10 éves és még mindig anyával alszik (beszélgetés)
Igen!Komoly!Ha nem beteg,nincs rossz alom,nem faj semmije akkor sajat ágyikójában a helye!A hálószoba a szülőké!Én is igy lettem nevelve es ebből sose volt gond..sőt!
9kor legkésőbb alszik a kicsi f9 es szó nelkul,hiszti nelkul a sajat agyukban!
"De belehalnék az unalomba,ha csak a hálószobában,szigorúan az ágyon kellene...izé...összebújni,meg beszégetni.."
kellene??? :))
Ezt mondtam én is, hogy este beszélgetünk. Elalvás előtt, este 9-10 között. De ez azt jelenti, hogy egy ágyban, helyiségben kell aludni a gyerekkel? :O Duma után mindenki vonuljon vissza a saját birodalmába. A gyereknek is kell privát, magán szféra és igénylik is. Csak a felnőttek (máraki) hiszik azt, hogy szegény gyerek ki van rekesztve, ha a szobájában kell töltenie az éjszakát.
Azt sem értem sosem, hogy a csecsemő is miért alszik a szülőkkel egy szobában. :O Hogy senki ne tudjon pihenni?
Írtad, hogy az előző kapcsolatod már nincs. Te így viselkedtél? Úgy értem, fontosabb volt a gyereked és a férjedet észre sem vetted? Mert szerintem a legtöbben úgy vannak vele, hogy a férjüket abszolút észre veszik, csak ugye a gyereket el kell látni és ha ebben a férj segít, akkor több idő marad közös progira, de ez 2 dolog miatt nem szokott megtörténni:
1: mártír anyuka, mindent ő akar csinálni (de utólag kiderül, hogy ez nem megy), apunak csak a relax jutna vele de utólag ez is kiderül, hogy ez így nem megy
2: letojós apuka (ez női meló, az női meló, a gyereket te neveld, én hozom haza a pénzt)
Az összes többi családban megoldják. Úgy látom, hogy a mai anyukák zöme nagyon ápolt is meg minden (a férjeiknek), nem járnak büfis pólóban és nem hisztérikák, de még mindig bármilyen kérdéssel előáll valaki, mindig megy ez a "férjek elhanyagolása a gyerek miatt", holott elég lenne nekik részt venni a gyereknevelésben és legyőzni pár előítéletet. De a nőknek is abban, hogy nyugodtan kérjenek segítséget, ha kell mert ez nem árt a kapcsolatnak, nem lesz tőle kevésbé vonzó a férj előtt és a férj nem fogja úgy érezni, hogy kirekesztik (bár sokan saját maguk rekesztik ki magukat, mert így kényelmes és utána lehet a nőt szapulni).
Ha már felvetődött benned a kérdés akkor te is érzed,nem a legjobb ez így.
És addig marad amíg te engeded és amíg te vevő vagy rá!
Erről jut eszembe,olvastam a fb.-on valami ilyesmi volt:
Felhíjuk a figyelmét az erdőbe látogatóknak ne szemeteljenek,hiszen az állatok sem teszik!
Ezért megkérjük az embereket viselkedjenek állat módjára! :)
A mi gyerkőckénk nyáron lesz 6 éves.Kerek 3 éves korától alszik velünk..mikor 4 éves volt,mondtam neki,hogy 5 évesen már külön alszik,aztán mikor 5 éves lett mondtuk neki,hogy most már elég nagylány aludjon külön..lassan 6 éves..
igazából engem már annyira nem zavar,sőt szeretek így aludni..este nagymegnyugvással tölt el,hogy minden rendben a kiscsaládommal,béke,nyugalom. egyébként az ő szobájában van az ágy,és van másik szobánk is..:)
:DDDD
Ez a normális.:)
"..semmi keresnivalója a hálóban"......ez komoly? "
Alighanem komoly, nincs egyedül a véleményével. Én például teljesen egyetértek vele.
Én régebbi generáció vagyok, nekem sokáig nem volt saját szobám, két szoba volt összesen, ami hálóként és nappaliként is funkcionált, a fél karomat odaadtam volna egy saját zúgért.
A gyerekemnek már volt, és értékelte is. Imádta a szobáját, az ágyát, az ő saját kuckóját.
Mikor első osztályos volt, bárányhimlős lett, kiköltöztem mellé aludni, mert nehezen viselte. Kicsit ottfelejtettem magam, aztán két hét múlva szólt, hgy "anyu, nem költöznél vissza apu mellé?"
..semmi keresnivalója a hálóban".......ez komoly?
Kedves fórumindító! Én a helyedben elhagynám a fórumot, estére az is kiderülhet, hogy "pszichológushoz kell menned".
Ha a férjednek megmutatnád, láthatná, milyen normálisak vagytok sok másként gondolkodóhoz képest ! :))
Jó egészséget az új babának és az egész családodnak. :)
További ajánlott fórumok:
- Mi a jobb egy rossz anyával, vagy anya nélkül?
- Mennyire elfogadott, hogy a 4 éves gyerek még mindig az anyjával alszik?
- Mióta beszéltem anyával...
- A 2 évesem még mindig nem alszik éjszaka :-(
- Másnál is a panel lakás nagy szobájában alszik a 2, 5-3 stb éves gyerek?
- Kiságy helyett-anyával alszik.Mi lesz ha nem szokja meg a sajátját?