Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


140. f72d419d5f (válaszként erre: 134. - Ditke62)
2007. márc. 8. 17:50
amit a kutaknál árulnak az nem biztos hogy jó lesz .A Szamos marcipánból többféle van,amit én szoktam venni az fehér,de nem hófehér,25-50-dkg csomagban kapni,de van egy kilós is.Láttam már szinesben is de azt nem tudom hogy nyújtható-e.A Kaiserben is láttam már,a Corában és a Tescoban a süteményespult körül keresd
139. f72d419d5f (válaszként erre: 138. - Straniera)
2007. márc. 8. 17:44
vizfűrdőn olvasztod a csokit ,egy táblához 10 dkg-os csokihoz 4 evőkanál étolajat elkeversz,nem szabad túl forróra melegíteni a csokit annyira legyen meleg hogy ha belenyúlsz a bőröd még bírja,ha úgy látod hogy a keverés ellenére csomós teaszűrőn szűrd át ,igy szép sima lesz.Valószínű azért szilárdult meg a csokid mert nem volt benne étolaj,remélem így már fog sikerülni
2007. márc. 8. 17:35
Sziasztok! Nem tudom, volt-e már erről szó: csokibevonatot szeretnék készíteni tortára, a kérdés: hogy lesz szép sima? Nekem valahogy mindig túl hamar megszilárdul...
137. 9d604f83b4 (válaszként erre: 136. - Ditke62)
2007. márc. 8. 10:59
Köszi,nem adom fel majd jobban kinyitom a szemem hátha rátalálok!!
136. Ditke62 (válaszként erre: 135. - 9d604f83b4)
2007. márc. 8. 10:53
Debrecenben a Corában is lehet kapni.
135. 9d604f83b4 (válaszként erre: 131. - F72d419d5f)
2007. márc. 8. 08:26

Köszi Tilva,sajnos metroban nem szoktam vásárolni,de a madarasban a corában a tecsoban még nem láttam:((

Igen a csokibevonatos nagyon fini,inkább édességként ,szeletként árulják:))Nyami!

134. Ditke62 (válaszként erre: 131. - F72d419d5f)
2007. márc. 7. 22:10
szerintem amit a benzinkutaknál árulnak, Szamos marcipán. Van rúdban is meg golyó formájú is, töltelékkel. Fincsi :))))
133. Ditke62 (válaszként erre: 129. - F72d419d5f)
2007. márc. 7. 22:09
köszi, ki fogom próbálni :))
132. melinda1970 (válaszként erre: 61. - F72d419d5f)
2007. márc. 7. 21:53

Szia Tilva!

Most én voltam elveszve!

Nem volt gépem,vagy kapcsolatom.

131. f72d419d5f (válaszként erre: 130. - 9d604f83b4)
2007. márc. 7. 16:00

Én általában a Metroban veszem,de a nagyobb szupermarketekben biztos hogy kapsz

melyik az a csokibevonatos?

2007. márc. 7. 14:52
Sziasztok,hol lehet marcipánt kapni?Én még nem láttam csak csoki bevonattal.Köszi
129. f72d419d5f (válaszként erre: 124. - Ditke62)
2007. márc. 7. 13:57

Szia

szerintem a krémet úgy tudod megcsinálni ,hogy főzől egy fél vaníliáspudingot 2-2,5 dl tejjel,kihűtöd fél csomag margarinnal ,cukorral habosra kevered,megkened vele a piskótát rászórod a meggyet ,a marcipánt porcukorral kinyújtod és krémes piskótára ráteríted,feltekered,szintén marcipánnal beborítod,a marcipánt ha akarod színezheted ételfestékkel is

128. c8abec8c04 (válaszként erre: 126. - Nayloon)
2007. márc. 6. 16:26
ki miben hisz :)
127. brigo75 (válaszként erre: 82. - F72d419d5f)
2007. márc. 6. 16:20
Köszi, ott még nem nagyon ...
126. nayloon (válaszként erre: 125. - C8abec8c04)
2007. márc. 6. 15:54
Az édesítőt inkább kihagynám, rákkeltő, és kegyeten egészségtelen!!
2007. márc. 6. 15:52

Nekem ilyet szoktak:


Diétás Túró Rudi


Hozzávalók


1/2 kg túró

1 pohár tejföl

4-5 teáskanál folyékony édesítő

2 mokkáskanál vanília aroma

1 csom. zselatin

legalább 1/2 dl víz

1 tábla diétás csoki

reszelt citromhéj

pici olaj (a csoki higítására)


Elkészítés


A túrót habosra keverjük a tejföllel, hozzáadjuk az édesítőt, vanília aromát,reszelt citromhéjat.

A zselatint langyos vízben feloldjuk, felfőzzük, és ha langyosra hűlt a túróhoz adjuk.

Egy őzgerinc formát folpack-al kibélelünk és beleöntjük a túrós maszát. Kicsit a hűtőbe tesszük.

Felolvasztjuk a csokit, az olajjal és egy részét ráöntjük a kissé megdermedt Rudinkra.Visszarakjuk a hűtőbe a teljes dermedésig (2-3 óra).

Néhány óra múlva tálcára borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla és a maradék újra felolvasztott csokival bevonjuk.

Bármilyen csokit használhatunk csak akkor már nem diétás a Rudink teljesen.

124. Ditke62 (válaszként erre: 122. - F72d419d5f)
2007. márc. 6. 14:21

szia!


Köszi :))

A neve konyakmeggyes marcipán szelet, gyakorlatilag piskótatekercs, csak nem lekvárral, hanem ezzel a marcipános krémmel van töltve, a krémbe meggyet is kevernek és a teteje marcipánnal van bevonva. Nem eszméletlen drága, kb. olyan árban van mint a tortaszeletek.

Esetleg lehet, hogy van valami ami hasonlít a marcipánra és azzal lenne töltve? Ízre tök olyan, nagyon finom.


Ditke

123. c8abec8c04 (válaszként erre: 112. - Nayloon)
2007. márc. 6. 11:50
kizárt, hogy én konyhásszak :))) Így is teszek eleget ott!
122. f72d419d5f (válaszként erre: 119. - Ditke62)
2007. márc. 6. 11:37

Szia nem feletettem el

Esetleg a süti nevét tudod?

A rúdas marcipánból tudsz krémet keverni,robotgéppel kevés margarinnal habosra tudod keverni a marcipánt,de lehet hogy ebben a sütiben nem kifejezetten marcipán van,mert ha darabos benne nagyon drágának kéne lenni a sütinek

121. nayloon (válaszként erre: 120. - 'szti)
2007. márc. 5. 19:39
jó helyen van itt is
120. 'szti
2007. márc. 5. 19:34
nem kötözködés, de a recepteket mér nem a receptek közé teszitek?
119. Ditke62 (válaszként erre: 118. - F72d419d5f)
2007. márc. 5. 18:39

Szia!

Már egyxszer beírtam, de nagy itt a forhalom, leeht, hogy átsiklottál fölötte :)


Nekem van egy kedvenc sütim, amit az egyik helyi cukrászdában csinálnak, de nem tudom, hogy tudnám itthon megcsinálni. Piskótalapok közöt van valami marcipános krém, meggyel. Ha veszek rúdban marcipánt akkor hogy tudok abból krémet csinálni? Illetve nem is igazán krém, nem vajas vagy tejszínes, olyan, mintha meg lenne darálva a marcipán, de tuti van még benne valami...

Köszi előre is :)

2007. márc. 5. 18:19
Belejöttél
117. nayloon
2007. márc. 5. 18:08

Vaníliás koszorú / nagyon finom, szapora, jól eltartható /

20 kg vaj, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 db tojás, 40 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, 1 mokkás kanál fahéj.

A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat és a fűszereket. A lisztben jól keverjük el a sütőport, majd lassan öntsük a vajhoz és fakanállal dolgozzuk egyneművé a masszát., kis lisztet még adhatunk hozzá ha nagyon ragad.

A masszából kézzel golyókat formálunk, cukrot vagy fél diót nyomunk, és sütőpapírra rakjuk, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kis halmokká sülnek. Cukormázzal díszíthetjük.



na meg még ezt szeretik sütni!!!az ovisok

116. nayloon
2007. márc. 5. 18:07

Londoni szelet / finom hamar megvan /

25 dkg lisztbe 1 késhegynyi szódabikarbónát lekeverünk, 10 dkg zsírt elmorzsolunk, 10 dkg cukorral és 4 tojássárgájával összegyúrjuk.

A tésztát a tepsibe szétterítjük, lekvárral megkenjük.

4 tojásfehérjét 20 dkg cukorral felverünk, 20 dkg darált diót belekeverünk, és rákenjük, előmelegített sütőben arany barnára sütjük.

115. nayloon
2007. márc. 5. 18:07

Linzer / omlós, finom, ovisok ügyesen sütik /

1 margarin, 2 tojás, 25 dkg cukor, ½ kg liszt, 1 csomagvaníliás cukor, citromlével összegyúrni.

Ízlés szerint ízesíthető dióval, kakaóval, kókusszal. Cukorral díszíthetjük / francia drazsé, duna kavics, zizi / vagy felét olvasztott csokiba mártjuk, vagy lekvárral összeragasztjuk.


Ez az ovisok kedvence!!!!!

114. nayloon
2007. márc. 5. 18:06

Kávés félhold

Hozzávalók 50 darabhoz:

12-13 dkg vaj, 10-11 dkg Koronás porcukor, 1 tojás, 2 evőkanál neszkávé, 22-23 dkg liszt, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tej, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál barna tortadara, 1 teáskanál kakaópor, folpack, sütőpapír.

A feldarabolt vajat 6-7 dkg porcukorral, az egész tojással, a neszkávéval és a liszttel keverőtálba tesszük. Robotgéppel összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva kb. 30 percig hűtőszekrényben pihentetjük.

A tésztát lisztezett deszkán ½ cm vastagra kinyújtjuk, és forró vízbe mártogatott6 cm átmérőjű pohárral félholdakat szúrunk ki belőle.

A félholdakat sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. A tejjel elkevert tojássárgájával ,megkenjük, és előmelegített sütőben, 10-12 percig sütjük 175 fokon.

Cukormázzal megdíszítjük, tortadarával és kakaóporral meghintjük.

113. nayloon
2007. márc. 5. 18:05

Sonkás kifli

Finom, mutatós.


„ Egyensúly tészta”: 1 □ Ráma, 1cs. túró, 30 dkg liszt, só.

Töltelék:

 20 dkg füstölt tarja v. sonka

 20 dkg sonka szalámi

 10 dkg Párizsi vagy más semleges ízű felvágott

 1 tojás, só, bors, paprika, mustár, szerecsendió.

Az apróra vágott /darált/ húsfélét a fűszerekkel pikánsra ízesítve a négyzetekre vágott vékony tésztalapra tesszük. Kifliket formázunk és előmelegített sütőben tojással megkenve készre sütjük. Végeit mustáros tejfölbe, majd reszelt sajtba mártva díszítjük.

112. nayloon (válaszként erre: 110. - C8abec8c04)
2007. márc. 5. 18:04
Ez pont megfelel nekem recept átadásnak, levendula lepd meg vele a kedvesed, nem nehéz megcsinálni a csipke süti, biztosan örülne neki!!
111. nayloon
2007. márc. 5. 18:03

Csipkesüti zabpehelyből

finom, egészséges édesség, csomagolható


Egy nagyobb tűzálló edényben / 1,5 dl tűzre tesszük. /

1 Ráma felolvasztjuk, majd belekeverjük

17 dkg kr. cukor + 1 cs. vaníliás

pici só

Olyan edénybe keverjük össze a további hozzávalóval, amibe a zabpelyhes massza is belefér és a hűtőbe jól elfér.


/ legjobb egy 2 l – es műanyag fedős tál v. doboz /

A felolvasztott masszába belekeverünk!

1 cs. / 25 dkg / zabpehely ,

2 ek. méz

2 tojás

4 – 5 evőkanál liszt, késhegynyi szódabikarbóna

pici fahéj + reszelt citromhéj , mogyoró, kandírozott gyümölcsök, kókuszreszelék, zizi, francia drazsé, dió, mandula stb. amit csak jónak találsz!


Éjszakára hűtőbe tesszük és másnap sütőpapírral bélelt tepsibe kikanalazzuk előmelegített sütőben kb. 8´ alatt kész. Ne barnuljon!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook