Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


50. f72d419d5f (válaszként erre: 48. - Rituska83)
2007. febr. 27. 12:08
ez már tilajdonképpen izlés dolga ,hogy mennyi diót raksz bele,én sem szoktam túl sokat beletenni,nem feltétlen a diótól lesz finom ,ezt csak ízesítő.Örülök hogy ízlett.
2007. febr. 27. 10:14
liszt helyett mivel lehet még sütit készíteni-amibe nem kell élesző?
2007. febr. 27. 09:58

jaa ezt kifelejtettem.....a fiamnak is izlik :)

Meg, hogy szerintem nem kell bele annyi dió, és kb a felét tettem bele, az is elég szerintem.


Nem felejtem el ezt az oldalt, az egyik kedvencem lesz :D

47. rituska83 (válaszként erre: 40. - F72d419d5f)
2007. febr. 27. 09:56

Szió!


Huuuu nagyon fini lett!! :)

Meg is van az eredménye...már alig van :P

Nagyon szépen köszönöm tényleg!

Puszika: Rita

46. melinda1970 (válaszként erre: 45. - F72d419d5f)
2007. febr. 26. 19:14

Nagyon szépen köszi!!!

Én nagyon szeretek sütni,meg a családom is nagyon édes szájú ,így nagyon örülök annak,hogy lehetőség van tőled segítséget kérni!

Köszönöm.

45. f72d419d5f (válaszként erre: 41. - Melinda1970)
2007. febr. 26. 15:34

A JOGhurtos süti :bármilyen piskóta,esetleg veszed vagy te sütöd,de lehet linzertészta is.

Egy nagy doboz joghurt ,célszerű olyat választani amilyen izű sütit szeretnél csinálni /barackos málnás stb/tortazselét kb fél deci vízben előírásnak megfelelően elkészíted.amikor kicsit meghűlt/célszerű folyamatosan kevergetni/.A joghurtot egy tálba öntöd izlés szerint keversz bele porcukrot kb 10-15 dkg,rakhatsz bele még plusz gyümölcsöt is.Az előtte felvert tejszín felét ovatosan elkeverjük a joghurtba ,majd belecsorgatjuk a zselét,a piskótalapra kenjük ,hűtjük.a maradék tejszínnel díszítjük a tetejét+gyümölcs.Ehhez az adaghoz kb fél liter tejszín kell+habfixáló

Remálem tudtam segíteni.

44. melinda1970 (válaszként erre: 43. - F72d419d5f)
2007. febr. 26. 14:54
Köszike!!!!!
43. f72d419d5f (válaszként erre: 42. - Melinda1970)
2007. febr. 26. 14:46
Ha vaj lett belőle akkor valószínüleg nagy fokozaton és sokáig verted esetleg nem használtál habfixálót.Sajnos a mai tejszínekhez muszály használni,robot habverőnél 2.es fokozat elég.a receptnek uzánanézek
42. melinda1970 (válaszként erre: 41. - Melinda1970)
2007. febr. 26. 14:27
Bocsi! Nem val,hanem vaj!
41. melinda1970 (válaszként erre: 38. - F72d419d5f)
2007. febr. 26. 14:26

Szia!

Hát a zacskósból,de inkább val lett belőke.

megszeretném kérdezni,hogy Te tudsz-e joghortos sütemény receptet?Olyasmit aminek az alja piskóta,kb 1, 1 1/2,cm a krém (akár gyümölcsös,akár sárga színű/felénk ezt bici szeletnek hívják/)és a tetején 1cm vastagon tejszínhab.Vagy valamilyen ilyesmi.Tudnál benne segíteni?

Köszike!

40. f72d419d5f (válaszként erre: 39. - Rituska83)
2007. febr. 26. 11:32

Izgultam is hogy mielőtt megcsinálod felgyere a hoxára ,és olvasd el az üzimet,az egyáltalán nem baj ha csokispudingot tettél bele.

Jobbulást nektek

39. rituska83 (válaszként erre: 26. - F72d419d5f)
2007. febr. 26. 11:24

Szió!

Ma el is kezdtem csinálni a kekszet meg a diót közben gondolkodtam pont, hogy de mi fogja össze? Gondoltam majd teszek bele lisztet.

De inkább úgy gondoltam feljövök elötte ide, hát nem liszt hanem pudingpor kellett bele.

Miel sajnos fiam is meg én is nagyon megvagyunk fázzva és szakad a hó (nem volt itthon vaniliás puding, csak csokis) igy azt tettem bele. Gondoltam az nem akkora nagy gond :)

Igen a kakaóport azt gondoltam.

Köszönöm szépen a receptet!

Már meg is csináltam, remélem fini lesz!

Majd megirom azt is!

2 szép rúd lett belőle.


Puszika: Rita

38. f72d419d5f (válaszként erre: 31. - Melinda1970)
2007. febr. 26. 07:08
Szia ird le légyszi ,hogy mi nem sikerül,és melyik habból csinálod.
37. f72d419d5f (válaszként erre: 36. - 0b099f6590)
2007. febr. 26. 07:06
Nem esik össze ,ha habfixálóval vered ,és kemény állagra van verve.két napot ez is kibír /persze ha addig nem fogy el a sütemény/
36. 0b099f6590 (válaszként erre: 35. - F72d419d5f)
2007. febr. 25. 21:35
Igen, igazad van a valódi tejszinből készült hab sokkal finomabb, csak nagyon hamar összeesik.
35. f72d419d5f (válaszként erre: 32. - 0b099f6590)
2007. febr. 25. 21:17
Szia igen ez a hab az amit a cukrászdákban használnak,de szerintem az igazi tejszínhab sokkal finomabb.Ez egy növényi eredetű termék,egyébként már lehet többfélét is kapni ,de a legismertebb a hullala én nem szoktam használni/bár már kiprobáltam /nekem az állagával ill.az izével van bajom.Egy tejszínes sütihez az i8gazi t.hab az igazi
34. ZITA9770 (válaszként erre: 23. - F72d419d5f)
2007. febr. 25. 21:06
Szia Tilva,ezt a receptet már én is kerestem,de itt másfajtát találtam,de ez az igazi.Köszönjük hogy Vagy nekünk:)))))))))
33. melinda1970 (válaszként erre: 32. - 0b099f6590)
2007. febr. 25. 20:49
köszi,majd megpróbálom
32. 0b099f6590 (válaszként erre: 31. - Melinda1970)
2007. febr. 25. 20:24

Szia.

Nem vagyok szakember, csak én is szoktam franciakrémest sütni.

Nekem az a titkom, hogy van egy fajta tejszin /nem is igazi tejszin/ a neve Hullala, amibe ha teszel egy kis fixáló port, és géppel jól felvered, akkor olyan kemény, és tartós állagu lesz, mint a cukrászdai "tejszinhabok".

2007. febr. 25. 20:22

Sziasztok!

Tilva!

Tudnál abban segíteni,hogy hogy lehet "igazi"franciakrémest csinálni,de olyan tejszínhabbal,mint a cukrászdákban van?

Az az igazság,hogy ez a tejszínhabos dolgok nekem nem sikerülhetnek.MIt csinálhatok rosszul?

Előre is köszi.

30. f72d419d5f (válaszként erre: 29. - Mida8181)
2007. febr. 25. 20:04
Szerintem alacsony a sűtő hőfoka,kb.milyen hőfokon sütötted a gázsűtőben ill.a mostani sűtődben ?
29. Mida8181 (válaszként erre: 11. - F72d419d5f)
2007. febr. 25. 18:29
Szóval a mézes puszedli szépen feljön a sütőben, és amikor kiveszem összeesik, és nyersnek tűnik a tésztája. Van ötledet, mi lehet a probléma? Biztos a sütéssel, vagy a sütővel van a gond, mert régen a gázsütőben sikerült ez a recept.
28. Bazsó (válaszként erre: 24. - F72d419d5f)
2007. febr. 25. 16:54

Gondoltam én is,hogy valami speciális alapanyag.

Nem térít el a kivitelezéstől,mert lekvárral is biztos nagyon fincsi.

Köszönöm kedves vagy!:)

27. f72d419d5f (válaszként erre: 26. - F72d419d5f)
2007. febr. 25. 16:34
Még valami ,elfelejtettem a recepthez írni hogy 1 csomag vaníliásm pudingot is kell belekeverni illetve a sziruppal eggyütt felfőzni
26. f72d419d5f (válaszként erre: 25. - Rituska83)
2007. febr. 25. 15:28

Helló

De melegen kell ,vagy legalább is langyiosan hogy tud formázni.Gyakorlati tanács ,csinálhatod úgy hogy amikor ráöntöd as kekszre a sziropot ,a gyorsabb hűlés érdekében kevergesd ,Tulajdonképpen langyosan is fel lehet tekerni.Most jut eszembe hogy a kakaót is a tejes margarinos szirupban kell felfőzni,figyelni kell rá mert könnyen leéghet ill.kifuthat.

25. rituska83 (válaszként erre: 23. - F72d419d5f)
2007. febr. 25. 15:05

Szió!


Köszönöm szépen, ez nem si nehéz.

Csak mégegy kérdésem lenne, gondolom nem melegen kell ráönteni a fóliára...ugye?


Lehet holnap meg is csinálom!

Köszönöm!


Puszi: Rita

24. f72d419d5f (válaszként erre: 20. - Bazsó)
2007. febr. 25. 14:32
Az a zselé valószínüleg,cukrászok álltal használható ipari felhasználású zselé,ezt sajnos háztartási kiszerelésben nem lehet kapni úgy tudom hogy kb 10-15 kg kiszerelésben kapható.Ők úgy látszik ezt rakják lekvár helyett.Egyébként nálunk a cukiba is lekvárt raknak bele,
2007. febr. 25. 14:28

Na végre megtaláltam !

Keksz -szalámi vagy Néger szalámi

50 dkg keksz

15-20 dkg vágott dió

3 dl tej

20 dkg cukor

1 cs.margarin

4-5 dkg kakaó

lehet bele rakni rumot is

Elkészítés:a tejet,a cukrot,a margarint felfőzzük,Ráöntjuk az összetördelt kekszre és a vágott dióra,rumot rakunk bele.Zsírpapírra,esetleg alufóliára öntjük ,feltekerjük rúd formára,hűtjük.Aki szereti rumba áztatott mazsolát is rakhat bele.

22. f72d419d5f (válaszként erre: 21. - Rituska83)
2007. febr. 25. 14:13
Egyenlőre keresem a receptjeim között,remélem hamarosan megtalálom
21. rituska83 (válaszként erre: 19. - F72d419d5f)
2007. febr. 25. 11:14

Szió!

De jóóóóó!

Végre valaki aki tudja.

Köszike előre is :D


Rita

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook