10 éves és még mindig anyával alszik (beszélgetés)
Ez oké, de ha egy 8-10 éves, akinek másnap suli van, nem alszik este 11kor, az megint felvet bizonyos problémákat..:D
Meg is zavarodnék, ha a gyerekeim este 11kor még akcióznának.
Az esti szertartásnak szerintem is sok jelentősége vna, nemcsak azért, mert a gyereknek többet kell fizikailag aludnia/pihennie, mint egy felnőttnek, hanem azért, mert akkor érzi magát biztonságban, ha tudja a dolgok menetét, keretét-ezt a szülőknek kell biztosítania.
Egy bizonyos kor után persze belefér néha rugalmasság is ezen a téren (pl. egy 10 éves ha nem akar ne feküdjön le a szokott időben szilveszterkor pl.) de szerintem jó, ha van egy csapásirány.
Na meg igen, ha a gyerek elfekszik, akkor van idő egymásra, magunkra is.
Egy kollegámék ha megfeszülnek sem tudják az 1,5 éves kislányukat 11 előtt letenni, pedig sok mindent kipróbáltak már, én meghülyülnék, ha nem lenne az az esti 1-2 óra magamra/magunkra.
A szülők mint emberek megszűnnek. ??
Na jó .
Ha a gyerek ejszaka is ott van a szulokkel, ill.este akkor nyilvan mindent hall amit a szulok beszelnek. Ha a gyerek van mindig a kozpontban, akkor a gyerek iranyit. A szulok mint emberek megszünnek.
14 evig volt kutyám es neki is megvolt a maga helye, nem aludt helyettunk a haloszobankban xddd
Más, hogy a gyerek a központ és megint más, hogy a gyerek irányít!
Amúgy a " koravén " gyerek biztos nem az éjszakai alváskor értesül anyagi helyzetükről.
De, ha rendnek kell lenni, akkor rendnek kell lenni....
Amúgy kutyád van?
Nálunk is fontos a saját tér,pont ezért van mindenkinek saját hálószobája.Mi is sajnos későn fekvő típusok vagyunk(azért sajnos mert a férjem hajnal fél 4-kor kel)hétvégén ez kb fél 2-2,hétközben már sikerült visszaszorítani 23-23.30-ra.
Amikor előző házasságomban a lányom velünk aludt,akkor mindenki lefeküdt már este 8-kor,nem volt jó,hisz én csak kínlódtam,mert akkor voltam elememben igazán.
A kérdés jogos,sztem mindegy.
Nálunk fontos volt a saját tér. Talán azért is, mert nekem sokáig nem volt.
Viszont én nem tudom elképzelni gyakorlatban ezt az együttalvást. Mi mindig "éjszakai" emberek voltunk, éjfél után feküdtünk, és habár nálunk a kölöknek sem kellett lefeküdnie 8-kor, azért 9-10 között csak elment aludni.
Így nem is értem, nem mindegy, hogy az én ágyamban adom az esti puszit, és kijövök, vagy a saját szobájában teszem ezt?
Persze itt sok múlik a család ritmusán, meg hogy ki mit szokik meg, nálatok biztosan leredukálná ez a megoldás az időt, nálunk pl. sok minden nem fog változni e téren a külön szobával.
Csak ennyit akartam mondani.
:)
Értem, de akkor ha a gyerekekkel együtt aludnátok is lenne egy külön helyiség.
Nem keresek a kákán is csomót, hiszek abban, hogy az a jó, ami mindenkinek jó, csak a saját tapasztalataimat írtam le arról, hogy attól, mert közös a háló, még nem csorbul feltétlen a kettesben töltött idő.
Ha csak 1 szobás a lakás akkor persze más a helyzet...
Nem nagyon értem, hogy miért van összekapcsolva a kettesben töltött idő a hálószobával?
Mi a fiunk születése előtt is a nappaliban néztünk TV-t (nagy ritkán), beszélgettünk, boroztunk stb.
A kisfiamat pár hét múlva költöztetjük a saját szobájába, de mi ugyanúgy a nappaliba "műveljük" a fentieket, ami más lesz, az valóban az, hogy a hitvesi ágy újra betölti a szerepét, de ezen az egy dolgon kívül én nem nagyon látom, hogy hol csorbul a kettesben töltött idő.
Igen,igazad van.Nekem nem volt kényelmetlen sem szőnyegen,sem fotelban.De lehet,hogy azért,mert nem nagyon voltak/vannak kényes témáink.Horror filmeket,meg tizenévesen néztünk utoljára...(De ez ízlés dolga természetesen)Ha akarnánk,nézhetnénk,mert a hálóban nincs tévé.
Mindenkineek magánügye.Nekem nagyon bejött a kötődő nevelés,de belátom,nem vagyunk egyformák.
Hát ja...a tantra szexet talán nem ismerték...de valahogy csak elboldogultak...:)
Tök mindegy...szerintem fantasztikusan megoldható,NEM A GYEREK MELLETT,de mostanság több helység van a lakásokban.Nekünk soha nem jelentett problémát az biztos.Mostanában olvastam a fécen,hogy nem egyedül vagyok "hülye" csak amit én ösztönből tettem,azt most úgy nevezik:Kötődő nevelés.Nagyon sok fiatal anyuka,házaspár alszik a gyerekével,és nem,és nem akarom elhinni,hogy nélkülözik a szexet...:)
További ajánlott fórumok:
- Mi a jobb egy rossz anyával, vagy anya nélkül?
- Mennyire elfogadott, hogy a 4 éves gyerek még mindig az anyjával alszik?
- Mióta beszéltem anyával...
- A 2 évesem még mindig nem alszik éjszaka :-(
- Másnál is a panel lakás nagy szobájában alszik a 2, 5-3 stb éves gyerek?
- Kiságy helyett-anyával alszik.Mi lesz ha nem szokja meg a sajátját?