozónéni is, előre kell szólni, ha másnap menni akarunk, az ebéd végett, mert ebéd az van. Tehát minden ugyanúgy zajlik ott is, mint egy normál bölcsis csoportban, csak itt ott kell maradni a szülőnek is. Én oda fogom néha-néha vinni Doncsit, hogy szokja a gyerekeket. :) És persze ha már az idő is engedi, akkor játszótér és séta ezerrel! ;) Mondjuk én játszóterezni sosem szerettem, mert a homokban csak vagy megeszi a gyerek a homokot, vagy "fürdik" benne, a hintában csak ül, nem kell megdolgozni, a mászókáról leesik vagy fogni kell végig, közben a nagyobbak is lökdösik eleget a kicsiket.....:S Én jobb szeretek inkább sétálni, felfeldezni velük, katicákat keresni, méheket figyelni, virágokat fűzni babamotorozni stb........:)
4112. simancsa (válaszként erre: 4109. - A84bd81510)
2012. febr. 10. 10:30
Tényleg megvisel, nagyon rossz érzés. De az lebeg a szemem előtt, hogy neki is jó lesz a közösség, én soha nem jártam bölcsibe, oviba. Nagyon rossz volt beilleszkedni társaságba. Neki előnyére fog válni.
4111. simancsa (válaszként erre: 4110. - Urbanszkyviki)
2012. febr. 10. 10:30
Köszi. Muszáj lesz kitartani :) ma volt az első nap, hogy vittem és eljöttem. Eddig ott ültem az átadóban és hallottam, amikor sír. Hát én is elbőgtem magam. Itthon se jobb, de majd megszokjuk. Még jó, hogy apa itthon van, csak du-ra megy dolgozni.
4110. urbanszkyviki (válaszként erre: 4107. - Simancsa)
2012. febr. 10. 07:59

Nálunk csak Ruben volt bölcsis. Emlékszem, mikor úgy kellett vinni őt is, hogy reggel 8-ra beérni vele és fél12-re értemenni. Ott bőgtem kint ülve a kispadon egyedül és potyogtak a könnyeim utána........szar egy érzés. :(

De kitartás, elmúlik pár nap alatt! :)

4109. a84bd81510 (válaszként erre: 4107. - Simancsa)
2012. febr. 10. 01:03
Nem irigyellek! Gondolom ez a bölcsi dolog Téged jobban megvisel! Reméljük mihamarabb megszokja a bölcsit és Neked sem lesz lelkiismeretfurdalásod.
4108. a84bd81510 (válaszként erre: 4106. - Urbanszkyviki)
2012. febr. 10. 00:57

Milyen ügyes a Kispasid, a kis öltöztető!


Azt vettem észre Tarán is, hogy nagyon gyorsan tanul, szuper megfigyelő, kis utánozós majom :) Édes, hogy úgy bánik a babájával, ahogy én Ővele: simogatja, puszilgatja, öltözteti, eteti, altatja, viszi autózni, pelenkázza,tegnap fogta a hátát és a fejét és úgy ringatta :)

Mi is tudunk már pár testrészt, ráadásul szerbül is! Nálunk is a cici helye időnként elvándorol a pocakja vagy a vállai felé :)

Tud kezet fogni és pacsit adni,puszit dobni és gyakorja az orrfújást.

Kutyát, macskát, madarakat, repülőt,autót és babát mindenhol felismeri (tv, újság) kép és hang alapján is.

Öltözködéssel nagyon jól állunk, egyedül fel tudja venni a nadrágját, bakancsát, sapkát, sálat, kesztyűt az egyik kezére, de ha tartjuk, belebújik a pulcsiba, kabátba is.

Általában egyedül eszik, már nem tűri az etetést. Persze mikor kanalazza a levest, annak egy része a partedlin köt ki...

Próbál takarítani is, imádja elcsórni a partvist és a felmosót, meg a kissöprűt...de a porszívótól még mindig fél.

Na összeszedtem pár dolgot, amiben fejlődött, ezt igazán a naplójába szántam..

4107. simancsa
2012. febr. 9. 14:24

Sziasztok! Most van egy kis időm. Próbáltam visszaolvasni naplókat is kevés sikerrel eddig. De pótlom :)

Bölcsibe beszoktatáson vagyunk, 2 napja már beviszik egyedül (vagyis nélkülem) én meg ülök a folyosón amíg ebéd után ki nem hozzák. Annyira rossz hallani amikor sír. Bár egyre ritkábban és kevesebbet bömböl. Holnap már viszem és nem kell ott maradjak, csak érte menni 1/2 12-re. Hát vegyes érzelmekkel várom.

Az alvásunk egész jó, néha éjszaka fel-felébred, van hogy az ágyunkban köt ki. De tegnap végig aludta az éjszakát.

Mondták a gondozó nénik, hogy sokkal anyásabb lehet, és az alvása is felborulhat. Hát délután nem tudom "levakarni" magamról :(

2012. febr. 8. 09:58
Nálunk mostanság nincs okom panaszra, Doncvsi visszaállt a csak párszor nyígok éjszaka-modellre....:D Fogak közül épp nagy dudor van a 16. fogacskánál, nekünk úgy igazándiból sorba jönnek, úgyhogy az uccsó 4 hiányzik és egyik oldalt még ugye az előtte levő rágó - na az van most bedagadva, de úgy különösebben még nem nyíg rá. Van egy bohócfeje, ki kell rakni neki a szemeit-füleit-orrát-száját-kalapját, azzal játszik most igenigen. :) Magán is meg tudja mutatni ezeket, sőt mindenkit mutatja még pluszba vigyogva, aki éppen az ölében fogja... :D Tudja hol a lába, keze, cicije (bár az neki is még inkább a pocija fele van...), és ami nagyon tetszik neki - a haja! :D Ismeri a ruháit, a tesói ruháit is, és ha megyünk éppen valahová és a tesók lustiznak öltözés helyett, akkor roha oda hozzájuk és dobálja rájuk a ruháikat...:D Hozza a sajátját is és mutatja hogy mit hová kéne venni. A spakáját és a sálját fel tudja venni, a csizmát próbálja, persze nem tudja ;) Folyton sepregetne és csavarná fel a kisszőnyeget a szobában, mert estére fel szoktuk csavarni, hogy elágyazunk - hát ő folyamatosan csavargatná egész nap. Ja, és a halálom: megtanult felállni a kisszékére - ott áll a nagy semmi közepén és kitárja a kezeit és ugrálni próbál a kisszéken!! :O És még hisztizik, hogy rögtön leparancsolom...:S
4105. Nanda
2012. febr. 8. 09:54

Sziasztok!

Én lekopogom nem kaptam kevesebbet,hanem többet egy kicsivel.Hogy miért azt csak akkor tudom meg ha megkapom a fizupapírt.

Mondjuk én adójóváírást sosem kértem...

4104. urbanszkyviki (válaszként erre: 4103. - Patedina)
2012. febr. 8. 09:50

Sziasztok.

Bár én GYES-t kapok, de én is úgy tudom, hogy valami papírt kell kitölteni és beadni az OEP-nek, viszont most meg már azt is mondják, hogy valakinek a GYES-e is kevesebb, és akkor azt is kompenzálják majd valahogy......:O

4103. patedina (válaszként erre: 4102. - A84bd81510)
2012. febr. 8. 09:24

Sziasztok!


Én most lekopogom de egy hete nagyon jó éjszakáink vannak, Peti nem ébred meg egyszer sem.a Még a telihold sem zavarta pedig máskor ez gázos suokott lenni.

Eszik is mint a gép, hihetetlen mennyiségeket. Majd 27-én kíváncsi leszek mit mér a védőnő.

A hó nálunk sem nagy szenzáció, a szánkózás sem mindig jelent élményt. Mondjuk az elmúlt 2 napban ki sem dugtuk az orrunkat a szél miatt, mert szabályosan vízszintesen esett a hó.

A gyed nekem is 9 ezerrel kevesebb sajna, de állítólag küldenek majd valami nyilatkozatot, amit kitöltve be kell nyújtani az illetékes oep-nek és elbírálják a kompenzáció mértékét. Majd visszamenőleg meg kifizetik.

2012. febr. 8. 00:32

Sziasztok!


Látom az elmúlt napokban nem írt senki sem.

Nálunk sincs túl sok fejlemény. Tara változatlanul alig eszik és alszik a fogacskái miatt. Volt kint a nagy hóban, de nem volt elájulva tőle, nem akart benne zúzni.


Bakker, ma tegnap utalták a gyed-et...hát 9 ezerrel kevesebb...ppppfffff!!!! Azt mondják a tv-ben, hogy majd kompenzálni fogják az anyukákat is...úgy legyen!

2012. febr. 4. 23:09

Sziasztok!


Jobbulást Krisznek!


Itt a nagy büdös Bp-en van már pár cm hó, meg is maradt. Alig volt kint ember az utcán, gyerek meg pláne, így Tarát sem vittem ki, főleg mert vízszintesen esett a hó :(

2012. febr. 4. 15:03
Sziasztok. Nálunk reggel 8 után kezdett havazni - na azért nem viszi túlzásba, csak vidáman szállingózik.....
4099. urbanszkyviki (válaszként erre: 4098. - Kata 1977)
2012. febr. 4. 15:03
Jobbulást Krisznek!
4098. Kata 1977
2012. febr. 4. 13:49

Sziasztok!


Itt is nagy hó van egész éjjel esett és azóta is folyamatosan.A gyerekek nagyon örülnek,én már kevésbé utálom ezt a hideget.


Krisz elég taknyos és köhög is a mai éjszakánk szörnyű volt.Óránként fenn volt,sírt alig tudtam vissza altatni és már 7-kor felkelt.

Viszont az oltástól nem lett semmi baja.Én sem borogattam be neki és semmi, még csak piros sem lett nem is duzzadt meg.Szerencsére nincs se láz se hőemelkedés.

4097. patedina
2012. febr. 4. 09:16
Felénk is kb. 1 órája érkezett meg a hó. Most nagyon apró szeműen esik, viszont rohadtul fúj a szél...
4096. Nanda (válaszként erre: 4093. - A84bd81510)
2012. febr. 4. 09:06
Én nem borogattam,pedig csúnya piros lett első este,de nem fájlalta,és szerencsére reggelre csak egy pici piros pötty maradt.
4095. Nanda
2012. febr. 4. 09:04

Sziasztok!


Reggelre 5-6 centi hó hó esett nálunk,és folyamatosan hullik.Sajnos nagyon hideg van,és a szél is fúj!:(

4094. patedina (válaszként erre: 4093. - A84bd81510)
2012. febr. 4. 08:37

Szia!


Nekünk azt mondta egy gyerekorvos (nem a mienk, mert az sem túl közlékeny), hogy ne borogassuk az oltást, főleg ami közvetlenül a bőr alá megy mert feláztathatja és kiszívhatja.

Ha mégis szükség lenne rá, akkor másnaptól már lehet mert addigra felszívódik a hatóanyag.

2012. febr. 3. 23:50

Sziasztok!


Akkor elképzelhető, hogy még nekünk is lesz vmi tünet, pedig 17 napja kapta az oltásokat?? Ti amúgy szoktátok borogatni aznap-másnap az oltás helyét?

Nálunk sem viszik túlzásba a gyerek vizsgálgatását, tök üres a kiskönyve, csak tudnám, akkor minek..csak a súlyát és a köv. vizsgálat időpontját írják bele, meg az oltásokat vezetik külön könyvecskében.

4092. simancsa
2012. febr. 3. 14:49

Az egyik barátnőm gyerekdokija mondta, hogy a pöttyös babákat, este a fürdetésnél, lehet szódabikarbónás vízbe fürdetni (nem kell csak egy nagyon kevés kanálhegynyi a vízbe), az nyugtatja az irritált bőr.

Azt észreveszem, hogy Peti is piszkálja a lábát, meg a mellkasát. Gondolom viszkedhet neki.

4091. simancsa (válaszként erre: 4089. - Nanda)
2012. febr. 3. 14:48
Igen, lehet, ha jól tudom a 15 hós oltás 3 féle oltóanyagból áll, azért ilyen brutál. egyébként én is ismerősöktől hallom, hogy mit okozhat, dokinénink nem sok mindent mond el, még kérdezésre sem. Nem vagyok túl elégedett vele. De itt ő az egyetlen homeopata doki.
4090. simancsa
2012. febr. 3. 14:47
nekünk a dokinéni mondta, hogy lehet lázas és pöttyös is. Arra nem számítottam, hogy ennyire magas lesz a láza. A pöttyökre, meg azt mondta a dokinéni, hogy rózsahimlő.
4089. Nanda (válaszként erre: 4088. - Urbanszkyviki)
2012. febr. 3. 14:46

Lehet még azt hiszem nyirokcsomó duzzanat is...

Oltás elött én sem tudtam semmit,csak mát utána innen-onnan amit hallottam!:S

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook