Főoldal » Klubok » Bográcsozók és grillezők klubja

Bográcsozók és grillezők klubja (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
211. varbóc (válaszként erre: 210. - Gurzau.maria)
2014. febr. 15. 14:32

Kedves Mária !

Szombaton kimerészkedtem a hétvégi házhoz. Gyönyőrű napsütéses idő volt. Elővettem az öntöttvas bográcsomat és elborzadta.... A gyönyörűség olyan bánatos volt, hogy rögtön főztem benne egy krumplipaprikást... No ez volt nagy élvezet...a csülök jobban ízlett volna......

210. gurzau.maria (válaszként erre: 209. - Varbóc)
2014. febr. 14. 15:02

Köszönöm szépen!

Megfőzni, megtudom. Nálunk pedig nem tud annyi kaja lenni, amit amit a fiúk be ne termelnének. Főleg, ha a fogukra való... :)))

209. varbóc (válaszként erre: 208. - Gurzau.maria)
2014. febr. 12. 15:24

Gratulálok !

Én nem tudnám ezt sem megfőzni, sem végig enni... Kitartásod példás. Irigykedem, tehát bagyok....

208. gurzau.maria (válaszként erre: 207. - Varbóc)
2014. febr. 12. 11:59

Ha-ha-ha


A benti menü a gyererkeknek (értendő: a fiam meg a barátnője). Na jó a reszteltmájból evett a férjem is könnyű reggeli gyanánt...


A kinti, ha jól számolom 8 személy. Egy baráti család, mi ketten a párommal, anyósom és anyukám.

Ez most nem volt nagy adag, többször előfordult, hogy 20-25 személyre főzök :)))

207. varbóc (válaszként erre: 206. - Gurzau.maria)
2014. febr. 11. 16:18

Kedves Mária ! Hány hadsereg étkezik nálatok?

(Közben nagyokat nyelek)

2014. febr. 10. 11:44

A hétvégi menü:


Zöldborsóleves galuskával tejesen, dinszteltrépás rizs, cordon bleu, reszteltmáj, ezek bent főttek.


Kint a bográcsban egy egész kecskecomb, disznócomb és köröm rotyogott, némi zöldséggel, száraz vörösbor kíséretében, majd a vége felé került bele egy jó adag hasábra vágott krumpli. :D


Közkívánatra, a bográcsoshoz ma készítek egy nagy adag galuskát, amit mindenki kedve szerint adagolhat majd a tányérjába.... :D :D

2014. febr. 6. 14:04

Hmmm.... micsoda finomságok...

Bár csak már próbálgathatnám őket...

204. gurzau.maria (válaszként erre: 200. - Varbóc)
2014. febr. 6. 14:02
Örülök, hogy újra itt vagy köztünk :) ♥
203. varbóc
2014. febr. 6. 09:47

Betyárleves bográcsban erdei gombából.

Hozzávalók:1 nagyobb fej vöröshagyma, 50 dkg tisztított erdei gomba (tinóru, vargánya, sárga rókagomba, erdei vagy mezei csiperke, pereszke, stb.), 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg füstölt házi kolbász (lángolt kolbász), 1 doboz (2 dl) tejföl, 2 evőkanál liszt, só, őrölt fekete bors, ételízesítő, 3 evőkanál pirospaprika, 2 teáskanál morzsolt kakukkfű, 1 csokor petrezselyemzöld, A csipetkéhez: 10-15 dkg liszt, 1 db tojás, csipetnyi só. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kisütjük. A zöldségeket a szalonna zsírjában megforgatjuk addig, amíg puha lesz. Ezután a zsírból kiszedjük és félre tesszük. Most hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott vöröshagymát és a szépen felszeletelt gombát Kissé pároljuk, sütjük, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá és elkeverjük. Hozzáadjuk a félre tett zöldségeket megszórjuk borssal, kakukkfűvel, ételízesítővel és egy kis sóval is, majd felöntjük 1,5 liter vízzel (vagy leveskockából készített erőlevessel). A leveshez keverjük a felkarikázott kolbászt, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a csipetkét is. A csipetke elkészítésekor egy tojást tányérba teszünk kissé megsózzuk és felverjük. Apránként hozzászórjuk a lisztet, és a tésztát folyamatosan keményebbre gyúrjuk, lisztes kézzel csipetkét készítünk, majd a levesbe szórjuk és kb 10 percig főzzük. Ezután behabarjuk a levest és kb. 2 percig csendesen főzzük vigyázva arra, hogy fel ne forrjon fel. Tálalás előtt egy csokor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Bográcsban, szbad tűzön elkészítve a legfinomabb.

202. varbóc
2014. febr. 5. 15:42

Bakonyi betyárleves bográcsban.

Hozzávalók: 10 dkg füstöl húsos szalonna, 2 lliter húsleves (leveskockából is jó), 30 dkg erdei gomba, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, kakukkfű, őrölt fekete bors, só. A csipetkéhez: 1 db. tojás, 3 evőkanál liszt, só. Először leveskockából húslevest készítünk, majd és a levest félre tesszük. A csipetkéhez is elkészítjük. A tojást összegyúrjuk a liszttel és a sóval. Cipó alakúra formázzuk és 20-25 percig pihentetjük, majd lisztes kézzel egy meglisztezett tálcára csipkedjük. (Készíthetjük a leves főzése alatt is). A szalonnát apró kockára vágjuk, a füstölt kolbászt felkarikázzuk. Az erdei gombát alaposan megmossuk és szintén kockára vágjuk. A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk. A bográcsban a szalonnát lassú tűzön kisütjük, rádobjuk a kolbászt és megpirítjuk. Ha kész hozzáadjuk a gombát, a vöröshagymát, majd az egészet óvatosan zsírjára pirítjuk. Meghintjük liszttel és felöntjük a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk és ízesítjük apróra vágott petrezselyemzölddel és kakukkfűvel is. Felforraljuk, majd lassú tűzön 10 percig főzzük. Kanállal kikeverjük a tejfölt, kevés forró levest merünk rá majd simára keverve, állandóan kavargatott levesbe óvatosan beleöntjük. Következik a csipetke, amit a levesbe szórunk és 5-6 perc alatt készre főzzük.

201. varbóc
2014. febr. 4. 10:14

Bugaci tarhonyás hús bográcsban.

Hozzávalók: 20 dkg. füstölt szalonna, 30 dkg. száraz tarhonya, 60 dkg. marhafartő, 2 db. zöldpaprika, 1 db. paradicsom, őrölt bors, só, 15 dkg. vöröshagyma, 40 dkg. burgonya, 2-3 gerezd fokhagyma. Bográcsban és szabad tűzön főzve a régi pásztorok hagyományát idézi ez a kiváló étel. A bográcsban kb. 10 dkg. füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd belerakjuk a finomra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a felkarikázott paprikát, a kockára vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ha átpuhult, a tűzről levéve pirospaprikával színezzük, aláöntünk egy kevés vizet és hozzáöntjük a felkockázott marhafartőt is. Előbb erősebb, később lassú tűzön majdnem készre főzzük az alapot.Ha megfelelő, akkor az alapot kivesszük. A bogrács tesszük a maradék szalonnát kockára vágjuk, és zsírjára pirítjuk. Most hozzáadjuk tarhonyát és aranysárgára pirítjuk. Kevés vizet aláöntve átkeverjük, majd annyi hideg vizet töltünk hozzá, hogy az a tarhonyát ellepje. Ha felforrt beletesszük a kockára vágott burgonyát,kissé később az alapot is. Jól összekeverjük, parázson főzzük mindaddig, amíg a levét elfövi. Hétvégi összejövetelekre is alkalmas étek, amit savanyúsággal vagy friss salátával és kellemesen hűs fröccsel kínáljuk.

200. varbóc
2014. febr. 2. 05:39

Gratulálok !

Én a régi dolgaimat rendezgetem. Sok recept most került elő, de ezek tavaszi ételek. Sok bennük a kukoricaliszttel, darával készített erdélyi finomság....

Igérem, jövök !

2014. febr. 1. 10:35
Sziasztok! Nálunk ma van az idei elso bográcsolás, kecskeporkolt készul! :)
198. ronka
2014. jan. 1. 21:12

MINDEN KEDVES KLUBTÁRSAMNAK KÍVÁNOK:

BÉKÉS EGÉSZSÉGBEN,SZERENCSÉBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET!

SZERETETTEL:RONKA

197. varbóc (válaszként erre: 196. - Cherry41)
2013. szept. 12. 07:02

Valóban egyszerű és könnyen elkészíthető pác.

Köszönöm a receptet !

2013. szept. 10. 15:39

Cigánypác


5 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, 1 ek ecet, 1 kk só, 1 kockacukor, 1 kk mustár, 1 ek ketchup, 1/2 kk õrölt feketebors.


A fokhagymát meg kell pucolni, átnyomni és a tobbi hozzávalóval osszekeverni. Mi a kockacukrot és az ecetet ki szokjuk hagyni belole.

195. varbóc (válaszként erre: 194. - Cherry41)
2013. szept. 10. 06:06

Jó reggelt !

A cigánypác receptje érdekelne. Jó lenne itt feltölteni

Köszi.

2013. szept. 8. 20:17

Szilvalekvárt?


Mi tegnap halászlét foztunk, az alaplevet meg halat is kaptuk, szerintem sokkal finomabb friss paprikával, paradicsommal elkészítve, ahogy én szokom, de hát most így kellett! :) Mellé meg 2 csirkét sutottunk meg tárcsán, cigánypácba volt bepácolva, raktunk mellé krunpliszeleteket, meg padlizsánt, ami nagyon fonom lett!

2013. szept. 8. 20:05
Mi tegnap lekvárt főztünk benne!
2013. júl. 29. 12:20

Csülkös pacal bográcsban készült szombat este.

Aztán meg, hogy ne vesszen kárba a parázs, sütöttünk egy adag miccset is, abból lett az "előétel" :DDD

191. varbóc
2013. júl. 21. 16:12

Kedves Ronka !

Néhány nap mulva új bográcsos receptet fogok javitani. Sajnos sok napig nem volt időm.

190. ronka (válaszként erre: 178. - Varbóc)
2013. júl. 15. 12:59

Kedves Gyula bátyám!

Nagyon jól hangzik ez a recept. Ha felépülök biztosan kifogom próbálni.

189. varbóc (válaszként erre: 188. - Gurzau.maria)
2013. júl. 6. 05:34
Így is jó. Köszi !
2013. júl. 5. 10:14

Itt vagyok már! :)))

Ez nem recept, csak az összetevők...

Disznóhúshoz: só, kömény, fokhagyma, koriander, bors, cukor, pirospaprika, zeller.

Csirkehúshoz: só, pirospaprika, fokhagyma, bors, rozmaring, majoranna.

187. varbóc
2013. júl. 5. 04:48
Várom a receptet kedves Baby !
2013. júl. 2. 13:36
Magyarországon nem kapható, így nem biztos, hogy reklámnak minősül, ha leírom... BBQ fűszerkeverék, külön csirke- és külön disznóhúshoz. Holnap leírom a pontos összetevőket....
185. varbóc (válaszként erre: 184. - Gurzau.maria)
2013. júl. 2. 04:56
A kérdés: mik azok az évek óta bevált fűszerkeverékek - azaz mikből állnak?
184. gurzau.maria (válaszként erre: 182. - Cherry41)
2013. júl. 1. 09:22
Évek óta megvannak a jól bevált fűszerkeverékeim, amihez még adok fokhagymát, olajat és fehérbort. A visszamaradó páclé sem veszik kárba, ha nyakonöntünk vele egy tepsi vegyes zöldséget és a sütőben pároljuk-sütjük... :)))
183. varbóc (válaszként erre: 181. - Gurzau.maria)
2013. jún. 29. 06:29

Biztos, hogy jó idő lesz !

Amit eddig láttam Tőled, az mind nyami-nyami... Receptet is írj !

182. cherry41 (válaszként erre: 181. - Gurzau.maria)
2013. jún. 28. 19:21
Milyen lesz a pác?
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook