Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött burgonya recept

Töltött burgonya recept


Elkészítési idő 45 perc

Kalória 350 kcal
Zsírtartalom 250 gramm
Szénhidráttartalom 150 gramm

A Töltött burgonya hozzávalói:
Hozzávalók
11 db burgonya (közepes) 15 dkg fagyasztott vegyes zöldség 1 nagy doboz tejföl (375 g) 1 db tojás 25 dkg kockázott bacon 15 dkg reszelt sajt 2 db vöröshagyma só bors grill fűszer-keverék petrezselyemzöld (aprított)fokhagyma granulátum


A Töltött burgonya elkészítési módja:
Elkészítés Burgonyákat héjában megfőzzük, majd kicsit lehűtjük, meghámozzuk, félbevágjuk a belsejüket egy kiskanállal kivájjuk.A fagyasztott zöldséget pár perc alatt, forrásban lévő sós vízben félpuhára főzzük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy serpenyőben, a felhevített olajon a baconnel és a zöldséggel összepirítjuk, megfűszerezzük, majd egy tálba tesszük.Hozzáadjuk a pépesre tört, kivájt burgonyát, a t, a tojást és 10 dkg reszelt sajtot, majd fűszerezzük ízlés szerint befűszerezzük, és összekeverjük.A félbevágott burgonyákat megtöltjük a masszával, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd 190-200 fokon készre sütjük.

Olcsó lakatós csak egy kis oda figyelést igényel nem nehéz könnyű el készíteni.


Kategória: Egytálételek receptjei


A töltött burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook