Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zöldségpürével töltött paradicsom recept

Zöldségpürével töltött paradicsom recept

A Zöldségpürével töltött paradicsom hozzávalói:
8 db kisebb, kemény paradicsom
30 dkg vegyes, főtt zöldség
3 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1,5 dl tej

1 csokor petrezselyem
10 dkg reszelt trappista sajt


A Zöldségpürével töltött paradicsom elkészítési módja:
A paradicsomok tetejéről egy szeletet levágunk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk. (Ezt másra használjuk fel.) A megolvasztott vajon világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel fölöntjük, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve sózzuk, majd hozzáadjuk a pépesített zöldséget, a fölaprított petrezselymet és jól összekeverjük. A kihűlt krémet a paradicsomokba töltjük, reszelt sajttal meghintjük, majd a tetejére helyezzük a kalapokat. Tálalásig hűtjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zöldségpürével töltött paradicsom elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook