Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


2007. márc. 25. 08:27

Szia

Az a kis sütemény amit a cikiban láttál a Néro teasütemény a receptje a következő.

50 dkg margarin

30 dkg porcukor

60 dkg liszt

7 db egész tojás

vaníliás cukor,citromhéj

1 sütőpor

Készítés:A margarint a porcukorral a van,cukkal,cit.héjjal habosra keverjük,egyenként hozzáadjuk a tojást és ezzel is habosra keverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.Nyomózsákba ,sima csővel sőtőpapirral fedett tepsibe kis halmokat nyomunk.Sűtjűk.aránylag gyorsan sül.Ha kihűlt lekvárral összetöltjük,csokizzuk.

Ha szereted a kakaósat akkor a lisztbe lehet keverni kakaóport.Elég sok lesz belőle.Sokáig eláll

A párizsikrémet mindjárt előkeresem a receptjeim közül.

169. d@nu
2007. márc. 24. 22:38

Szia Tilva! Itt a mignonoknál és a téli fagyinál is szóba került már a párizsikrém. Teljesen laikus vagyok, te tudod, hogyan kell készíteni? Vagy házilag inkább ne is próbálkozzak vele?


És egy másik kérdésem is lenne, a cukrászdákban kapható "kilós kiszerelésben" egy aprósütemény, két pici kis piskótaszerű korong (nekem azért -szerű, mert ha ez a piskóta, akkor én nem tudom, eddig mit csináltam... :)) ), ált. barackízzel összeragasztva és csokival díszítve. Ha felismered a leírásból, erre a sütire tudnál nekem valamiféle receptet adni?


Köszönöm!

168. 12667dcac6 (válaszként erre: 167. - F72d419d5f)
2007. márc. 24. 15:20
Szerintem igen,1 napja volt hütőben.
167. f72d419d5f (válaszként erre: 166. - 12667dcac6)
2007. márc. 24. 15:05
Jól lehűtötted mielőtt elkezted verni?
166. 12667dcac6 (válaszként erre: 165. - F72d419d5f)
2007. márc. 24. 14:50
Köszi a válaszod! Azért kérdeztem mert csináltam egy tejszínes csokitortát és most nem lett tökétes állagú a hab,pedig hűtőben volt a hab 1 napja.a múltkor is csináltam egy tortát és akkor nagyon jól sikerült.Végülis most is rátudtam kenni a lapokra de a múlkori jobban sikerült.
165. f72d419d5f (válaszként erre: 164. - 12667dcac6)
2007. márc. 24. 14:14
Nem kell hozzá,?Jó nagy edénybe kezd verni ,mert a térfogata nagyon megnő
2007. márc. 24. 09:40

Kedves tilva!

Te a Hulala tejszínhabhoz szoktál habfikszálót adni??????

163. f72d419d5f (válaszként erre: 162. - ZITA9770)
2007. márc. 24. 08:34

Szia ,nekem is van egy hasonló sütireceptem ezt Ráköpösnek hívják

1/2 kg liszt

25 dkg margarin

25 dkg porcukor

2 db egész tojás

1 sütőpor

kakaó

Készítés:a lisztbe belekeverjük a sütőport a margarint elmorzsoljuk hozzáadjuk a porcukrot a tojást összegyúrjuk,felébe kakaót teszünk.

Kinyújtjuk pogácsa kiszúróval /lehet kissebb vagy nagyobb is / kiszúrjuk sütjük.Egy kakaós és egy fehér lapocskát lekvárral vagy krémmel megtöltjük,a tetejét díszíthetjük ,csokival/csíkozzuk ,félig belemártjuk stb / vagy a süti tetejére teszünk egy pici krémet vagy lekvárt és egy pici befőtt meggyel díszítjük.

Remélem tudtam segíteni, meg lehet előbb is csinálni mert ha műanyag dobozba teszed sokáig eláll.

2007. márc. 23. 14:11

Szia Tilva!

Van egy olyan nevű sütemény hogy:Nap és est

Valamikor megvolt a recept,de elveszett.Annyit tudok belőle hogy:vajat,tojás sárgát,cokrot ki kell keverni,utána beletenni a lisztet meg tejet.a tészta egyik felébe meg kakaót.

Tehát minden megvan csak az arányok hiányoznak.

Tudsz segíteni?

161. ZITA9770 (válaszként erre: 160. - F72d419d5f)
2007. márc. 19. 16:31

Semmi gond:)

Palacsintát csináltam,a gyerekek örültek a legkobban:)))Na meg a párom:DDD

160. f72d419d5f (válaszként erre: 156. - ZITA9770)
2007. márc. 19. 14:08
Bocsi hogy nem ítrtam ,de csak estefelé jöttem haza
159. 6b94deaef4 (válaszként erre: 158. - ZITA9770)
2007. márc. 18. 17:59
akkor kész a süti :)
158. ZITA9770 (válaszként erre: 157. - 6b94deaef4)
2007. márc. 18. 16:04
cukor:)
157. 6b94deaef4 (válaszként erre: 156. - ZITA9770)
2007. márc. 18. 12:04
cukor vagy édesitőszered van?... mert akkor lehet sütni.
2007. márc. 18. 09:20

Szia Tilva!

Szeretnék sütni valamit,de boltba nem szeretnék elmenni.Ezek vannak itthon,össze lehet hozni valamit belőlük?:Liszt,2db tojás,kakaó,szalakáli,tej,csészés margarin,kókusz reszelék.

155. f72d419d5f (válaszként erre: 154. - Brigo75)
2007. márc. 16. 09:12
Örülök hogy sikerült
154. brigo75
2007. márc. 16. 09:04

SIKERŰŰŰŰŰŰŰŰLT!!

Farsangi fánk másképpen,azaz egy új süti születése!!

Hozzávalók:

60 dkg teljes kiörlésű búzaliszt,

4 pohár natur joghurt(danon)

0,5 dl rum(bacardi)

fél csomag szódabikarbóna,

csipet só,

4 teáskanál cukor,

7 dkg olvasztott vaj,

4 tojás sárgája,

ezeket összegyúrtam- igaz elég lágynak hagytam a tésztát.

Majd 1 órát hagytam pihenni,csak úgy:)

Kb:1-1,5 cm vastagra nyújtottam, kör alakokat szaggattam ki.Amit olajba sütöttem az 5-6 cm feljött, de megszívta magát:( úgyhogy sütőbe raktam a többit, 175-220C hamar kisült és 3-4 cm vastagodtak meg.Nem lett hagyományos fánk ízű de finom és laktató.

153. f72d419d5f (válaszként erre: 151. - Brigo75)
2007. márc. 14. 19:10

Bocsi hogy csak most válaszolok de most jöttem haza nem rér

szerintem csináljad nyugodtan,mindenképpen jól dolgozd ki atészhtát de talán egy kis élesztő nem ártana a szódabikarbóna méllé

Miért nem akarsz bele rakni élesztőt?

152. brigo75
2007. márc. 14. 14:07

SEGÍTSÉG!!!!tilva!!!!!

2 óra múlva megyek és ha addig nincs válasz akkor kísérletezek a családon:)))))

151. brigo75
2007. márc. 14. 08:58

Szia tilva!

A hagyományos farsangi fánkot szeretném holnap megcsinálni,de az élesztő a tej és a fehérlisz helyett: teljes kiörlésű búzaliszttel-szódabikarbónával és natur joghurttal, illetva a rum lehet Bacardi?

Kivitelezhető:)????

150. straniera (válaszként erre: 149. - F72d419d5f)
2007. márc. 13. 08:37

Majd még biztos jövök, mert nekem már segítettél.:)

Jó lett a torta, piskótatortába keserű csokiból trüffelkrémet tettem, a lapokat meglocsoltam egy kis ír krémlikőrrel, és fehércsoki-darabok is kerültek bele. A tetejére fehér marcipánbevonat, és 17 zöld színűmarcipáncsillag került. (Utóbbihoz kinyújtottam a készen vett zöld marcipánt,és sütiformával kiszúrtam belőle a csillagokat.)

Szóval fini lett, neked is köszönöm!

2007. márc. 13. 06:41
Senkinek nem kell segítség???
148. straniera (válaszként erre: 145. - F72d419d5f)
2007. márc. 10. 16:22
Köszönöm!!! (Lányom helyett is a jókívánságot:))
147. f72d419d5f (válaszként erre: 145. - F72d419d5f)
2007. márc. 10. 08:14
a marcipánt nyújtás előtt,kézben gyúrd át mintha gyurmáznál,ez fontos mert ha nem gyúrod át nagyon nehéz lesz kinyújtani
146. Ditke62 (válaszként erre: 140. - F72d419d5f)
2007. márc. 9. 23:50
igen, én is azt veszem, csak azért írtam, mert kérdezted, hogy milyen az a csokis :)
145. f72d419d5f (válaszként erre: 144. - Straniera)
2007. márc. 9. 19:20

A marcipánt átszitált porcukorral tudod kinyújtani.A tortád legyen lekenve krémmel,így jól rátapad a marcipán.A marcipánt ételfestékkel is megtudod szinezni /mindig kevés ételfestéket kell a marcipánhoz adni és átgyúrni,célszerű gumikesztyűvel vagy a hajfestékekhez adott nejlonkesztyűvel mert nagyohn befogja a kezed /

A lányodnak boldog szülinapot!

144. straniera (válaszként erre: 143. - F72d419d5f)
2007. márc. 9. 18:38

Igen, ez az, én is így tapasztaltam...

Másik kérdés: boltban kapható (Szamos) marcipánnal bevonni tortát lehet úgy, hogy simán kinyújtom, vagy kell még vele valamit ügyködni?

Lassan körvonalazódik, milyen tortácskát sütök vasárnap a lánykám 17. szülinapjára.:))

143. f72d419d5f (válaszként erre: 142. - Straniera)
2007. márc. 9. 15:50
Az az igazság ,hogy a fehércsokit nem valamim jó olvasztani,ami a cukrászdákban kaphatóm sütik amik le vannak öntve fehércsokival az valami spéci csoki,ha megfigyeled a sütin roppanva törik.Megpróbálhatod a boltban kapható fehércsokit olvasztani úgy mint a bevonócsokit,de nem lesz olyan jó
142. straniera (válaszként erre: 139. - F72d419d5f)
2007. márc. 8. 17:53
Fehér csokival is ugyanez a helyzet? Olaj kell bele?
141. straniera (válaszként erre: 139. - F72d419d5f)
2007. márc. 8. 17:52
Köszi!!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook