2009 novemberi babák (beszélgetés)
Ugyen de jóóóó!!
gratulálok!!
Gratulálok!!!
Nagyon jó,most már nagyon vigyázz magatokra!:)))
Hejhó Csajok!
Most jövök uh-ról: egy 3mm-es, látható és hallható szívműködéses embrió fejlődik a méhemen belül :):):):)
Majd' kiugrom a bőrömből a boldogságtól!!!!!!!!! :)
Nem tudom, te hol csináltad, mert én a www.nagyonbaba.hu-n.
Beírtam az adatokat, majd a beillesztendő kódra kattintottam, előjött a kód -kijelöltem, majd jobb egérgomb -másolás és a szövegem alá beillesztettem. Először nem sikerült, mert a kurzor ott volt közvetlenül a szöveg végénél, majd lehúztam és beilesztette.
Remélem neked is sikerül.
Ha így nem, akkor gépeld be a kódot! De próbáld, meg mindkét kódot, mert ha jól emlékszem kettő jelenik meg.
ne pánikolj, mopst már vigyázz magadra, remélem már szeded a folsavat!!!!!!!!:)nagyon nagyon fontos, h majd ne őrülj meg a 12.hétig!
Én azt olvastam, h nem árt neki az alkohol az első hónapban, de én nem innék semmit, és nem is tudtam már meginni egy kortyot csak, pedig még nem is tudtam, h ketten vagyok.
nem tudtam meginni két hetesen egy pohár nagyon híg bacrdis löttyöt:)
biztos éreztem:)
Lányok! Segítsetek nekem. Soha nem voltam egy bulizos tipus, ( tuti direkt művelte velem az élet) de 3 hétvégn is buliztam és ittam vörös bort ja és nem 2 decit, persze ez még az előtt volt, hogy megtudtam, hogy babám lesz.
Most annyira szarul érzem magam, de nemtudtam, hogy terhes vagyok. Ugye nem lehet baja?
Terhesnaptár - 7 hetes terhesség
Mi történik veled?
A hormonok miatt pattanások jelenhetnek meg az arcodon. Minden nap kétszer mosd meg az arcod arctisztítóval és igyál sok vizet. Ha a hányinger miatt B6 vitamint szedsz, akkor az is javíthat a bőröd állapotán.
A derekad elkezd megvastagodni. Székrekedést tapasztalhatsz, és esetenként emésztési zavart is. Néhány nő kissé hibbantnak :)) vagy szeszélyesnek érzi magát ezekben az időkben.
Mi történik a babáddal?
A babád most körülbelül akkora, mint egy babszem: 9-11 milliméter. A szem helyét sötét foltok jelölik, a kis bemélyedésekből pedig az orrlyukak és a fülek fognak kialakulni. Az agy gyorsan fejlődik, a végtagok és az arckezdemény is formálódnak. A szívben már kialakult a jobb és a bal kamra. Az ultrahangon már kimutatható a szívverés.
Terhesnaptár - 6 hetes terhesség
A babád most kb. 3-5 milliméter – akkora, mint egy borsszem! Az agy ezen a héten három különálló részre oszlik: az előagyra (memória és gondolkodás), a középagyra (üzenetek továbbítása az agy és a szervek, végtagok között) és a hátsó agyra (légzés, izommozgás szabályozása). Ezen a ponton az embrió már háromdimenziós.
A baba szíve már ver és a véráramlás szemmel látható. A vesék és a máj gyorsan növekszik, bezárul az idegcsatorna, ami összeköti az agyat a gerincvelővel..
A méhlepény is gyorsan fejődik, de hormonokat még nem termel egészen a 12. hétig.
A folsav rendkívül fontos szerepet játszik a magzat fejlődésében. Megfelelő folsavpótlással számos súlyos magzati fejlődési rendellenesség megelőzhető. Ilyen kockázatok például: nyitott gerinc, vetélés, szülési komplikációk, szív fejlődési rendellenesség, végtagdeformációk.
Kitűnő forrásai a folsavnak: brokkoli, kelbimbó, káposzta, karfiol, zöldbab, borsó, krumpli, spenót, narancs, grapefruit, banán, kenyér, barna rizs, tej, saláta, paradicsom, répa, tojás, dió, méz.
Sziasztok lányok!
Reméllem mindenki szuperul van!
És üdv az ujjaknak!!
Nekem a doki azt mondta szedjek csak folsavat, 6 hetes vagyok ma, meg ha nagyon hiszek benne, h oldja a görcseim, akkor magneB6-ot. én hiszek benne. A doki szerint semmi értelme, a msáik szeritn szedjem:)
Persze h görcsölsz, a méhedben fészkelődik a motyóska!
sok sok folyadék, így talán hányni sem fogsz!!!!de tényleg!!
és pihi!!enya hallgatás, babblival beszélgetés, h kapaszkodjon ügyesen!!!:)
Igen, at utolsó első napjától.hívd fel a dokit, ő el fog küldeni UH-ra, ahol még nem ltászik kb semmi extra, csak egy babszem, benne egy muksókával:) de szívhang még nem lesz. ha nincs panaszod semmi, csak kicsit görcsölsz, az normális, a lényeg h ne legyen friss piros vérzésed!egyél folsavat!!!bár nehéz most beszerezni, és ne pánikolj!
igyál nagyon nagyon sok folyxadékot, és ne most akard megváltani a világot, mert félúton úgyis elaszol:)
ha az UH-n látszik vmi, azaz leírják, h látnak peteszákot, és vagy embriót, akkor mehetsz dokihoz!
gratula!!