2009 júliusi babák! (beszélgetés)
Sziasztok megjöttem. Hát most sem tudták rendesen lemérni a nyaki redőt, vagyis egyszer a csaj 2,8 mm-t mért, aztán ott volt egy doki, az két pozícióból is 1,6-ot. Megvan az orrcsont is. Viszont múlt csütörtök óta 13 mm-t nőtt a drágám, most 63 mm. Jól megkínoztak, komolyan fájt az uh.... Nekem is fent van a méhem szinte a köldökömnél, nem is értem... Ja, és az én picikém állandóan nagyon mozog, most sem tudta befogni a szívét, hogy megmutassa a szívhangot.
anyta ne aggódj, inkább örülj neki, hogy nincs semmi bajod.
sziasztok
gratulalok a gyonyoru nagy babakhoz, orom oket nezni. remelem mindenki jol van, ezt a par kellemetlenseget, ami a terhessegel jar, meg ki kell birni, habar neha en is aztan tudok kinlodni. meg csak a 12 het, de a derekam mar most majd le szakad, a hasamba is itt ott belenyilal. remelem, hogy ez normalis.
a pocakom mar szepen gombolyodik, annyira imadom. es marha nagy etvagyam van, pedig mindig megfogadom, hogy gyumolcsot eszem, ha elkap az ehseg, de nem tudom megalni, csak nem fogok nagyon meghizni. de majd rautok a kezemre. de ha nem eszem, akkor meg rosszul vagyok. idaig 1,5 kg hiztam. na mindegy, elso a baba.
legyektek jok, sok pocaksimit.
Szia!
Ne aggódj, inkább örülj neki, hogy nem fáj. Nekem sem volt egyáltalán hányingerem pl. És minden rendben a babával. Nekem már ezelőtt is fájt egyébként a hátam meg a derekam. Csak eddig tornáztam. Most meg azt mondta a doki, csak a terhestornát lehet. Arra meg nem tudok menni, mert délelőtt van, én meg dolgozom.
Sziasztok!
Most jöttünk meg az ultrahangról. Mindent rendben találtak, végre megnézték az orrcsontját is. Itt is azt mondták, hogy nincs köldöksérve, és minden a legnagyobb rendben. CRL 75 mm, úgyhogy 1 hét alatt több, mint 2 centit nőtt :)) Meghallgattuk a szívét is, persze megint elbőgtem magam. Annyira édes volt. Raktam fel 2 képet is. Legközelebb február 16-án megyünk a genetikai ultrahangra. Már alig várom. Addig meg nézegetem a képeket.
Nekem is fáj nagyon a derekam, meg a keresztcsontnál is. Az álomkórom elmúlt. Holnap megyek a védőnőhöz. Kíváncsi vagyok mit mond.
Drukkolok!
Meg lehet neked nem bújik el és látszik ,hogy fiuka vagy leányzó :-)
Sziasztok,
Voltam a terhes gondozoba.
Nem volt uh :( , de meghallgattuk a pici szivvereset. Olyan edes volt, olyan gyorsan, szaporan ver a draga.
A mehem mar majdnem teljesen fent van a koldokomnel :) 0,5 kilot sikerult hiznom :)
Ja Vizike. A farcsont fajas. A nem a farcsont, hanem a csontot es a mehet osszekoto in faj ennyire mert huzodik. Azt mondta a vedono, hogy majd a 20 het kornyeken a meh kifordul egy kicsit ( akkor kezdodik az igazi gombolyodes) es akkor nem fog mar annyira fajni.
Agoca, ha vigasztal en legkozelebb februar 17.-en megyek, szoval tobb mint egy honap mulva. Akkor leszek 19 hetes es lesz genetiaki uh meg akkot meg tudju ki lakik odabent:)) Alig brom kivarni
Vikk, Lengyelnehajni, jók a képek! Biztos jó volt látni a babót. Én ma megyek, este felrakom a képet, ha kapok. Drukkoljatok, hogy ez a doki jó legyen!!!
Ti7 jó nagy pocakod van! Én egy nappal későbbre vagyok kiírva és még mindig semmi hasam:(
Sziasztok!
Vizike akkor te is úgy vagy,mint én!Már 3.napja akarnak szétszakadni a csontjaim!
Jó reggelt mindenkinek!
Vikk nagyon jók a képek,szépen ki lehet venni a picurit.
Én is voltam ultrahangon,feltettem a képet.60 mm.
Olyan jól behelyezkedett az alváshoz,hogy egy csomót kellett ébresztgetni mire megmozdult a kis lustaság.:)
Egy hoxás kelengye lista, és a fórumát is érdemes elolvasni.
Sziasztok!
Ti7 én tegnap vásárlás közben jártam ugyanígy, még szerencse, hogy találtam egy "ülőhelyet" és lehuppantam. Rögtön odajött egy nő megkérdezte tud e segíteni, de mondtam hogy most csak üldögélnem kell egy kicsit :)
Jó reggelt mindenkinek kismamik, és babucik!
Rettenetes éjjszakám volt.Már 4 20 tól fenn vagyok.És közben is voltam kinnt vagy 4szer.Nagyon fáj a gerincem, és a medencém.Gondolom lakberendez a kisbizi.Sehogy sem volt jó feküdni. :((
Igyhát kijöttem 5kor.Beálltam a zuhany alá, és megmasziroztattam a fájó porcikáim.Most jobb.De egész nap nem állhatok alatta! :)) Nem is birná a bojler.
Tegnap voltam védőnőnél,és azt mondta a 16,és a 18. hét között kell megcsináltatni a afpt.És hogy sztkban csak 18. héten néznek uh-ot, de ott már ha nem szemérmes a baba kiderül ki van a pocakban.
Nagyon örülök, hogy mindenki jól van,és szépen növögetnek a babák.
Kiderült, hogy eddig összesen 1,8kg-ot hiztam.
Tudtátok, hogy a vizeletből megtudja nézni a védőnő, hogy sok gyümölcsöt eszel?
Kész a nacim.Kényelmes.Csináltunk fotót, de majd elkell küldenem a bartátnőmnek ő tudja feltenni.Én még nem értek hozzá.de mire a kisbizi suliba megy majd megtanulom. :))
ja és lefotóztam a nagy képet is amit a védőnői áróba pingáltam.2mx 1.7m-es.
Sziasztok!
Minden rendben volt 9,2 cm
pont ma 15 hetes.Nem mutatta meg,hogy fiu vagy lány :-( , csak az ujját szopikázta hason.Holnap majd rakok fel képet :-)
Nekem csak kombinált tesztem volt, de szerintem az is elég, ha máshol minden rendben van.
Persze ha ingyen van az más, akkor kell :P
Kombinált teszt: a várandósság 10-14 hete között, optimálisan a 12. héten, anyai vérből egy hormon- és egy fehérjeszintet mérünk (hCG és PAPP-A), továbbá ultrahangvizsgálatot végzünk, melynek során elsősorban a magzat ülőmagasságát (CRL) és tarkóredő vastagságát (NT) mérjük.
Négyes (kvadrupol) teszt: A várandósság 15-17. hete között, optimálisan a 16. héten, anyai vérből három hormon (hCG, szabad ösztriol és inhibin-A), valamint egy magzati eredetű fehérje (alfa-fetoprotein) mennyiségét határozzuk meg.
Integrált teszt: A jelenleg leghatékonyabbnak tekintett szűrőmódszer. Ennek során a várandósság 12. hete körül elvégezzük a kombinált tesztben is szereplő ultrahangvizsgálatot, illetve anyai vérből történő PAPP-A meghatározást. Később, a várandósság 16. hete körül az anyai vérből meghatározzuk az AFP, hCG, szabad ösztriol és inhibin-A markereket. Fontos, hogy a kismama türelmes legyen, mivel pontosan az biztosítja ennek a módszernek a kiemelkedő hatékonyságát, hogy a két időpontból származó adatokat együttesen értékeljük, és a kockázatbecslést csak a második vérvétel után végezzük el.
A szűrések eredménye egy kockázatbecslés. Speciális számítógépes kiértékelő program (Alpha) segítségével az anyai életkor és a mért biokémiai paraméterek, illetve a kismama egyéb adatai alapján (testsúly, dohányzás, stb. ) meghatározzuk a Down-kór és egyéb kromoszóma-rendellenességek, valamint a velőcső-záródási rendellenesség kockázatát.
Én sem hiszem, hogy szükséges a sok ultrahang. De mit mondjak a dokinak, nem jövök? Nyilván, arra is megy a dolog, hogy ő megkapja a magáét....:( Reménykedem, hogy most nekem is lesz legalább egy hónapos szünet, bár szinte biztos vagyok, hogy nem...
Mézyke, mit dolgozol?