Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008. Januárban született babák fórum

2008. Januárban született babák (beszélgetés)

7780. Lujza28
2009. márc. 6. 10:14

Sziasztok lányok!

Köszi mindenkinek hogy gondoltok ránk!:)

Az éjszaka elég hosszú volt, valamennyit aludtunk is azért, de sokat felsírt, sokszor szívtuk az orrát is hogy legalább levegőt kapjon. Néha volt köhögő roham is, de utána vissza tudott aludni. Hajnali 4 kor apa szólt hogy tűz forró a gyerek, megmértem neki, 39 volt a láza. Kapott gyorsan nurofent, és reggel mentünk vissza a dokihoz.

Csúnya a torka, most kezd hatni a gyógyszer azért jön ennyi váladék fel amitől ennyire köhög. Ha vasárnap még lázas lesz akkor hétfőn vissza kell menni. Szombatig még belefér hőemelkedés...

Ádi sem megy a jövő héten még, nagyon köhög, de határozottan javul már, ez már a szaftos köhögés, nem a száraz, és csak hőemelkedése van.

Tündi, párodnak boldog szülinapot kívánok!!:)

7779. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 7777. - Mandula71)
2009. márc. 6. 09:51
A törléssel csak a már kijött váladékot tudod törölni, szívni muszáj!
7778. Mandula71 (válaszként erre: 7771. - VTünde)
2009. márc. 6. 09:23

Boldog születésnapot a párodnak!!!

Norbi ma 6 előtt ébredt, megitta a tápszerét, szopizott, játszott, aztán visszabújt mellém. Látszott, hogy álmos még, csak valamiért nem bírt visszaaludni. Aztán peluscsere, öltözés, sírás, újabb szopi, és 1/2 9-kor elaludt. Most már csak az a kérdés, hogy vajon meddig fog aludni?

Viszont az éjjel egyáltalán nem köhögött, most reggel is csak egy keveset, de szerintem az meg már inkább a sírástól volt.

7777. Mandula71 (válaszként erre: 7767. - Lujza28)
2009. márc. 6. 09:21
Igen, Norbi megtörli az orrát, száját. Amikor elkezdődött a nyálzás, akkor sokat törölgettük, a kezébe adtuk a zsepit, vagy a pelust, így nagyon hamar megtanulta (talán az elsők között). Törölgettük az orrát akkor is, amikor nem volt semmi, így ezzel nincs gond, ha szólunk neki, akkor megtörli magának. Persze most, hogy nagyon folyt, kellett a segítségünk, de szépen tartja a fejét hozzá:) Az orszívó már nehezebb ügy, eddig nem kellett használnunk, így vasárnap problémát okozott, de kétszer azért sikerült leszívni a váladékot...
7776. Mandula71 (válaszként erre: 7765. - 995261fe57)
2009. márc. 6. 09:18

Jó reggelt!

Kölcsön adom a páromat (kizárólag alváshoz:D), ha meghallod a horkolását, majd nem fogsz félni, inkább egyedül alszol a sötétben:P:DDD

7775. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 7771. - VTünde)
2009. márc. 6. 08:33
Én is boldog szülinapot kívánok a párodnak! Jó bulizást!
7774. VTünde
2009. márc. 6. 08:15
Köszi Edit, nagyon aranyos vagy, átadom!
7773. 7934d1ac97 (válaszként erre: 7767. - Lujza28)
2009. márc. 6. 08:10

Szia!

Néztem a képeket, hát szegények :( Sajnálom nagyon, gyógyuljanak meg mielőbb.

7772. 7934d1ac97 (válaszként erre: 7771. - VTünde)
2009. márc. 6. 08:09
Isten éltesse sokáig a párodat! :) Boldog szülinapot!
7771. VTünde
2009. márc. 6. 08:07

Jó reggelt!

Ma van apa szülinapja, délelőtt főzök, aztán ebéd után megyünk tortáért, ma már nem leszek!

Betegeknek gyógyulást!

Mi jól aludtunk viszonylag, 1/4 7-kor ébredt Nóri, előtte 4-kor fent volt, de szopi után vissza aludt.

Szép napot mindenkinek!

7770. 7934d1ac97 (válaszként erre: 7769. - 9bbb5bd983)
2009. márc. 6. 08:05

Szia! Jó reggelt!

Hát sztem ruha nemű nincs olyan ami 30 g alatt van, esetleg egy babakendőt tudnék elképzelni. De pl. a télen vettem egy mézeskalács házikó készítéséről szóló receptet, ami ugye papír és azt levél-levélként adtadta fel. Sztem egy kesztyű már lesz 50 g is.

7769. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 7751. - 7934d1ac97)
2009. márc. 6. 07:49
Oké, én azt kérdeztem, csak nem normálisan, hogy mi az a kis csomag, ami 30g-ként, levélként feladható? Mondjuk egy pár kesztyű? Csak kíváncsiságból!
2009. márc. 6. 07:48

Sziasztok!

Kinél hogy telt az éjjel? Betegek hogy vannak?

Brigi, megnéztem a képeket, nagyon látszik a fiúk szemén a láz! Szegények! Én már 37,5-nél így nézek ki!!! Remélem, jól aludtak!

Képzeljétek, délután 5 óta nem volt net tegnap! Valami gáz lehetett!

7767. Lujza28 (válaszként erre: 7763. - Mandula71)
2009. márc. 5. 22:14

Na nálunk sem szokott ennyire durva lenni, ilyennek még én sem láttam szegényt!:(

Ádit már igen, a majdnem 5 év alatt azért volt sajna alkalom...

Norbi megtörli az orrát?? De édes, és ügyes!! Máté csak a fejét rázza, hogy NEM, ha látja a zsepit vagy az orrszívót a kezembe!

7766. Mandula71 (válaszként erre: 7762. - Lujza28)
2009. márc. 5. 22:13

JÓ éjt nektek! Megyek én is alukálni a fiam mellé.

Jó éjszakát mindenkinek!

2009. márc. 5. 22:12

Jó éjt mindenkinek!megyek aludni mert már apa bement úgy hogy megyek utána...nem szeretek egyedül elaludni,nem tudom ti hogy vagytok vele? de én még mindig félek egyedül,főleg a sötétben!:-/

szép álmokat!!!

7764. Lujza28 (válaszként erre: 7761. - 995261fe57)
2009. márc. 5. 22:12

Na, ennek örülök hogy jól vagytok!! Lehet el kéne valamit kezdeni nekik adni, de az az igazság hogy annyi mindent próbáltunk az évek során, és nem nagyon jött be semmi, hogy feladtam...

A konyha előszoba kész az étkezőt ma be akarták fejezni, de felhólyagosodott, ezért lejavították, és holnap még lefestik. Ma egész nap takarítottunk apával, le akartam mosni az ablakokat is de szakadt az eső.. majd holnap! Így kész a tavaszi nagytakarítás, de mi is készen vagyunk...:))

7763. Mandula71 (válaszként erre: 7756. - Lujza28)
2009. márc. 5. 22:11
Szegények, nagyon látszik a képeken is, hogy nincsenek jól:((( Norbi ennek még a közelében sem volt szerencsére, képeken egyáltalán nem látnátok, hogy beteg. Igazából rajtunk kívül csak a doki hitte el, meg a keresztanyja:) Ő nagyon ismeri, úgyhogy neki is feltűnt, hogy valami nem stimmel. Anyukámék nem látták, ők azért hiszik el, hogy taknyos, mert hallották, amikor beszéltünk a telefonban, hogy fél percenként szóltam Norbinak az orrtörlés miatt, most meg hallották a köhécselését is. De őszintén mondom, ha minden betegsége ilyen lesz, akkor befogom a számat...
7762. Lujza28
2009. márc. 5. 22:08

Lányok, megyek gyorsan zuhanyozni, aztán ha sikerül alszok is!

Jó éjszakát, holnap jövök!

7761. 995261fe57 (válaszként erre: 7758. - Lujza28)
2009. márc. 5. 22:08

Köszi mi hál istennek jól vagyunk!le is kopogom gyorsan!Milán még eddig nem volt beteg leszámítva egy 1-2 napig tartó enyhe orrfolyást,de csak ennyi volt tényleg...semmi komoly!és remélem már nem is lesz beteg a kis cicám!:-) Egyébként csodálkozom rajta mert én is és apa is beteg voltunk voltunk 1 hétig kb.de Milán nem kapott el semmit tőlünk... szerintem a c-vitamin sokat segít a kis immunrendszerének...szerintem.

Már be is fejeztétek a munkálatokak?mikor fogtok végezni,sok van még hátra?

7760. Lujza28 (válaszként erre: 7759. - 7934d1ac97)
2009. márc. 5. 22:05

Köszönöm!! Így legyen!:)

Nem kiabálom el, kopp-kopp de 5 perce elszundított, azóta csak 2 szer hallottam köhögni, de nem ébredt még fel....!!!

Csoni, Mesi hogy van? Assszem vissza kellene olvasnom!:)

2009. márc. 5. 22:02
Szia Brigi! Olvastalak, nagyon sajnálom, kívánom hogy tudjatok aludni és elmúljon az a fránya köhögés!! :) Jobbulás a kis betegeknek!!
7758. Lujza28 (válaszként erre: 7757. - 995261fe57)
2009. márc. 5. 21:55

Köszönjük szépen!

Ti hogy vagytok? Nem voltam az elmúlt napokban, festés van nálunk, meg a srácok.. nem vagyok most képben kivel mi van!?:)

2009. márc. 5. 21:52

szép estét!

Látom milyen sok lett a kis beteg!:-(((szegénykék...

sok gyógy puszit küldök Máténak,Ádinak,és Norbinak is...

gyógyuljanak meg hamar!:-)

7756. Lujza28 (válaszként erre: 7755. - Mandula71)
2009. márc. 5. 21:44

Óó szegénykém, jobbulást neki, még szerencse hogy nem kapta el nagyon, és viszonylag jól van!!!

Igen a sinecod csillapító, ezek szerint nem válik most be, pedig mi már használtuk máskor is és jó volt! Nézd meg a naplómat, tettem fel képet a két betegemről, ilyen elesettnek talán nem is láttam még Mátét! Ádi szerencsére estére már nem volt lázas, csak hőemelkedés, és neki csillapodott is a köhögése. Viszont ma egész nap 39 körül volt neki, talán ő túl van a nehezén! Bízom benne hogy Mátéval is ma van a mélypont, és holnaptól már jobb lesz!

7755. Mandula71 (válaszként erre: 7754. - Lujza28)
2009. márc. 5. 21:39

Hát elvileg a Sinecod köhögéscsillapító-legalábbis emlékeim szerint... Nem irigyellek most titeket az előttetek álló éjszakáért:((( Azért remélem jobban lesz reggelre Máté! Adjál neki gyógypuszikat helyettem is:)

Norbi már beteg. Szombat éjjel kezdődött, hétfőn voltunk is vele dokinál. Ő mindössze antibiotikumot kapott, meg orrcseppet. Tulajdonképpen teljesen jól van, a köhögés tegnap kezdődött nála és igazából azért ez sem olyan vészes. Gyanítom, hogy mivel eleve piros volt a torka, meg ugye most állandóan tátva a szája, mert nem tudja úgy venni a levegőt, ahogy eddig, inkább ez okozza nála a köhögést. Szerintem egy-két nap alatt mi túl leszünk rajta. Igazából csak a vasárnap volt egy kicsit húzósabb, mert akkor nagyon folyt az orra, de a kedve végig jó volt, talán vasárnap éjjel lehetett lázas, de ez csak érzés, mivel nem ébresztettem fel, mert annyira nem volt forró, hogy emiatt zaklassam.

7754. Lujza28 (válaszként erre: 7753. - Mandula71)
2009. márc. 5. 21:28

Kapott antibiotikumot, rhinatiolt, calcimuscot, sinecod cseppek, eg a lázcsillapító. Most ezeket szedi!

Pont ezen gondolkodtam, hogy ha más nem lesz akkor ülve fogunk aludni ha egyáltalán fogunk..:( Szegényem el sem tud, mert folyamatosan köhög, és öklendezik! Ilyen még nem volt soha!

Remélem Norbi nem lesz beteg!! Mi sem voltunk mostanában, úgy látszik most az egész adagot egybe kaptuk..:((

7753. Mandula71 (válaszként erre: 7752. - Lujza28)
2009. márc. 5. 21:21

Hát ez gáz:( Szegény Máté. Igazából nincs más ötletem, minthogy próbáld meg, hogy félig ülő helyzetben alszotok együtt. Norbinál ez vált be az első éjjel, amikor nem kapott levegőt.

Köhögéscsillapító gyógyszered nincs otthon? Bár azt is már korábban be kellett volna adni ahhoz, hogy egy kicsit alábbhagyjon a köhögés- gondolom én. Most szed valamilyen gyógyszert?

Norbi tegnap óta köhécsel, de szárazan, és igazából a lefekvéskor kezdi jobban. Délután így mindössze 40 percet aludt, annak a felét is félálomban köhögéssel töltötte. Hozattam neki Stodal szirupot, abból adtam be neki még vacsora előtt (6 óra körül). 3/4 8-kor aludt el, se akkor, se azóta nem köhögött még. Kopp-kopp...

7752. Lujza28
2009. márc. 5. 21:09

Olyankor mi van, ha nem tud aludni a köhögéstől Máté?? Basszus, ennyire még nem volt szerintem beteg, szabályosan fuldoklik! Az orrából ömlik a víz szerű cucc, de az a sűrű az nem, hiába szívom, de így meg nem tud aludni mert nem kap levegőt, és gondolom még az is visszafolyik mert öklendezik folyamatosan!:((((((

Én nem tudom mi lesz így éjjel, de nagyon félek!:((

7751. 7934d1ac97 (válaszként erre: 7750. - 9bbb5bd983)
2009. márc. 5. 16:52

Az jó ha neked van ilyen hely ahol tudsz személyesen vásárolni én sajna akár hányszor bemegyek egy ilyen angol boltba valahogy sose tudok jókat kifogni. :( (Lehet én vagyok a béna)

30 g? pl. ha valaki simán egy levelet ad fel, ezt amit leírtam a Magyar Posta 2009. jan. 1-ei díjszabását írtam le ill. másoltam le, szóval a postán normális levelek is mennek és azok ennyibe kerülnek. Ennyiért veszel bélyeget egy levélre.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook