Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 10 nap után végre eljutottam odáig, hogy hajat mossak. Baba... fórum

10 nap után végre eljutottam odáig, hogy hajat mossak. Baba... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
19. aszparagusz (válaszként erre: 18. - Channa*)
2022. ápr. 4. 08:28

Ennyire érthetetlen vagy, vagy csak simán kötözködsz?

Nem voltunk/vagyunk tehetetlen szülők, remekül szoktattam, neveltem a gyerekemet.

De..

Itt egy pár hetes gyerekről van szó. Akit, ha etetni kell, etetni kell. Szoptatni apuka nem tud.

Az első pár hétben/hónapban én is jártam úgy, hogy a hajam még megmostam, de megszárítani már nem volt időm.

18. Channa* (válaszként erre: 17. - Aszparagusz)
2022. ápr. 4. 08:19

Milyen apuka az olyan, aki nem tud x időt a gyerekével tölteni?

Szoptetni nem kell 0-24 ben.

Milyen anyuka az olyan, aki úgy szoktatja a közös gyereküket, hogy nincs x ideje mással foglalkozni?

Milyen szülők azok, akik ennyire tehtetlenek?

Én roppan megértő vagyok, de egy hajmosásról beszélünk, ami nem 2 hetes elfoglaltság.

Vajon Wc-re se megy az anyuka hetekig? Vajon nem is tusol?

17. aszparagusz (válaszként erre: 9. - Channa*)
2022. ápr. 4. 07:25

Apuka vigyázhat rá, de szoptatni nem tudja a gyereket.

Egy újszülöttnél még kiszámíthatatlan, mikor eszik.

Nem túl felemelő érzés úgy hajat szárítani, hogy közben üvölt a gyerek.

16. Alnisa
2022. ápr. 4. 07:20
Én is így voltam. Szülés után 1 hónapig nem tudtam hajat mosni. Semmire nem volt időm. Ráadás akkor jóval hosszabb hajam is volt még.
2022. ápr. 3. 22:55
Én imádok hajat mosni! Semmi bajom vele, csak a megfelelő oldat kell hozzá.
14. rabankari (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. ápr. 3. 22:23

Elhiszem...

Hosszú hajam van és rengeteg...

A hajmosás egy több órás procedúra, szárítással együtt.

Amikor a fiam megszületett, ha éppen aludt, attól is boldog voltam,ha gyors zuhany sikerült, mert inkább főztem, vasaltam rendeltem a dolgokat,hogy ne a boltokat járjam vele stb,stb...

Férjem a munkája miatt vagy késő éjjel jött haza, vagy haza sem jött, mert éppen külföldön volt,vagy messze valahol az országban.

Szóval,ha nincs segítség,az ember egy hajmosást is sokszor extrának érez!Ahogy nő majd ez a része könnyebb lesz!Addig is kitartást !

13. Nini79
2022. ápr. 3. 22:04
Olvastam hidd el, de lehet normálisan is válaszolni.
12. Channa* (válaszként erre: 11. - Dfc04c70e4)
2022. ápr. 3. 22:01
🤮
11. dfc04c70e4 (válaszként erre: 9. - Channa*)
2022. ápr. 3. 19:28

Channa csillag!

Minden rendszeresen fórumozó tudja rólad, hogy te mindent frankón megoldottál fiatal korodban is, most is. Csak nem mindenki olyan szerencsés mint te, akinek a gyermeke a 2. naptól végigaludta az éjszakákat, és nap közben is nyugodt baba volt.

Ami neked annak idején pofonegyszerű volt, az másoknak nem az.

Amit te a kisujjadból kiráztál, az másnak nem biztos, hogy ment; és nem azért, mert értéktelenebb lenne nálad. Sorolhatnám, hogy még mi mindenben vagy ügyesebb, szerencsésebb,mint az átlagember, és a családod is rendkívüli számba megy. De ez már nem tartozik a témához.

Te különleges ember vagy, példaértékű az életed. Ezt vedd dicséretnek!

10. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. ápr. 3. 19:18
Mindig kb 10 naponta mosok hajat. Semmi extra érzésem nincs utána.
9. Channa* (válaszként erre: 6. - Ágio8405)
2022. ápr. 3. 17:34

Azért szerintem apuka vigyázhatna addig a kicsire, amíg anyuka hajat mos.

Nekem is hosszú hajam volt, de mindig volt időm megmosni, megszárítani.

8. Ágio8405 (válaszként erre: 7. - Ágio8405)
2022. ápr. 3. 15:01
Ja és nem volt olyan vészes a 10 nap mivel alapból világ életemben heti 1* mostam hajat, nagyon száraz a hajam, fejbőröm, egyáltalán nem zsírosodik. Néha mosom 5-6 nap után ha valami fontosabb esemény van.
7. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. ápr. 3. 14:58
Én is voltam így amikor pici volt. Aztán idővel több idő jut már rá. Nekem több emberes volt minimum egy éves koráig de inkább 2 éves kora után lett könyebb sok minden. Most 2,5 éves múlt már.
6. Ágio8405 (válaszként erre: 4. - Birebora)
2022. ápr. 3. 14:57
Hosszú haj mellett minden az csak nem gyors, és nem nem vágatnék rövid hajat.
5. dfc04c70e4 (válaszként erre: 4. - Birebora)
2022. ápr. 3. 14:50

Nem biztos, hogy belefér neki egy gyors hajmosás is. A hajat meg is kell szárítani. Ha hosszú haja van, a szárítása azért nem megy annyira gyorsan. Lehet, hogy a baba már az anyukáját "követeli".

Nem gondolom, hogy amiatt, hogy az anyukának 10 nap után sikerült hajat mosnia, azért ápolatlan lenne.

Ez az anyuka legalább nem kiborulós vallomást írt, csak örül. Mennyivel sikeresebb, mint aki nem tud megbirkózni a nehézségekkel.

Tudom, hogy nem céloztál ápolatlanságra, csak úgy írtam.

2022. ápr. 3. 14:39
Amikor tusolsz vagy fürdesz nem fér bele egy gyors hajmosás?
3. dfc04c70e4 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. ápr. 3. 14:34
🤗
2022. ápr. 3. 14:20

Könnyű téged boldoggá tenni. Bár minden nő így működne

😁

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook