2009 novemberi babák (beszélgetés)
nekem detto...csak én nem nagyon szeretem,hogy cuminak használ...mert én úgy vagyok vele,egyen belőle és utána kész, nem játék...néha fáj a bimbim,mert néha azért én is rajta hagyom,ha nyűgös hogy megnyugodjon.
Meg a másik,hogy sehová nem tudnék menni,ha mindig odaadnám neki,amikor kéri...óránként....
sziasztok
monyoka én is kiakadtam az ovikon, mondjuk nekem Ruben első baba, de akkor is hallottam én is,hogy ha pl. gyesen vagy és 2évesen már beadnád-nekünk még 3év a gyes, akkor el kell menned dolgozni...hát és ha terhes leszel akkor is veled marad,mert nem veszik be.....azért furcsán működik ez. Milyen lenne,ha minden munkahelyen előfordulna,hogy bocs most nem intézem el ezt,vagy nem veszem fel a telefont...stb...elvileg az a dolguk,hogy vigyázzanak a gyerekekre...csak hát a mai világban mindenki a másikkal foglalkozik,nehogymár könnyű legyen neked,ha megtehetnéd...
Lányok, akiknél óvodás korú gyerkőc is van a kicsi mellett, hogy tudjátok megoldani az oviba vitelt?
Nálunk az a helyzet, hogy ahol az anyuka otthon van (mint most én is), a nagytesó nem aludhat az oviban, ebéd után haza kell hozni. Oktatásban dolgozom, teljesen jogszerűen járnak el, nincs törvény, ami másképp rendelkezne.
De: nem volt egyszerű elintézni, hogy Szilárdom minden 3. nap bent aludhasson az oviban, mivel a férjem csak 5-kor tud menni érte. A többi napokon meg tudjuk oldani az ebéd utáni hazahozatalt. Az ovi nincs túl közel, oda-vissza kb. 3 km., tehát ilyen időben babakocsival, + kiscsoportos gyerkőccel nem éppen leányálom, de ELVÁRNÁK!
Most szoktatom Pollit a hosszabb utakhoz, ma először majdnem egy órát sikerült végigaludnia babakocsiban a friss levegőn :))
Igazából csak azért írtam le mindezt, hogy kiadjam a dühömet az óvoda hozzáállása miatt, csak nálunk van ez? Vagy csak én vagyok ennyire rugalmatlan?
sziasztok!
Olvastam hogy mi a helyzet Adrikáékal,és jobbulást kívánok Fanninak!:)
Sajnos sok olyan van hogy a szülő ott hagyja a gyermekét egyedül a kórházban!Vannak ilyen szülők,akik ezt meg merik tenni....
Amikor Bencével voltunk 1 hetet a kórházba,1 hónapos múlt...volt ott egy vele egy idős pici baba akinél 1x sem volt senki látogatóba,szegényke egész nap sírt....Volt egy nagyobb 3-4 éves körüli kis lány is hozzá se jött be senki....ő is egész nap nyöszörgött,és mi egy másik anyukával törődtünk a két kis lánnyal,de mindig ránk szóltak hogy nem szabad a fertőzés veszély miatt!Olyan rossz volt a szívem szakadt meg hallgatni ahogy sír az a pici baba!
az enyém is alszik fél 10-től 4-5-6-, van hogy 8-ig. De még mindig van olyan 1 héten egyszer, hogy felkel 2 körül, nem értem miért.
nappal eszik mikor akar. Ez van hogy 2 óra telik csak el, de van, hogy akár 4 is 2 etetés között. Nem szorítom keretek közé. Amúgy meg van mikor nem eszik csak cicizik. Fekszünk a szájába adom, kicsit csócsálja és elalszik, tulajdonképpen cuminak használ, ilyen gyakran van, de nem bánom. Én is fekszem és bámulom a "dobozt" meg a gyereket, ő meg öleli a cicit és úgy alszik. Addig kell kiélvezni, amíg lehet, nekem nincs (még) másik gyerekem akivel foglalkozni kell, délután általában átjönnek anyuék, mert a kutyákat le kell vinnem, akkor tudok kicsit pakolni, főzni, s így a délelőtt csak Milusé :)
Igazad van,de azt nem hiszem,hogy egy pár percre sem tud a kicsihez bemenni valaki....más.
Akinek a babája átalussza az éjszakát,nappal hányszor cicizik,mert Marco 2-2,5óránként....
Sziasztok.
Bocsi mindenkitől. Azt a szülőt én is elítélem aki ha tudna és úgy nem törödik a gyerkével, de sajnos a mai világban vannak olyan dolgok ami miatt lehet nem tud ott lenni az ember. NEkem a múlthéten volt a fiam kórházban 3,5 éves, és a pici miatt nem tudtam vele maradni, de mindent megtettem, hogy anyukám vele lehessen, és köszönet neki azért a sok áldozatért amit hozott értünk, de ha ő nincs , akkor abba bele se merek gondolni. Ezek után még nem ismerem a teljes történetet nem ítélkezek senki felett. Akkor nem ítélem el azt a szülőt ha egy másik miatt nincs vele. Mert ha az embernek kettő vagy több gyereke van nehéz ilyen helyzetekben jó döntést hozni!De ha a maga kényelme miatt nincs vele akkor......(ezt inkább nem írom le mert elég csúnya lenn)! Ez az én véleményem!
Nekem már az is sok idő, amíg a kiságyában békésen és egészségesen alszik, s ki kell várni, hogy ismét rámnézzen:))
Amikor meg beteg a gyerek....
Fannikának Bazsa és én is mielőbbi gyógyulást kívánunk.
Én is láttam csodákat a kórházakban...
sziasztok!
Fanninak mielőbbi gyógyulást kívánunk.
azt nem értem az olyan ember minek szül gyereket, ha nem törődik vele. Sajnos elég sok baba van így, én voltam csecsemő osztályon gyakorlaton. volt olyan baba akivel csak akkor volt foglalkozva, ha mi diákok ott voltunk, sajna a nővérek nem érnek rá mindenkivel olyan sokat törődni. azokon a babákon látszott, hogy várják mikor érkezünk. szerintem jobban szerettük őket, mint a saját szüleik.
az én nagylányom 2,5 és 7 évesen volt kórházba (szerencsére nem komoly baj miatt és csak pár napot) , ott nem aludhattam vele, mert már nagy volt, de szinte egész nap ott voltam és mikor haza kellett mennem majd megszakadt a szívem.
Sziasztok,
olvastam mi történt Adrikáékkal! :-(
Kitartást és mielőbbi gyógyulást kívánunk Nekik!
Ami pedig a másik pici babát illeti: nagyon sajnálom! Én tuti minden percet a kislányom mellett töltenék, mint szerintem minden más (normális) szülő. De aki ezt meg tudja tenni, hogy otthagyja egyedül a saját gyermekét......az nem szülő!! (szerintem)
Na megyek lefeküdni!
Jó éjt mindenkinek!
Fannikának nagyon gyors gyógyulást kívánok én is.
Kitartás Adrika
Csajszik, egy felhívás: jövőhéten (a nap még képlékeny, eddig mindenkinek jó bármelyik nap) babatali nálam. Kutyák mennek apuhoz, úgyhogy ez ne tartson vissza senkit! Ivi és Muki jönnének eddig.
Ha valaki még csatlakozna, szívesen látom!
Jó éjt
Nagyon fáradt vagyok,megyek csicsikálni.
Jó éjt mindenkinek.