Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)
erről a hamis marcipánról jutott eszembe, hogy én meg keresek egy receptet
tejbedara szerűséggel töltött háromszög alakúra hajtogatott rétestészta, tetején narancs karikával, valami görög cucc
nem ismered véletlen?
Halihó!
Tettem fel egy hamis marcipángolyó recit.
Szeretném ezt valamiképp sütiként is elkészíteni.
Megköszizném, ha lenne vmi tipped arra, hogy milyen tésztára lehetne ezt rákenni vagy beletölteni.
Egyéb más ötlet is jöhet ezzel kapcsolatban.
Szia
Örülök hogy tetszik a forúm,ha van valami recept amit keresel írjál !
Szia
Pitéhez,
Linzertészta : 50 DKG LISZT ,1 csomag margarin,10 dkg glukonon vagy más édesítő,1 sütőpor,1 egész tojás,pár kanál tejföl/hogy gyúrható legyen/
Az a tapasztalatom hogy az édesítőkből pl:canderelből kevesebb kell .Ezt a tésztát felhasználhatod pl:linzerkarikához/diétás lekvárral/,ischlerhez,pitékhez és minden olyan sütihez ami linzerből készül.
A kalácsot is megcsináklhatod cukor helyett édesítővel ,de itt az a gond hogy az élesztőnek a keléshez kell a cukor,tehát mindenképpen egy kevés kell bele.
Szia
Szerintem úgy tudod ha megkostolod
írd meg hogy milyen receptre gondolsz ,hátha tudok segíteni
Szia Tilva!
Ha édesítővel szeretnék sütni, arra vonatkozóan milyen "szabályok" vannak? Úgy értem vannak mennyiségek, amelyeket elvileg tartani kellene, pl. 10 dkg cukrot nem helyettesíthet egy teáskanál folyékony édesítő, mégha ízlelés szempontjából esetleg meg is felel ennek. Van valami ötleted, hogyan tudnám a legbiztosabban lecserélni néhány receptemben a cukrot? Vagy szerinted inkább keresgéljek édesítős recepteket, az a biztos? Köszönöm! :)
Szia..itt a goffri receptje
25 dkg margarint 20 dkg porcukorral+vaníliáscukorral habosra keverjük,egyenként hozzáadunk 4 egész tojást,fél citrom héját/de belerakhatod az egészet is ,ha szereted/ fél csomag sütőport,másfél dl tejet majd a végén 30 dkg lisztet.sütöd
Itt a Bounty szelet receptje
7 db tojásfehérje
25 dkg cukor
20 dkg kokúszreszelék
4 evőkanál liszt
A fehérjét felvered belerakod a cukrot ,majd a kószuszt és a lisztet.Nagy gáztepsibe sütőpapíron közepes sütőben megsütöd.
Krém:
A 7 db tojássárgát összekevered 2 evőkanál liszttel majd hozzáadsz 3 dl tejet ,megfőzöd
Közben 1 cs margarint,20 dkg porcukorral és 2 csomag vaniliáscukorral kikeverjük.A kihűlt krémmel összekeverjük.
Ezt a krémet a kihült kókuszos lapra kenjük,hűtjük majd a tetejére csokimázat teszünk.
A csokimáz 10 dkg bevonócsoki+4 evőkanál étolaj vízgőzön felolvasztva./A SÜTI TETEJÉRE NEM KELL AZ EGÉSZ FELOLVASZTOTT CSOKI/
sZIA leírom a torta receptet.
FEKETEERDEI TORTA /23-24 CM-ES FORMÁHOZ
7 db tojás
21 dkg cukor
21 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
1 sötőpor
Ebből piskótát készítünk / EBBEN A TOPICBAN TALÁLSZ A PISKÓTA ill. a tortaforma csomagolásával és sütéssel kapcsolatos segítséget,ezt most nem írnám le mégegyszer/
Krém:1 üveg meggybefőttről leszűrjük a levet a meggyet félretesszük.
másfél csomag vaníliás pudingport edénybe teszünk kevés cukrot teszünk hozzá majd a 7 dl meggylével felöntjük./A leszűrt megylevet egészíds ki vízzel hogy meglegyen a 7 dl,főzdd meg mint egy pudingot,majd hűsd ki.
7 dl tejszínt habfixálóval kevés porcukorral verd fel.Ha kihűlt a puding a t.hahot ovatosan belekeverjük de díszítésnek félre kell tenni a habot.A krémet megkostoljuk a kell még édesíteni ekkor még porcukorral lehet.A tortakarikát háromba vágjuk az alsó lapot megkenjük a krémmel szórunk rá meggyet,következő lap majd megint krém+ meggy ,rá a teteje ,A maradék krémmel megkenjük az oldalát és a tetejét is,majd a félretett t.habbal habzsákból megdíszitjük,a tetejére körbe lecsöpögtetett meggyet teszünk,a közepére pedig reszelt csokit.
Ha van még kérdésed írj
Szia
A krémnek a következőt ajánlom,ezt a krémet bármibe töltheted
Alapkrém:
4.5 DL TEJ
1 CS VANÍLIÁS pudingpo kevés cukor
ezt megfőzni előírás szerint,majd kíhűteni
1 cs margarin
20-25 dkg porcukor
habosra kevered majd a kihűlt pudingot apránként belekevered és jól felhebosítod.Ebbe a krémbe bármilyen ízesítőt ill szinezőt tehetsz.Ételfestéket én aKaisersben szoktam venni.Mindig keveset tegyél a krémbe/Kis tálkába mindig tegyél kevés krémet és ezt szinezd meg.Majd habzsákba teszed és a mintának megfelelően megdíszíted a tortát.Mivel láttad a cukiban a tortát ez adhat támpontott.Ezt a krémet bármilyen ízesítéssel töltheted egy rétegen a tortába is.
Ha van még kérdésed akkor írjál!
Szia!
Találtam sablont a tortához,mostmár csak egy jó tortarecept kellene!
Arra gondoltam,hogy piskóta lesz az alap,azt megtöltöm krémmel,és a tetejét különböző színű krémekkel habzsákból kidíszítem micimackó formára!Megyéztem egy cukrászatban,csak azt nem árúlták el,hogy milyen krémmel díszítik)!
Ezért márcsak abban kellene a segítség,hogy milyen legyen a krém,mert azért a pici beleeszik,illetve ne essen szét az egész!
Köszönöm,hogy segítesz!
Üdv:Andrea
További ajánlott fórumok:
- Óvodai ballagással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni! Ti sokallanátok a 3000ft-ot fejenként (16 gyerek ballag)?
- Segítség kismamáknak szoptatással kapcsolatban
- Jogi segítség terhességgel kapcsolatban
- Segítség hitellel kapcsolatban
- Egy kis segítséget szeretnék kérni olyanoktól, akik jól ismerik a Nokia 6303i mobilt. Fotókkal kapcsolatban, segítenétek?
- Magyar vizslát szeretnék, mire hívnátok fel a figyelmemet tartásával kapcsolatban? Köszönöm a segítséget előre is! :)