Zsíroldótól köhögés normális? (tudásbázis)
Ne használj zsíroldót, nagyon káros mind a környezetre, mind pedig az egészségre!
Van sokkal természetesebb, olcsóbb és egészségre egyáltalán nem káros megoldás is, pl. a szódabikarbóna, vagy a háziszappan..
Szódabikarbóna:
súrolószer: kevés víz hozzáadásával súrolószerként kiválóan helyettesíti a modern vegyszereket
tűzhelytisztító: a tűzhelyet nedves ruhával töröljük le, majd amíg még meleg, szórjunk rá szódabikarbónát és hagyjuk egy órán át hatni, mielőtt tisztára törölnénk (közben bármit csinálhatsz, olyan ez, mint mikor mos a mosógép, nem mondjuk, hogy nincs időnk kivárni, amíg kimos, hanem megyünk a dolgunkra, vagy éppen pihenhetünk is ezidő alatt)
szárazsamponként: olcsón és környezetbarát módon újíthatjuk fel szőnyegünket, ha beszórjuk szódabikarbónával. Hagyjuk rajta 15 percig, majd gondosan porszívozzuk fel. Ezzel a módszerrel szőnyegünk nemcsak tiszta lesz, de a rovarokat is távol tarthatjuk és a szagokat is semlegesíthetjük.
Mosószappan (én egyenesen imádom, a tüzhelyet, de még a páraelszívót is pikk-pakk meg lehet vele tisztítani). A mosogatószivacs dörzsis felét picit benedvesíted és a szappant is. A szivacsot végighúzod a szappanon párszor, aztán szépen átdörgölöd (nem kell erősen dörgölni, súrolni) a zsíros felületet. A sütőre is kíváló!!! Ha végeztél, kimosod a szivacsot, és letörlöd a szappanos trutyit, ennyi...
Nem köhögsz, télen volt, hogy ablakot sem nyitottam, nem volt rá szükség, persze, illatmentes házi szappant használok.
Megvan az oka hát az ismerősünk a gáztűzhelyet felső részét mikor ráfújta nem törölte és láttuk mi,hogy csikos a fedele a tűzhelynek belülről de nem tudtuk miért mi meg ott főztünk mellette és szivtuk be:((
Gyors le lett utána persze törölve nem merjük a kaját megenni ami ott főtt bele a szaggal együtt
Nem csak a márka számít: a problémát a spricceléskor levegőbe került apro aeroszol cseppek belélegzése jelenti, amik egyrészt allergiás reakciót okozhatnak, másrészt egyszerűen csak a benne levő anyagokkal (pl. klórral) a légutak nyálkahártyáján káros, maró anyagokká, savakká, lúgokká (esetünkben sósavvá) alakulnak.
Persze nem egyformán vagyunk érzékenyek rá, de lehetőség szerint ha valaki nem is látványosan érzékeny, akkor se szuszogja be. a légfrissítők nagyrészéről pl. kiderült, hogy töményen beszívva rákkeltő...
Minden zsíroldón rajta kell legyen:-D
Igen, nagyon veszélyes :-(, amikor csak lehet kerülöm
Nem túl jó, de én szinte minden egyes nagytakarításnál köhögök, ablakpucolástól kezdve egy csempék vízkőoldásáig mindig... bármit csinálok.
Volt olyan, hogy úgy felmarta a légcsőmet valamelyik tisztító folyadék, hogy rá két napra összeszedtem egy hörgőgyulladást, a természetes védekező mechanizmust elpusztította, és sok emberrel dolgozok, kora tavasz volt... járványos időszak...
Azóta maszkban nagytakarítok, de sajnos sokszor elfelejtkezem erről:(.
Egy esettől nem lesz semmi bajod, szellőztess, ahogy írták mások, és igyál tejet, az közömbösít. Viccen kívül.
Well done márka aaszem hideg zsíroldó
Milyen érdemes venni ami nem káros és nem lesz gond ha belélegezzük?
Nincs rajta? Én olyat vettem 1x, hogy a sütőre volt jó, ne még az is rajta volt, hogy csak kesztyűben, maszkban és jól szellőző helyiségben.
Persze töbet nem vettem, mert túl veszélyesnek tartottam. Inkább egy kicsit tovább tart a súrolás:)
További ajánlott fórumok:
- Szimpla köhögéssel kezdődött-2 éves gyerek egy tucat gyógyszerrel
- Miért nem múlik a köhögésem?
- Ovódás kislányomnak mit adhatnék immunerősitőként, és száraz köhögésre mit javasoltok?
- Mit ajánlotok 2 éves fiamnak éjszakai köhögésre?
- Kisgyereknél elhúzódó száraz, ugató köhögés betegség után tényleg normális?
- Véletlenül belélegeztem a hideg zsíroldót, lehet valami bajom?