10 nap után végre eljutottam odáig, hogy hajat mossak. Baba... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ennyire érthetetlen vagy, vagy csak simán kötözködsz?
Nem voltunk/vagyunk tehetetlen szülők, remekül szoktattam, neveltem a gyerekemet.
De..
Itt egy pár hetes gyerekről van szó. Akit, ha etetni kell, etetni kell. Szoptatni apuka nem tud.
Az első pár hétben/hónapban én is jártam úgy, hogy a hajam még megmostam, de megszárítani már nem volt időm.
Milyen apuka az olyan, aki nem tud x időt a gyerekével tölteni?
Szoptetni nem kell 0-24 ben.
Milyen anyuka az olyan, aki úgy szoktatja a közös gyereküket, hogy nincs x ideje mással foglalkozni?
Milyen szülők azok, akik ennyire tehtetlenek?
Én roppan megértő vagyok, de egy hajmosásról beszélünk, ami nem 2 hetes elfoglaltság.
Vajon Wc-re se megy az anyuka hetekig? Vajon nem is tusol?
Apuka vigyázhat rá, de szoptatni nem tudja a gyereket.
Egy újszülöttnél még kiszámíthatatlan, mikor eszik.
Nem túl felemelő érzés úgy hajat szárítani, hogy közben üvölt a gyerek.
Elhiszem...
Hosszú hajam van és rengeteg...
A hajmosás egy több órás procedúra, szárítással együtt.
Amikor a fiam megszületett, ha éppen aludt, attól is boldog voltam,ha gyors zuhany sikerült, mert inkább főztem, vasaltam rendeltem a dolgokat,hogy ne a boltokat járjam vele stb,stb...
Férjem a munkája miatt vagy késő éjjel jött haza, vagy haza sem jött, mert éppen külföldön volt,vagy messze valahol az országban.
Szóval,ha nincs segítség,az ember egy hajmosást is sokszor extrának érez!Ahogy nő majd ez a része könnyebb lesz!Addig is kitartást !
Channa csillag!
Minden rendszeresen fórumozó tudja rólad, hogy te mindent frankón megoldottál fiatal korodban is, most is. Csak nem mindenki olyan szerencsés mint te, akinek a gyermeke a 2. naptól végigaludta az éjszakákat, és nap közben is nyugodt baba volt.
Ami neked annak idején pofonegyszerű volt, az másoknak nem az.
Amit te a kisujjadból kiráztál, az másnak nem biztos, hogy ment; és nem azért, mert értéktelenebb lenne nálad. Sorolhatnám, hogy még mi mindenben vagy ügyesebb, szerencsésebb,mint az átlagember, és a családod is rendkívüli számba megy. De ez már nem tartozik a témához.
Te különleges ember vagy, példaértékű az életed. Ezt vedd dicséretnek!
Azért szerintem apuka vigyázhatna addig a kicsire, amíg anyuka hajat mos.
Nekem is hosszú hajam volt, de mindig volt időm megmosni, megszárítani.
Nem biztos, hogy belefér neki egy gyors hajmosás is. A hajat meg is kell szárítani. Ha hosszú haja van, a szárítása azért nem megy annyira gyorsan. Lehet, hogy a baba már az anyukáját "követeli".
Nem gondolom, hogy amiatt, hogy az anyukának 10 nap után sikerült hajat mosnia, azért ápolatlan lenne.
Ez az anyuka legalább nem kiborulós vallomást írt, csak örül. Mennyivel sikeresebb, mint aki nem tud megbirkózni a nehézségekkel.
Tudom, hogy nem céloztál ápolatlanságra, csak úgy írtam.
Könnyű téged boldoggá tenni. Bár minden nő így működne
😁
További ajánlott fórumok:
- Hogyan mossak?
- Mivel mossák a gyermekek kezét az oviban?
- Reggel nyugtató, este altató, eljutottam a mélypontig.
- Hogyan kell gázpalackot cserélni? Odáig eljutottam, hogy letekertem a csavart. Azt a zöld alátétet nem tudom kiszedni, nem jön ki
- Ma teljesült egy régi vágyam, eljutottam a Munkácsy...
- Boldog vagyok, hogy idén nyáron is eljutottam Afrikába.