Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2 és fél hónapos kisfiam állandóan sír, csak akkor nem ha ölbe van.Mit tegyek? fórum

2 és fél hónapos kisfiam állandóan sír, csak akkor nem ha ölbe van.Mit tegyek? (tudásbázis)

1 2 3
50. xti_
2010. márc. 8. 14:11
9 hónapig voltatok szoros testközelben. csoda, hogy hiányzik a kicsinek? vedd fel, ha igényli.
2010. márc. 8. 12:59
Szia az én kisebbik lányom is sokat sírt sajnos nemtudtam szoptatni.Igy ugy probáltam szervezni a napot ,minnél többet tudjak vele foglalkozni ,de nem a nagyobbik kárrára.Aztán 7 hónapos korra után ha nem alszik be teszem az ettető székbe és viszem magammal a lakásban amerre dolgom van hosszabb idejig.
48. 4a8c4f0081 (válaszként erre: 45. - Danika2010)
2010. márc. 8. 10:22
Hát akkor marad a frontérzékenység szerintem, vagy csak rossz napja volt:) El fog múlni ez hamar, most már majd ahogy nő, úgy egyre jobban fogják érdekelni a környezetben zajló események, az is lehet hogy két hét múlva meg már csak játékokkal akar majd foglalkozni:)
47. ebba518fdb (válaszként erre: 46. - Danika2010)
2010. márc. 8. 09:24

át tudom érezni a helyzeted, a kisebb fiam nagyon hasfájós volt az elején, őt is alig lehetett letenni egy ideig, sokat sírt.. közben meg ott volt az akkor 2 évesem, akinek teljesen új volt a helyzet és persze ő is engem akart folyamatosan..:) hát elég nehéz időszak volt, de megoldottuk..:) sokat volt a kezemben a picur is (nem szerette ha magamra kötöttem), vittem mindenhova magammal,amikor és amíg igényelte, aztán szép lassan egyre jobban kezdte érdekelni az amit mi csinálunk , imádta figyelni a bátyját, így egyre többet el volt mellettünk a pihi székében, vagy a hordozójában..:)

kitartás..:)

46. danika2010 (válaszként erre: 44. - Ebba518fdb)
2010. márc. 8. 08:37
Nagyon elvagyok kenődve.
45. danika2010 (válaszként erre: 43. - 4a8c4f0081)
2010. márc. 8. 08:37
Sajnos 1 hónapja már csak tápszert kap:(
44. ebba518fdb (válaszként erre: 42. - Danika2010)
2010. márc. 8. 08:05

Szia!

mi is mindig megérezzük a havazást (a szelet, meg a frontokat), pedig már nagyobbak a fiúk.. (3,5 és 1,5) szerintem simán lehet, hogy ez zavarta meg ennyire a picurodat.. a nagyobb fiam mikor pici volt amikor jött a szél, akkor sírt szinte egész nap.. de ezt kinövik idővel és egyre jobb lesz.. :)

43. 4a8c4f0081 (válaszként erre: 42. - Danika2010)
2010. márc. 8. 08:01
Lehet tényleg csak frontérzékeny:) A pocakban nem volt az? Mert ha időváltozás elött többen rugdalt akkor nagyon nagy rá az esély:) Lánykám is az volt, és csecsemőként is észre lehetett rajta venni, hogy olyankor nyűgösebb. Aztán még eszembe jutott, hogy a ciklusod is okozhat ilyet.A hatodik héten lehet már ovuláció, ami miatt pl megváltozhat a tej íze.Egy szopitatós anyuka hiába nem menstruál hónapokig, peteérése attól még lehet, és ez is megzavarhatja a babákat.Mondjuk általában ilyenkor enni nem akarnak, mert furának érzik a tej ízét.Ez pár napos időszak, utána minden visszaáll a régi kerékvágásba.Vicces tud lenni ez is mert nálunk pl én menstuáltam, a babám meg hisztizett:D Ez minden alkalommal így volt, két napig csak bőgött, semmi nem volt jó neki, aztán elmúlt:)
2010. márc. 8. 06:50

Tegnap már em tudtam mit csinálni vele és 4 órakkor útra keltem vele.Mondanom sem kell,hogy az első percben elaludt.Ennek ellenére útnek indultam vele,és milyen jól tettem,mert 20 perc elteltével már ébren volt ismét.Az utcánkban van egy 1 hónappal idősebb baba és azt mondja az anyukája,hogy 3 napja neki is csak bőg a gyerek...

6-ig voltam kint vele,természetesen ébren töltötte,de legalább nem sírt.

Hazaértem vele,letettem a pelenkázóra bundazsákustól,hogy levetkőztessem,erre elaludt.7 után betettem a kiságyába,fél10-ig aludt,majd evett és bőgött egy órát ismét mire el tudott aludni.-kor ébredt enni ismét-nem volt gond visszaaludt.Most ébredezik.Kíváncsi leszek a ami napra.!

Hozzáteszem esett a hó nem is kevés.Megérezte?????????

41. tündér74 (válaszként erre: 39. - Ebba518fdb)
2010. márc. 7. 22:55
Ne is foglalkozzál vele, soha nem fogja megérteni a kisbabák lelkivilágát.
40. Lili74 (válaszként erre: 17. - Danika2010)
2010. márc. 7. 22:50
Szia! Nem lesz könnyű időszak, de elmúlik. Az én fiam is ilyen gyerkőc volt, sokszor enni sem tudtam tőle, mert ha letettem ordított. Pár hónap után rendbejött minden. Addig meg türelem. Esetleg próbáld meg a kengurut abban függőlegesen van.
39. ebba518fdb (válaszként erre: 34. - Szemmelver)
2010. márc. 7. 22:42
leginkább azt, hogy ő is számít, mert fontos és még sorolhatnám..)a gyermekek sokáig hiszik, hogy ők a "világ közepe", persze nem önzésből (ahogy azt feltételezed róluk), hanem egyszerűen így működnek egészen addig, amíg el nem érik azt a fejlődési szintet, amikor tovább is látnak önmaguknál.. úgyhogy erre külön nem is kellene őket tanítani..:)de ha nyavalygásnak érzed egy 2,5 hónapos (vagy akár még idősebb)baba hívását, aki szerinted (többek között) ezáltal rabszolga sorba akar taszítani téged, akkor leginkább veled van a baj, semmiképp nem a babával..:)
2010. márc. 7. 22:13

2,5 hós baba az ideje legtöbb részét alvással tölti,ha fent van légy mellette(ez nem feltétlenül jelenti azt hogy kézbe kell ringatni)

Egyébként az a véleményem hogy vagy fáj a pocija(ez pár héten belül elmúlik) vagy éhes!

37. pumukli75 (válaszként erre: 33. - Szemmelver)
2010. márc. 7. 21:22
szánalmas vagy!
36. MMMaya
2010. márc. 7. 20:40

Szerintem egy két és fél hónapos baba is rá tud jönni arra, ha sír, rögtön felveszik, ringatják. A példa a kérdező aprósága, ő is rájött.

Mostmár arra kellene rávezetni, hogy a anyuci közelségében is vannak érdekes dolgok. Legalább annyi időre kellene lekötni, amíg anyuka főz a családnak.

A másik, írtad hogy nem alszik sokat, nem lehet, hogy azért van ez, mert ő fáradt? Ott nyugszik meg nálad?

35. zsanci79 (válaszként erre: 33. - Szemmelver)
2010. márc. 7. 20:32

Erre csak annyit tudok mondani, hogy de jó, hogy nem én vagyok a gyermeked.

'de tuti nem csinált és nem is csinálna belőlem rabszolgát egy bébi!' Iéyen durva megfogalmazást én még nem hallottam

34. szemmelver (válaszként erre: 28. - Ebba518fdb)
2010. márc. 7. 20:04

éa azzal,ha minden nyavajgásra ugrotok? akkor mit tanítasz neki? hogy ő a világ közepe?

ha baja van természetesen ugrani kell4

33. szemmelver (válaszként erre: 29. - Pumukli75)
2010. márc. 7. 20:03

nem észt osztok drága!

de tuti nem csinált és nem is csinálna belőlem rabszolgát egy bébi!

azért vagyunk mi a szülők, hogy megtanítsuk a szocializált vselkedésre!

ha rajtuk múlna még 10 éves korukban is ölbe hurcolászhatnák őket és öntörvényű kis akarnokok lennének!

azért mert én nem vagyok a gyerekeim rabja, még nem kéne lehurrogni!

32. zsanci79 (válaszként erre: 23. - Szemmelver)
2010. márc. 7. 19:13

Nem tudom mit manipulálna már, a csecsemő csak sírással tudja kifejezni magát semmi mással. Engem nem manipulált, hanem jelzett nekem.

6 hónapos kora után már kezd tudatos lenni, ezt aláírom

31. tündér74 (válaszként erre: 19. - Szemmelver)
2010. márc. 7. 14:58
Ez a felvétel nem a manipulálásról szólt, hanem a gyerek a kamera kedvéért a földre vetette magát.
2010. márc. 7. 14:56
Éhes, fáj a pocija, fázik, melege van vagy egyszerűen nem szeret egyedül lenni. Próbáld olyan helyre tenni, ahonnan folyamatosan lát benneteket, hátha társasághiánya van.
29. pumukli75 (válaszként erre: 18. - Szemmelver)
2010. márc. 7. 14:52
én a helyedbe nem osztanám itt az észt..mert még valaki elhiszi h tényleg ez a helyes h a 2és fél hónapos csecsemő csak bőgjön..nehogy manipulálni tudjon..komolyan mondom réghallottam ekkora marhaságot
2010. márc. 7. 14:48
arról nem beszélve, hogy a babák folyamatosan "isszák magukba" a tőlünk áradó információt, azokból tanulnak.. azzal, hogy semmibe vesszük az igényeit, kéréseit, mit tanítunk neki??
27. ebba518fdb (válaszként erre: 26. - Tündér74)
2010. márc. 7. 14:46
egyet értek..:))
26. tündér74 (válaszként erre: 23. - Szemmelver)
2010. márc. 7. 14:44

Ezt most komolyan mondod? Egy két hónapos baba szerinted tudja, hogy kell manipulálni a szülőt? Nem két éves gyerekről van szó.

Az első hónapokban a csecsemőnek nincsenek kívánságai, szeszélyei, kötelességei, csak testi-lelki szükségletei vannak. /evés,ivás,simogatás, ölben cipelés, ringatás, nyugtatgatás stb./

Ezt olyan nehéz megtenni?

25. ebba518fdb (válaszként erre: 21. - Danika2010)
2010. márc. 7. 14:43
ez a változékony időjárás is okozhatja a nyugtalanságát, de lehet, hogy egyszerűen ő egy érzékenyebb baba.. nem tudod magadra kötni?? mert úgy a nagy fiadnál is könnyebben helyt tudsz állni.. nem egyszerű helyzet, de megoldódik hidd el..:)
24. ebba518fdb (válaszként erre: 23. - Szemmelver)
2010. márc. 7. 14:39
persze, hogy megtanulja.. ez a kommunikáció alapja.. de nem manipulál.. majd 2-3 évesen, de az is a fejlődésük része, és ez így van jól.. a hangsúly azon van, hogy megtanuljon szülő és gyerek egymással kommunikálni és ebből kifolyólag, hogy semmilyen "kérés",ne maradjon válasz nélkül.. nem hinném, hogy "erőből" kellene ezeket a dolgokat megoldani..
23. szemmelver (válaszként erre: 22. - Zsanci79)
2010. márc. 7. 14:09
a két hónapos is manipulál hidd el! gyorsan megtanulja, ha sír felveszik:)
22. zsanci79 (válaszként erre: 19. - Szemmelver)
2010. márc. 7. 14:06

Megnéztem a felvételt, az nem egy 2 hónapos baba, hanem egy dackorszakban lévő kicsi hisztije. A kettőt azért ne keverjük má össze.

Amúgy a fiam a mai napig a szelet megérzi, tiszta zizi, lehet ez is közrejátszik.

Mád ötletem már nincs sajna

21. danika2010 (válaszként erre: 20. - Zsanci79)
2010. márc. 7. 14:00
Régóta van így,de nem fáj a hasa,akkor ölben is sírna.Kedden és szerdán ahogy meleg volt az idő,elég jól el volt bent is.De csütörtök óta káosz van megint:(Éjszaka is csinálja a fesztivált...
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook