Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)
én leginkább azért főzöm egybe, mert utálok mosogatni :-))
meg fogom próbálni rizzsel, sose ettem még úgy, biztos ez is olyan tájegységre jellemző dolog, mint ahogy a lecsót is ezerféleképp eszik
Szia
Ahány ház annyi szokás..mivel a férjem nagy mennyiségbe készíti azért főzi külön,itthon ő is egyben főzi,csak úgy írtam
rizs? székelykáposztába? jéééé, ezt még sose hallottam
én nem ilyen macerásan főzöm, egyszerűen beleteszem a félig főtt pörköltbe a savanyúkáposztát
Szia
Megkérdeztem a férjem hogyan csinálja a székelykáposztát/én nem szoktam főzni,rá hagyom/ez az ő receptje:
Székelykáposzta
másfél kg savanyú káposzta
kb 1 kg sertéscomd /de pulykacomb is jó/
lehet kevesebb hússal is csinálni de a húsosabban szereted akkor szintén lehet másfél kiló mint a káposzta
A hús fel kell kockázni két fej hagymát/közepes/ olajon/zsíron/ ,összevágva megpírítani,rá a pirospaprika ,hús ,só,2 db babérlevél,majoranna, bor és kevés lével mint a pörköltet főzni.Közben ha a káposzta nagyon savanyú akkor átmosni,édnybe tenni vizet önteni rá +1 fej hagymát összevágva,ezt is főzöd kb fél órát főzöd,amikor a hús is és a káposzta majdnem puha akkor egy nagyobb edénybe összeöntöd ,fűszerezed és tovább főződ amig teljesen megfő bő lével,amikor kész akkor 2dl rizst beleöntesz,és készre főzöd a rizzsel együtt,ha szükséges még fűszerezed izlés szerint,amikor befejezted a főzést takard le fedővel ,hogy a rizs minnél jobban megpuhuljon.
Remélem tudtam segíteni
Szia!
Köszönöm szépen a segítségedet,bár még azt nem tudom,hogy honnan szerzek micimackós sablont.
Ha van ötletetek megköszönöm.
Üdvözlettel:Andrea
Természetesen majd tájékoztatlak,hogy hogy sikerült,vagy elrontottuk,és ki kellett dobni a kukába :)!
Nahát nem is azért írtam,remélni sem gondoltam,hogy még azt is megadod,hihetetlen nagyon aranyos vagy.De tényleg ebben a kettőben tök hülye vagyok.Mindenesetre mindent köszönök,a sütit meg is csinálom most rögtön.
Köszike!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szia
Itt a zserbó receptje:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2dkg élesztő
1 kávéskanál szódabikarbóna!
4 evőkanál tejföl
2 tojássárga
8 dkg cukor
kevés só
A lisztbe belekeverjük a sót,szódabikarbónát,elmorzsoljuk benne a margarint majd hozzáadjuk a cukrot ,t.sárgát ,a tejfölt,az élesztőt/ha akarod az élesztőt pici tejben fel lehet futtatni/összegyúrjuk a tésztát ,3 részre osztjuk.kinyújtjuk a tésztát a tepsi nagyságának megfelelően,megkenjük lekvárral ,dióval ,cukorral.a következő tésztát kinyujtva rátesszük a következő réteget ,majd lekvár-dió,végül a harmadik lap.mEGSZÚRKÁLJUK VILLÁVAL TÖBB HELYEN,és minimum fél órát,de ha van időd akkor egy órát is állni hagyjuk ,sütés előtt,sütés kb fél óra közepes sütőben.
A töltelékhez:25 dkg darált dió,15 dkg cukor összekeverve+vaníliáscukor,lekvár.Csokimáz a tetejére
A szódabikarbónát nyugodtan tedd bele,mert nagyon jó lesz tőle a tészta.Ha apukádnak csinálod akkor a cukor helyett persze cukorpótlót használj,a lekvár is diétás legyen.Ez az adag egy nagy gáztepsire vonatkozik.
A székelykáposztát majd a férjem lediktálja,ugyanis ő szakács,én nem szoktam ilyet főzni
Szia Drága Tilva!!!!!
Nagyon megköszönném a zserbós receptet,mert már vagy 20 éve sütögetek és a zserbó még soha nem sikerült.
(meg a székelykáposzta ez egyszerűen nem megy)Amúgy miden más igen de ezek valahogy sosem.
Köszike!!
SDzia
A legegyszerűbben úgy tudnád megcsinálni,hogy sütnél piskótát legalább két lapot,ezt megtöltenéd valamilyen krémmel .Micimackó sablont kivágni ,ezt rátenni a piskótára és kivágni.A díszítést úgy lehetne megoldani ,hogy marcipánt kinyújtani ráborítani a tortára,eligazítani,majd megfelelő színnel megszínezni a marcipánt ,ecsettel.De mivel lehet hogy ez foltosra sikeredhet,van egy másik ötletem.Csinász egy alapkrémet ezt micimackó szineinek megfelelően megszínezed és ezt kened a tortára ,vagy habzsákból kinyomod.
Írjál ha valami nem világos
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni!
Május 12.-én lesz a kisfiam 1 éves,és szeretnénk Neki micimackós tortát sütni!
A cukrászdában megkérdeztük 8-9 ezer forintért csinálnák meg,mert a marcipán nagyon drága!
Ha házilag készíteném biztos olcsóbban jönne ki.
Légyszíves segítsetek,hogy egyáltalán hogyan álljak hozzá,mert elképzelésem sincs!
Köszönettel:Andrea
Szia
Az egész csomagot nyugodtan tedd bele,semmi baja nem lesz.a SÜTÉSNÉL TÉNYLEG NAGYON ERŐS SZAGA VAN ,de s sütében ezt nem lehet érezni
Szia Melinda
Sikerült venni glukonont? egyébként a Canderel is jó meg a Süssina is.Az Eszterházi tortánál ,a cukor helyett édesítőt használjál.
A zserbónál is ,de mivel lekvár kell bele édesítős lekvárt vegyél.Ha kell jó zserbó recept akkor írj,
Szia Tilva!!
Sosem késő a segítség ,így is nagyon köszönöm,hogy ennyit segítesz!!!!!!!!!!!!!!
Szia!
Szia
Mivel Te is cukrász vagy ezen csodálkoztam hogy csak most próbáltad ki egyben verni a piskótát,ti mindig külön csináltátok?
Örülök hogy jó lett a recept
Szia
Sajnos erre nincs ötletem hogy mi lehet a baj.Elvileg nem szabadna összeesnie.A sütésnél megfelelő a hömérséklet?
Szia
Ne haragudj ,hogy eddig nem írtam le a receptet,de nem volt időm.Itt a recept
Eszterházy torta:kb.23 cm-es formához
10 db tojásfehérje
25 dkg kristálycukor
25 dkg darált dió v. mogyoró v. mandula
5 dkg liszt
pici örölt fahéj /ha nem szereted ki lehet hagyni/
Készítés: a fehérjét jó kemény habbá vered beledolgozod a cukrot,majd beleöntöd a dióba kevert lisztet és lazán elkeverjük.A tepsit zsírozzuk-lisztezzük erre öntjük a masszát,egyenként 5 lapot sütünk /minden lapnál zsírozni-lisztezni kell/ közepes lángnál/160-1fok/kb negyedóra A sütés /de figyelni kell/ amikor megsült azonnal egy éles késsel alávágunk és egy tálra -deszkára helyezzük /ha nem vágsz alá azonnal akkor letapad/.
Krém:
1 cs vaníliás pudingpor
4,5 dl tej
kb 20-25 dkg cukor
cseresznyepálinka-vagy cseresznyepálinka aroma
1 cs margarin
Készítés:a pudingot megfőzöd atejjel ,kihűtöd.közben a margarind haBora kevered a cukorral,a kihült pudingot beledolgozod közben ízesíted az aromával/ha nem szereted akkor vaníliáscukorral is lehet ízesíteni/
Betöltöd a lapokat.
A tetejét úgy tudod a legkönnyebben elkészíteni hogy 7 dkg porcukrot 1 evőkanál vízzel és egy tojásfehérjével kicsit megmelegíted /nem forralni/ majd a tortára kened amikor egy picit meghúz akkor olvasztott csokiból köröket írsz a torta tetejére és egy fogvájóval kihúzod.
A torta oldalára is kenjél krémet,valamint mielőtt betöltenéd a tortát a lapokat szépen körbe kell vágni
Remélem érthető voltam ,ha nem akkor írjál!
Szia Tilva!!
Bocsi, hogy csak most jelentkezem,de rossz volt a net!!!
Képzeld nem tudom mi lehet,de egyenlőre nem kapok glukont.Ma felmegyek pestre, hátha van a metróban.
Hát nagyon szeretném ha megtudnád adni az eszterházi torta receptjét.Szerinted azt is lehet diabetikusan csinálni?Meg a zsernót esetleg.Ezeket szereti apum .Én meg nagon szeretem őt.Remélem jól vagy!!Hát előre is köszi!!!!!
Szia melinda
További ajánlott fórumok:
- Óvodai ballagással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni! Ti sokallanátok a 3000ft-ot fejenként (16 gyerek ballag)?
- Segítség kismamáknak szoptatással kapcsolatban
- Jogi segítség terhességgel kapcsolatban
- Segítség hitellel kapcsolatban
- Egy kis segítséget szeretnék kérni olyanoktól, akik jól ismerik a Nokia 6303i mobilt. Fotókkal kapcsolatban, segítenétek?
- Magyar vizslát szeretnék, mire hívnátok fel a figyelmemet tartásával kapcsolatban? Köszönöm a segítséget előre is! :)