19 hónapos kisfiamnak hasmenése van már harmadik napja, voltunk ovosnál, diétázunk, hidrasecet kap, mit tehetünk még? (tudásbázis)
Mára már nem nyálkás szerencsére,egy kicsit meg nyugtattál, hogy egy hétig is eltarthat, akkor nem parázom most, utána is ráérek.
banánt ma még csak egyet evett de ezt is soknak találtam, remélem nem lesz gond. Adott a drnő valami kálciumkarbonát port, hogy ezt adjam étkezés előtt, hogy lassitsa a belek müködését, mivel mondtam, hogy minden étkezés után tele van a pelus.
Köszi mégegyszer és Isten éltesse lányaidat,két kis apróságod van, ahogy látom:)
Ha bármikor ilyen problémátok van,én nyugodt szívvel ajánlom (annak,aki elhiszi,hogy tényleg jó)a homeopátiás készítményeket.
Hasmenésre: ARSENICUM ALBUM 15CH minden széklet után 5 golyócskát elszopogatni,vagy pár csepp vízben feloldva a gyerkőc szájába cseppenteni,hogy a száj nyálkahártyájáról felszívódjon.
Ha hai görcs és fájdalom is társul,akkor még: COLOCYNTIS 9 vagy 15 CH ,ezt 3-5 alkalommal 5-5 golyócskát elszopogatni.
Hányás ,hányinger: NUX VOMICA 9CH 3-5x 5 golyócska.
Nálunk ezek nagyon beváltak,és szívesen elszopogatják a gyerekek.
A 3. naptól Lactívot kapott. Kb. a 6 nap körül kezdett normalizálódni a helyzet. Az orvos szerint egy hétig eltarthat a hasmenés.
A lányom tápszeres, és megfigyeltem, egyedül a tápszer után nem volt hasmenése este.
Ha nem nyálkás, vagy vizes-bűzös, az már jó!:) Az nem különösebben baj, ha minden étkezés után van, csak ne legyen híg.
A sós keksz, vagy ropi, sajtos tallér ezek jók, a banán is, csak vigyázz vele mert sok benne a kálium. 2-nél többet ne adj neki.:)
Ha pedig vírusos, akkor aminek ki kell jönnie, inkább jöjjön ki, nehogy még betegebb legyen.
Remélem, hamarosan meggyógyul a babád! Kitartás mindkettőtöknek!
Ja még valami! A kakis pelust minél előbb dobd ki a lakásból (én a wc-ben tárolom egy zacskóban 3-4 órát, nem szaladgálok vele egyesével, de ilyenkor azonnal ki a kukába), nehogy visszafertőződjön.:)
Hogy jöttetek helyre, mert idáig minden talál, de kiváncsi lennék arra is, hogy hogy gyógyultatok meg.éN AZT GONDOLOM VIRUSOS, mert első nap volt hőemelkedése a fiamnak és a pocija is görcsölt. Mára már összeáll a széklete(nem szólom el magam) , de minden étkezés után van. Menta teát adok neki, azt szivesen issza, loptam bele pici sót, meg sós kekszet eszik, mára már kapott banánt amit elég rendesen kér, már attól félek nehogy ártson abból is a sok.
Köszi a jókivánságot!
A lányomnál ugyanez volt a helyzet két hónapja. Minden étkezés után tele lett a pelus, teljesen mindegy volt, mit evett. Sajnos majdnem egy hétig tartott, az orvos először vírusra gyanakodott, majd fogzásra, de egyik sem jött be, nem derült ki azóta sem, mi okozta.
Nyugodtan szoptathatod, és igyon sok folyadékot. Ilyenkor (bár kicsit cukros, de nem befolyásolja a hasmenést) nagyon jó a szűrt almalé is, ha megissza. Ha csak vizet iszik, abba tegyél egy pici sót, a folyadékháztartás szinten tartása miatt. A diétás étrend nálunk sem segített (egyként sem oldal szalonnákkal tömöm a gyereket, nagyon odafigyelek az étkezésükre). Én is krumplit, almát, sütőtököt, sárgarépát adtam neki, de nem volt eredménye.:( Minden reggel Lactív szuszpenziót (a kupakjában van a por, amit a cseresznyeízű folyadékkal kell keverni, ezt éhgyomorra beadni a babának) kapott a 3. naptól, előtte Normaflort adtam neki, de nem használt. A Smecta port az íze miatt sajnos nem itta meg.:(
A Hippnek van egy ORS200 nevű rizsnyákos itala, az is jó még hasmenés ellen, és a picik szeretik, nagyon kellemes íze van (gyógyszertárban, drogériákban, nagyobb boltokban kapható).
Mielőbbi gyógyulást Nektek!
Nekünk akkor is szokott ilyen lenni ha fogzás van és napokig eltart.Én is normaflore-t szoktam Neki adni ilyenkor az sokat segít rajta.
Nálatok nem jön a foga?
felborul a szervezete-felgyorsul az anyagcsere nem emészt rendesen csak átmegy rajta-kell egy pici idő mire normális lesz minden-addig egyen igyon szopizzon-mert kell a folyadék nehogy kiszáradjon.
ne izgulj-velünk is sűrűn előfordult.
nyáron lázzal vírus miatt,de antibiotikumok után is.és már volt hányás-hasmenése is.
szia
én ilyenkor csak sós vízbe főtt krumplit adok és smecta port teszek banánba.... kb 3 nap,és rendbejön
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- A kislányom nagyon sűrűn beleesik a hasmenéses hányásos járványba. Mit adjak neki amivel erősíteni lehetne a szervezetét?
- Öt hónapos kisfiamnak hasmenése van. Tudnátok tanácsot adni?
- 3 éves kisfiamnak 2,5 napja hasmenése van. Diétázik, iszik rendesen, mit adjak neki ami végre megszünteti ezt?