Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


80. f72d419d5f (válaszként erre: 78. - Virgilius)
2007. márc. 5. 06:35

Szia

én a következő recept szerint csinálom a linzert

1/2 kg liszt

1 cs margarin

15 dkg porcukor

1-2cs vaniliás cukor

2 tojássárga

1 sütőpor

2-3 evőkanál tejföl

Készítés:a lisztbe elkeverjük a sütőport,a margarint belemorzsoljuk a lisztbe,hozzáadjuk a van.cukrot,a porcukrot,a t.sárgát,és a tejfölt,összegyúrjuk,ne legyen túl lágy ,de kemény se.kicsit pihentetjük.Ebből a tésztából nagyon sok mindent lehet készíteni:linzerkarikát,minilinzert,külömböző kiszúróval formákat szúrni díszíteni.Ha isclert akarsz készíteni akkor a lisztbe lehet tenni kakaót.

Nekem ez a bevvált receptem,sokszor csinálok főleg minilinzert,mert a család nagyon szereti.ha jól zárható dobozba teszed a sütiket ,két-három hétog is eláll.

79. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 78. - Virgilius)
2007. márc. 5. 01:57

Nem vagyok cukrasz, de a nagymamamtol ugy tanultam, hogy csak a vegen szabad a sutobe kukkantani, mert ha bemegy a levego, osszeesik a piskota. Masreszt fontos, hogy eleg kemenyre legyen verve a hab a piskotahoz, ha lusta voltam kivarni, mig eleg kemenyre verem, nem lett szep magas.

Szerintem probald ki ezeket, es ne nyiss 15-20 percnel elobb a sutobe, hogy megnezd, hogy all.

2007. márc. 4. 21:46

Kedves Tilva!


Én egyszerű és finom linzertészta-receptet keresek. Mindenhol máshogy írják le, melyik az "igazi"? :)

Piskóta-ügyben: az enyém is mindig összeesik. :((( Valaki azt mondta, hogy talán a légkeverés miatt. Szerinted ez lehetséges?


Köszi előre is. :)

2007. márc. 4. 21:21

Szia!


Nekem van egy kedvenc sütim, amit az egyik helyi cukrászdában csinálnak, de nem tudom, hogy tudnám itthon megcsinálni. Piskótalapok közöt van valami marcipános krém, meggyel. Ha veszek rúdban marcipánt akkor hogy tudok abból krémet csinálni? Illetve nem is igazán krém, nem vajas vagy tejszínes, olyan, mintha meg lenne darálva a marcipán, de tuti van még benne valami...

Köszi előre is :)

76. suani
2007. márc. 4. 20:34
Köszi, kipróbálom
75. f72d419d5f (válaszként erre: 73. - Suani)
2007. márc. 4. 20:13
igen
74. f72d419d5f (válaszként erre: 72. - Suani)
2007. márc. 4. 20:12

Pont ez a baj,a piskótát ki kell venni ha megsült,megszórni liszttel és egy pl.konyharuhára ráfordítani,én mindig mindent sűtőpapiron sütök,így sűtés után megfogom a papir szélét és így könnyen rá lehet teríteni pl. a konyharuhára,

egy tepsi piskótának közepes sűtőbe kb 15-20 perc kell

73. suani (válaszként erre: 68. - Ca52011149)
2007. márc. 4. 18:50
Ezt nevezik vizes piskótának?
72. suani (válaszként erre: 66. - F72d419d5f)
2007. márc. 4. 18:48
általában úgy szoktam járni, hogy a sütés vége felé szépen fejön, de utánna visszaesik, miután elzártam a sütőt. Ilyenkor még benn szoktam hagyni miután kész, én úgy hallottam nem jó rögtön kikapni a sütőböl. Ez jó, vagy nincs jelentősége?
71. f72d419d5f (válaszként erre: 70. - Ca52011149)
2007. márc. 4. 17:59
gratulálok,de szerintem az egészben vert piskóta sokkal jobb,akinek eddig ajánlottam mindenki dicsérte
70. ca52011149 (válaszként erre: 69. - F72d419d5f)
2007. márc. 4. 17:18
nincs gond, nagyon szívesen kipróbálom, mert minden /számomra/ új recept érdekel. Igaz, hogy háziasszonyos, de mellete nemzetközi versenyt nyert cukrász vagyok! Ezért szeretem ezt az oldalt, és jók a receptek.
69. f72d419d5f (válaszként erre: 68. - Ca52011149)
2007. márc. 4. 08:23
Szia ez ahogy Te leírod a piskótát ne haragudj meg érte de ez háziasszony módszer,én mindenkit arra biztatok hogy nyugudtan verje eggyüt a tojást ,hidd el hogy sopkkal jobb lesz a pikótád és kevesebb a hihalehetőség.elsős tanuló koromban lehetett külön verni a piskótát ,utána már nem.Próbáld ki te is nyugodtan,
68. ca52011149 (válaszként erre: 63. - Suani)
2007. márc. 3. 18:30

szia nekem is van egy jó piskóta receptem.

ahány tojás annyi kanál cukor, annyi kanál liszt, és annyi kanál víz, késhegynyi sütőpor.

Tojásokat sszétválasztod,a fehérjét felvered habnak, felinél belekanalazod a cukrot. a sárgáját kikevered a vízzel és óvatosan belekevered a habba. ehez keverd óvatosan a sütőporos lisztet. vajazott lisztezett formában sütheted.

sok sikert!

67. Mida8181 (válaszként erre: 65. - F72d419d5f)
2007. márc. 3. 17:09
Köszi, legközelebb így sütöm a kosárkát.
66. f72d419d5f (válaszként erre: 63. - Suani)
2007. márc. 3. 16:19

Szia , a piskóta elég kényes dolog ,nagyon sok helyen el lehet rontani,mind a keverésnél,mind a sütéssnél.Az alap piskóta recept a következő

1 db tojás

3 dkg cukor

3 dkg liszt

6 tojás alatt 1/2 sűtőpor,felette egy egész

Készítés .az egész!!!!! tojásokat felverjük a cukorral ez kb 4 perc,akkor jó ha már szépen kivilágosodott és fodrozódik a hab,ez a robotgépe a kettes közepes fokozaton.ekkor alacsony fokozatra kapcsoljuk a gépet ,és ovatosan belekeverjük a sűtőporral elkevert lisztet.

a sütés kb 15-20 perc,de ez so9k mindentőlé függ

íRD LE HOGY mi nem jó a piskót5ádnál,összeesik a sütés után? vagy fel sem megy ,milyen erős sűtőben sütöd??

2007. márc. 3. 16:11

Szia ,már ez ott nem jó hogy kevered a tésztát ,a kosárka recept gyúrt omlós tészta ,amikor tanuló voltam eés ilyet csináltunk akkor a kinyomott formába szárazbabot tettünk és úgy sütöttük.Tulajdonképpen a recepted jó csak nem kevervae hanem gyúrva.leírom az én receptemet

1/2 kg liszt

1 cs. margarin

10 dkg porcukor

2 db tojássárga

2-3 kanál tejföl

1 sűtőpor

esetleg van.cuk.

A lisztbe belekevered a sűtőport,elmorzsolod benne a margarint belekeverjük a cukrot,a t,sárgát,tejfölt. ebből kb 50 -60 db lesz,nem kell túl vékonyan,de túl vastagon se belemmnyomni a formába ,a formát esetleg ki lehet kenni vékopnyan olajjal.

Remélem tudtam segíteni

64. Mida8181 (válaszként erre: 62. - F72d419d5f)
2007. márc. 3. 09:42

Szia Tilva, az én kosárka receptem

10 dkg cukor, 1 ráma, 2 egész tojás,ezt habosra keverni, hozzáadni 40 dkg lisztet fél cs. sütőport.

Ez a tészta így olyan közepes keménységű lesz, lehet,hogy keményeb tészta kellene neki.

Van kosárka recepted. Megköszönném, ha megosztanád velem.

Szép napot!

63. suani (válaszként erre: 1. - F72d419d5f)
2007. márc. 2. 20:42

Szia!

Szinte soha nem sikerül a piskótám. Mi a titka a jó magas piskótámak?

62. f72d419d5f (válaszként erre: 59. - Mida8181)
2007. márc. 2. 20:38

Szia,

Milyen recept szerint csinálod a kosárkákat ?

61. f72d419d5f (válaszként erre: 56. - Melinda1970)
2007. márc. 2. 20:28

Szia én voltam elveszve ????

zselatin vagy tortazselé mindegy ,csak a zselatin erősebb

60. f72d419d5f (válaszként erre: 57. - Zsu76)
2007. márc. 2. 20:26
Szia a hajtogatott vajas pogácsánál ez gyakran előfördul,ezt részeges pogácsának is hívják,adjál nekik kevesebb bort hehehehhehnhe
2007. márc. 2. 10:42

Szia,

Nem fogsz unatkozni, ellátunk munkával. :)

A probléma, amire megoldást keresek - ha kosárkákat sütök, a tészta "belecsúszik" sütés közben a formába, és nem lesz olyan szép magas a kosárka "oldala" így kevesebb hely marad a tölteléknek.

Köszi előre is a segítséget.

2007. márc. 2. 10:25

Szia Tilva!

Az az igazság, hogy szeretem a sütiket, de sajnos nemcsak hajlamom van a candidára hanem..Szóval fehér liszt és az élesztőt ki kell zárnom.A meglévő sütikhez meg ez az alap.Mivel helyetesítsem, és a hozzávalók akkor hogyan változnak meg?

köszi

57. Zsu76
2007. márc. 1. 21:15

Szia Tilva!

Mit tegyek, hogy ne dőljenek el a pogácsáim?

Nagyon fincsi hajtogatós vajas pogi receptem van, de mindig eldől sütés közben. :(

2007. márc. 1. 20:19

Szia Tilva!

Elvoltál veszve!

Megcsináltam a joghurtos sütit,nagyon jó lett,ízlett mindenkinek.Csak a krémbe tortazselé helyett zselatint tettem és egy kicsit "kemény "lett a krém,de a család ezt sem vette észre.Jó pap holtig tanul.Köszike!

2007. márc. 1. 20:17
Nem kell segítség senkinek ???????
54. ZITA9770 (válaszként erre: 53. - F72d419d5f)
2007. febr. 28. 07:56

Köszönöm szépen a hétvégén ki is próbálom:))

aranyos Vagy:)))))

53. f72d419d5f (válaszként erre: 52. - ZITA9770)
2007. febr. 27. 14:32

Szia az a helyzet hogy olyan foszlós kalács receptet nem tudok mondani ,mert azok azéert olyanok mert egy adalékanyag van bennük,amitől olyan foszlósak ,de ajánlok valami hasonlót

Krémes kalács

1 kg liszt

1cs élesztő/ha frissm akkor fel kell futtatni /

10 dkg cukor

5 db tojássárga

pici só

7-8 dl tej

Ezeket az anyagokat összegyúrjuk ,kelesztjük

1 cs margarin

20 -25 dkg porcukor

2-3 evőkanál kakaó

az 5 db tojásfehérje kemény habja

a margarint a cukorral ,kakaóval habosra keverjük,majd t,fehérjehabbal ellazítjuk

A mikor a t5észtánk megkelt,ketté vesszük,az egyiket kinyújtjuk kb,fél centire ,megkenjük a kakaós habbal és rolád szerüen feltekerjük,éles késsel újjnyi vastag szeletekre vágjuk,tepsibe tesszük,kelesztjük,sütjük.A szeletelés kicsit nehézkes a hab miatt,de az sem baj ha egy kicsit kinyomjuk a tekercsből,én ilyenkor kijött habot a tepsiben lévő tekercsekre kenem.

A családom ezt annyira szereti ,hogy egy ilyen adag kb3 napig tart.ez egy kakaós csiga ,de lehet készíteni fahéjjal.dióval ,mákkal

2007. febr. 27. 13:55

Szia Tilva!

Az igazi foszlós fonott kalácsnak tudod a receptjét?A gyerekeknek szoktam venni a boltban,és nagyon szeretik.De ha én csinálnám biztos finomabb és olcsóbb is lenne.

Írd le nekem légyszi

Köszike előre is:)))

puszika

51. f72d419d5f (válaszként erre: 49. - Brigo75)
2007. febr. 27. 12:10
keményítővel,de ezzel nagyon csinján kell bánni.írd le konkrétan hogy milyen sütire gondoltál,hátha így jobban tudok segíteni

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook