Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯
230. Ramcsi (válaszként erre: 219. - F72d419d5f)
2007. ápr. 18. 10:46
Igen szeretném kérni az eszterházi torta receptjét.Előre is köszönöm. Ramcsi
2007. ápr. 18. 07:00
Nagyon jo a piskota recept amit megadttál. Én kiprobáltam és sikerűlt elsőre, pedig voltak kétségeim:) Köszi és ajánlom mindenkinek!
228. gyopár (válaszként erre: 226. - F72d419d5f)
2007. ápr. 17. 19:06
Ez érdekes. Úgy tudtam, kell hozzá a tojásfehérje kemény habja, másképp nem lesz jó. Nem biztos, hogy ki merem így próbálni, márcsak azért sem, mert nincs túl jó mixerem. A habot is mindig kézzel verem (illetve átadom a férjemnek), mert a gép nem veri föl rendesen. Pedig van vagy 4 fokozata. De azért köszönöm a választ.
227. anduca (válaszként erre: 226. - F72d419d5f)
2007. ápr. 17. 10:06
Köszi. Szerintem nem vertem fel jól, nem nagyon lett habos, ott ronthattam el. Legközelebb megpróbálom hosszabb ideig mixerelni.
226. f72d419d5f (válaszként erre: 225. - Anduca)
2007. ápr. 17. 10:01
Nem tudom hol rontottad el .Akinek így megadtam a receptet és úgy csinálta ahogy mondtam jól sikerült mindenkinek.KB 4-5 percig kell verni közepes fokozaton,nekem három fokózatú a kézimixerem így a kettesen verem.Akkor jó a felvert piskótád ha kifehéredik és szépen fodrozódik,ekkor alacsony fokozatra teszed a habverőt és óvatosan belekevered a lisz+sütőpor keveréket,úgy hogy ne nagyon törd a habot.A sűtőd jól működik? mert lehet hogy ott van a hiba
225. anduca (válaszként erre: 224. - F72d419d5f)
2007. ápr. 17. 09:55
Amikor én egészben kevertem ki a tojásokat a piskótába, nagyon viccesre sikerült. Sütés után hasonlított a rántottára :) Csunya színe volt és nagyon lapos volt. Hol ronthattam el? Én biztos voltam benne, hogy ott, hogy egészben kevertem ki a tojásokat. Akkor mégse?
2007. ápr. 17. 09:49

Szia


Amikor tanuló voltam csak külön-külön lehetett felverni a piskótát,de már 3.ban csak egészben lehetett.Azért jobb egyben verni mert egyszerübb ,kevesebb edényt használsz,és tartósabb a piskótád valamint kevesebb a hibalehetőség.

223. gyopár
2007. ápr. 17. 09:13

Szia Tilva!


A piskótát miért egész kikevert tojással csinálod? Van ennek vakami oka? Csak most olvastam vissza, és meglepődtem. Én mindig úgy tudtam, hogy a fehérjét külön fel kell verni, jó keményre (hogy megálljon a tálban lefelé fordítva).

222. d@nu (válaszként erre: 221. - F72d419d5f)
2007. ápr. 14. 21:51
Megnéztem, tényleg, kb. annyi a különbség, hogy én nem tortazselét, hanem rendes zselatint használok. Általában nagyobb adagot készítek, és abba egy egész Horváth Rozi csomagot teszek (az jóóóóóóó nagy). :)
221. f72d419d5f (válaszként erre: 220. - D@nu)
2007. ápr. 14. 13:50
Szia amit én is megadtam receptet hasonló paraméterekkel bírt mégse sikerült,mindegy ! legközelebb a te receptteddel fogom csinálni
220. d@nu (válaszként erre: 218. - F72d419d5f)
2007. ápr. 13. 23:28

Előkotortam. Remélem nektek is sikerül.


Hv: 0,5 liter joghurt, 1 cs vaníliás cukor, 3-5 dl tejszín (ehhez kb. 2-3 cs habfixáló kell), 1 cs instant zselatin (ha hagyományossal készíted, az szerintem még jobb, akkor biztos, hogy elég kemény lesz a krémed :D), 10-12 ek. kristálycukor, gyümölcs, tortalap


Ek: A joghurtot, kristálycukrot, vaníliás cukit, zselatint felteszed melegedni, alaposan elkevered és addig melegíted, míg minden elolvad benne és egynemű lesz (forralni nem szabad!), azután hűlni hagyod. Itt megjegyzem: a cukor 1) ízlés dolga, 2) én nem natúr, hanem gyümölcsös joghurttal szoktam készíteni, ilyenkor logikusan kevesebb kell bele. Felvered a tejszínt a fixálóval, majd a kihűlt joghurttal összekevered. A tortalapot kapcsos formába teszed, rásimítod a krém felét és hűtőbe teszed (én ezt az első réteget a fagyasztóba szoktam). A gyümölcsöket megtisztítod, szükség esetén darabolod, a mirelitet NE olvaszd ki, azt fagyottan kell használnod. Ha a krém megdermedt, ráteszed a gyümölcsöket, rásimítod a maradék krémet, letakarod és visszateszed a hűtőbe. Kb. 2-3 óra múlva szeletelhető. Ha mindent jól csináltál, akkor egy rugalmas, kemény joghurtréteg a végeredmény, és nem ázik el a tésztád sem.

219. f72d419d5f (válaszként erre: 217. - Ramcsi)
2007. ápr. 13. 18:26

Szia

Az eredeti recept alápján fehér fondánnal kell lekenni a tortát majd csokisfondánnal márványozzuk.A manapság kapható tortákon általában nem ez a bevonat van hanem:fehércsokival át van húzva a torta és hagyományos csokival márványozva van.

Ha kell a torta receptje akkor írjál

218. f72d419d5f (válaszként erre: 216. - D@nu)
2007. ápr. 13. 18:05
Szia én is kérem a receptet ,ha lehet ,köszi
217. Ramcsi
2007. ápr. 12. 23:51
hogy készül az eszterházi torta bevonata?
216. d@nu (válaszként erre: 213. - ZITA9770)
2007. ápr. 12. 22:49
Ez a krém amolyan joghurtos tortaféle szeretne lenni? Ha ilyen receptet szeretnél, tudok küldeni, amit én készítek, mindig "kőkeményre" sikerül. :)
215. 3cbdff671e (válaszként erre: 204. - F72d419d5f)
2007. ápr. 12. 19:54

Köszi szépen! Nekem ez már nagy segítség.

Ha megsütöttem jelentkezni fogok, hogy mire jutottam vele.

214. f72d419d5f (válaszként erre: 213. - ZITA9770)
2007. ápr. 12. 17:01

Szia

Én ios jártamm már így ,rengeteg zselét beleraktam de még úgy sem áállt össze.A receptekbe űltalában elég kevés zselét szoktak írni ,nem tudom nekik hogy sikerül

2007. ápr. 11. 06:08

Szia Tilva!

Megcsináltam a joghurtos krémet,de valahogy nem olyanra sikerült mint vártam.Amikor rátettem a piskótalapra szétfolyt az egész és a piskóta is elázott:(

Mit ronthattam el?Mindent úgy csináltam ahogy írtad,a tejszínt is jó keményre vertem fel a fixálóval és mégis:(

Ja és tortazselét használtam.

212. f72d419d5f (válaszként erre: 211. - Melinda1970)
2007. ápr. 10. 19:00

Szia

Leírom a cukormentes piskóta receptjét

6 db tojás

10 dkg glukokon

15 dkg liszt

1/2 cs sötőpor

reszelt citromhéj /ha nem szereted nem muszály beletenni de jó izt ad neki/

Az egész tojást felvered belekevered a glukonont majd a lisztet és a sütőport,sütés

Ez a mennyiség egy nagy gáztepsibe elég.

Írd le hogy milyen recept kell még

211. melinda1970 (válaszként erre: 210. - F72d419d5f)
2007. ápr. 8. 14:15

Köszike!!!

Folyékony édesítőm volt itthon,piskótát próbáltam sütnni ,de nagyon porhanyós lett,a teteje meg olyan volt mint ammikor a tej betúrósodik.Gondolom nem bírja ez a fajta édesítő a magas hőfokot.

Mégegyszer mindent köszi!!!

Kellemes ünnepeket!!

Szia!

210. f72d419d5f (válaszként erre: 207. - Melinda1970)
2007. ápr. 8. 10:04

Szia

Tulajdonképpen bármelyik sütit meg tudod csinálni cukor nélkül.Canderelt,glukonont vagy más egyéb cukorpótlót lehet használni.Mindent ugyanúgy csinálsz csak cukor helyett használod azeket a dolgokat.Pl.a piskótát úgy csináld ahogy szoktad a cukor mennyiségét helyettesíted a cukorpotlóval.Egy kis megjegyzés: többször sütöttem egy cukorbeteg ismerősömnek sütit,azt vettem észre hogy a fent felsorolt cukorpotlókból kevesebb kellett mert édesebbek mint a cukor.Próbálj ki egy -két sütit kis mennyiségben és akkor tapasztalat útján rájössz hogy mennyi helyettesítő anyag kell bele.Majd írok egy-két receptet is ,de most jöttek vendégek.

209. f72d419d5f (válaszként erre: 208. - 12667dcac6)
2007. ápr. 8. 09:54
Szia. Örülök hogy jól sikerült a mázad ,ezt bármilyen sütire alkalmazhatod. Meleg késsel vágd fel a sütit.Egy olyan magas pohárba bármibe tegyél forró vizet annyit hogy a kés pengéjét elfedje,a forró vízben állni hagyod a kést egy-két percig,majd megtörölöd a pengét szalvétával vágsz a késsel egy két csikot ,majd vissza a vízbe ...és így tovább.Ezzel a módszerrel szép felületű sütit kapsz ,nem fog megtörni a felülete.
2007. ápr. 8. 07:52

Szia Tilva!!!

Tegnap készítettem mézes krémest,és a te általad leírt módom csináltam meg a csokimázat a tetejére.Gyönyörű lett.Csak úgy csillog-villog,szép síma lett.Én is csináltam már sokféle csokimázat de valahogy egyik sem volt az igazi.De ez tényleg egyszerű(tortabevonó és 3-4 ek.olaj).Köszi az ötletet.

2007. ápr. 8. 06:31

Szia Tilva!!!

Apumról kiderült,hogy cukros lett.

Bajban vagyok,mert világ életében imádta,a sütiket.Pl zserbó,diós sütik,torták,piskóták.

tudnál nekem segíteni?Ha lenne egy-két recepted cukorbetegeknek nagyon megköszönném!!!!!!!!!!!!!!

206. 0c97fbb607 (válaszként erre: 205. - F72d419d5f)
2007. ápr. 7. 23:10
Köszönöm!Nm írja,de legközelebb teszek bele azt is,kössz a tippet.
205. f72d419d5f (válaszként erre: 199. - 0c97fbb607)
2007. ápr. 7. 18:48
Ez a recept jó ,de margarin nem kell bele?10 dkg margarint vagy vajat nyugodtan bele lehet tenni,
204. f72d419d5f (válaszként erre: 202. - 3cbdff671e)
2007. ápr. 7. 18:46

Szia

Nagyon érdekes sütemény,nem ismerem.Annyit tudok neked mondani ,hogy lapnak elég szerintem 5-6 perc 160 fokon de persze figyelni kell rá és ha nem sült meg akkor még pár perc.A beiglinek 30-40 perc kell közepes sütőben kb 160 -170 fokon.Ez sütési dolog mindig érdekes ,mert ugye minden sütő más,legfőbbképpen ki kell tapasztali az adott sütőt.Amit én most leírdam az egy irányadó eltérhet ,de ha figyeled a lapot ill .a bejgliket nem lehet probléma.A bejgli akkor van megsülve ha picit alányúlsz egy késsel vagy lapáttal és rendesen van talpa.A lapnál ugye nincs gond mert aránylag gyorsan sül,de figyelni kell.

Remélem tudtam segíteni,jó sütést!

203. f72d419d5f (válaszként erre: 201. - Edith7)
2007. ápr. 7. 18:34
Szia Köszi ez jó ötlet,ezt még nem hallotam ,de általábaN a cukrászok úgy csinálják ahogy én is leírtam ,.Ki fogom próbálni,ha legközelebb sütök tortát
2007. ápr. 7. 12:11

Sziasztok!

Nagyon szeretném megsütni a Fekete Rózsa nevű süteményt, (a receptje itt a hoxa-n is fellelhető) viszont a sütési időt és hőfokot nem tudom.

Megköszönném, ha ebben tudnátok segíteni!

201. Edith7 (válaszként erre: 175. - F72d419d5f)
2007. ápr. 7. 12:04
Szia Tilva! A párizsi krém receptjét kerestem, úgy találtam ide! Köszi szépen, egy profi recept jól jön....)))) De szeretnék hozzászólni a "púpos" tortalap témához: vagy 30 éve olvastam valahol a módszert, az igazat megvallva olyan ostobán hangzik, hogy sokáig nem próbáltam ki, mindig akkor jutott eszembe, mikor előhúztam a púpos tetejű sütimet a sütőből... Szóval a trükk: amikor a habos, nyers tésztát betesszük a tepsibe (oldala ugye nincs kenve, csak alján van papir), egy késsel középen végig,1-2 cm mélyen bevágjuk. Persze azonnal összezáródik, de bármilyen hihetetlen, teljesen egyenesre sül! Beválik hosszúkás, kerek formánál piskótához (vizeshez is)és pl a kakaós kevertnél is.Próbáljátok csak ki!
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook