Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zsámiska – borzovai paraszti étel recept

Zsámiska – borzovai paraszti étel recept

A Zsámiska – borzovai paraszti étel hozzávalói:
2-3 szem közepes nagyságú krumpli
daraliszt (amennyit a tészta megkíván)
30 dkg tehéntúró
fél kocka vaj (ízlés szerint)


A Zsámiska – borzovai paraszti étel elkészítési módja:
A kockára vágott krumplit kevés csipetnyi sóval ízesített vízben fedő alatt puhára főzzük. Miután megfőtt, leöntjük róla a vizet, és krumplitörővel simára törjük, majd annyi grízes lisztet teszünk bele, hogy magába szívja a vizet, és gyenge, mégis kezelhető tésztát kapjunk. Fakanál és kanál segítségével apró galuskákat szaggatunk a tésztából, és olvasztott vajjal meglocsoljuk. A meglocsolt galuskákat egy tányérba vagy tálba, egymás mellé lerakjuk, majd egy réteg tehéntúróval megszórjuk. Ízlés szerint sózzuk. Egy személy számára két réteget teszünk, és a tetejét meglocsoljuk olvasztott vajjal.


Kategória: Egytálételek receptjei


A zsámiska – borzovai paraszti étel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook