2 és fél hónapos kisfiam állandóan sír, csak akkor nem ha ölbe van.Mit tegyek? (tudásbázis)
át tudom érezni a helyzeted, a kisebb fiam nagyon hasfájós volt az elején, őt is alig lehetett letenni egy ideig, sokat sírt.. közben meg ott volt az akkor 2 évesem, akinek teljesen új volt a helyzet és persze ő is engem akart folyamatosan..:) hát elég nehéz időszak volt, de megoldottuk..:) sokat volt a kezemben a picur is (nem szerette ha magamra kötöttem), vittem mindenhova magammal,amikor és amíg igényelte, aztán szép lassan egyre jobban kezdte érdekelni az amit mi csinálunk , imádta figyelni a bátyját, így egyre többet el volt mellettünk a pihi székében, vagy a hordozójában..:)
kitartás..:)
Szia!
mi is mindig megérezzük a havazást (a szelet, meg a frontokat), pedig már nagyobbak a fiúk.. (3,5 és 1,5) szerintem simán lehet, hogy ez zavarta meg ennyire a picurodat.. a nagyobb fiam mikor pici volt amikor jött a szél, akkor sírt szinte egész nap.. de ezt kinövik idővel és egyre jobb lesz.. :)
Tegnap már em tudtam mit csinálni vele és 4 órakkor útra keltem vele.Mondanom sem kell,hogy az első percben elaludt.Ennek ellenére útnek indultam vele,és milyen jól tettem,mert 20 perc elteltével már ébren volt ismét.Az utcánkban van egy 1 hónappal idősebb baba és azt mondja az anyukája,hogy 3 napja neki is csak bőg a gyerek...
6-ig voltam kint vele,természetesen ébren töltötte,de legalább nem sírt.
Hazaértem vele,letettem a pelenkázóra bundazsákustól,hogy levetkőztessem,erre elaludt.7 után betettem a kiságyába,fél10-ig aludt,majd evett és bőgött egy órát ismét mire el tudott aludni.-kor ébredt enni ismét-nem volt gond visszaaludt.Most ébredezik.Kíváncsi leszek a ami napra.!
Hozzáteszem esett a hó nem is kevés.Megérezte?????????
2,5 hós baba az ideje legtöbb részét alvással tölti,ha fent van légy mellette(ez nem feltétlenül jelenti azt hogy kézbe kell ringatni)
Egyébként az a véleményem hogy vagy fáj a pocija(ez pár héten belül elmúlik) vagy éhes!
Szerintem egy két és fél hónapos baba is rá tud jönni arra, ha sír, rögtön felveszik, ringatják. A példa a kérdező aprósága, ő is rájött.
Mostmár arra kellene rávezetni, hogy a anyuci közelségében is vannak érdekes dolgok. Legalább annyi időre kellene lekötni, amíg anyuka főz a családnak.
A másik, írtad hogy nem alszik sokat, nem lehet, hogy azért van ez, mert ő fáradt? Ott nyugszik meg nálad?
Erre csak annyit tudok mondani, hogy de jó, hogy nem én vagyok a gyermeked.
'de tuti nem csinált és nem is csinálna belőlem rabszolgát egy bébi!' Iéyen durva megfogalmazást én még nem hallottam
éa azzal,ha minden nyavajgásra ugrotok? akkor mit tanítasz neki? hogy ő a világ közepe?
ha baja van természetesen ugrani kell4
nem észt osztok drága!
de tuti nem csinált és nem is csinálna belőlem rabszolgát egy bébi!
azért vagyunk mi a szülők, hogy megtanítsuk a szocializált vselkedésre!
ha rajtuk múlna még 10 éves korukban is ölbe hurcolászhatnák őket és öntörvényű kis akarnokok lennének!
azért mert én nem vagyok a gyerekeim rabja, még nem kéne lehurrogni!
Nem tudom mit manipulálna már, a csecsemő csak sírással tudja kifejezni magát semmi mással. Engem nem manipulált, hanem jelzett nekem.
6 hónapos kora után már kezd tudatos lenni, ezt aláírom
Ezt most komolyan mondod? Egy két hónapos baba szerinted tudja, hogy kell manipulálni a szülőt? Nem két éves gyerekről van szó.
Az első hónapokban a csecsemőnek nincsenek kívánságai, szeszélyei, kötelességei, csak testi-lelki szükségletei vannak. /evés,ivás,simogatás, ölben cipelés, ringatás, nyugtatgatás stb./
Ezt olyan nehéz megtenni?
Megnéztem a felvételt, az nem egy 2 hónapos baba, hanem egy dackorszakban lévő kicsi hisztije. A kettőt azért ne keverjük má össze.
Amúgy a fiam a mai napig a szelet megérzi, tiszta zizi, lehet ez is közrejátszik.
Mád ötletem már nincs sajna
További ajánlott fórumok:
- Mar az éhség!Egyszerűen,állandóan éhes vagyok. Mit tegyek?
- A felettünk lévő szomszéd állandóan zaklat, mit tegyek?
- Mit tegyek, ha allandoan faradtnak erzem magam?
- A 2 éves kisfiam állandóan bukfencezik...
- Ha a kisfiam elalszik a kocsiban, akkor mit tegyek, hogy ne bukjon le a feje?
- 5 éves kisfiam, mostanában állandóan nyújtogatja nyakát, nagyon idegesítő! Azt mondja kattog, lehet hallani is, nem fáj neki! Mit csináljak?