Főoldal » Klubok » Bográcsozók és grillezők klubja

Bográcsozók és grillezők klubja (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

151. gurzau.maria (válaszként erre: 150. - Cherry41)
2013. máj. 20. 10:52

Az volt :))) Jól bekajáltunk... ;)


Nálunk is el volt borúlva, de most kezd szakadozni a felhőzet.

150. cherry41 (válaszként erre: 149. - Gurzau.maria)
2013. máj. 20. 10:01

Finom lehetett! :)


Nálunk ma olyan borult ido van, meg éjjel olyan sok esett, hogy nem lehet bográcsolni.

2013. máj. 20. 09:59

Bográcsoztunk tegnap, disznóköröm és farok, meg egy kis csülök is volt benne, természetesen sok zöldség és fűszer társaságában.

Galuskát külön föztem ki hozzá, mindenki annyit tett a tányérjába, amennyit akart, csakúgy mint a chilipaprikából.

Puha kenyérrel és káposztasalátával tálaltam :))))

148. varbóc
2013. máj. 20. 07:42
Kitűnő idő van, süt a nap. a grillezünk.
2013. máj. 10. 20:41
Holnap, ha jó ido lesz, slambucot készítunk bográcsban, a házi tészta már készen van hozzá.
146. varbóc (válaszként erre: 145. - Cherry41)
2013. máj. 10. 20:22
Én azt javaslom, hogy egy gyűjteményt előre elkészíteni nem árt. Az ételek elkészítése alkalom, kedv és pénztárca függő, de a gyűjtemény nem kér semmit, csak van...
2013. máj. 10. 08:55

Sajnálom, hogy nálatok a vihar károkat okozott, nálunk még csak a szél se fújt tagnap.


Jól hangzik ez a recep is, csak legyen mikor ennyi mindent, amit ide írtok elkészíteni!

144. varbóc
2013. máj. 10. 05:28

Nagyon szomorú napom volt tegnap. A nagy vihat sok kárt tett, főleg a szél. Bizony most lesz muka és bográcsotzás is.

Egy kis enni való:


Mustároskarajszelet baconnal

Hozzávalók: 1 kg karaj csont nélkül,40 dkg füstölt trappista sajt,,1 cs. szeletelt bacon,

4 ek. mustár, 1 mk. morzsolt chili, só,,steak bors, grillfűszer,,étolaj.A karajt nagyobb szeletekre vágjuk,kiklopfoljuk,sózzuk,

grillfűszerrel,steak borssal,chilivel megszórjuk,mustárral megkenjük és olajjal leöntve legalább egy órát állni hagyjuk de még jobb ha egy napig pácoljuk. A szeleteket kevés olajon elősütjük. A sajtot szeletekre vágjuk. Az elősütött karaj szeleteket tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük egymás mellé. Mindegyik húsra 1-1 szelet füstölt sajtot és 2-3 fél szelet bacont teszünk.

Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Zöldséges rizst készítettem mellé.


Ezt a receptet a receptbirodalom.hu oldalon találtam. Nagyon finom, ajánlom mindenkinek.

2013. máj. 8. 15:21
Koszi, megvolt mindketto!
142. gurzau.maria (válaszként erre: 141. - Cherry41)
2013. máj. 8. 09:55
Kellemes bográcsozást, jó étvágyat! :))
2013. máj. 8. 09:46

Sziasztok! Nálunk ma birkaporkolt fol bográcsban! :)

Tegnap lett levágva, ma a felét fozzuk meg, a másik fele megy a mélyhutobe!

140. gurzau.maria (válaszként erre: 139. - Varbóc)
2013. máj. 8. 08:56

Köszi! :))) Tényleg jó!!!! Legalább is szerintem...

Tudod, hogy minden receptet átalakítok egy kicsit, a saját szájízemre, így születet meg ez a recept is :DDDD

139. varbóc (válaszként erre: 138. - Gurzau.maria)
2013. máj. 8. 06:12

Hűha !

Lelköm, bogaram.Ez brutálisan jó lehet. Még egy ilyen recept és a fogyókúrázást hiedetők....hízókúrára váltanak !

Köszi a receptet és jó hétvégét !

138. gurzau.maria (válaszként erre: 136. - Varbóc)
2013. máj. 7. 09:56

Pásztortarhonya gazdagon :))



1 kg sertéslapocka felkockázva

50 dkg tarhonya

20 dkg füstölt húsos szalonna apróra vágva

1-2 evőkanál zsír

1 szál füstölt szárazkolbász feldarabolva

3 nagy vöröshagyma kockázva

3 duci gerezd fokhagyma zúzva, aprítva

3 nagyobb paradicsom (vagy házi paradicsomlé)

2 zöldpaprika felszeletelve (csípős is lehet)

1,5 kg burgonya kis kockára vágva

2 evőkanál pirospaprika

őrölt kömény

bors

gulyás krém

2 erőleves kocka


A szalonnát kevés zsiradékban kisütöm, majd benne előbb a vöröshagymát megpirítom, utána a fokhagymát is beledinsztelem. A húst hozzáadom, fehéredésig forgatom, majd megszórom pirospaprikával, beleteszem a zöldpaprikát és a paradicsomot. Sózom, borsozom, őrölt köménnyel meghintem, majd saját levében a húst takarékon puhára párolom, végül zsírjára sütöm. A párolási idő alatt a füstölt kolbász darabkákat is beleteszem, és kevés száraz vörös borral is meglocsolom. Ha a folyadék elpárologna, szükség szerint pótolom, de általában elég a hús és a hozzáadott zöldségek leve.


Közben egy másik edényben kevés zsiradékon a tarhonyát folytonos keveréssel pirosra pirítom. 1 liter vizet forralok, melyben a leveskockát is feloldom.


Amikor a hús zsírjára sült, hozzáadom a pirított tarhonyát, felöntöm a levessel, beleteszem a burgonyát, és takarékon kb. 20 perc alatt készre főzöm (néha finoman alákevergetek, nehogy lekapjon).


U.I. Uborkasalátával és puha kenyérrel tálaltam.

Ja, míg el nem felejtem: Öntöttvas bográcsom van!!! :))))

137. varbóc
2013. máj. 1. 13:09

A mai termés, kicsiben:



Csángó gulyás egyszerűen

Hozzávalók:1,5 kg marhalábszár, 30 dkg vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál pirospaprika, 3 kiskanál köménymag, 1 kg erdei gomba, 1 kg savanyú káposzta, 5 dl száraz fehér bor, 5 dl tejföl só, bors, tárkony. Alapnak marhapörköltet készítünk. Mikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a savanyú káposztát. Főzzük tovább 30-40 percig, majd adjuk hozzá a bort és ízlés szerint a tárkonyt. Összerottyantjuk és melegen tejföllel, puha házi kenyérrel kínáljuk.

136. varbóc (válaszként erre: 135. - Gurzau.maria)
2013. máj. 1. 04:39

Sok jó receptje van a pásztortarhonyának, de az igazi az öntöttvas bográcsban készül. Az idő biztosan jó lesz még ezen a héten. Sok sikert !

(Egy kis beszámoló vagy recept ide sem ártana!)

2013. ápr. 30. 14:28

Holnap grillezés :)

Mici-et sütünk, hozzá saláták, puha kenyér és természetesen muzsdéj.

Szeretném rávenni a párom, hogy míg megfelelő lesz a parázs a sütéshez, addig én megfőznék egy adag pásztortarhonyát... :)))

134. gurzau.maria (válaszként erre: 131. - Varbóc)
2013. ápr. 30. 14:25

Ezt megkóstolnám!!!

Mikor főzöd meg nekünk??? :)))

133. varbóc
2013. ápr. 24. 03:38

Az Időjós a hét végére - sajnos - esőt igér...

Jó bográcsozást !

2013. ápr. 20. 19:16
Mi holnap, ha nem fog esni, halászlét bográcsozunk!
131. varbóc
2013. ápr. 20. 05:55

A Szabadtüzi Rend meghirdette a tavaszi bográcsos napot. Ime a kötelező recept:


Csülök tavasziasan bográcsban

Hozzávalók: 3 db hátsó csülök, 30 dkg sárgarépa, 30 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg vöröshagyma, 3 db paradicsom, 3 db zöldpaprika, 35 dkg fejtett zöldborsó, 25 dkg gomba, 3 dkg liszt, 5 dkg zsír, 1 evőkanál édesnemes pirospaprika, 1 evőkanál csípős pirospaprika, 1 db csöves csípős paprika, 4,5 dkg só, 1 csokor zöldpetrezselyem. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát, és megfonnyasztjuk. Az előkészített csülköket besózzuk, majd a hagymás zsírba téve, kevés folyadék alá öntésével, félpuhára pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával. Hozzá adjuk a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, a zöldpaprikát, csöves erős paprikát és a paradicsomot. Az egészet majdnem puhára pároljuk. Beletesszük a cikkekre vágott gombát és a zöldborsót. A lisztet kevés pároló lével simára keverjük, majd a forrásban levő csülökhöz adjuk. Kiforraljuk. Forrón tálaljuk, tetejét finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.Házi főtt, metélt tésztával, vagy friss, puha parasztkenyérrel kínáljuk.


Jó bográcsozást a hét végén !

130. varbóc
2013. ápr. 10. 03:52
Jön a tavasz, igaz hogy nagyon lassan, de készülődhetünk ! Bográcsot előkészíteni sohasem elég korai dolog.
129. varbóc
2013. márc. 29. 15:48

Minden klubtagunknak Békés, Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok !


Jó tanács: ne öntsétek ki a sonkalét, mert nagyon fínom leves készíthető belőle, de csak akkor, ha nem főzitek a sonkát tojásokkal együtt...


Itt egy recept:


Húsvéti tojásleves sonkalével, gazdagon.

Hozzávalók 6 személyre: 2 lliter füstölt sonka (vagy füstölt hús) főzőleve, 12 db tojás, 10-15 szem fekete bors, 3 db babérlevél 1 kiskanál köménymag, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,1 nagyobb szem burgonya,1 evőkanál mangalicazsír, 2 evőkanál liszt 1 evőkanál fűszerpaprika. A mangalicazsírból, a lisztből, a fűszerpaprikából a zúzott fokhagymával rántást készítünk. Felöntjük a sonkalével, majd fűszerezzük, beledobjuk a megtisztított és félbe vágott vöröshagymát, majd lassú tűzön főzzük. Közben a nyers burgonyát belereszeljük és kb. 10 percig főzzük kissé erősebb tűzön főzzük. (Csak akkor sózzuk, ha szükséges!) Majd 4 tojást felütünk és elkeverve a leveshez adjuk, összekeverjük és kb. 5 percig főzzük. A megmaradt tojásokat egyenként beleütjük, de ekkor már nem szabad megkeverni!Kb. tíz percnyi főzés után az elkészült levest tálaljuk. Hideg tejfölt, citromszeletet (vagy borecetet) adunk mellé.

128. varbóc
2013. márc. 28. 06:29

Itt még nagyon rossz az idő, tegnap kb. 15 centi hó is esett, a közlekedés nagyon akadozó. Mégis - csak úgy - gondoljunk a húsvétra! Egy édes recept:


Húsvéti sárgatúró.

Hozzávalók: 1 liter házi tej, 10 db tyúktojás, 3 evőkanál porcukor, 2 marék mazsola. A tojásokat a cukorral habosra keverjük és beleforgatjuk a mazsolát. A tejet egy lábosba öntjük, és a tűzhelyre tesszük.Beleöntjük a tojáskeveréket és a 2 evőkanálnyi citromlevet, majd elkezdjük felmelegíteni. Folyamatosan kevergetjük kb. 10-15 percig (ennyi idő alatt nagy része túrósodik, összeáll ).Szűrőkanálba tett tiszta konyharuhába öntjük és felkötözzük olyan helyre, ahola savó folymatosan csöpöghet belőle. Ha a savó alaposan kicsapódik, finom, morzsalékos morzsalékos sárgatúró marad vissza. Ezt formázzuk és hűtőbe tesszük. Néhány óra múlva szeletelhető, tálalható. Tálaláskor szeleteljük. Készíthető úgy is, hogy a mazsolát előzőleg rumban áztatjuk.

127. varbóc
2013. márc. 23. 05:00
Sem a hétvége, sem a húsvéti ünnepnapk nem alkalmasak a kerti szöszmötölésre. Így marad a várakozás: Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket, jófajta sonkás ételeket, illatos kölnipatakot kívánok.
126. varbóc
2013. márc. 17. 04:28

Én szeretem a sertészsíros ételeket. Mindíg saját magam sütöm ki a zsírszalonnát, elsősorban ma már csak mangalicahájból. Jó hogy lehet kapni, megbízható hentestől:


Kolbászos lebbencs bográcsban.

Hozzávalók: 15 dkg. füstölt házi kolbász, 10 dkg lebbencstészta, 40 dkg burgonyaí, 15 dkg kolozsvári húsos szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 2-2 db. paradicsom és paprika, só, köménymag, 3 dkg. sertészsír, fűszerpaprika, csipetnyi őrölt fekete bors. A szalonnát kis kockákra vágjuk és a felforrósított sertészsíron kisütjük. Ha kész az apróra vágott vöröshagyma következik, amit világosbarnára dinsztelünk. Ekkor kiszedjük a zsírból a szalonnatepertőt és a vöröshagymát is. A visszamaradó zsiradékban barnára pirítjuk az összetört lebbencstésztát. Ezután beletesszüka kisebb kockákra vágott burgonyát, a laskára vágott zöldpaprikát és a felszeletelt paradicsomot.átkeverjük, majd visszarakjuk a vöröshagymát és a szalonna tepertőt a karikára vágott kolbásszal együtt. Msot mehintjük fűszerpaprikával, és az egészetóvatosan átkeverjük., majd felöntjük annyi vízzel, hogy legalább kétszeresen ellepje a bográcsban valókat. Izlés szerint ízesítjük sóval, köménymaggal és őrölt fekete borssal. Nagyon tartalmas, ízletes magyaros étel.

2013. márc. 16. 10:59
Majd ha jó ido lesz, biztos kipróbáljuk, de arra még várni kell! :) Koszi a receptet.
124. varbóc
2013. márc. 16. 05:28

A régi pásztorétel kerti partikhoz "városias" formában:



Öreglebbencs bográcsban.

Hozzávalók 8 személyre: 50 dkg házi szárított lebbencs tészta, 25 dkg füstölt mangalica szalonna, apróra felkockázva, 25 dkg füstölt házi kolbász, felszeletelve, 60 dkg burgonya, felkockázva, 30 dkg vöröshagyma, 25-25 dkg érett kerti paradicsom és paptrika, zöldpaprika, 4-5 gerezd fokgafyma ( ha új, akkor 1-2 gerezddel több). Ízláés szerint őrölt fekete bors, só és kevés felszeletelt csípős, hegyes paprika, só. A bográcsban lassú tűzön kiolvasztjuk a kockára vágott füsdtölt mangalica szalonna zsírját, a kisütött szalonna tepertőjét kiszedjük és a visszamaradó zsiradékon először szép aranysárgára piamihez a végén 1-2 percre hozzádobjuk a zúzott fokhagyma gerezdeket, majd a tűzről levéve a megdinsztelt hagymákat kiszedjük. Következik óvatosan keverve a lebbencstészta, amit szép pirosra pirítjuk benne. Ekkor a tésztátf elöntjük legalább háromszoros mennyiségű forró vízzel, sózzuk és a kolbász kivételével hozzáadjuk beleraíkunk, és lassú tűzön gyakran rázogatva a bográcsot, vagy óvatosan esetenként megkevergetve félig készre főzzük az ételt. Ekkor hozzáadjuk a már a szalonnazsíron is megfuttathatunk. Főzéskor szükség esetén a vizet pótoljuk és készre főzzük. Tálaljuk hideg kovászos uborkával, vagy idényínek megfelelő savanyúsűggal. Laktatós és nagyon finom étel.

123. cherry41 (válaszként erre: 122. - Varbóc)
2013. márc. 15. 15:24
Arra már mi is készulunk, de eddig mindig valami más nyert! A receptjét kérhetem?
122. varbóc
2013. márc. 15. 14:26
Vannak még korán ébredők - No, perzse: jó a szépeknek, a fiataloknak és a fürgéknek ...Én csak azért is ÖREG LEBBENCSET FOGOK KÉSZÍTENI.....

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook