2009 novemberi babák (beszélgetés)
őszinte leszek, nekem arról sem volt akkor lövésem, h esély van a babára, mert amikor termékeny lehettem a számítások szerint, akkor esemény utánit szedtem, így valószínűleg nem félidőben volt PÉ -m. Mi még nem akartunk babát egy darabig.
PÉ utáni 5. napon egyébként beágyazódási vérzés előfordulhat.
Élhet-e a kismama szexuális életet a terhesség alatt?
A férfiaknak is tudniuk kell, hogy a terhesség alatt is folytatható szexuális élet! Az utolsó 1-2 hónapban óvatosabb mozgásokra, kímélőbb testhelyzetekre kell törekedni. Pl. ideális az oldalt fekve, hátulról behatolás. Egyre inkább előtérbe kerülhet a petting. Nem kell mindig közösülni, mert ujjal, nyelvvel is kielégíthető a kismama, és a férj is.
Árt-e az orgazmus a magzatnak?
Az orgazmustól egyáltalán nem kell félni. Az orgazmus a kismamáknál is a hüvelykörnyéki és alsó méhizomzat akaratlan ritmikus összehúzódásával jár együtt. De ez csak pozitív hatással van a babára (nem veszélyeztetett terhesség esetén). Az orgazmus olyan, mint egy kellemes torna a magzat számára. Ráadásul a baba érzi a mama kielégültségét, orgazmus okozta oldódását. Ez csak a hasznára van fizikailag és lelkileg is. Attól nem kell félni, hogy az orgazmus miatt repedne meg a magzatburok, folyna el a magzatvíz vagy előbb indulna meg a szülés. Mindezen leírtak normál terhességre, fertőzés és betegség nélküli nem veszélyeztetett terhességre vonatkoznak.
ezt a tegnapihoz...
NEM LESZ BAJA A BABÁNAK A SZEXTŐL ! Nem kéne riogatnotok egymást :D
sziasztok
Lia zavarhatlak?
szakács a lelkem :D
de kedd-szerda itthon van, meg szom.-vas.-hétfőn is :DDD
gondolom jól kifáradt - olyan szép idő volt ma - bár felőlem lehetett volna havas/esős/zúzmarás szürkeség is, nekem akkor is gyönyörű ez a nap
Amilyen baromi álmos vagyok, hamarosan én is követem Detti példáját...:)
olvastam és nagyon örülök :)))))
Detti mindjárt alszik, már altatja magát becsülettel :)
Szia Lia, velem nagyon is OK: 5 hét 6 napos kisembriómnak már a szívhangját is hallottam ma :)
és ennek örömére madarat lehetne velem fogatni :)
Kisangyalod kilevegőzte magát? :)
Jaj, de édes vagy - és egyáltalán nem gáz!
És biztos lehetsz benne, hogy én is megkönnyezem majd a TI első szívhangotokat!!!!!
Köszi Murmur, drága vagy!
Hát valami őrült izgalmas és gyönyörű érzés volt :) de annyira izgultam, h.a saját szívemet is hallottam dübörögni :)
Köszönöm, nagyon aranyos vagy! :)))
Csak olyan hihetetlen számomra ez az egész, hogy nem merem beleélni magam. Ez a 12. hónapunk. És ott vannak az orvosi eredményeink, hogy olyan egyszerűen mégsem lehet babócánk... és mégis???
Este simogattam, és beszéltem hozzá, hogy ott legyen, és ne csak a testem csapjon be. :))
köszi andrea :)
nagyon-nagyon vigyázok magunkra :)
Gratulálok!!!!!!!!!
Elindult egy kis élet növekedése!!!!
Vigyázni magatokra!!!