2 éves fiam szemét fájlalja, dörzsöli...valakinek hasonló volt már? (tudásbázis)
Kötőhártya gyulladás lehet.
Kisfiamnak is az volt, dörzsölte a szemét és sűrűn pislogott (tikkelt).
Az alsó szemhéját húzd le és nézd meg, ha piros, biztosan az.
Nálunk se nagyon működik,mert egyből mocorog...lényegében képtelenség napi háromszor 20-20 percre egy helyben maradnia,én sem értem a dokit.
Igen kapja a normaflore-t mellé,remélem nem lesz gond :)
ja, értem.
a curam mellé adj neki valami probiotikumot.... Mukimnak eléggé kikezdte a pocakját anno.
de amúgy az jó cucc, bár lehet, jobb lenne valami helyileg ható. mondjuk remélhetőleg a betegséggel együtt megszűnik a szemviszketés is.
a paraffin olajos részt nem értem... mi az, hogy nem látja, sok a váladék a fülében??? miért nem mosta ki, oszt nézegethette volna??? hát ő az orvos, vagy mifene!
én képtelen lennék csepegtetni a fülébe a gyerkőcnek... ő talán még fel is ébredne rá. de minimum azonnal átfordulna a másik oldalra :D
fülére mit kapott?
csak mert ha esetleg ciloxan cseppet, akkor az mehet a szemébe is.
ilyenkor kicsiknél könnyen előfordul, hogy akár az orrváladékot is beledörzsöli a szemébe, és attól gyullad be.
Váladék van neki?Vörösség a szemén?Viszketés?
Figyled, lehet kötőhártyagyulladás lesz, reggelre váladék van, sárgás színű.Szemcseppet ír neki az orvos, naponta 5 ször kell neki cseppenteni. Mindenképp orvoshoz vidd el, ha nem enyhül neki. És ha váladék is lesz, a doki felírja a cseppet és pikk pakk meg is gyógyul.Fontos a kezelést nem szabad abbahagyni a tünetek megszűnésekor sem, végig kell cseppenteni a megadott napokat.
További ajánlott fórumok:
- Mitől dörzsöli ki a pelenka a gyermekem combhajlatát?
- Kisfiamnak meg van duzzadva a kis kukija felett, fájlalja is.. mi lehet?
- Két éves lányom mostanában sokat fájlalja a lábát.Vajon mitől?
- 6 éves kisfiam füldugulásra panaszkodik. Nem fájlalja. Házilag javasolnátok valamilyen gyógymódot?
- Két éves kisfiam hiszti közben a saját szemét nyomkodja, másnál is volt hasonló probléma? Hogyan kezeljem?
- Fél éves kislányom állandóan az arcát dörzsöli és utána nagyon piros pöttyös lesz az arca mitől lehet?