Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)
Szia
én a következő recept szerint csinálom a linzert
1/2 kg liszt
1 cs margarin
15 dkg porcukor
1-2cs vaniliás cukor
2 tojássárga
1 sütőpor
2-3 evőkanál tejföl
Készítés:a lisztbe elkeverjük a sütőport,a margarint belemorzsoljuk a lisztbe,hozzáadjuk a van.cukrot,a porcukrot,a t.sárgát,és a tejfölt,összegyúrjuk,ne legyen túl lágy ,de kemény se.kicsit pihentetjük.Ebből a tésztából nagyon sok mindent lehet készíteni:linzerkarikát,minilinzert,külömböző kiszúróval formákat szúrni díszíteni.Ha isclert akarsz készíteni akkor a lisztbe lehet tenni kakaót.
Nekem ez a bevvált receptem,sokszor csinálok főleg minilinzert,mert a család nagyon szereti.ha jól zárható dobozba teszed a sütiket ,két-három hétog is eláll.
Nem vagyok cukrasz, de a nagymamamtol ugy tanultam, hogy csak a vegen szabad a sutobe kukkantani, mert ha bemegy a levego, osszeesik a piskota. Masreszt fontos, hogy eleg kemenyre legyen verve a hab a piskotahoz, ha lusta voltam kivarni, mig eleg kemenyre verem, nem lett szep magas.
Szerintem probald ki ezeket, es ne nyiss 15-20 percnel elobb a sutobe, hogy megnezd, hogy all.
Kedves Tilva!
Én egyszerű és finom linzertészta-receptet keresek. Mindenhol máshogy írják le, melyik az "igazi"? :)
Piskóta-ügyben: az enyém is mindig összeesik. :((( Valaki azt mondta, hogy talán a légkeverés miatt. Szerinted ez lehetséges?
Köszi előre is. :)
Szia!
Nekem van egy kedvenc sütim, amit az egyik helyi cukrászdában csinálnak, de nem tudom, hogy tudnám itthon megcsinálni. Piskótalapok közöt van valami marcipános krém, meggyel. Ha veszek rúdban marcipánt akkor hogy tudok abból krémet csinálni? Illetve nem is igazán krém, nem vajas vagy tejszínes, olyan, mintha meg lenne darálva a marcipán, de tuti van még benne valami...
Köszi előre is :)
Pont ez a baj,a piskótát ki kell venni ha megsült,megszórni liszttel és egy pl.konyharuhára ráfordítani,én mindig mindent sűtőpapiron sütök,így sűtés után megfogom a papir szélét és így könnyen rá lehet teríteni pl. a konyharuhára,
egy tepsi piskótának közepes sűtőbe kb 15-20 perc kell
szia nekem is van egy jó piskóta receptem.
ahány tojás annyi kanál cukor, annyi kanál liszt, és annyi kanál víz, késhegynyi sütőpor.
Tojásokat sszétválasztod,a fehérjét felvered habnak, felinél belekanalazod a cukrot. a sárgáját kikevered a vízzel és óvatosan belekevered a habba. ehez keverd óvatosan a sütőporos lisztet. vajazott lisztezett formában sütheted.
sok sikert!
Szia , a piskóta elég kényes dolog ,nagyon sok helyen el lehet rontani,mind a keverésnél,mind a sütéssnél.Az alap piskóta recept a következő
1 db tojás
3 dkg cukor
3 dkg liszt
6 tojás alatt 1/2 sűtőpor,felette egy egész
Készítés .az egész!!!!! tojásokat felverjük a cukorral ez kb 4 perc,akkor jó ha már szépen kivilágosodott és fodrozódik a hab,ez a robotgépe a kettes közepes fokozaton.ekkor alacsony fokozatra kapcsoljuk a gépet ,és ovatosan belekeverjük a sűtőporral elkevert lisztet.
a sütés kb 15-20 perc,de ez so9k mindentőlé függ
íRD LE HOGY mi nem jó a piskót5ádnál,összeesik a sütés után? vagy fel sem megy ,milyen erős sűtőben sütöd??
Szia ,már ez ott nem jó hogy kevered a tésztát ,a kosárka recept gyúrt omlós tészta ,amikor tanuló voltam eés ilyet csináltunk akkor a kinyomott formába szárazbabot tettünk és úgy sütöttük.Tulajdonképpen a recepted jó csak nem kevervae hanem gyúrva.leírom az én receptemet
1/2 kg liszt
1 cs. margarin
10 dkg porcukor
2 db tojássárga
2-3 kanál tejföl
1 sűtőpor
esetleg van.cuk.
A lisztbe belekevered a sűtőport,elmorzsolod benne a margarint belekeverjük a cukrot,a t,sárgát,tejfölt. ebből kb 50 -60 db lesz,nem kell túl vékonyan,de túl vastagon se belemmnyomni a formába ,a formát esetleg ki lehet kenni vékopnyan olajjal.
Remélem tudtam segíteni
Szia Tilva, az én kosárka receptem
10 dkg cukor, 1 ráma, 2 egész tojás,ezt habosra keverni, hozzáadni 40 dkg lisztet fél cs. sütőport.
Ez a tészta így olyan közepes keménységű lesz, lehet,hogy keményeb tészta kellene neki.
Van kosárka recepted. Megköszönném, ha megosztanád velem.
Szép napot!
Szia!
Szinte soha nem sikerül a piskótám. Mi a titka a jó magas piskótámak?
Szia,
Milyen recept szerint csinálod a kosárkákat ?
Szia én voltam elveszve ????
zselatin vagy tortazselé mindegy ,csak a zselatin erősebb
Szia,
Nem fogsz unatkozni, ellátunk munkával. :)
A probléma, amire megoldást keresek - ha kosárkákat sütök, a tészta "belecsúszik" sütés közben a formába, és nem lesz olyan szép magas a kosárka "oldala" így kevesebb hely marad a tölteléknek.
Köszi előre is a segítséget.
Szia Tilva!
Az az igazság, hogy szeretem a sütiket, de sajnos nemcsak hajlamom van a candidára hanem..Szóval fehér liszt és az élesztőt ki kell zárnom.A meglévő sütikhez meg ez az alap.Mivel helyetesítsem, és a hozzávalók akkor hogyan változnak meg?
köszi
Szia Tilva!
Mit tegyek, hogy ne dőljenek el a pogácsáim?
Nagyon fincsi hajtogatós vajas pogi receptem van, de mindig eldől sütés közben. :(
Szia Tilva!
Elvoltál veszve!
Megcsináltam a joghurtos sütit,nagyon jó lett,ízlett mindenkinek.Csak a krémbe tortazselé helyett zselatint tettem és egy kicsit "kemény "lett a krém,de a család ezt sem vette észre.Jó pap holtig tanul.Köszike!
Köszönöm szépen a hétvégén ki is próbálom:))
aranyos Vagy:)))))
Szia az a helyzet hogy olyan foszlós kalács receptet nem tudok mondani ,mert azok azéert olyanok mert egy adalékanyag van bennük,amitől olyan foszlósak ,de ajánlok valami hasonlót
Krémes kalács
1 kg liszt
1cs élesztő/ha frissm akkor fel kell futtatni /
10 dkg cukor
5 db tojássárga
pici só
7-8 dl tej
Ezeket az anyagokat összegyúrjuk ,kelesztjük
1 cs margarin
20 -25 dkg porcukor
2-3 evőkanál kakaó
az 5 db tojásfehérje kemény habja
a margarint a cukorral ,kakaóval habosra keverjük,majd t,fehérjehabbal ellazítjuk
A mikor a t5észtánk megkelt,ketté vesszük,az egyiket kinyújtjuk kb,fél centire ,megkenjük a kakaós habbal és rolád szerüen feltekerjük,éles késsel újjnyi vastag szeletekre vágjuk,tepsibe tesszük,kelesztjük,sütjük.A szeletelés kicsit nehézkes a hab miatt,de az sem baj ha egy kicsit kinyomjuk a tekercsből,én ilyenkor kijött habot a tepsiben lévő tekercsekre kenem.
A családom ezt annyira szereti ,hogy egy ilyen adag kb3 napig tart.ez egy kakaós csiga ,de lehet készíteni fahéjjal.dióval ,mákkal
Szia Tilva!
Az igazi foszlós fonott kalácsnak tudod a receptjét?A gyerekeknek szoktam venni a boltban,és nagyon szeretik.De ha én csinálnám biztos finomabb és olcsóbb is lenne.
Írd le nekem légyszi
Köszike előre is:)))
puszika
További ajánlott fórumok:
- Óvodai ballagással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni! Ti sokallanátok a 3000ft-ot fejenként (16 gyerek ballag)?
- Segítség kismamáknak szoptatással kapcsolatban
- Jogi segítség terhességgel kapcsolatban
- Segítség hitellel kapcsolatban
- Egy kis segítséget szeretnék kérni olyanoktól, akik jól ismerik a Nokia 6303i mobilt. Fotókkal kapcsolatban, segítenétek?
- Magyar vizslát szeretnék, mire hívnátok fel a figyelmemet tartásával kapcsolatban? Köszönöm a segítséget előre is! :)