2005. nyári babák (beszélgetés)
Szia!
Akkor jobbulást neki! Megfázott szegény?
Sziasztok!
Én itt vagyok. Mindig olvaslak titeket. Csak írni nincs nagyon időm, mert nem sokára megyek szabira (már csak egy hét)és sok a munka. Éjjel meg nem sokat alszunk, mert pici egész éjjel nagyon csúnyán köhög, így kb. 2-3 órákat alszok. Kicsit ki vagyok. De már csak egy hét.....
Legyetek jók.
Szia!
Úgy tűnik, ketten maradtunk.
Jó időnek indult, de eső lett belőle nálunk. :(
Na, voltatok lovagolni? Tetszett Robikának?
Sziasztok!
Úgy néz ki ma már egy kicsit jobb idő lesz nálunk! Nálatok is?
Mi van a többiekkel?
Csak mi tartjuk a frontot, Pédé!?
Úgy néz ki ma elmegyünk egy kicsit lovagolni. A nővérem kislánya lovastáborban van, és ma mi megyünk érte. Azt hiszem Robika is fel fog ülni, ha lehet. Nagyon imádja a lovakat!
Egyszerre írtunk! :)
Jó magas szárút vegyetek, mi is olyat vettünk, bár Anna így is képes nyakig összevizezni magát. :) Azt hiszem sajnos fel is fázott kicsit, ma sokszor volt pisilni, pedig egyébként alig szokott menni egy nap.
Papucsban még jobb lehet tocsogni! :)
Ez tényleg jó hír!
Manóék persze nem fogtak semmit. Vagyis törpe harcsát igen, de az "csúnya halacska", mert megszúr, és vissza kell dobni. Szóval "szép halacskát" nem fogtak.
Azt elhiszem, hogy Anna szeret a pocsolyákban tocsogni! Robika is szeret, csak azzal a különbséggel, hogy neki nincs gumicsizmája, és csak úgy papucsban fogja magát, és kimegy az udvarra. Gondolhatod! Régebben nézte a Teletubbies-t és abban is volt egy ilyen rész, amikor a gyerekek kint ugrándoztak zuhogó esőben a pocsolyákban. Na hát azóta ez neki is nagyon tetszik! Elkéri az esernyőt és azzal is kint ácsorog percekig az esőben. :)
Azt hiszem nekünk is venni kellene egy gumicsizmát!
Szerencsére meggyógyult, tegnap már rendesen evett és aludt.
Akkor Manó tényleg örülhetett. :) Fogtak is vmit? :)
Ja, egész hétre ilyen időt mondtak. Szerencsénk volt a nyaralással, pedig féltem tőle, sosem mentünk ilyen korai időpontban.
Mi délután lementünk egy kicsit, Anna imád a gumicsizmában pocsolyákban tocsogni. De elég hamar összevizezte a nadrágját, így hazajöttünk.
Szia!
Hogy vagytok? Hogy van Anna? Beteg még?
Nekünk jól telt a hétvége. Manó horgászott az apjával szombaton és vasárnap is, úgy hogy nagy volt az öröm. Szombat délután pedig bográcsoztunk a nővéremékkel, a gyerekek sokat pancsiztak.
Nálunk is jó kis idő van! Délelőtt is esett, utána kisütött a nap, tök jó idő volt, most meg megint dörög az ég, és esik. Állítólag egész héten ilyen lesz. :(
Krisz:
Hogy telt a lakodalom? A gyerekek meddig bírták?
Sziasztok!
Hogy telt a hétvége? Krisz, milyen volt a lagzi?
Nálatok ilyen "jó kis" idő van? Itt fekete az ég és szakad az eső. :(
Sziasztok!
Krisz, jó mulatást, a gyerekek biztos élvezni fogják a dolgot. :)
Tündi, ne is tudjátok meg soha, mi az afta, szörnyű. Nekem is volt egyszer-kétszer kisebb, de Anna nyelvén nagy van. :( Egy fehér folt volt tegnap, amikor észrevettük, mára a fehérség visszahúzódott és piros lett. Szinte minden csípi, rágni nem tud, csak pépeset eszik. Krémtúrót, pudingot, ma ivott egy kis húslevest pohárból.
Szerencsére már nem lázas, a torokfájást elhalványítja ez a seb. Ezzel sokkal jobban szenved.
Olvastam az aftás fórumot, az alapján vettem a homeopátiás szert.
Zánka jó hely, én ott még úttörőtáborban voltam 3 hetet. Igaz, ez manapság nem nagy dicsőség. De akkor jó volt nagyon. :)
Jó utat, és jó mulatást nektek holnapra! Biztosan nagyon szépek lesznek a gyerekek! Csak ne hogy szebbek legyenek, mint az ifjú pár! :))
Majd tegyél fel róluk képet!
Nagy lagzi lesz? Majd mesélj hétfőn!
Sziasztok!
Hál istennek még nekünk nem volt ilyen a családban senkinek.
Igazi vidéki lagzi lesz? Mert akkor irigyellek. Én imádom ezeket.
Mi július 26-augusztus 09-ig, Zánkáraa megyünk.
Addig is mindenkinek jó hétvégét. Gyógyulást mi hamarabb.
Szegény kislány.Nálunk még nem volt ilyen.
Biztos vmi fertőzés okozta.Nekem mindig a fogorvosi kezelés után alakul ki vmilyen fertőzés apró pici aftákkal a számban.És sajnos tényleg több nap kell hozzá mire elmúllik.
Csinálj neki turmixot,igyon sok rostosat,gyümölcslevet.
Jobbulást!
Sziasztok!
A nagy készülődés közben (mosás,vasalás,pakolás) pihenek egy picit és írok egy pár sort.
Holnap reggel korán indulunk Győrbe a hugom esküvőjére.A Sára koszorúslány ruhája is elkészült,nagyon szép lesz benne,igazi kis királykisaszony lesz.
Vasárnap este indulunk csak haza.
Nagyon meleget,kánikulát ígérnek a hétvégére.
Nagyon jó hétvégét kívánok nektek,fürödjetek,hűssöljetek sokat.
Hétfőn majd mesélek.
Köszönjük. Már tegnap óta láztalan, viszont lett egy hatalmas afta a nyelve egyik oldalán. Iszonyú, fogalmam sincs mi okozta, még sosem volt neki. Lehet, hogy a strand vize, nem tudom. Olvastam, hogy ez is járhat a nyirokcsomók megduzzadásával, lázzal. Természetesen sajnos alig eszik vmit, csak eg ykis krémtúrót, pudingot tudott enni. Azt is úgy, hogy adtam neki előtte Panadolt. Annyira sajnálom, nagyon szenved. :(( Vettem kétféle ecsetelőt, egy homeopátiás bogyót, remélem, hamar segítnek. Bár a doki azt mondta, kb. 10 nap. Addigra Anna elfogy, így is elég vékonyka. :( Szerencsére sokat iszik, olvastam, hogy ilyen esetekben nagy a kiszáradás veszélye, mert fájdalmat okoz az evés meg az ivás is.
Volt már vkinek hasonló tapasztalata? Szörnyű, annyira rossz, hogy igazán nem tudok rajta segíteni. Éjszakára is adtam neki Panadolt, remélem azért tud pihenni, a délutáni alvás kisebb-nagyobb megszakításokkal telt. :(
Sziasztok!
Jobbulást Annának. Nem jó nyáron (télen se) lázas lenni.
Nekünk szerecsénk van a nyaralással, mert a párom ismerősénél fogunk lakni. Így csak kajára és nassira kell költeni. Tavaly mikor utoljára voltunk a strandja olcsóbb volt, mint itt nálunk Pesten zuglóban a paskál strand.
Hát kiváncsi vagyok idén az árakra.
Remélem em fogok nagyon csalódni.
Szép napot és jobbulást kívánok.
Sziasztok!
Elvittem orvoshoz, mert tegnap reggel megint lázas volt. Piros a torka és meg vannak nagyobbodva a mandulái. :( Tuti, hogy a fagyitól van sajnos. Kapott antibiotikumot. Mire hazaértünk az orvostól 38.9 lett a láza, pedig autóval mentünk, de várni kellett. Szerencsére a Pnadl nagyon jó, hamar leviszi a lázát. Sajnos nem engedi, hogy borogatást tegyek rá, pedig az is segítene ilyenkor.
Krisz, én is azt tudom mondani, amit Tündi, egyenek sok gyümit és igyanak sokat. A csoki, kakaó és hasonlók nagyon megfogják a hasat.
Hát igen, sajnos nem olcsó mulatság a Balaton (és más sem). Ha mennénk, akkor nyilván nem 1 napra mennénk, hanem legalább 4 napra. (Többre nagyon nem is akarnék!) Eddig mindig 4 napig voltunk, de én már a 3. nap jöttem volna haza. Mindenütt jó, de a legjobb otthon! Szóval csak a benzinre nem volna elég egy 10-es. Mi elég messze vagyunk a Balcsitól sajnos. Ti merre is vagytok? Szóval ehhez jön még a szállás, ami szintén min. 3000 ft/fő/éj (és ez csak egy sima apartman) + a kaja. Na és persze, amit te is írtál, hogy azért nem mondhatom mindenre azt Robikának sem, hogy ezt sem tudjuk megvenni, meg azt sem tudjuk megvenni. Nyilván vennénk pár dolgot neki. Szóval min. 50.000 Ft, és akkor még nagyon szűken-szépen számoltam.
Nem tudom, hogy tőlem kérdezted-e, de mi még nem tudjuk, hogy pontosan hova is mennénk. Eddig 3 éven keresztül Balatonföldváron voltunk, előtte pedig 3-4 éven keresztül Siófok-Sóstón. Itt voltak ismerőseink. Végülis nekünk mindegy lenne. Néztem szállásokat Hévízen is. Ott még úgy sem voltunk, és onnan nincs messze a Balaton. Így Hévízen is szétnéznénk, de azért a Balcsi sem maradna ki. Szóval majd még kiderül, hogy egyáltalán tudunk-e valahova menni.
Az a medence valóban nagyon jó! Sajnos nekünk nem lehet nagyot venni, mert túl kicsi az udvarunk hozzá, de az egyik ismerősünknek is kb. olyan lehet, mint nektek. A múltkor, amikor náluk voltunk, Robikát alig lehetett kiimádkozni belőle. Neki is kb. a mellkasáig ért.
Nem tudom, hogy baj-e, hogy olyan kemény a székletük a gyerekeknek, de biztos nem a legjobb. Próbálj velük sok folyadékot itatni, sok gyümölcsöt etetni (kiv.: banán, alma), és joghurt féléket is egyenek sokat. Ha nem javul a helyzet, kérdezz rá a gyerekorvosnál. Remélem azért megoldódik magától is a dolog!
Sajnos egy balatoni kiruccanás még ha csak egynapos is iszonyú sok pénz.Minden nagyon drága.Szigligeten 400 ft.-lett a strandon a felnőtt belépő.3 éves kortól már a gyerekeknek is kellenne fizetni 200 ft.-t.(mi még ezt kihagyjuk)Nem beszélve a tankolás sem olcsó.
És akkor a gyereknek ugye minden kellenne amit meglát.
Ezért vettünk inkább mi a mámékhoz egy vízforgatós medencét.Pont annyi víz fér bele ami a mellkasukig ér.Nagyon élvezik és persze mi is.Nem a Balaton de sokkal kényelmes így mint a strandra lecuccolni.
A Balatonra pontosan hova tervezitek az utazást?
Köszönöm az érdelkődésed,igen már jobban van a Sára.
Mindkét gyerekemnek kemény szinte olyan mint a nyúlbogyók a széklete.Szerintetek az baj??
Terveztük, hogy majd a Balatonra mi is elmegyünk egy pár napra, de nem tudom, hogy az anyagiak lehetővé teszik-e. Majd még kiderül. Az állatkertbe is szeretnénk eljutni valamikor. Csak hát most nagyon nehéz anyagi körülmények között vagyunk. Robinak még mindig nincs munkája, és én sem találok.
Ráadásul augusztus végén Robinak osztálytalálkozója lesz, ami 2 napos lesz. A közeli Tőserdőn lesz egy amolyan grillparty keretében, szállással. Persze ez sem két fillér. Én nem is nagyon ugráltam érte, de Robi menni szeretne, és hívtak is mindannyiónkat, így valószínűleg megyünk mind a 3-an.
Ti mikor mentek és melyik részre? Gondolom, hogy várjátok már! Én is várnám!
Robika nem fél a vízben. Hol úszógumival úszik, hol csak velünk. Most persze a gumicsónak a minden! Nagyon tetszik neki! Már tavaly is megvolt nekünk, de szerintem elfelejtette tavaly óta. Itthon is fel van fújva (a szoba közepén) és abban csücsül és úgy horgászik. :)
Anna hogy van? Remélem már nem lázas! Ma végül elvitted az orvoshoz?