Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! fórum

Yorki gazdik ide! Beszéljünk róluk! (beszélgetés)

2819. pepszii (válaszként erre: 2818. - 496b72c196)
2008. nov. 3. 11:41
Múlthét Kedden műtötték...patella luxatio:S
2818. 496b72c196 (válaszként erre: 2817. - Pepszii)
2008. nov. 3. 11:39
Mi történt? :)
2817. pepszii
2008. nov. 3. 11:39
Rakok fel képeket a lábáról,olyan randa most szegény:(
2816. csillag.virág (válaszként erre: 2809. - 223cf40dc0)
2008. nov. 3. 11:38
Hát nagyon ügyes vagy... Én hiába nyúlkálnék. Se időm, se türelmem, se fantáziám... :-D
2815. pepszii (válaszként erre: 2812. - 223cf40dc0)
2008. nov. 3. 11:37

Ez aranyos,én vidéken lakom és alig várom,hogy beköltözhessek Pestre:):D ha nem lesza kertesház,azse érdekel:D

Nekünk iagzából 2 nagy kutya miatt lett kertes ház:) egy kaukázusi leányzom van még,meg egy fekete dogos fiú kutyusom:D na meg a yorki baba:$ a kis kopaszlábú:$:D

2008. nov. 3. 11:36

Én sajna nem hagyhatok előttük ételt, mert Szofi azonnal felfal mindent! :) Olyan, mint egy cápa... :D Dokinéni is mondta neki, hogy: Ejnye kislány, de nagy a hasad... mintha már most piciket várna... úgy kb. 10-et! :DDDDD

Gyorsan felfalja a saját kajáját, majt letarolja Benit, és elkezdi falni az övét is... amikor én közbelépek, Szofit megpróbálom lefogni, ami nem egyszerű... majd szegény Benit gyorsan beterelem a fürdőbe a kajájával együtt és ott eszik... Szofi meg morog és kaparja az ajtót és úgy néz rám, mint egy etióp gyerek! :D Borzasztó! :D Öcsém sírt a röhögéstől miatta... :D

2813. dasy3 (válaszként erre: 2809. - 223cf40dc0)
2008. nov. 3. 11:36
nekem is van egy 3 éves keresztfiam és az anyukája nekem is adott már nagyon sok kis pólót, pulcsit csak alul kell bevarrni belőle meg a kukinak kivágni és ennyi :) már nekik ugysem kell és ők is elajándékozzák a ruhákat mert már nem lehet több gyerekük:( még egy 10 éves kislányuk van
2812. 223cf40dc0 (válaszként erre: 2806. - Pepszii)
2008. nov. 3. 11:34

az enyém is az, de mondom előfordulhat, hogy nem veszem észre, hogy ő menne ki, vagy nem vagyok éppen, esetleg, hogy hajnalban jön rá - amikor takarítok, jobb idő van, akkor nyitva a hátsó ajtó és ő jön-megy magának, amikor akar, azon a pici teraszon, én meg utána takarítani :)) de nincs időhöz szoktatva - aki bérházas, az leviszi napi 3x (már ha sikerül annyiszor) és a közte lévő időkben meg megoldja, ahogyan tudja, de szegénykék mivel kicsik, amikor menniük kell, akkor menniük kell, mivel nem tudják visszatartani :)

én is szeretnék egy kertes házat, ahol jöhet-mehet nyugodtan, senki sem zargatja, mert itt az utcán nagyon kell vigyázni!!

2811. pepszii (válaszként erre: 2807. - Csillag.virág)
2008. nov. 3. 11:33

Na pont erre akartam kilyukadni,hogy egy kutyusnak ugy tudod az "időérzékét" megtanitani,vagy elhozni,vagy mi a franc a helyes szó rá:D hanem hagyol előtte kaját. Nancy pl mikor kisebb volt úgy evett,hogy kapott reggel 8 fele,előtte hagytam kb 20 percig,majd elvettem, aztán 2fele kapott ugyan ugy,majd este 8 fele is ugyan igy.. most hogy már elmúlt fél éves 1 nap 2 szer kap csak,de ugyan ezzel a felállással..ugyanis,ha te folyamatosan előtte hagyod a kaját,mindig ehet,igy az anyagcseréje se lesz megszokott,hanem ahogy jön épp.. Nancy tudom kbre hogy melyik nap hány órakkor megy ki pisilni/kakilni:) mert igy ált be neki,ezért NEM szabad,hogy a kutya előtt mindig legyen valami étel!

Remélem érthető voltam:D

2810. 496b72c196 (válaszként erre: 2806. - Pepszii)
2008. nov. 3. 11:31
Mivel én egész nap dolgozom, és sajnos nem otthon, így reggel 7-kor kapnak enni, utána pedig délután 5-kor... :)
2809. 223cf40dc0 (válaszként erre: 2803. - Csillag.virág)
2008. nov. 3. 11:30

azt nem mondta, hogy mit tegyek vele, csak hogy miért a kutyán van (olyan lefitymálóan :(( ), mert az olyan drága

"tudod, te, hogy mennyibe kerüle egy ilyen felső???" mondtam tudod, és??

"de hát olyan drága!"

én ismét, hogy tudom, de már kicsi volt, akkor meg mit őrizgessem

"ja???!!! hát, ha a gyerekre már nem jó, akkor miért ne!!!???" + szájhúzás

erre megnyugtattam, hogy maradt még elég, ha kell neki - itt csend lett

mondjuk tényleg a legdrágábbakat szedtem elő neki :))) guru, diesel ... :)) de ha van, akkor most tényleg mit őrizgessem és sajnáljam??? annyi van, hogy nem férek, vagy kidobobm, vagy elajándékoznám, ha lenne kinek - így meg amit tudok, azt hasznosítom - textil, szövet ... használható, akárha új anyagot vennék a boltban - nekem jó, mivel nem kell külön anyagokat vásárolgantom, benyúlok a dobozokba, szekrény mélyére és olyat keresek, amit éppen szeretnék, utána meg már csak fantázia kérdése az egész, nem?? :))

2808. csillag.virág (válaszként erre: 2805. - 496b72c196)
2008. nov. 3. 11:30
Mert az orránál fogva van vezetve... Elvakítja a szerelem! :-D
2807. csillag.virág (válaszként erre: 2806. - Pepszii)
2008. nov. 3. 11:29

Hát igen, így könnyebb sokkal.

Nálunk a panelból az 5.-ről lejutni nem fog menni sose ilyen hirtelen.

Mert ugye alapvetően én sem úgy vagyok otthon, hogy bármikor ugrásra készen lemegyek vele. Főleg nem reggel.

Meg lift, szóval ha csak annyi lenne, hogy kicsitom az ajtót és szaladj az udvarra akkor biztos könnyebb lenne.

Te szerencsés vagy.

Itt szerintem mindenki bérházas... Mármint akiknek nehezebben megy.

Vito is szobatiszta, csak ő pelusra.

2 napig voltunk most lent, de eszébe se jutott még, hogy lent pisiljen, vagy kakiljon. Felmentünk és ott intézte a dolgát. :-D

Ha nem nagy evő, akkor inkább hagyd előtte, kerül fordul és eszik. Nálunk kint van.

Sőt van, hogy ha van időm, akkor játszásból kanalanként kiszórom neki a tároló tetejére és onnan eszi meg.

2806. pepszii
2008. nov. 3. 11:24

Olvasgatlak itten titeket,és ő a szobatisztságról volt szó.. őő Nancy 6,5 hónapos,de teljesen szobatiszta,általában mindig a lábunk alatt van,és amikor kell neki valamit csinálni elindul az ajtó felé és mindig viszsanéz,hogy megyek e utána,majd ha elindulok kivezet a bejárati ajtóhoz,és megyünk ki az udvarra pisilni illetve kakilni.

Nem tudom,de ti hogy adtok nekik enni? A táp mindig előttük van,vagy reggel(aki még kicsi délben) és este kapnak enni?

2805. 496b72c196 (válaszként erre: 2804. - Csillag.virág)
2008. nov. 3. 11:22
Na az bizti! :D Szofi már úgy megy Beni után, mint egy megszállott... :D
2804. csillag.virág (válaszként erre: 2799. - 496b72c196)
2008. nov. 3. 11:21
Szofival edzik egymást!!! :-D
2803. csillag.virág (válaszként erre: 2798. - 223cf40dc0)
2008. nov. 3. 11:20

Hát az ilyennel nem kell foglalkoznod. Buták... A kis drágának az élete múlhat azon hogy fázik-e vagy sem!

Muszály rá ruhát adni. És ha már adhatsz jó minőségűt akkor miért ne, főleg hogy nem kerül semmibe.

Mert el kellett volna adnod a felsőt?

2802. 223cf40dc0 (válaszként erre: 2795. - Csillag.virág)
2008. nov. 3. 11:20
de nem bánnám :)) főleg, ha még ki is törölné és le is húzná maga után :DD
2801. 496b72c196 (válaszként erre: 2798. - 223cf40dc0)
2008. nov. 3. 11:19
:) Sztem ne foglalkozz velük... én sem szoktam... bár ők inkább dícsérik, hogy milyen jól áll neki! :D
2800. csillag.virág (válaszként erre: 2796. - 496b72c196)
2008. nov. 3. 11:18

De azt hogy szeded fel? Az nem az egész szobában van? Mármint padlószőnyeg, nem?

Ha nem rohannak annyira, akkor nem lesz csúszás... Ha meg rohannak, akkor készítsd a videót, mert oltári röhögés lesz! :-DDD

2799. 496b72c196 (válaszként erre: 2797. - Csillag.virág)
2008. nov. 3. 11:18

Benikém tegnap volt fél éves! :D

Remélem nem lesznek neki ízületi problémái... most voltunk dokinéninél... eddig nem voltak! :) Sőt... azt mondta olyan egészséges, mint állat! :) és ő is említette az izmokat... hogy az nagyon jóóóóó, meg hogy mit csinálok vele, hogy ilyen! :D

2798. 223cf40dc0 (válaszként erre: 2790. - 496b72c196)
2008. nov. 3. 11:17

na ez az :) picit hidegebb van, mindjárt többet pisil, pedig ő csak nagyobb :)) fürdetés után is többször kell neki mennie :) olyankor nagyon ki se mehetne

szombaton kiakadt a rokonság, mert ruciban vittem át, de muszáj, hogy ott se kezdjen el pisilni minden felé - no mondták ám, hogy a Guru felső milyen drága,miért van az a kutyán?? én meg, hogy a gyerekre már így is rég kicsi volt, csak át kellett alakítani és jó a kutyira - no ezen, hogy kiakadtak, hogy a gyerekre már kicsi, akkor jó a kutyának - mondtam is a sógornőmnek, hogy csináltasson magának gyorsan egy gyereket és viheti az összes gyerekruhát, nem áll fenn a veszélye, hogy a kutyára húzom rá - na erre már nem tudtak mit szólni :)

most úgy őszintén? a gyerekruha jó minőségű, csak épp kinőtte :) kis átalakítással tökéletes, akkor miért ne?? neki van játszós ruhája, én kevesebbet takarítok, nem kell egész nap ölben cipelnem, mert fázik - nem praktikus? :))

erre, hogy hát akkor is egy kutya ... kiborítanak a rokonok!!

2797. csillag.virág (válaszként erre: 2794. - 496b72c196)
2008. nov. 3. 11:17

Hát igen. De ilyen szagűző tán van, és ha jól tudom nem is kerül sokba.

Az meg tuti, hogy mennek a szagukra. Vito is jól megszaglássza, hogy mi a helyzet a peluson.

Hát reméljük Beninek már nem lesz baja, Szofinak meg majd rendet tanítotok. Ha hagyja magát.

Ja a dokinő azt mondta, hogy az izületi gondok fél évesen jönnek elő. Úgyhogy reméljük nem lesz gond.

2796. 496b72c196 (válaszként erre: 2792. - 223cf40dc0)
2008. nov. 3. 11:16

:D Nem mondoood? :) Az orrával kinyitja? :DDD Istenem... egyem is meg! :D De okos! :D

Na... akkor szőnyeget ma felszedem valahogy... teszek le egy frissen mosott nagy törölközőt... meglátom mi lesz! :)

2795. csillag.virág (válaszként erre: 2792. - 223cf40dc0)
2008. nov. 3. 11:14
De cuki! Rendes gyerek, majd egyszer megtanulja azt is hol van a wc, és azt veszed észre, hogy oda intézi a dolgát... :-D
2794. 496b72c196 (válaszként erre: 2791. - Csillag.virág)
2008. nov. 3. 11:13

Beni már olyan ügyesen ugrik... :) Imádom... és olyan izmosak a lábai, hogy a tenyésztő el volt ájulva! :D Meg mindenki az utcán... :)

Szofinak odaraktam a puffot, és egész nap ott van neki, hogy fel tudjon jönni az ágyra és lefelé is használja általában, kivéve ha uram ott fexik, vagy Beni is máshol ugrik le... mert akkor ugye követi... a szőnyeg alatt parketta van... de az meg csúszik ugye... szóval nem tudom mi lenne a legjobb megoldás... inkább legyen pisiszag, mint Szofinak valami baja!

2793. csillag.virág (válaszként erre: 2790. - 496b72c196)
2008. nov. 3. 11:13

Ebben biztosan igaza van.

Mert ha reggel felkel, még kómás, de az első, hogy megy le, és irány a pelus. Szóval fizikai képtelenség, hogy ő úgy tudja tartani, hogy kibírja míg én felöltözök, és leviszem.

Ráadásul én csak úgy tudom majd levinni, hogy 6 körül, mert nekem 7-re bent kell lennem. Szóval minusz 10 fokba eszembe se lesz levinni. Azért van a pelus.

2792. 223cf40dc0 (válaszként erre: 2782. - 496b72c196)
2008. nov. 3. 11:11

áá, ott már érzi a szagot, jól ki kellene mosni - én egész nyáron szőnyeget súroltam hipós vízzel, ezt már kihagyja :)) a fürdőszoba szőnyeget részesíti előnyben (szerintem, mert érzi rajta, hogy nedves, nekik csak kifinomultabb az orruk), ha nem vagyok otthon és nem tud kimenni, vagy csinálok valamit és nem veszem észre

nem hülye ő, csak kutya, látja, hogy mi is oda járunk - a harmonikaajtó meg nem gond neki, kettőt lök rajta az orrával és már bent is van :))

2791. csillag.virág (válaszként erre: 2789. - 496b72c196)
2008. nov. 3. 11:09

Komoly? Az gáz, mert ha rosszul ugrik kiakad a lába majd... Na még erről is leszoktatni... Az nem lesz egy egyszerű mutatvány.

És a szőnyegetek alatt csak a beton van?

Komoly? Anyukádéknál voltatok? Az szuper! Elhiszem hogy élvezte.

Én is ki fogom vinni anyuékhoz, had szaladgáljon az udvaron.

Mert így csak vissza van fogva...

Ja a kék csík! :-D

2008. nov. 3. 11:08
A mi tenyésztőnk azt mondta, hogy a Yorkik igazából sose lesznek szobatiszták teljesen... megtanulják, hozzá lehet őket szoktatni, de nekik többször kell pisilni és kakilni is, mint egy normál kutyának... illetve télen ugye legyen akármekkora is a kutyus, nagyon hidegben nem szabad levinni őket... Szofi is nagyon kicsi még... reggel nem vittem le, mert köd volt, vizes minden, és 9 fok... Beni már más, mert neki van nagykabátja, és amint lemegyünk gyorsan pisil... de pl. amint megeszi a reggelijét rohan a kisszobába és máris kakil... annyi időm sincs, hogy ráadjam a pórázt a levitelhez... ha meg előtte adom rá, nem eszik!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.