Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zsani féle Brokkoli krémleves recept

Zsani féle Brokkoli krémleves recept

Elkészítési idő 60 perc

A Zsani féle Brokkoli krémleves hozzávalói:
2 fej brokkoli
1.5 liter csirke alaplé
1 szép nagy filézett csirkemell
késhegynyi só
1-1 mokkáskanálnyi bors és szerecsendió
30dkg trappista sajt
1 kis doboz fözőtejszín
ízlés szerint kukorica
1 kis fokhagyma


A Zsani féle Brokkoli krémleves elkészítési módja:
Az 1ik fej brokkoilt vágjuk kis darabokra és megforrósított vajon forgassuk jól át a fokhagymával. Miután ez megvan öntsük hozzá a csirke alaplevet. Jól fözzük össze és adjuk hozzá a borsot,szerecsendiót és a kis doboz tejszínt. Botmixer segítségével pépesítsük össze az anyagokat. Forrásban lévő vízbe tegyük a másik brokkolit és kb. 3 perc után szűrjük le. Fontos,hogy megmaradjon éppen a brokkoli. A csirkemellet vágjuk kis kockákra és oliva olajban pirítsuk meg kevés sóval és ha maradt csirke alaplé öntsünk rá kb. 2dl-t. Pároljuk a husit 5 percen keresztűl. Ha elég puha a husi adjuk hozzá a pépesített levesünkbe. Kevés kukoricát és az épp brokkolit is tegyük a levesbe. Reszeljük le a sajtot és tegyük bele apránként. Hagyjuk a levest lassú tűzök még nagyjából 5-6 percig és pirított bazsalikomos zsemlekockával fogyaszthatjuk. Utólag érdemes sózni,mivel a tejszín tompítja a só ízét. Jó étvágyat!!! :-)

A csirke alaplé: 1.5 liter forrásban lévő vízhez adj 3 tyúkhúsleves kockát és kész az alaplé.
Bazsalikomos zsemlekocka: 3 másnapos zsemle kell. 1 éles késsel szeleteljük fel a zsömiket kb. 1.5cm vastagra és utánna kockázzuk fel. Oliva olajon pirítsuk meg lassan és adjunk hozzá friss bazsalikomot felaprítva. A pékségben kapható leveses cipóban/zsemlében is tálalhatod.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zsani féle brokkoli krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook