Főoldal » Klubok » Bográcsozók és grillezők klubja

Bográcsozók és grillezők klubja (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
2012. máj. 26. 17:42
Minden klubtagunknak kellemes hétvégét,tartalmas pünkösdi társas szórakozást és jó időt kívánok !
2012. máj. 26. 17:16

Sziasztok!

Szep napot nektek.Mi holnap estere grilezunk kint a szabadban,jon haza a tesom Munchenbol es mivel titkan vagyunk egyutt igy egy kis grill party lesz nalunk.Nektekszep hoszu hetvegetkkivanok.

Remelem nem esik holnap.

2012. máj. 26. 08:14
Köszönöm,hogy közétek tartozhatom!
2012. máj. 26. 02:25

Üdvözlöm új klubtagunkat, Mamókát ! Érezd jól magad közöttünk és kapcsolódj be a recdeptvadászatba !

Parazsad izzon, tüzed ki ne aludjon !

2012. máj. 25. 19:49

Most már kapható jó minőségű tavaszi zöldborsó. Könnyen és gyorsan elkészíthető egy jó leves bográcsban is.


Tavaszi cukorborsóleves bográcsban.

Frissen szedett vagy vásárolt zöldborsót – kb. 1-1,5 kg. megtisztítunk a hibátlan héjat megtartjuk, majd alaposan megmossuk és egy erőleves kockával ízesített 1 és fél liter vízben feltesszük főni. Ha kész a jéjakat eltávolítjuk ( vagy leszűrjük) és a visszamaradó lében kb. 50-60 dkg. mennyiségű borsót főzni kezdjük, néhány szál zöldpetrezselyemmel Amikor már jó illata van, de a borsó még nem főtt meg teljesen a tüzet mérsékeljük. Közben kb. 1 dl. tejfölben 2-3 kiskanáélnyi lisztet elkeverünk, majd hígítjuk a leves meleg levével és ezzel behabarjuk a levest. Lassú tűzön tovább főzzük, közben kóstolás után szükség szerint ízesítjük sóval és cukorral.Elkészítjük a daluskát egy tojást felverünk, majd 2-3 evőkanál lisztet és kevés vizet is hozzáadva közepesen súrúbb tésztát készítünk, amit kiskanállal galuskaként a fővő ételbe szaggatunk. Amikor a galuska megfőtt a bográcsot a tűzről levesszük, kevés apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk és pár percig állni hagyjuk, de még melegen kínáljuk.

2012. máj. 25. 09:18

Babgulyás bográcsban


1,5 kg tarkabab

3 kiskanál szódabikarbóna

3 db leves kocka

3 evőkanál ételízesítő

6 db baberlevel


3 kg marhahús (comb)

3 kg marhacsont

10 db répa

3 db petrezselyem

2 db zellergumó (zöldjével együtt)

1,5 - 2 kg hagyma

3 db nagy paradicsom

3 db nagy paprika

1 közepes tubus gulyáskrém

3-4 evőkanál pirospaprika

olaj, só, bors, majoranna, bazsalikom, oregano, csombor, ételízesítő, köménymag


A babot szodabikarbonaval, leveskockaval, etelizesitovel es baberlevellel hideg vizben feltesszuk fozni.


A bogracsban az olajat felhevitjuk, kipattogtatjuk benne a komenymagot, beletesszuk az aprora vagott hagymat, megdinszteljuk. Erre jon a kozepes kockara vagott hus, atforgatjuk, pirospaprikaval megszorjuk, fuszerezzuk, felengedjuk vizzel, beletesszuk a csontokat es kozepes tuzon fozzuk.

Mikor mar majdnem puha, bezoldsegeljuk es hozzaadjuk a paradicsomot paprikat.

Ezutan tesszuk bele a mar megfott babot a levevel egyutt, egyett rottyantunk rajta es kesz.

Puha kenyerrel, tejfollel, erospaprikaval talaljuk, mindenki izlese szerint tehet bele.

2012. máj. 24. 19:44

Vörösboros marhapörkölt bográcsban


Hozzávalók:


2 kg marhacombhoz:

3 paprika,

3 paradicsom,

2 sárgarépa,

2 fehérrépa,

0,8 kg gomba,

4 dl vörösbor,

só,

bors,

fokhagyma,

szalonna,

1 nagy hagyma,

1-2 babérlevél,

kakukkfű,

pirospaprika


Elkészítés:


A szalonnát kiolvasztom kis tűzön, majd a hagymát megpuhítom-pirítom rajta. Leveszem a bográcsot a tűzről, és ha kihűlt, 2 kiskanál pirospaprikát szórok rá. A 2*2 centisre vágott húst beleteszem, és fehérre pirítom, majd felöntöm vízzel és a bor 3/4-ével, úgy, hogy éppen ellepje. Hozzáadom a kis kockára vágott paradicsomot, sárga- és fehérrépát, a paprikát. Fűszerezem borssal, Erős Pistával, nagy adag kakkukfűvel, apróra vágott fokhagymával és a babérlevéllel. Ha a hús 2/3-ra főtt(2 óra), megsózom, de nem szabad előbb, mert a hús megkeményszik. Hozzáadom a vékonyra vágott gombát, és utánízesítem. Az elfőtt levet a maradák borral és vízzel pótolom. A végén lesütöm szaftjára. Főtt burgonyával vagy ropogós kenyérrel tálalom.

2012. máj. 24. 19:43

Pusztapörkölt


Hozzávalók:


3 kg csölökhús kis darabokra vágva

8 dkg zsír

30 dkg hagyma

2 dkg fokhagyma

4 g köménymag

3 dkg fűszerpaprika

5 dkg só

fél kg zöldpaprika

40 dkg paradicsom

fél liter száraz vörösbor.


Elkészítés:


A zsíron üvegesre párolom a finomra vágott hagymát, megszórom a paprikával és beleforgatom a megmosott húst. Sózom, majd köménnyel és zúzott fokhagymával fűszerezem. Kissé megpirítom, majd kevés borral oltom el. Lefedve lassan párolom. Ha kell, egy kis vizet is öntök rá. Mielőtt a hús megpuhulna, beleteszem a megmosott, csíkokra vágott paradicsomot és paprikát. Arra folyamatosan ügyelek, hogy csak éppen, hogy legyen lé a húson. Köretként sós burgonyát, pirított burgonyát, vagy pásztortarhonyát kínálok mellé.

2012. máj. 24. 17:37
Elnézést a rossz írásért, de nincs meg az olvasó szemüvegem
2012. máj. 24. 17:35

Egy rövid időre kivontam magam a forgalomból, mert rendbe kellett tennem a hétvégi házikót. Nos látom szépen gyarapodtunk a receptekkel. Különösen örülök Emy körömpörköltjénenagy siker volt. Ők még nik, mivel én is ezt főztem a barátaimnak és mondhatom, hogy nagy siker volt. Nokedlibvel és frioss salátával kínáltam - no meg egy kis kadarkával.

Tüzetekki ne aludjon a jövő hétvégén sem '

2012. máj. 23. 16:49

Körömpörkölt bográcsban


Hozzávalók:


1.5 kg sertéscsülök és - láb

2 - 3 evőkanál zsír

2 fej vöröshagyma

2 kk. pirospaprika

csípős paprika

1 mk. bors

1 - 2 dl vörösbor


Elkészítés:


A megtisztított sertéslábakat, csülköt kiáztatjuk. A bográcsba zsírt teszünk, és a feldarabolt hagymát világossárga színűre pirítjuk, kevés borsot és pirospaprikát szórunk bele. (Ha mindenki kedveli, csípős paprikát is tehetünk hozzá. ) Mindezt összekeverjük, és hozzáadjuk a feldarabolt sertéshúst. Vízzel felöntjük úgy, hogy bőségesen ellepje a bogrács tartalmát. Megsózzuk. Fövés közben pótoljuk rendszeresen a vizet mindaddig, míg a hús megpuhul. Ha a hús megfőtt, akkor már csak sütjük tovább, és kb. 15 perccel a bogrács levétele előtt 1 - 2 dl vörösborral meglocsoljuk.

2012. máj. 19. 16:56

Bográcsos betyárleves


Hozzávalók:


20 dkg sertéscomb

10 dkg burgonya

10 dkg zöldborsó

másfél köteg kapor

1 fej vörös hagyma

1 db sárgarépa

1 db fehérrépa étolaj, fűszerpaprika, só

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A húst felkockázzuk 4 cm-re. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és kockázzuk. Olajat hevítünk, a hagymát ezen kevés sóval megpirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, és vízzel felöntjük, nehogy a paprika megkeseredjen. Fedő alatt pároljuk tovább félig, azután rádobjuk a kockázott zöldségeket, majd pár perccel később a burgonyát és zöldborsót. Amikor a hozzávalók megfőttek, megszórjuk finomra vágott kaporral.

2012. máj. 18. 17:40

Nagyon szeretem a gulyás leveset,pláne amit anyukám keszit,az nagyon finom.

Megosztom veletek a receptet:


Gulyásleves bográcsban


Gulyásleves hozzávalók 6-10 személyre:


50 dkg marhahús

15 dkg vöröshagyma

1 kg tisztított burgonya

25 dkg zöldpaprika

10 dkg paradicsom

6 dkg zsír vagy olaj

2 dkg pirospaprika

1 gerezd fokhagyma vagy 1 kiskanál fokhagymakrém

köménymag

csipetke


A gulyásleves elkészítése:


A vöröshagymát vágd apróra, lassú tűzön fonnyaszd meg a zsíron, majd szórd rá a pirospaprikát, keverd meg, s engedd fel 2-3 evőkanálnyi vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult, tedd bele a kis kockákra vágott apróhúst, sózd meg, s néhányszor megkeverve lassan pirítsd megint zsírjára. Ezután a húst - kevés vizet hozzáadva - rövid lében párold majdnem puhára, közben add hozzá a pépszerűen finomra vágott fokhagymát és köményt. Ekkor alapozzuk meg a gulyásleves fokhagymás ízét. Amikor a hús már majdnem puha, pirítsd ismét zsírjára, add hozzá a kis kockákra vágott burgonyát, s addig pirítsd, amíg a krumpli üvegesedni kezd. Ekkor add hozzá a karikákra vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, s öntsd fel 1,5-2,5 liter vízzel. Sózd, s főzd, míg a krumpli is megpuhul. Az utolsó néhány percre vesd bele a csipetkét, hogy az is puhára főjön. (Tálalás előtt célszerű a leves tetejéről leszedni a felesleges zsírt.) Finom, puha kenyérrel javasolom az elkészített gulyásleves tálalását.


A tányért az első tálalás után ne vegyül le az asztalról, mert szinte garantált a második gulyásleves adag fogyasztása! Jó étvágyat a gulyásleveshez! :)

2012. máj. 18. 17:37

Bakonyi betyárleves


Hozzávalók:


40 dkg borjúcomb

10 dkg füstölt szalonna

15 dkg erdei gomba

20 dkg leveszöldség

15 dkg hagyma

3 dl tejföl

2 evőkanál liszt,

1 csomó kapor

1 paprika

1 paradicsom

1 csapott evőkanál paprika

1 csapott evőkanál só

késhegynyi bors.


Elkészítés


Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát megpirítom, hozzáadom az apróra vágott hagymát, pár percig pirítom, majd hozzáadom a 2x2 centis kockákra vágott húst. Sózom, borsozom és félpuhára párolom. Utána hozzáadom a kockákra vágott leveszöldséget és tovább főzöm. Mikor megpuhult, hozzáadom a felkockázott gombát, paprikával fűszerezem és belekeverem a tejfölt. A végén hozzáadom az apróra vágott kaprot. Hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát és paradicsomot. Levesbetétként csipetkét főzök bele.

2012. máj. 17. 20:23
Köszönöm h itt lehetek. Nagyon szeretem a finom ízletes ételeket. Mi is szoktunk bográcsozni, illetve grillezni. Idő hiányban most nem, de igyekszem hamarosan leírni nektek azokat amiket mi szoktunk készíteni. Illetve visszaolvasom, az itt már leírt reciket. :-))
2012. máj. 17. 17:40
Köszöntöm Cs. Anitát, új klubtagunkat ! Érezd jól magad közöttünk és oszd meg velünk kedves receptjeidet is !
45. bd8f0b56fe (válaszként erre: 41. - Smudlaagi54)
2012. máj. 17. 17:39
huu,ez jól hangzik hallatom mar róla de meg nem ettem,biztosan finom lesz.
2012. máj. 17. 17:39

Tegnap kaptam a barátomtól egy dicséretet a hajdani vaddisznópörköltökre emlékezve. Perasze ez már régen volt, de leírom, hogy más is készíthessen ilyan finomságot:



Vaddisznópörkölt bográcsban.

Hozzávalók: 60 dkg. vaddisznólapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál sertészsír, só, őrölt bors, 1 púpozott evőkanál édes-nemes pirospaprika, 3 dl. vörösbor. A páchoz: kakukkfű, babérlevél, néhány szem borókabogyó, szegfűbors, gyömbér, 1-2 evőkanál olívaolaj, gombapor lehet trombitagomba, szürke tölcsérgomba szárítmánya, vagy csak egyszerűen vargánya, tirnoru vagy sárga rókagomba száritmánya őrölve.) A vaddisznóhúst előző esete feldarabolom, majd a fűszerekkel és az olajban elkevert gombaporral páclevet készítünk és a húst felöntjük, úgy hogy az ellepje.A bográcsban a zsírt felhevítjük, a vöröshagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a vaddisznó húst is és átpörköljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot, pár szelet paradicsomot, a zúzott fokhagymát, majd visszatesszük a tűzre és hideg vízzel felöntjük addig, hogy ellepje. Kis lángon főzzük mindaddig, amíg a levét elfőtte. Ekkor víz helyett vörösbort adunk hozzá, és a folyamatot megismételjük. A teljes főzési idő kb. másfél óra. Burgonyakörettel vagy friss kenyérrel kínáljuk.

Megjegyzés: gombaszárítmányok kaphatók a nagyobb áruházakban, hipermarketekben is.


Tűtetek ki ne aludjon ! Jó bográcsozást, grillezést.

2012. máj. 17. 17:38

Grillezett lazacszeletek 1.

80 dkg lazacfilé, 1 hagyma, só, bors, olaj, citromlé.

A lazacot kb 2 centi vastag szeletekre vágom, megöntözöm olajjal és citromlével, majd befedem karikákra vágott hagymával. Legalább egy órát állni hagyom. Ezután a lecsepegtetett halszeleteket (hagyma nélkül) a beolajozott grillrostra helyezem és mérsékelt tűz mellett grillezem. Csak közvetlenül a tálalás előtt fűszerezem.

2012. máj. 16. 17:32

Tegnap este ujra a csulkos pacal volt a tema. Nagyon szeretne a kedves ferjem, ha a hetvegen azt keszitenek.

:)))))))))

2012. máj. 16. 17:21
Remélem jó idő lesz valamelyik nap,mert lebbencs levest akarok csinálni bográcsban!
2012. máj. 16. 15:13

Igazi pásztorétel, kicsit módosítva. Elkészítése nem nehéz és nagyon finom.


Öreglebbencs bográcsban.

Hozzávalók: 30 dkg lebbencstészta, 1 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt húsos szalonna, 30-40 dkg burgonya, 2 szem érett paradicsom, füszerpaprikan só. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, a pörcöt kiszedjük, majd a szalonnazsíron megpirítjuk a lebbencstésztát. Közben hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, hogy együtt piruljanak meg. Óvatosan kavargatju, közben megszórjuk kevés sóval. Ha szép aranybarna a tészta és a vöröshagyma is átpuholz a bográcsot a tűzről levesszük és a tésztát megszórjukfűszerpaprikával, majd kevés vizet is aláöntve átkavarjuk. A tűzre visszatéve felöntjük annyi vízzel, hogy a tésztát ellepje. Megsózzuk és ha a víz forrni kezd, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. Átkeverjük az egész bennelévőt és lassú tűzön főzzük tovább. Főzés közben a tészta teljesen magába szívja a vizet mire a burgonya is és a tészta is megpuhul. A kész ételt forrón tálaljuk, szeletelt csipős, hegyes paprikával, hideg kovászos uborkával vagy másfajta salátával.

2012. máj. 16. 10:35

Grillezett csukafilé


1 kg csukafilé,

1 ek só,

2 ek olaj,

fél kk őrölt bors,

fél kk fokhagymapor,vagy 4 gerezd friss foghagyma

2 lime (zöldcitrom).

A filészeleteket besózom, tíz percig a sóban hagyom, majd lecsepegtetem. Az olajat összekeverem a citromlével, belekeverem a borsot és a fokhagymaport és ezzel a keverékkel ecsetelem be a halakat. 5-6 óra hosszat lefedve marinálom. Ezután lecsepegtetem és kétoldalt grillezem.

2012. máj. 15. 15:32
Készülök ahétvégi találkozásra, ahol a barátom lesz a főszakács. babgulyást fok főzni vegyes húsból - és vélhetően csülökkel. Kilesem a titkait és ha igazán jól sikerül írom a receptet is.
2012. máj. 15. 11:58

Bográcsban elkészítve az igazi. Ki lehet próbálni !



Galyasági fűszeres gulyás

Hozzávalók: 1 kg. sertés apróhús, 20 dkg. csiperke gomba, 3 evőkanál sertészsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 40 dkg. sertés velő, 15 dkg. sárgarépa, 15 dkg. petrezselyem, 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,15 dkg. zöldborsó, 1 dl. tejfö, 2 dl. tejszín, 3-4 szál tárkony, 1 csokor kaporlevél, 2-3 db. babérlevél, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál tárkonyeset,só, 2 db. erőleves kocka. A sertéshúsból hagyományos módon pörköltet készítünk. Amikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, zöldborsó), valamint a tisztított és lehártyázott sertésvelőt is. Ízesítjük babérlevéllel, tárkonnyal, apróra vágott kaporral, mustárral. Az egészet felengedjük 1 és fél liter erőlevessel. Dúsítjuk tejföllel, tejszínnel és ízesítjük tárkonyecettel. Gazdag étel, ami bográcsban is elkészíthető.

36. cherry41 (válaszként erre: 35. - Bd8f0b56fe)
2012. máj. 15. 08:55
Miért avas szalonnát? Jobb ízt ad a keszegnek?
2012. máj. 15. 08:42

Keszeg avas szalonnával


1-1,5 kg keszeg, 1-1 gerezd fokhagyma, 10 dkg avas szalonna, 4-5 dl napraforgóolaj, só.

A keszegeket megpucolom, kibelezem, kimosom, fejüket és farkukat meghagyom. Oldalaikat bevagdalom és kívül-belül sóval bedörzsölöm. Belsejükbe egy-egy ujjnyi avas szalonnacsíkot és egy gerezd fokhagymát rakok. Szabadtűzön tepsiben bő olajban forgatás nélkül pirosra sütöm.

2012. máj. 14. 20:17
Nos gyúlnek a jobbnál jobb receptek. Csak legyen sok tüzifa és jó idő.
2012. máj. 14. 19:03

Mivel nagyon szeretem a halat bármilyen forma így gondoltam megosztom veletek egyik kedvencemet.


Grillezett halak (citromlével)


Frissen fogott halak, só, citromlé, apróra vágott petrezselyemzöld.

A halakat lepikkelyezem, mosom, sózom, bekenem olajjal és egyik oldalukat az igen forró grillrácsra helyezem. Mikor aranysárgára sültek, megöntözöm őket citromlével és olajjal, majd megfordítom és a másik oldalakat is aranysárgára sütöm. Ezt a folyamatot addig ismétlem, míg a halak készre nem sülnek. Forró tálra teszem őket. Olajból, citromléből 1 EK vízből, sóból és petrezselyemből szaftot keverek és a halakra öntöm.

32. bd8f0b56fe (válaszként erre: 30. - Cherry41)
2012. máj. 14. 19:01
Szia,nagyon finom,próbáld ki egyszer.
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook