2008. Januárban született babák (beszélgetés)
Oké, igazad van. Amit megnyertem csomagot, abban 18 db ruha volt, igen, nagy csomag volt. Megnéztem, amiket írtál. 500 g, az pl. egy kabát, ugye? Az 295 Ft+ a 200 Ft ajánlva. + amennyiért veszed. Ha újszerű, akkor nyilván nem 50 Ft (gondolom én). Erre mondtam én, hogy SZERENCSÉM VAN, mert a bizi, ahova járok, tele van újszerű ruhákkal, amiket teljesen át tudok nézni, és jó, mert olcsó hely. És akkor nem járok úgy, hogy a csomagban van olyan, ami hagy némi kivetnivalót maga után.
Biztos fogok még a tesz-veszről vásárolni, folyamatosan nézem is.
Amúgy mi a 30 g?
Sziasztok!
Volt egy szép éjszakánk, a két kicsi lázas volt, egész éjjel köhögtek, reggel Ádinak 39,4 volt a láza, Máténak egész nap 38 körül mozog. Olyan kis elesettek, a szívem szakad meg!:((
Megpróbálok visszaolvasni, hogy képben legyek!
Mi ha bemegyünk a szobába éjjel mert valamelyik felsírt, a nappaliba lévő villanyt kapcsoljuk fel, és az onnan beszűrődő fényt "használjuk".
Jó mondjuk mikor valamelyik hű de nagyon hányt, pl, a rotavírusnál pár hete és hát mindent takarítani, meg ágyneműt húzni meg öltöztetni stb, akkor felkapcsoltuk a szobájukba a nagyvillanyt, de aztán mikor végeztünk simán lekapcsoltuk és jóéjt volt. Aludtak is szerencsére. Vagy legalább is csönd volt! :D
Ne haragudj, de ez egy hülyeség hogy 930 ft a posta költség!! Gondolom az a ruhacsomag amit nyertél annak annyi súlya volt (jó nagy csomag lehetett!!!) hogy ilyen sok lett a posta költésge. Na figyi begépelem neked:
Én úgy szoktam az eladásnál, hogy 2 kg -ig bármit fel tudok adni levélként, tök mindegy mekkora, és milyen alakú a lényeg, hogy 2 kg alatt legyen, akkor elmegy levélként. A súlyhatárok meg a következőképp vannak:
30 g -ig 75.-
50 g-ig 105.-
100 g-ig 130.-
250 g-ig 165.-
500 g-ig 295.-
750 g-ig 480.-
2000 g-ig 615.-
+ 200 ft azért mert ajánlva adom fel, másképp nem tudom garantálni, hogy elveszik-e a csomag.
Egyik vevőm vett éppen egy a télen egy kis mamuszt, és kikérte magának hogy nem kell ajánlva, mert hogy neki úgy olcsóbb, 2 hónap múlva épp a napokba írt vissza, miért nem küldöm már neki, mikor ő már rég kifizette. Hát baszki én utánna néztem és tök régen el küldtem neki, és mivel nem kapta meg és nem ajánlottan volt küldve a csomag el is veszett. Nagyon mérges vagyok érte, úgyhogy ebbe többet bele nem megyek.
A másik, hogy most volt szintén egy vevőm, aki több mint 10 rugóért vett babaruhákat, 11 db ruha volt, de volt olyan amibe duplán volt (két gatyót egybe árultam meg volt szoknya benne amihez volt boleró stb.) így összesen 1375 g volt a csomag így neki 615 ft + 200 az ajánlás volt a posta díja.
Szóval ebbe ne gondold, hogy valami 50 ft akkor annak kapásból 930 ft a díja! Ha bizonytalan vagy kérd meg az eladót, hogy mondja meg mennyi lesz a postaköltség. Én szokszor úgy gondolom, hogy még postaköltséggel együtt is érdemesebb innen vásárolni mint a boltból. Bár múlkor Csoninak vettem 5 polót egy csomagba hát azzal egy kicsit megjártam mert volt benne olyan ami, hát.... inkább nem írom le.
Artemon megint aludni akar:/ gyanús nekem ez a gyerek, de én a időjárásra is gyanakszom.
Nálunk esik az eső és nagyon fúj még a szél is.
Szeles időben meg eddig mindig aludt valamiért.
Sziasztok!
Nóri 11-től alszik.Én is egy halvány fényű lámpát kapcsolok, mi egy szobában vagyunk, de a szopihoz muszáj.Remélem, ez csak 1 éjszakás műsor volt:(
Lámpa...nálunk Anna születése óta világít éjjel egy kis éjjeli fény, mert ha felébredek éjjel, akkor szeretem látni, h hogy fekszik, be van-e takarózva.
Nálunk,ha Anna felébred éjjel, akkor pont egy óra, amíg visszaalszik.Eddig mindig megpróbáltam visszaaltatni, de most utoljára nem foglalkoztunk vele, úgy tettünk,mintha aludnánk, és magától is visszaaludt, persze az egy óra megvolt, de nem nyüszizett, elvolt a kiságyba.
Sziasztok!
Látom az itatás volt a téma. Norbi az első percektől kezdve pohárból kapott inni. Először pici pohárból (amiből a kocsmákban a felest isszák:D), utána éttértünk a kávéspohárra. most meg teljesen mindegy neki. Lehet műanyag, üveg, porcelán, kicsi vagy nagy, mindegyikből szépen iszik, teljesen csepegésmentesen. Legalábbis ha én fogom a poharat. Egyedül még azért nem megy, mert nagy lendülettel akarja elvenni, úgyhogy ezt majd nyáron gyakorolhatja kint a teraszon, meg a kertben:P
És mindenbe beleiszik, nem zavarja a szénsav, mindegy hogy savanyú vagy keserű, esetleg édes. Mindent megkóstol (bár a kajákkal tenné ugyanezt:D). Vizet is iszik. Tulajdonképpen neki általában az az érdekes, amit mi iszunk, neki abból feltétlenül kell:)
A másik témátok látom, az alvás volt. Norbi éjjel nem szokott úgy felébredni, hogy nem alszik vissza. Előfordult, hogy a visszaalvás relatív sokáig tartott, de soha nem kapcsolok ilyenkor villanyt, nincs mászkálás, pláne játék. Persze, ha valami betegség miatt ébred, akkor ok, hogy az ember felkapcsol egy kislámpát, ellenőrzi a gyereket, de utána szigorúan villanyoltás. Muszáj, egyrészt, hogy ne verjem ki a maradék álmot a szeméből, másrészt ne gondolja azt, hogy azért mert ő nem álmos az éjszaka közepén, akkor lehet játszani. Szerintem.
Sziasztok!
Borús, esős idő van nálunk, ma megint nem tudunk kimozdulni. :(((
Mi még mindig nem kaptuk meg a pneumos oltást, mindig azt mondják, h nincs oltóanyag, ha meg jött, akkor a pici babákat és a betegeket oltják vele először :(( Pedig már októberben leadtuk az igénylőlapot rá.
Nóri most már ügyesen iszik pohárból, cumisüveget nem használtunk, csak próbálkoztunk vele, de nem volt hajlandó megszívni Nóri. Fél éves korában kezdtük, de igazán mióta egyéves lett iszik szépen. Edit, mi is azt a típusú kávéspoharat használjuk neki :)) Néha műa.-t is, de ritkábban. Abból a kávésból sokkal ügyesebben iszik, mert pici és nagyon jó a szájának a pereme. Még én fogom neki a poharat szinte mindig, de most már sokszor abszolút nem nyel félre és nem csöpög mellé se a víz. Amúgy meg a fürdőkádban szoktunk a kezébe adni poharat, ott gyakorolhatja egyedül is, amit nagyon nagy élvezettel tesz :))
Ez óriási segítség ám, tudom!
Nekem az tényleg nagy bajom, hogy nem látom, mit veszek, még ha oda is írják, ma baja van a ruhának, milyen állapotú. Akkor jó, ha az ember több fajta ruhát nyer meg olcsón, egy embertől, így egy a postaköltség.
Anna már iszik pohárból is, kb. 2 hét kellett, mire nem folyt mellé, neki műanyagpohara van.Persze, fogni én fogom.Anya vett neki ezt a speckó babáknak való poharat, abból van, h egyedül iszik.Hiába, a mamánál minden más:)ma újból megpróbáltuk a szívószálat, és elsőre sikerült, a múltkor még csak fújta.
A héten minden reggel 3/4 6kor keltünk, kicsit kezdek kidőlni.De legalább most már (nagyjából) egyedül elalszik.Persze így azért kicsit időigényesebb a dolog, mintha én altatnám.
Nekem egy bajom van ezekkel (vatera, tesz-vesz) A múltkor nyertem egy ruhacsomagot, az oké. A postaköltség 930 Ft. Ha megnyerek valamit mondjuk 50 Ft-ért, az már összesen 1000. Így nekem már nem jó.
Luca rengeteg ruhát örökölt, a lakótelepen meg van egy szuper bababizi, ott sok szupi ruha, cipő van. Azt legalább látom.
Szép reggelt!
Anna nemes egyszerűséggel kinőtte a bakancsát...már vettünk neki másikat.A köv. beszerzendők a nadrágok lesznek, a többi van még.
Sziasztok!
Milán alszik,van egy kis időm!
Jó hogy említettétek a tesz-veszt meg a vaterát!Én tegnap licitáltam a teszvesz-en egy nagyon kis vagány fiú együttesre(farmer naci+felső)! Hát az utolsó pill.-ban nem rám licitált valaki?:-((( pedig vagy 10 napig fenn volt és én voltam tegnap az első licitáló!Olyan mérges voltam reggel mikor láttam hogy nem én nyertem meg!:-( Pedig annyira cuki volt és nem is volt drága!
Egyébként én is mindig nézem...nemrég nyertem egy kis szoba mamuszt Milánnak 50ft-ért,várom hogy megérkezzen!
Pohár:Milán se iszik még szépen pohárból csak pár kortyot,a kemény csőrös poharat meg nem akarja elfogadni,úgy hogy még mindig a szilikonos csőrősböl iszik mindent szinte...
Hát tudod... Luca alvós baba még mindig. Nálunk a reggel 9-kor kezdődik, előtte ébred Luca. Aztán olyan 11 után már alszik is, kb. fél 1-1-ig. Akkor ebédel.
Miért?
Edit így már tudom a poharat:)
Emese az az első akciós 4500Ft-s jónak tűnik, nem, Mármint Nórinak:)