Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » 120 kg feletti gyaloglás fórum

120 kg feletti gyaloglás (beszélgetés)

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
797. c2a87cc3e2 (válaszként erre: 796. - Guruljka)
2016. jan. 10. 09:54

Akkor szereltük le az ionizálót a csapról, mikor már olvastam én is ezekről. :)

Éjjel nálunk nem fagyott. Gondolom délután már jól járható lesz az út, és lejárhatom az 1 óra hosszámat. :)

796. Guruljka (válaszként erre: 778. - C2a87cc3e2)
2016. jan. 10. 09:28

Most másodévesen töltöttem be az 58. évemet. naptárilag, mert nem érzem magam ennyi idősnek.

A csapvízzel itt nem lenne baj,de hideg. gyenge (sima fekete) teában az a jó,hogy melegíteni lehet.

A "buborékos" vizek és üdítők nem azt tartalmazzák, ami kémiailag szénsav. Amit iszunk, az a CO2 (széndioxid) vizes oldata, csak a köznyelv hívja szénsavnak.

Az elmélet szerint a felesleges savat a szervezet közömbösíti, ezáltal a hatás lúgosító lesz, már ha mindenáron hinni akar ebben valaki.

Találtam egy eladássemleges cikket a lúgos vízekről.

Egy szakaszát idemásolom:

"Amikor a lúgos víz a gyomorba kerül, ott egy pH=0 , igen erősen savas közeg a bevitt pH=9 vagy 9,5-ös vizet azonnal semlegesíti. A hidroxid OH-ionok koncentrációja olyan alacsony szintre kerül, mintha semleges vizet ittunk volna

(kivéve, ha egy hajtásra legalább fél liter lúgos vizet nyelünk le). A daganatos betegségek előidézésével vádolt szabad gyökök

nem a gyomorban, hanem a vérben és a sejtekben fejthetik ki -ha kifejtik - hatásukat. Oda, a lúgos víz már csak teljes semlegesítés után jut csak el (mint a semleges megivott víz).

A lúgos víz fogyasztása csak akkor indokolt

- és csakis kúra formájában -amikor beteges gyomorsav túltengés van. Erre viszont nagyanyáink szódabikarbónája is nagyon jó, sőt hatásosabb. Nem is beszélnénk az áráról."

Itt az oldal linkje:

[link]

2016. jan. 9. 21:24
Nálunk is.
2016. jan. 9. 19:26
Nálunk szakad az eső :-( nem tudok kimenni.
793. c2a87cc3e2 (válaszként erre: 790. - Channa*)
2016. jan. 9. 17:14
És sokan meg is halnak a sok méreganyag lerakódás és elsavasodás következményeként kialakuló betegségek által. A brutál kemény méregtelenítő kúrákat én sem pártolom, de a zöld turmixos ami nem tart egy hétnél tovább, attól fellélegzik a szervezet. :)
792. c2a87cc3e2 (válaszként erre: 788. - Helena66)
2016. jan. 9. 17:10

Ügyes vagy. :) Most néztem meg mi az a Dukan diéta. Jó lehet. Úgy gondolom a magas fehérje bevitel miatt nincs nagy éhségérzet, és amit a minta étrendben láttam, mennyiségileg sem kevés adagok.

Nekem régebben a diétákkal nem volt szerencsém, mindig több jött vissza mint amit leadtam, így stratégiát változtattam. Most az van egy ideje, hogy amit változtatok azt hosszútávra vezetem be. Gondolom így szépen, lassan fogok fogyni. Már billen a mérleg nyelve, de szerintem nem lesz heti fél kiló de nem baj. Én már nem variálok öreg vagyok ahhoz. :)

Teljesen nem világos a bejegyzésed, pl. nem tudom mi a juharszirupos, nem tán az is diéta??

A zöld turmixot szerintem meghagyhatod véglegesre is. Időnként én is iszok. Sok sikert!

Ma csak 20 percet mentem, hamar visszafordultam mert fagyos a latyakok alja. :)

Ma 16-órakor ettem utoljára, ha éhes leszek ma már csak fehérje turmixot iszok. Úgy érzem, hasznos dolog. Miután kipróbáltam egy 500 gr-os csomaggal, bevált, utána 5 kg-osat vettem, mert sokkal olcsóbb. :)

791. helena66 (válaszként erre: 790. - Channa*)
2016. jan. 9. 16:54
Ha enelkul kezdtem el dietazni nem ment a fogyas azutan megprobaltam igy es lement 20 kilo. Dukannal. Azelott hiaba Dukanoztam, mindent uyanugy csinaltam. Ezek szerint en szarul vagyok osszerakva. Egyebkent az emberiseg igenis bojtolt,meg a nagyszuleim is ez volt a tisztitas akkoriban, a szuleim mer nem bojtoltek,mert volt fagyaszto, hutoszekreny,bolti valasztek,minden,amirol az o szuleik meg nem is almodtak. Sajnos manapsag eleg sok kozepkoru hal meg szokatlan es agressziv daganatos betegsegben. Nem allitom,hogy koze van egymashoz a ket dolognak,de a bojt hozza tartozott az emberiseg eletehez. Nem az ehinsegrol beszelek,es egyeb szelsoseges dolgokrol. Egyikonk se tudja,hogy hasznos-e a tisztito kura. En azt gondolom az enyem egeszseges konnyu etkezes sok rosttal es viaminnal. Igaz az,hogy ez inkabb egy nyari etrend kellene legyen,de mar most akarom kezdeni a fogyit,ugyhogy megettem a sok uveghazi zoldseget es fagyasztott cuccot.
790. Channa* (válaszként erre: 788. - Helena66)
2016. jan. 9. 16:10

Ja! Az más:D

Ez jó, de mindenképp kell még mást is fogyasztanod, mert ez csak a jojózáshoz elég!

Tisztító és méregtelenítő kúrára nincs szüksége az embernek, mert ha szükséges lenne, akkor sokan meghalnának, mert ilyet csak néhány ember csinál.

2016. jan. 9. 15:53

Sziasztok!

Sétával tényleg lehet fogyni!

Mostanában kezdtem sétálni itthon, futópadon. Terápiás célból vettem. Fél éven belül két nagy térdműtétem volt.

Ha valóban segít a fogyásban az remek lenne. A betegség kapcsán felszedtem +4 kg-t a sok fekvés és mozgás hiánya megtette a magáét.

Ha valakinek van tapasztalata a futógépes edzéssel kapcsolatban kérem ossza meg velem. Még csak a terápiás használatát ismerem a gyógytornász segítségével. Fogyózni egyenlőre nem szabad a szedett gyógyszerek miatt. Előre is köszönöm!

Szép napot mindenkinek!

788. helena66 (válaszként erre: 786. - Channa*)
2016. jan. 9. 15:03

Nem sk. készítem. Zöld, mert 30-40%-a saláták levele és spenót, a többi gyümölcsfélék. Napi 1 liter, emellé zöld tea és víz. Igen azt képzelem azt képzelem,hogy a tisztítókúrák egyik legegészségesebbike. Amikor tisztítás nélkül kezdtem a Dukant nem jártam sikerrel, azután megpróbáltam a juharszirupos után és beindult a fogyás, le is adtam majd 20 kilót, de sajnos nem tudtam megőrizni, mert a stbilizáló szakasz elszúrtam,de nagyon. A juharszirupos mellett állandóna fájt a fejem és éhes voltam, itt nem volt éhség és fejfájás gondolom a sok rost és a gyümölcscukor miatt. Kb. ugyanannyi ment le mindkettővel. Az 10 napos volt ez meg nyolc.

A mai turmixom a reggeli, tízórai és ebéd:uborka-saláta-eper-datolya.

787. Channa*
2016. jan. 9. 14:45

Én ma korcsolyáztam:DDDDD

Reggel a vásárlásnál még esett az ónos eső, úgy csúszkáltunk, hogy az csak na:(

786. Channa* (válaszként erre: 781. - Helena66)
2016. jan. 9. 14:44

Zöld smoothie? Amit a boltban veszel?

Ugye nem gondoltad komolyan, hogy ez diétás?:D

A tejtermékeket a minimumra kell redukálni, mert az mind hizlal!

785. cika58
2016. jan. 9. 14:41
Ma csak 2,5 km mentem, mert szakad az eső, eláztam rendesen.
2016. jan. 8. 21:07
Most értem haza az esti kocogásból. Egy fokkal jobb az út a tegnapinál.
2016. jan. 8. 20:44
Nem ugy tervezem,mert az a koverseghez vezetett, igy az nem az az ut,amin jarnom kellett volna.
2016. jan. 8. 19:08
ha végeztél ugyanúgy fogsz enni mint a smoouthie előtt?
2016. jan. 8. 18:39
Azt hiszem ma befejezem a tíz naposra tervezett zöld smoothie kúrámat, nyolc nap lett belőle. Éhes nem vagyok, de a gyomromat áporodott pocsolya és vizes mogyoró szagúnak érzem. mások nem érzik. Folytatom ezt módszert, míg le nem fogyok az általam kívántra. eddig a Dukannal gondoltam a folytatást, de sok husi nem menne úgy érzem.
780. cika58 (válaszként erre: 776. - Guruljka)
2016. jan. 8. 10:57
Minden elismerésem a tied, hogy neki fogtál az egyetemnek.Nem semmi!
2016. jan. 8. 09:23
A teáinkat gyógyteaként kezelem, a napi mennyiség 1-1/5 l. fejenként. Mellette vizet és frissen készített gyümölcs leveket, én időnként zöld turmixot is. Sajnos a napi 3 kávé is jelen van még. (Nem erős.)
778. c2a87cc3e2 (válaszként erre: 776. - Guruljka)
2016. jan. 8. 09:20

Minden elismerésem a tied, ha az egyetemisták korát meghaladva lelkesen tanulni kezdtél! :)

Szénsavmentes ásványvizet iszunk, nálunk a csapvíz elég rossz. A szénsavas biztos hogy nagyon savas, de szerencsére nem is szeretem.

Mi télen-nyáron roibos teát iszunk, általában természetes gyümölcs ízesítésűt. Nem filteres. Mostanában zöld-és fehér tea keveréket is, ami szintén gyümölcsös. Fehér teát még akarok többfélét is kipróbálni, azzal csak most ismerkedem. Ph-jukra nem gondoltam eddig, de szerintem enyhén savasak lehetnek a teák. Minden esetre szerintem ezt a savasságot feltétlen ellensúlyozza hatásában az a sok nyomelem, ásványi anyag, flavonoid, amit ezek tartalmaznak. Vagy éppen ezek által éppen lúgosak?? :)) Na mindegy, szeretem, jól esik. :))))

777. Guruljka (válaszként erre: 775. - C2a87cc3e2)
2016. jan. 8. 08:58
A B-vitaminok nem hőérzékenyek, ahogy most utánanéztem, de a főzővízbe részben kioldódnak. Érdemes a zöldségféléket kevés vízben főzni. A kásában biztosan minden benne marad.
776. Guruljka (válaszként erre: 775. - C2a87cc3e2)
2016. jan. 8. 08:50

Ásványvizet nem szoktam venni, csak ha az egyetemre megyek. Egy-egy vizsganapon még kevés is néha a másfél liter. (vénségemre lettem egyetemista, igaz, levelező tagozaton,éppen vizsgára készülök.

Szerencsés vagyok, eddig csak a túlsúlyom betegített volna meg, ha le nem fogyok. Az ízületeim is rendbe jöttek, habár ez a pár plusz kiló érezhetően nem tetszik nekik.

Én itthon gyenge teát iszom, rendszerint melegen, nyáron is. Elvileg enyhén savas. Hogy a víz lúgos lehet, fel sem merült bennem, az ásványvizek is gyengén savasak, gondolom, mert már maga a szénsav is ugye enyhe sav...általában a pH-t nem tüntetik fel.

Lehet, kellene vennem indikátort.

775. c2a87cc3e2 (válaszként erre: 771. - Guruljka)
2016. jan. 8. 08:23

"Nem veszem komolyan a savas-bázikus étkezést, és igenis láttam lúgosnak kikiáltott vizet!"

Én igyekszem figyelni erre. Az életkor előrehaladtával egyre savasodik a szervezet, az ebben a korban szaporodó krónikus betegségek is erre utalnak. Én lassan 61 leszek, voltam már kétszer rákos is, ezért valamennyire megsegítem a szervezetemet ezen a téren is.

Amíg nem tudtam mennyire ártalmas lúgos vizet inni, vettünk egy ionizáló berebdezést, és azon engedtük keresztül a csapvizet. Be lehetett állítani mennyire lúgos vizet akarunk. Döbbenetes! Most csodálkozom, hogy megúsztam azt az időszakot élve.

Ha ásványvizet veszel, azon is érdemes megnézni a cimkét, mert néhány fajta 7.4-7.6 - os húgos. Van aki direkt ezt veszi.

A barna kölest biztos hogy lehet hússal keverni, sőt csecsemőknek, öregeknek is javasolják belőle a kását, csak én nem akarom hőkezelni. :)

774. Guruljka (válaszként erre: 760. - C2a87cc3e2)
2016. jan. 8. 04:41

Bizisten kedvet kaptam a barna kölesliszthez, a legközelebbi alkalommal az egyebekkel együtt ezt is rendelek!

Igazad van a fasírttal, de talán kifőzni lehetne darált hússal kombinálva. Húsgombócra gondolok,vagy affélére.

773. Guruljka (válaszként erre: 757. - C2a87cc3e2)
2016. jan. 8. 04:33

Csak egy link, nem eladás-érdekelt, orvosi.

[link]

Én is szeretek tájékozódni, és több szempont alapján dönteni.

772. Guruljka (válaszként erre: 770. - Marlenka70)
2016. jan. 8. 02:38
Nagyon vigyázzatok magatokra! Ha úgy esik el az ember, nem feltétlenül éri el a zsebében levő mobilt, rossz belegondolni.
771. Guruljka (válaszként erre: 757. - C2a87cc3e2)
2016. jan. 8. 02:36

Köszönöm.

Nem tűntél egyáltalán butának, de nemárt, ha minél több érvvel ellensúlyozzuk a hashajtó-reklámokat, mert annál rosszabb nem sok van, mint a hashajtókra rászokni.

Értem az érveidet. Látom, a barnaköles a hántolatlan változat, így nyilván leginkább lisztté őrölve fogyasztható.

Én a sima (hántolt) kölest tartom itthon ma is. A tápanyaghiányok közül szilícium volt legkisebb gondom, amikor megváltoztattam a táplálkozásom.

Megszerettem egyébként a hajdinát is, és a zabpehely, zabkorpa mindennapi eleségem ma is.

Már nem kell szednem a keringésjavítót és a vérnyomásom is rendbejött. Az eredetileg leadott 25-26 kg-ból visszajött ugyan közel két év alatt 4-5 kg, mert az biztos, hogy amit útközben vesz az ember, az függővé tesz és hizlal, ugyanakkor a több utazás és a több ülő munka sem kedvez az egyéni-egyedi étkezésnek, illetve a mozgásnak.

Nem veszem komolyan a savas-bázikus étkezést, és igenis láttam lúgosnak kikiáltott vizet! Még őrzöm is a címkéjét, mert a flakon kedvéért vettem belőle. Az íze pocsék állott volt, a címke szerint az illető "sport" víz pH-ja >10, és a gyomorsav NEM közömbösíti. (Sajnálom azokat, akik ezt a lúgosítást ilyen szinten elhiszik. Szerencsére a bolt nem rendelt ebből többet.)

Sovány kakaóport (de talán még inkább jó minőségű csokit) bármikor lehet enni, csak furcsa volt, hogy rögtön ezzel akarod a köleslisztet próbálni. Én a tejes zabkásámat kakaózom néha a "csoki-fíling" kedvéért. :D

2016. jan. 7. 20:28
Én most értem haza az esti gyaloglásból. Nagyon gáz az út valóban. Többször csúsztam meg úgy, hogy alig bírtam korrigálni.
2016. jan. 7. 20:22
Az idő miatt nem gyalogolok, nagyon jeges, most érzem életemben először,hogy nem kifogás ez a részemről,hanem valós félelem az eséstől, és a töréstől,ami hónapokra visszavetheti az embert a programjában.
768. Icuska538 (válaszként erre: 761. - C2a87cc3e2)
2016. jan. 7. 16:53
Pedig elhiheti mert a kukorica dara nagyon is kalória dús élelem ......az a cikk fals nem kicsit nagyon .....
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook