2009 júliusi babák! (beszélgetés)
Sziasztok!
Oriásbébi, nálunk is megvolt a rend este, fürdés, evés, zsák és letettem, egy szó nélkül elaludt 8-kor. Aztán valamiért elkezdett sírni. Volt hogy 3 órát ringattuk, mert keservesen sírt. Aztán kiderült, hogy egyszerűen nem álmos! Most a kaja után játszik, legalább jókedvű, és ha jól csinálok mindent nappal, akkor fél 10 körül elalszik. A tévézésről annyit, hogy nem érdekli egyáltalán, viszont máshogy egyszerűen nem hajlandó este elaludni, csak ha kisvakondot néz. Két perc, és elájul. Próbáltam az ágyában, feláll és üvölt, leteszem, feláll és így tovább. Megnyugtatni is fél órába telt, sőt még álmában is zaklatottan hüppögött. Úgyhogy csak reménykedem, hogy nem szokik nagyon hozzá.
De egyetértek a többiekkel, nem szabad hagyni sírni szerintem.
Jesszus maris, egy órán át hallgattátok, hogy sír szerencsétlen gyerek??? ...
Na jó elhallgatok, mert még megutáltok...
Szerintem elég baj, ha egy 4hónaposhoz nem kel fel az anyja, a sírni hagyás nagyobb kegyetlenség... Egyébként így nem a rendet tanulta meg, hanem hogy nem számíthat a szüleire, ha baj van, rosszat álmodik, szomjas... SZERINTEM... Én is felkelek éjjel inni, ő miért ne tehetné?
És vajon mit kellett volna csinálnom, egy cumit, és üveget el nem fogadó gyerekkel éjjel???
Az én lányom mindig a kiságyban alszik éjjel nappal.És igenis felkelek, felkeltem vele mindig enni.Nem viccből sír!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Éjjel mindig 12-13 órát alszik egyhuzamban.Volt mikor 3szor is felsírt és ciciztünk.
És nem ettől tanul meg a kicsi aludni, hogy nem adsz neki éjjel.Én sem tudok éhesen aludni,ő meg növésben van.Nehogymár pár hósan elég legyen neki a cumi.Azért mert Te nem adsz neki enni, csak azért tanulta meg, hogy fölöslkeges sírnia.Úgysem megy oda senki.
Eddig is mentem ,ha szüksége volt rám,és ezután is menni fogok ha kell éjjel,ha nappal.
De jó neked!:)
Zsepit vigyél!:D
Neked is szép napot!!! :)))
Én ma megyek az oviba Gigi anyák napi műsorára. remélem apa hazaér és Zozó is jól lesz, hogy nyugodtan elmehessek. :)
Sziasztok!
Cooltim,NMárti megnéztem a képeket!:)
Nagyon gyönyörűek a lányok és aranyosak!:)
Alvásról annyit,hogy amíg Bettinek jött a foga nem sokat aludtunk,most nyugi van.Így is felkel éjjel,de kevesebbszer,mint régebben.
Enni keveset eszik éjjel,inkább iszik,mert nálunk nagyon meleg van.
A tv-zés nálunk is nehéz!:)
A nappaliban játszik,ahol a tv is van.Inkább csak este van bekapcsolva,de akkor a jó pasikra,vagy a kellemes hangú pasikra felfigyel és nézi,de nem állandóan tv-zik.:)
Szép napot mindenkinek!
Zolika is a rosszalvók közé tartozik, és én sem hagyom sírni. Kire számítson az a védtelen kis csöppség, ha nem az anyukájára. Én úgy gondolom, ha már kicsi korban érzi, hogy ha baj van, ott vagyok, akkor nagy korában is merni fog hozzám fordulni a problémáival és nem a haverokkal dumálja majd meg egy cigi mellett a suliwc-ben.
De mindenki maga tudja, mi jó a gyerekének.
Gigi annó nagyon szerette a reklámokat 8-10 hónapos korában, aztán leszokott róla. Zozit egyenlőre teljesen hidegen hagyja TV szerencsére. :)
cooltim, nagyon aranyos a lánykád, szép kislány!:) Úgy látom neki is vannak alvási pozíciói!
Itt a fórumon csupa-csupa szép baba van.
1. anyák napjára hozott a párom nekem egy cserép szobarózsát lánykám nevében.
Milyen fura, jó, megható és kedves és még sorolhatnám mi minden egyben, hogy már mi is kapunk majd, nemcsak adunk virágot anyák napja alkalmából, hogy mi is anyák vagyunk.!!:)
na látom az altatás a téma. és megoszlanak róla a vélemények...tényleg én is így vagyok vele,hogy nem tudnám és nem is akarom sírni hagyni. mert a sírással azt jelzi hogy valami kell neki. Ok nélkül nem sír, legalábbis szerintem...
Alex rendesen alszik éjszaka( általában) de mivel mindig kitakarózik így kelegetni kell betakarni és mivel forog vagy helyet változtat és az éppen nem kényelmes neki. Meg ugye szomjas is szokott lenne, ezeket leszámítva egy szavam sem lehet rá....
Andris is a rosszalvó babák közé tartozik. Hát igen, most ez a dolgunk. :)
NEkünk nagyon ritkán van bekapcsolva a tv, de akkor rátapad a képernyőre. Sajnos. Egy híreket nem tudunk megnézni annélkül.
Sziasztok!
Hanna is rossz alvó volt az elején, sokat éjszakáztunk, aztán egyszer csak magától szépen fokozatosan végigaludta az éjszakát. Persze van napirendünk, de semmit nem csináltam másképp, hogy aludjon. ÉN is úgy gondolom, hogy vannak jó alvó babák, meg rosszak. Ha Hanna sírt én sem hagytam sírni, felvettem, felveszem a mai napig is, ha épp rájön hogy ő nem akar elaludni este, és kiveri a dilit.
Már volt szó régebben itt a fórumon a tévézésről. A járóka nekem is a nappaliban van, a tévé előtt. Míg nem beszéltünk róla, sokat be volt kapcsolva, igaz nem nézte állandóan, de csak odapillantott, ha tetszett neki valami. Azóta nincs bekapcsolva neki, csak nagyon ritkán, rövid ideig. Inkább nézem a konyhában a tévét.
Elvégre most ez a dolgunk:)))Egy ekkora gyereket még nem nevelni,hanem szeretni kell.
Nagyon ,nagyon aranyos Vandi!!!
Sziasztok!
Patrik sem alussza át az éjszakát.Mostanáig evett éjjel, de pár napja már csak inni kér.
Itt a faluban van egy iker pár ők 1 éves kor után kezdték átaludni az éjszakát és ők is ettek minden éjjel.Saját maguktól szoktam le az éjszakai evésről, az anyukájuk nem hagyta őket sosem sírni és én sem hagyom a fiam.Majd ha eljön az ideje úgy is át fogja aludni az éjszakát.
Tényleg több a rosszalvó babócska. :-)
Hááát, ez van, ezt kell szeretni. Mondjuk én nem panaszkodom. Vanda egyszer ébred éjjel, eszik picit és kész, alszik is tovább nyugiban. Igazából én úgy gondolom, hogy Ő éjjel enni kér, akkor én ezt nem szeretném megvonni Tőle.
Sírni hagyni?! No, azt nem. Azt nem mondom, hogy van olyan, amikor tudom, hogy hiszti és bepróbálkozik, akkor nem rohanok be hozzá. Azonban este-éjel sosem hagytam sírni Őt! Most sírás már nincs kb. 2 hónapja sem este, sem éjjel. Egyszerűen csak felébred enni és kész. Kibírom, hogy felkeljek egy negyed órára...
Akkor nekem csupa 50.lányaim vannak:DDD
A nagyok is közel 3 évesen aludták át az éjszakát.Mondjuk képtelen lennék sokáig sírni hagyni őket.Ha kell két babóval a kezemben sétálok.Ha nem is élvezem éjszaka,de úgy gondolom ez a normális és senki nem tudna arról meggyőzni,hogy egy gyereket hagyni kell sírni.
Remélem senkit nem bántottam meg ezzel,mindenki maga tudja,hogy jó nekik.
És egyetértek Cooltimel,szerencséd van,ennyi.
Szerintem az sem egy hátrány, ha a kiságyban alszik nappal is. :-) Ha én a Vandát letenném a szőnyegre aludni, btuti elmászna, elteperne onnan. :-)
Ebben teljesen igazad van, hogy a rendszeresség, mindig tudja mikor mi után mi következik az nagyon-nagyon sokat számít. Nálunk is ez van. fürdés este 7- kor, evés, alvás. Minden hiszti nélkül elalszik este egyedül az ágyikójában pikk-pakk. Aztán éjjel kel. Próbálom cumival megnyugtatni, stb. , de semmi... Attól nyugodott csak meg, amikor kapott enni.
Szóval, nekem még mindig az a véleményem, hogy vannak jóalvó és rosszalvó Babák. És kinek mi jut?! :-)