Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » 2007. májusi-júniusi babák fórum

2007. májusi-júniusi babák (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
30. LoLiNa
2007. szept. 5. 07:17
Ti babáitok felhúzza már magát? tudtok szoptatni rendesen? nekünk azzal is gond van már.. :(
29. LoLiNa (válaszként erre: 24. - Dorka75)
2007. szept. 5. 07:16
szia Dorka! kisfiú, Dániel :) mi is az ülő helyzetet kedveljük, nincs meg máshogy, max hason pár percet, de hátára tilos fektetni, mert világvége lesz... viszont fel is húzza magát, szabályosan felül, ha fogom a két kezét. ezesetben és csípőtornára , maszirozásra elviseli a hátra fektetést :)
28. Orsica
2007. aug. 15. 12:51

Sziasztok!

Mi újság van veletek?

Kaptam egy nagyon jó lötyit hasfájás ellen. Bejött, tud nagyok pukizni, és könnyebben kijön minden. A zöld széklettel meg megnyugtattak, hogy semmi gond, de már kezdünk sárgulni is. :)

2007. aug. 9. 11:48

Hali!

Hát most már kénytelen vagyok hason altatni mert másképp el sem alszik..Vettünk légzésfigyelőt úgyhogy most már nyugodtabb vagyok ezen a téren de azért rendszeresen megnézem.

26. Orsica
2007. aug. 8. 23:36

Sziasztok, szia LoLiNa!

Ezt én is akartam kérdezni,mármint a hason alvást, mert mostanában nyugisabb lesz ha hasra rakom, csak nem merem, csak akkor, ha figyelem folyamatosan. Viszont a hátán imád lenni.


Volt nálunk tegnap a doki néni, megnyugtatott zöld kaki terén, hogy ha gyarapszik, akkor nincs semmi baj, de 2 hét múlva úgyis megyünk oltásra, és ha akkor is ilyen, azért elküld gyomor- bél specialistához, úgyhogy szurkoljatok, hogy besárguljon, mert azt igazán kihagynám szegénykémnél.

2007. aug. 8. 17:26
Lányok! Ti mennyit altatjátok a babátokat hason.. Az én fiam eleinte oldalt fekve aludt, majd amikor nagyobb lett áttért a hátonfekvésre. Néhány napja viszont hosszabban és nyugodtabban alszik hason. Csak nekem ezzel kapcsolatban mindig félelmeim vannak, hogy nem vesz levegőt, vagy túlmelegszik stb..
24. dorka75 (válaszként erre: 23. - LoLiNa)
2007. aug. 8. 17:23

Szia LoLiNa!


Üdv a csapatban! Fiú vagy lány? És hogy hívják? Egyébként olyan mintha az én kis Árminomról írtad volna ezt a jellemzést, azzal a különbséggel, hogy ő éjszaka nem alszik ennyit egyhuzamban, viszont nappal igen. És imádja a félig ülő helyzetet..néhány napja pedig a hasonalvást is...

23. LoLiNa
2007. aug. 8. 07:13
sziasztok! mi május 23-án születtünk :-) második bébiként. :-) nappal nem szeretünk aludni, viszont éjszaka 9től reggel 6-7ig igen. :-) csak cicin élünk :-) alapból mosolygós, dumálós jó baba, hacsak egy kis pocakfájás bele nem ront a képbe. mint pl tegnap...:-( de szerencsére hetente tán 1x van ilyen..:-) egyedül nem szeret lenni, és a háton fekvést se szeresse..) csak félig ülő helyzetben :-)
22. Orsica (válaszként erre: 21. - Dorka75)
2007. aug. 5. 13:04
Hát ez az, hogy úgy kell kipréselni szegény gyerekből, ma éjszaka egy órát masszíroztam, meg hajtogattam a lábát, mire sikerült tele rakni, addig meg csak tekereg, nyüszög szegénykém, és az elég zöld volt úgy frissen is. :(
2007. aug. 5. 11:21
Az én dokinőm is azt mondta erre, hogy nem tudja rendesen megemészteni a kaját a gyerek..Viszont a barátnőm védőnője olyat is mondott, hogyha sok ideig van a kaki a pelusban, akkor elkezd oxidálódni és attól is zöld lesz. Viszont nem biztos, hogy akkor is olyan zöld volt, amikor kijött a gyerekből. A friss kaki zöld?
20. Orsica (válaszként erre: 19. - Dorka75)
2007. aug. 4. 17:53
Az a helyzet, hogy hívtam a védőnőt, neki elmondtam, hogy egyidőben az rcán a pöttyök, a zöld, és a Lactoherb fogyasztásom,ő erre rögtön mondta, hogy ez emésztési probléma, hagyjam abba a teát, 48 óra mire kiürül. Én vártam türelmesen, és már produkáltunk ( 1 hét után) sárgát is, de még mindig inkább zöld, és visítunk minden kakilésnál. Úgyhogy hétfőn hívom a dokinőt, egyébként szépen eszik és hízik is, csak minden kaja után húzza a hasát.
19. dorka75 (válaszként erre: 17. - Orsica)
2007. aug. 3. 12:48

Szia Orsica!


És nem ijedtél meg a zöld kakától? Nekünk is volt és én persze egyből felhívtam a gyerekorvost..

18. dorka75 (válaszként erre: 17. - Orsica)
2007. aug. 3. 12:47
Úgy látszik a 6.hét tényleg vízválasztó több szempontból is. A múlt héten volt hat hetes, és azóta mintha kicserélték volna. Végre alszik nappal, és éjszaka is (igaz, hogy még mindig kétszer kell etetnem éjjel, és a hasfájása sem múlt el, de gondolom majd ez is változik). Én örülök, hogy végre alszik, és egy csomó dolgot el tudok intézni ez alatt. Ja, és arról ne is beszéljünk, hogy már mennyit mosolyog (sőt vigyorog)és gügyög hozzá.... Ez jó érzés, mert az ember végre úgy érzi van egy kis kommunikáció, és ez nagyon fel tud tölteni...
17. Orsica (válaszként erre: 16. - Dorka75)
2007. aug. 1. 16:54
Hát, közben jött egy kis ( nem kevés ) zöld kaka is, és már 3. napja szenved szerencsétlen, dokinő még nem volt, de már múlófélben minden, a teát abbahagytam, most fejek ezerrel, úgy tűnik, beindult most még jobban. Ti hogy vagytok?
16. dorka75 (válaszként erre: 14. - Orsica)
2007. júl. 30. 21:46
Azt nem tudom, hogy összefüggésben van-e atea ivásával. Azt hiszem minden gyereknek van néha egy-két rossz napja... A ragyák szerintem az anyatejben lévő ösztrogéntől jöttek ki. Az én gyerekemnek is van (bár már múlófélben), de azért kérdezd meg a gyerekorvost. Ha az, amit mondtam, akkor majd maguktól elmúlnak.
15. Orsica (válaszként erre: 11. - Nell)
2007. júl. 29. 22:18

Szia Nell!

Üdv közöttünk!

Mindenki ill. minden tudomány a 3. hónapra ígér mindenfélét. Kiváncsi leszek a hatalmas változásokra:)

14. Orsica (válaszként erre: 13. - Dorka75)
2007. júl. 29. 22:16

Na ennyit az álom babáról! Na jó ez így nem igaz, de ma valami szörnyű napunk volt. 2 napja elkezdtem inni a Lactoherbet, azóta szegény ordít, de veszettül, és kis ragyák jöttek az arcára, szerintetek ez összefüggésben van? És még így nem sírt sose, nagyon panaszos, és semmi nem jó neki. Lehet, hogy ehhez is hozzá kell szoknom, csak most olyan, mintha lenne valami baja! Valami ötlet tőletek?

Egyébként én nem csinálok vele semmit, magától alszik ( aludt) ennyit, csak anyatejet kap, tehát még a tápszertől sem lehet.

13. dorka75 (válaszként erre: 10. - Orsica)
2007. júl. 28. 21:53
Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs mennyit eszik egy alkalommal, mert nem mérem. A történetünkhöz ugyanis hozzátartozik, hogy nagyon sokára lett tejem, és Ármin kb. fél kilót fogyott az első 4 napban. Az elején tápszert is kapott , hogy megerősödjön. (Most már nem szerencsére.)És akkor a védőnő kiadta az ukázt, hogy minden szopást mérni kell, ez viszont engem annyira stresszelt, hogy egy hét után abbahagytam..Az elmúlt hetekben csak azt mértem, hogy naponta mennyit hízik, és most szépen gyarapszik..Mit csinálsz vele, hogy ilyen sokat alszik? :)
2007. júl. 28. 21:48

Szia Nell!


Az én fiam is hasfájós, úgyhogy üdv a csapatban. Bár mint az utóbbi időben kiderült számomra, az ő hasfájása, nem annyira vészes. Mindössze hajnalban sírdogál és nyöszörög néhány órát. Mi az Infacol nevű gyógykészítményt szedjük, mintha valamit javult volna..

11. nell
2007. júl. 28. 16:03

Sziasztok!


Nekem május 11-én született meg második kislányom, Petra. Tündéri és hál'Istennek egészséges kisbaba, csak sajnos elég gyakran utoléri a hasfájás. Még szerencsére szopizik, de épp ezért lehet, hogy az én étkezésemmel van összefüggésben a dolog. A védőnő javaslatára már a tejivásról is lemondtam, de nem tűnt fel jelentős változás. Sokféle "gyógyszert" kipróbáltunk, de semmi. Most éppen egy gyógyvizet kap minden evés után (patikában kapható), ez úgy tűnik, mintha segítene valamennyire. Ritkultak a hasfájós rohamok.

Ha van valami egyéb javaslatotok, szívesen várom. Számomra ez új, hiszen a nagyobbik lányomnak sosem voltak ilyen gondjai. Egyébként mik a tapasztalatok: a 3. hónap után tényleg elmúlik ez az időszak?

Bocs, hogy elsőre így megeredt a nyelvem. :)

10. Orsica
2007. júl. 28. 15:53
Ahány védőnő annyi vélemény szerintem. Ezt bírom, ha ötöt kérdeznénk meg öt féle válasz lenne. Na mindegy. Én kb. 5-6-szor szoptatom, mert közben édesen alszik 3- 3.5 órákat. Aztán valamikor rájön, hogy másfél óra elteltével megint éhes, de az egyik oldalamból kevesebb jön, gondolom az nem elég neki. És mennyit eszik egy alkalommal kb?
9. dorka75 (válaszként erre: 8. - Orsica)
2007. júl. 26. 16:12
Nem, úgy kb. 2 hete van így, korábban többet aludt éjszaka..De gondolom ez részben a hasfájása miatt is van. Az én védőnőm szerint nem szabad mást adni neki csak anyatejet...Te naponta hányszor szoptatod? Mert a gyerekorvosom szerint én túl sokszor (kb.10-szer) azért is lehet hasfájása..(De szerintem ez hülyeség..)
8. Orsica (válaszként erre: 7. - Dorka75)
2007. júl. 26. 15:26

Az elejétől fogva sűrűbben kell kelned hozzá éjszaka? Vagy ez később jött neki?

Nem próbáltál adni neki baba teát, nekem most ajánlotta a védőnő, ha nagyon nyűglődik, majd megpróbálom, de még annyira nincs gond szerintem.

7. dorka75 (válaszként erre: 6. - Orsica)
2007. júl. 24. 17:45
Hát egy darabig el van magában, mivel már kezdi érdekelni a világ úgy 1/2 órát elnézegeti a mozgó tárgyakat, színes dolgokat, aztán fel kell venni, vagy meg kell szoptatni Szerencsére utána azért jöhet a nézelődés Az én fiam is így kezdte a "hascsikarásos" pályafutását Először csak tegergett egy kicsit Jó neked, hogy ilyen ritkán kell kellned éjszaka
2007. júl. 24. 14:54

Szia!

A hascsikarást eddig megúsztuk annyival, hogy félálomban tekereg egy sort, közben röfög, mint egy süni, aztán nagyot trottyol. Most 2 napja össze-vissza eszik, de áétalában 4 óránként kel. Éjszaka éjfélkor, 4-kor, reggel 8-kor, ez az utóbbi 3 nap. Én kiegyeznék vele, ha ez így maradna, de hát...


Biztos, hogy unják már ők is ezt a baromi meleget, meg nem tudunk kimenni ebben a 40 fokban, de hátha most lehűl egy kicsit.


És ha nem alszik a fiad, akkor kézben akar lenni? Vagy el van magában?

2007. júl. 22. 18:42
Semmi hasfájás, semmi hosszan elhúzodó sírás? Az én fiam ma pl. egy percet sem aludt egész nap, pedig már menetrendszerint aludt délutánonként 3 órát. Most bezzeg alszik, így nem tudom mi lesz éjszaka. A te lányod hányszor szopizik éjszaka?
2007. júl. 21. 11:39

Azt nem csodálom, hogy nehezen bírja a meleget, azt hiszem mi is.

Eddig nálunk minden ok, eszik-alszik, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

2007. júl. 20. 11:30

Hali!


Az én fiam június 16-án született, és már mondhatni összeszoktunk, csak most azzal küzdök, hogy éjszaka helyett nappal alszik És nehezen bírja ezt a meleget is

2. Orsica (válaszként erre: 1. - Dorka75)
2007. júl. 19. 21:28

Szia!

Elég frissek vagyunk, júni 28-án született a kislányunk, és teljesen kezdő gyakorló anyuka vagyok. Már kezdjük szokni egymást, de még sokat kell tanulnunk együtt.

2007. júl. 3. 11:27
Ide várom azokat az anyukákat, akik frissen szültek.Szeretném, ha megosztanánk a frissen szerzett tapasztalatokat a babákkal kapcsolatban.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook