Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
260. f72d419d5f (válaszként erre: 256. - 'szti)
2007. ápr. 28. 09:56
Anyosom mondja ,hogy ő még koriandert is tesz bele és a végén még vékonyan be is rántja.A káposzát ezerféle képpen lehet készíteni.Az anyukám pl. a töltött káposztát paradicsomos lében főzi meg...
259. f72d419d5f (válaszként erre: 257. - 'szti)
2007. ápr. 28. 09:54
Az a baj hogy gőz fölött nagyon sokáig kell készíteni,de tulajdonképpen jó ötlet ki lehet próbálni
258. f72d419d5f (válaszként erre: 253. - Lmoncsi)
2007. ápr. 28. 09:53
szerintem az edényeddel lehet valami,nekem sosem szokott leégni.Írd le légyszi hogy milyen receptből csinálod
257. 'szti (válaszként erre: 253. - Lmoncsi)
2007. ápr. 28. 09:48
ha nem baj, belekontárkodok, szerintem ha gőz fölött főzöd nem fog odakapni
256. 'szti (válaszként erre: 254. - F72d419d5f)
2007. ápr. 28. 09:47

én leginkább azért főzöm egybe, mert utálok mosogatni :-))

meg fogom próbálni rizzsel, sose ettem még úgy, biztos ez is olyan tájegységre jellemző dolog, mint ahogy a lecsót is ezerféleképp eszik

255. f72d419d5f (válaszként erre: 251. - 'szti)
2007. ápr. 27. 19:58
Szerintem telsesen mindegy ,ugye a töltött káposztéba darált hús teszünk+RIZST A székelykáposztába meg meg kockára vágott húst és még akar rizst is.a végeredmény ugyanolyan finom lesz.Próbáld ki a rizst!meglátod finom lesz
254. f72d419d5f (válaszként erre: 251. - 'szti)
2007. ápr. 27. 19:14

Szia

Ahány ház annyi szokás..mivel a férjem nagy mennyiségbe készíti azért főzi külön,itthon ő is egyben főzi,csak úgy írtam

253. lmoncsi
2007. ápr. 27. 12:40
Szia draga Tilva,nekem is lenne egy kerdesem.Van az a tojasos fott krem amit a vastag kremesbe szoktunk tenni ,nem tudom mas neven,hogyan fozzem ,hogy ne kapja meg az aljat a labosnak?Akarmennyire igyekszem ,mindig odakozmal.Biztos van jo otleted ,elore is koszi.
252. lmoncsi (válaszként erre: 251. - 'szti)
2007. ápr. 27. 12:36
pedig hidd el nagyon fini rizzsel,en is igy szoktam es imadjuk.)))Probald ki!!
251. 'szti (válaszként erre: 249. - F72d419d5f)
2007. ápr. 27. 12:33

rizs? székelykáposztába? jéééé, ezt még sose hallottam

én nem ilyen macerásan főzöm, egyszerűen beleteszem a félig főtt pörköltbe a savanyúkáposztát

250. Ramcsi (válaszként erre: 233. - F72d419d5f)
2007. ápr. 27. 12:14
Semmi baj, én is csak most jutottam el idáig, köszönöm a receptet, ha elkészítem megírom hogy sikerült.
249. f72d419d5f (válaszként erre: 246. - Melinda1970)
2007. ápr. 26. 18:40

Szia

Megkérdeztem a férjem hogyan csinálja a székelykáposztát/én nem szoktam főzni,rá hagyom/ez az ő receptje:

Székelykáposzta

másfél kg savanyú káposzta

kb 1 kg sertéscomd /de pulykacomb is jó/

lehet kevesebb hússal is csinálni de a húsosabban szereted akkor szintén lehet másfél kiló mint a káposzta

A hús fel kell kockázni két fej hagymát/közepes/ olajon/zsíron/ ,összevágva megpírítani,rá a pirospaprika ,hús ,só,2 db babérlevél,majoranna, bor és kevés lével mint a pörköltet főzni.Közben ha a káposzta nagyon savanyú akkor átmosni,édnybe tenni vizet önteni rá +1 fej hagymát összevágva,ezt is főzöd kb fél órát főzöd,amikor a hús is és a káposzta majdnem puha akkor egy nagyobb edénybe összeöntöd ,fűszerezed és tovább főződ amig teljesen megfő bő lével,amikor kész akkor 2dl rizst beleöntesz,és készre főzöd a rizzsel együtt,ha szükséges még fűszerezed izlés szerint,amikor befejezted a főzést takard le fedővel ,hogy a rizs minnél jobban megpuhuljon.

Remélem tudtam segíteni

248. f72d419d5f (válaszként erre: 247. - Andreamano)
2007. ápr. 26. 18:29
Szia arra gondoltam hogy a netről letölteni képet vagy valamilyen kifestőből.....
247. andreamano (válaszként erre: 243. - F72d419d5f)
2007. ápr. 26. 13:29

Szia!


Köszönöm szépen a segítségedet,bár még azt nem tudom,hogy honnan szerzek micimackós sablont.

Ha van ötletetek megköszönöm.


Üdvözlettel:Andrea


Természetesen majd tájékoztatlak,hogy hogy sikerült,vagy elrontottuk,és ki kellett dobni a kukába :)!

246. melinda1970 (válaszként erre: 245. - F72d419d5f)
2007. ápr. 25. 14:53

Nahát nem is azért írtam,remélni sem gondoltam,hogy még azt is megadod,hihetetlen nagyon aranyos vagy.De tényleg ebben a kettőben tök hülye vagyok.Mindenesetre mindent köszönök,a sütit meg is csinálom most rögtön.

Köszike!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

245. f72d419d5f (válaszként erre: 244. - Melinda1970)
2007. ápr. 25. 08:01

Szia

Itt a zserbó receptje:

50 dkg liszt

25 dkg margarin

2dkg élesztő

1 kávéskanál szódabikarbóna!

4 evőkanál tejföl

2 tojássárga

8 dkg cukor

kevés só

A lisztbe belekeverjük a sót,szódabikarbónát,elmorzsoljuk benne a margarint majd hozzáadjuk a cukrot ,t.sárgát ,a tejfölt,az élesztőt/ha akarod az élesztőt pici tejben fel lehet futtatni/összegyúrjuk a tésztát ,3 részre osztjuk.kinyújtjuk a tésztát a tepsi nagyságának megfelelően,megkenjük lekvárral ,dióval ,cukorral.a következő tésztát kinyujtva rátesszük a következő réteget ,majd lekvár-dió,végül a harmadik lap.mEGSZÚRKÁLJUK VILLÁVAL TÖBB HELYEN,és minimum fél órát,de ha van időd akkor egy órát is állni hagyjuk ,sütés előtt,sütés kb fél óra közepes sütőben.

A töltelékhez:25 dkg darált dió,15 dkg cukor összekeverve+vaníliáscukor,lekvár.Csokimáz a tetejére


A szódabikarbónát nyugodtan tedd bele,mert nagyon jó lesz tőle a tészta.Ha apukádnak csinálod akkor a cukor helyett persze cukorpótlót használj,a lekvár is diétás legyen.Ez az adag egy nagy gáztepsire vonatkozik.

A székelykáposztát majd a férjem lediktálja,ugyanis ő szakács,én nem szoktam ilyet főzni

244. melinda1970 (válaszként erre: 237. - F72d419d5f)
2007. ápr. 24. 18:32

Szia Drága Tilva!!!!!

Nagyon megköszönném a zserbós receptet,mert már vagy 20 éve sütögetek és a zserbó még soha nem sikerült.

(meg a székelykáposzta ez egyszerűen nem megy)Amúgy miden más igen de ezek valahogy sosem.

Köszike!!

243. f72d419d5f (válaszként erre: 242. - Andreamano)
2007. ápr. 24. 12:57

SDzia

A legegyszerűbben úgy tudnád megcsinálni,hogy sütnél piskótát legalább két lapot,ezt megtöltenéd valamilyen krémmel .Micimackó sablont kivágni ,ezt rátenni a piskótára és kivágni.A díszítést úgy lehetne megoldani ,hogy marcipánt kinyújtani ráborítani a tortára,eligazítani,majd megfelelő színnel megszínezni a marcipánt ,ecsettel.De mivel lehet hogy ez foltosra sikeredhet,van egy másik ötletem.Csinász egy alapkrémet ezt micimackó szineinek megfelelően megszínezed és ezt kened a tortára ,vagy habzsákból kinyomod.

Írjál ha valami nem világos

2007. ápr. 24. 12:37

Sziasztok!


Szeretném a segítségetek kérni!

Május 12.-én lesz a kisfiam 1 éves,és szeretnénk Neki micimackós tortát sütni!

A cukrászdában megkérdeztük 8-9 ezer forintért csinálnák meg,mert a marcipán nagyon drága!

Ha házilag készíteném biztos olcsóbban jönne ki.


Légyszíves segítsetek,hogy egyáltalán hogyan álljak hozzá,mert elképzelésem sincs!


Köszönettel:Andrea

241. algea (válaszként erre: 239. - F72d419d5f)
2007. ápr. 24. 09:45
Köszönöm! Beszámolok az eredményről!!!!
240. f72d419d5f (válaszként erre: 239. - F72d419d5f)
2007. ápr. 24. 06:29
mármint a 20g-ot tedd bele,ez egy csomag ,nem lesz sok bele
239. f72d419d5f (válaszként erre: 238. - Algea)
2007. ápr. 24. 06:27

Szia

Az egész csomagot nyugodtan tedd bele,semmi baja nem lesz.a SÜTÉSNÉL TÉNYLEG NAGYON ERŐS SZAGA VAN ,de s sütében ezt nem lehet érezni

238. algea
2007. ápr. 23. 21:53
Kedves Tilva! Sajnos csak most jutottam el odáig, hogy az általad adott pogi-receptet (4. hozzászólás)elkészítsem, vettem is szalalkálit, de ezzel kapcsolatban két kérdésem lenne még: 1. mennyi egy "csomag"? Amit én vettem, az 20 g-os, de ezt nagyon soknak tartom. Szerinted at adott receptehez g-ban mennyi szükséges? A másik kérdésem, hogy ennek a dolgonak igen erős, szúrós, igazi ammónia-szaga van, ezt nem lehet érezni a sütiben?
237. f72d419d5f (válaszként erre: 236. - Melinda1970)
2007. ápr. 22. 09:52

Szia Melinda


Sikerült venni glukonont? egyébként a Canderel is jó meg a Süssina is.Az Eszterházi tortánál ,a cukor helyett édesítőt használjál.

A zserbónál is ,de mivel lekvár kell bele édesítős lekvárt vegyél.Ha kell jó zserbó recept akkor írj,

236. melinda1970 (válaszként erre: 233. - F72d419d5f)
2007. ápr. 21. 21:24

Szia Tilva!!

Sosem késő a segítség ,így is nagyon köszönöm,hogy ennyit segítesz!!!!!!!!!!!!!!

Szia!

235. f72d419d5f (válaszként erre: 229. - Ca52011149)
2007. ápr. 21. 07:17

Szia

Mivel Te is cukrász vagy ezen csodálkoztam hogy csak most próbáltad ki egyben verni a piskótát,ti mindig külön csináltátok?

Örülök hogy jó lett a recept

234. f72d419d5f (válaszként erre: 231. - Zena01)
2007. ápr. 21. 07:14

Szia

Sajnos erre nincs ötletem hogy mi lehet a baj.Elvileg nem szabadna összeesnie.A sütésnél megfelelő a hömérséklet?

233. f72d419d5f (válaszként erre: 230. - Ramcsi)
2007. ápr. 21. 07:08

Szia

Ne haragudj ,hogy eddig nem írtam le a receptet,de nem volt időm.Itt a recept


Eszterházy torta:kb.23 cm-es formához


10 db tojásfehérje

25 dkg kristálycukor

25 dkg darált dió v. mogyoró v. mandula

5 dkg liszt

pici örölt fahéj /ha nem szereted ki lehet hagyni/

Készítés: a fehérjét jó kemény habbá vered beledolgozod a cukrot,majd beleöntöd a dióba kevert lisztet és lazán elkeverjük.A tepsit zsírozzuk-lisztezzük erre öntjük a masszát,egyenként 5 lapot sütünk /minden lapnál zsírozni-lisztezni kell/ közepes lángnál/160-1fok/kb negyedóra A sütés /de figyelni kell/ amikor megsült azonnal egy éles késsel alávágunk és egy tálra -deszkára helyezzük /ha nem vágsz alá azonnal akkor letapad/.

Krém:

1 cs vaníliás pudingpor

4,5 dl tej

kb 20-25 dkg cukor

cseresznyepálinka-vagy cseresznyepálinka aroma

1 cs margarin

Készítés:a pudingot megfőzöd atejjel ,kihűtöd.közben a margarind haBora kevered a cukorral,a kihült pudingot beledolgozod közben ízesíted az aromával/ha nem szereted akkor vaníliáscukorral is lehet ízesíteni/

Betöltöd a lapokat.

A tetejét úgy tudod a legkönnyebben elkészíteni hogy 7 dkg porcukrot 1 evőkanál vízzel és egy tojásfehérjével kicsit megmelegíted /nem forralni/ majd a tortára kened amikor egy picit meghúz akkor olvasztott csokiból köröket írsz a torta tetejére és egy fogvájóval kihúzod.

A torta oldalára is kenjél krémet,valamint mielőtt betöltenéd a tortát a lapokat szépen körbe kell vágni

Remélem érthető voltam ,ha nem akkor írjál!

232. melinda1970 (válaszként erre: 212. - F72d419d5f)
2007. ápr. 21. 06:38

Szia Tilva!!

Bocsi, hogy csak most jelentkezem,de rossz volt a net!!!

Képzeld nem tudom mi lehet,de egyenlőre nem kapok glukont.Ma felmegyek pestre, hátha van a metróban.

Hát nagyon szeretném ha megtudnád adni az eszterházi torta receptjét.Szerinted azt is lehet diabetikusan csinálni?Meg a zsernót esetleg.Ezeket szereti apum .Én meg nagon szeretem őt.Remélem jól vagy!!Hát előre is köszi!!!!!

Szia melinda

231. zena01
2007. ápr. 19. 16:42
Teljes kiörlésű lisztből szoktam sütni. A kevert süti összeesik, az élesztős meg nem jön fel. Miért? Esetleg tudsz még más anyagot, ami kiváltja a fehér lisztet és lehet vele sütni? Köszi a válaszod.
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook