Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)
Szia
Amikor tanuló voltam csak külön-külön lehetett felverni a piskótát,de már 3.ban csak egészben lehetett.Azért jobb egyben verni mert egyszerübb ,kevesebb edényt használsz,és tartósabb a piskótád valamint kevesebb a hibalehetőség.
Szia Tilva!
A piskótát miért egész kikevert tojással csinálod? Van ennek vakami oka? Csak most olvastam vissza, és meglepődtem. Én mindig úgy tudtam, hogy a fehérjét külön fel kell verni, jó keményre (hogy megálljon a tálban lefelé fordítva).
Előkotortam. Remélem nektek is sikerül.
Hv: 0,5 liter joghurt, 1 cs vaníliás cukor, 3-5 dl tejszín (ehhez kb. 2-3 cs habfixáló kell), 1 cs instant zselatin (ha hagyományossal készíted, az szerintem még jobb, akkor biztos, hogy elég kemény lesz a krémed :D), 10-12 ek. kristálycukor, gyümölcs, tortalap
Ek: A joghurtot, kristálycukrot, vaníliás cukit, zselatint felteszed melegedni, alaposan elkevered és addig melegíted, míg minden elolvad benne és egynemű lesz (forralni nem szabad!), azután hűlni hagyod. Itt megjegyzem: a cukor 1) ízlés dolga, 2) én nem natúr, hanem gyümölcsös joghurttal szoktam készíteni, ilyenkor logikusan kevesebb kell bele. Felvered a tejszínt a fixálóval, majd a kihűlt joghurttal összekevered. A tortalapot kapcsos formába teszed, rásimítod a krém felét és hűtőbe teszed (én ezt az első réteget a fagyasztóba szoktam). A gyümölcsöket megtisztítod, szükség esetén darabolod, a mirelitet NE olvaszd ki, azt fagyottan kell használnod. Ha a krém megdermedt, ráteszed a gyümölcsöket, rásimítod a maradék krémet, letakarod és visszateszed a hűtőbe. Kb. 2-3 óra múlva szeletelhető. Ha mindent jól csináltál, akkor egy rugalmas, kemény joghurtréteg a végeredmény, és nem ázik el a tésztád sem.
Szia
Az eredeti recept alápján fehér fondánnal kell lekenni a tortát majd csokisfondánnal márványozzuk.A manapság kapható tortákon általában nem ez a bevonat van hanem:fehércsokival át van húzva a torta és hagyományos csokival márványozva van.
Ha kell a torta receptje akkor írjál
Köszi szépen! Nekem ez már nagy segítség.
Ha megsütöttem jelentkezni fogok, hogy mire jutottam vele.
Szia
Én ios jártamm már így ,rengeteg zselét beleraktam de még úgy sem áállt össze.A receptekbe űltalában elég kevés zselét szoktak írni ,nem tudom nekik hogy sikerül
Szia Tilva!
Megcsináltam a joghurtos krémet,de valahogy nem olyanra sikerült mint vártam.Amikor rátettem a piskótalapra szétfolyt az egész és a piskóta is elázott:(
Mit ronthattam el?Mindent úgy csináltam ahogy írtad,a tejszínt is jó keményre vertem fel a fixálóval és mégis:(
Ja és tortazselét használtam.
Szia
Leírom a cukormentes piskóta receptjét
6 db tojás
10 dkg glukokon
15 dkg liszt
1/2 cs sötőpor
reszelt citromhéj /ha nem szereted nem muszály beletenni de jó izt ad neki/
Az egész tojást felvered belekevered a glukonont majd a lisztet és a sütőport,sütés
Ez a mennyiség egy nagy gáztepsibe elég.
Írd le hogy milyen recept kell még
Köszike!!!
Folyékony édesítőm volt itthon,piskótát próbáltam sütnni ,de nagyon porhanyós lett,a teteje meg olyan volt mint ammikor a tej betúrósodik.Gondolom nem bírja ez a fajta édesítő a magas hőfokot.
Mégegyszer mindent köszi!!!
Kellemes ünnepeket!!
Szia!
Szia
Tulajdonképpen bármelyik sütit meg tudod csinálni cukor nélkül.Canderelt,glukonont vagy más egyéb cukorpótlót lehet használni.Mindent ugyanúgy csinálsz csak cukor helyett használod azeket a dolgokat.Pl.a piskótát úgy csináld ahogy szoktad a cukor mennyiségét helyettesíted a cukorpotlóval.Egy kis megjegyzés: többször sütöttem egy cukorbeteg ismerősömnek sütit,azt vettem észre hogy a fent felsorolt cukorpotlókból kevesebb kellett mert édesebbek mint a cukor.Próbálj ki egy -két sütit kis mennyiségben és akkor tapasztalat útján rájössz hogy mennyi helyettesítő anyag kell bele.Majd írok egy-két receptet is ,de most jöttek vendégek.
Szia Tilva!!!
Tegnap készítettem mézes krémest,és a te általad leírt módom csináltam meg a csokimázat a tetejére.Gyönyörű lett.Csak úgy csillog-villog,szép síma lett.Én is csináltam már sokféle csokimázat de valahogy egyik sem volt az igazi.De ez tényleg egyszerű(tortabevonó és 3-4 ek.olaj).Köszi az ötletet.
Szia Tilva!!!
Apumról kiderült,hogy cukros lett.
Bajban vagyok,mert világ életében imádta,a sütiket.Pl zserbó,diós sütik,torták,piskóták.
tudnál nekem segíteni?Ha lenne egy-két recepted cukorbetegeknek nagyon megköszönném!!!!!!!!!!!!!!
Szia
Nagyon érdekes sütemény,nem ismerem.Annyit tudok neked mondani ,hogy lapnak elég szerintem 5-6 perc 160 fokon de persze figyelni kell rá és ha nem sült meg akkor még pár perc.A beiglinek 30-40 perc kell közepes sütőben kb 160 -170 fokon.Ez sütési dolog mindig érdekes ,mert ugye minden sütő más,legfőbbképpen ki kell tapasztali az adott sütőt.Amit én most leírdam az egy irányadó eltérhet ,de ha figyeled a lapot ill .a bejgliket nem lehet probléma.A bejgli akkor van megsülve ha picit alányúlsz egy késsel vagy lapáttal és rendesen van talpa.A lapnál ugye nincs gond mert aránylag gyorsan sül,de figyelni kell.
Remélem tudtam segíteni,jó sütést!
Sziasztok!
Nagyon szeretném megsütni a Fekete Rózsa nevű süteményt, (a receptje itt a hoxa-n is fellelhető) viszont a sütési időt és hőfokot nem tudom.
Megköszönném, ha ebben tudnátok segíteni!
További ajánlott fórumok:
- Óvodai ballagással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni! Ti sokallanátok a 3000ft-ot fejenként (16 gyerek ballag)?
- Segítség kismamáknak szoptatással kapcsolatban
- Jogi segítség terhességgel kapcsolatban
- Segítség hitellel kapcsolatban
- Egy kis segítséget szeretnék kérni olyanoktól, akik jól ismerik a Nokia 6303i mobilt. Fotókkal kapcsolatban, segítenétek?
- Magyar vizslát szeretnék, mire hívnátok fel a figyelmemet tartásával kapcsolatban? Köszönöm a segítséget előre is! :)