Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Vonzás törvénye - Hogy szokjak le a rossz szokásaimról? fórum

Vonzás törvénye - Hogy szokjak le a rossz szokásaimról? (beszélgetős fórum)


26. syria (válaszként erre: 23. - 12d083b51b)
2017. júl. 10. 12:20
Köszönöm. :)
25. *Zolcsika* (válaszként erre: 1. - Renyh)
2017. júl. 9. 10:49

körömrágás: tehetetlenségi agresszió


Van egy vagy több domináns ember az életedben, akivel szemben nem tudod érvényre juttatni az akaratodat, netán az érzéseidet. Tudat alatt a körömrágásba menekülsz, ami egyszerre passzív és agresszív folyamat. Létezik olyan hogy passzív-agresszió. Nézz utána.


Hajtépés: A lelki kilátástalanság egy olyan szintre ér, hogy a feszültség hajtépésben nyilvánul meg, mint frusztráció.


El kéne menni egy kineziológushoz vagy egy jó pszicho-dokihoz, aki NEM GYÓGYSZERREL, hanem lelki terápiával oldja meg az esetleges problémát.


De megsúgom neked, az önbizalmaddal van a probléma.


Úgy érzed nem vagy elég erős, hogy szembeszállj a körülményekkel és magad alakítsd a sorsodat.


Ha javulna az önbizalmad, vagy meg mernéd tenni a számodra fontos lépéseket (akár konfliktust) akkor meggyógyulnál.


ÁLLJ KI MAGADÉRT, TEDD MEG AMIBEN HISZEL, BÍZZ ÖNMAGADBAN! (Konfrontálódj, ha kell!)


Ez lenne a megoldás!

24. ina87
2017. júl. 2. 22:20
rossz szokás az élet,még is azzal kezdődik el minden...
23. 12d083b51b (válaszként erre: 22. - Syria)
2017. júl. 2. 11:07

Pontosan ez az, amit én is mondok. Meg kell keresni, milyen helyzetek esetén jön elő az u.n. pótcselekvés, és az adott szitura és annak megoldására kell összpontosítani!

Csak neked szebben sikerült megfogalmaznod! :))

22. syria (válaszként erre: 5. - Ikebana3)
2017. júl. 2. 08:29
Szerintem ez kényszeres szokás, nem betegség. Én akkor szoktam hasonlót tenni (de nem okozok magamban semmilyen fizikai kárt), amikor szembekerülök egy első látásra megoldhatatlannak tűnő problémával. Aztán elkezdek gondolkodni, s a kényszermozgás helyett előre vivő dolgokat cselekeszem.
21. 8f1a316d17 (válaszként erre: 17. - Dolcsy1989)
2017. júl. 2. 06:23

Ezeknek a dolgoknak a "tudása" megtapasztalás és felismerés útján jönnek. A megtapasztalást ismered. A forróhoz nem nyúlunk mert megéget, stb.


A felismerés pedig belülről jön, egyszer csak megértesz valamit, és utána mondhat bárki bármit, téged már nem lehet abban a dologban sem félrevezetni, sem meggyőzni. Ez a felismerés.


Felismerésed születhet bármiről, például arról, hogy van-e Isten? Hogy néz ki, hol van és mit csinál? Amikor felismerésed születik valamiről, akkor már csak mosolyogni fogsz a tudósok találgatásain, okfejtésein ugyanúgy, mint az akadémikus orvostudomány módszerein. Megérted a világot, a teremtést. Téged már nem lehet többé félrevezetni! Javaslom, hogy halgass Eckhart Tolle-t, ha akarod átküldöm MP3 formátumban. Nálam totális tudatváltást és ezzel gyógyulást hozott néhány hét alatt. Nincs más út, mint a tudatosodás, a tudatváltás, és ez az egész emberiségre vonatkozik. A szenvedésnek az a célja, hogy fordulj ebbe az irányba.

2017. júl. 1. 17:30
Szerintem próbáld meg először önerőből ahogy itt többen javasolták, csináltass egy szép körmöt és a hajadra is vigyázz nem kell azt tépkedni mert a szép haj (fog, köröm) érték. Ha pedig saját magadtól nem tudsz ezen túljutni tényleg menj dokihoz.
2017. júl. 1. 17:22
hópihének igaza van a körömrágás pótcselekvés akkor rágod a körmöd amikor nem csinálsz úgymond semmit,én is ezt csinálom, egy barcelona meccs alatt tövig tudom rágni a körmöm a bal kezem hüvelyk újján ,a hajtépés az más , volt egy gyerekem az oviba egy kisfiú, tépte a haját olyan szinten hogy egy darabon nem volt haja, sok türelem kellett hozzá de mire nagycsoportos lett leszokott,arról nem tudunk mi volt a suliba
18. a03dd05915 (válaszként erre: 1. - Renyh)
2017. júl. 1. 15:03

Figyeld magad! Tudod, hogy mi zavar és miről szeretnél leszokni. Csak elhatározás kérdése.

Jó a mantra, de jusson eszedbe milyen rondán mutat a kéz a lerágott körmökkel. Milyen fertőzésveszélyek rejlenek benne? Milyen az, mikor egy nő ápolt, ad magára, a körmei meg ilyen csúnyák?


Ha nem megy gondolatokkal lebeszélni magad a körömrágásról, akkor egy manikűrös segíthet.

Vannak már olyan anyagok, amik engedik a köröm lélegzését, és a felvitt anyag alatt vidáman megnőhet.

A szépen megnőtt, ápolt körmödet pedig 2x meggondolod majd, hogy lerágd vagy sem.

17. dolcsy1989 (válaszként erre: 15. - 8f1a316d17)
2017. júl. 1. 14:27

Van benne igazsag. Erdekelnek ezek a dolgok...de tul foldhozragadt vagyok h bizzak is benne. Ugyanakkor nem tanitanak semmi rosszat.

A kereszteny hittel is igy voltam...nehezen hiszek el barmit amig nem tudom megfogni, magam meggyozodni a valosagarol. De ez bizonyitast nyert szamomra.😊

Mas dolgok is ugyanugy lehet leteznek, de amig az egy nyakam nem tennem ra addig nem megy.😊

2017. júl. 1. 14:13

A rossz szokás = egy bizonyos pótcselekvés, valami más cselekvése, megtétele helyett, aminek megtételéhez eddig nem volt bátorságod, nem volt merszed!


Figyelj oda, milyen helyzetekben, milyen szitukban használod ezt a pót-cselekvést, és gondold végig, hogy szíved, lelked mélyén akkor, abban a percben mi az, amit igazán tenni szeretnél, de nem mered megtenni. Nézz szembe saját félelmeiddel, saját korlátaiddal, és tudatosítsd azt magadban. Igen, ez a valami az, amit legszívesebben tennék, de nem merem, nem lehet, nem szabad... miért?? Ki tiltja, ki tilthatja meg neked, hogy azt tedd, amit lelked mélyén szeretnél tenni???


A körömrágás, a hajtépés, nem az ellenséged! A barátaid, melyek mindig készen álltak, mindig ott voltak veled, amikor úgy érezted, hogy szükséged van akármelyikre is.

Ha elhatároztad, hogy a jövőben helyettük azt fogod tenni, amit valójában szíved szerint tenni szerettél volna eddig is, azok után már rájuk nem lesz szükséged!!!

Köszönd meg nekik, hogy eddig veled voltak, átsegítettek bizonyos helyzeteket. Köszönd meg nekik eddigi segítségüket, és engedd el őket!! Neked a továbbiakban nincs rájuk szükséged, menjenek és segítsenek ott, azoknál, akik még igénylik ezt!


Te megerősödtél belülről annyira, hogy képes vagy nélkülük is megoldani, megtenni, amit eddig nem tettél meg!


Ha tisztában leszel azzal, hogy milyen helyzetekben vetted elő ezeket a segítségeket, légy tisztában azzal is, hogy az élet mindaddig elébed hozza ezeket a szitukat, amíg nem vagy képes megfelelő módon megoldani. Amíg egy leckét meg nem tanultál helyesen megoldani, addig nem fogsz más, újabb és újabb feladatokat kapni!

Hát kezdj neki, nézz magadba, gondolj vissza a helyzetekre, a szitukra, légy tisztában önmagaddal, a félelmeiddel...

"Ragadd meg a kígyót, és az bottá válik a kezedben!"

15. 8f1a316d17 (válaszként erre: 14. - Dolcsy1989)
2017. júl. 1. 13:36

Kedves "dolcsy1989"!


Szerintem semmi baj a hozzászólásoddal! Sőt! Nekem például nagyon tetszett! Nehogy félre értsd, de valószínűleg nem gondolkodásból származott amit írtál, ezért furcsa még Neked is, hanem mélyen belülről, a tudatosságból jött elő. Csak jött úgy magától...nem kellett gyötrődnöd, gondolkodnod, hogy mit írj, hanem jött magától. Na, az ahonnan előjött amit írtál, az a tudatosság vagy TE....

2017. júl. 1. 12:49

12. es 13. hozzaszolonak igazat adok.

En csak a konkret kerdesere valszoltam.

Visszaolvasva a sajat hozzaszolasom...hat eleg elvont spiritualis beallitottsagra vall...pedig abszolut nem jellemzo ram ilyesmi. Teljesen hitetlenul fordulok ilyen temakhoz, de a pozitiv gondolkodas mindenkepp jo.

13. 8f1a316d17 (válaszként erre: 1. - Renyh)
2017. júl. 1. 12:28

A körömrágás egyértelműen elfojtott agresszióra utal. Elfojtod, tehát tudattalan, nem látod, csak a körömrágás mutatja meg és a hajtépés. De ne aggódj, mert szinte mindenkinek vannak ilyen elfojtott dolgai.

Valószínű, hogy az élethelyzeteidben túl sokszor "nyeltél", ahelyett, hogy visszaazóltál volna, vagy "pofánvertél" volna valakit. Az is valószínű, hogy a mai napig ezt csinálod.

Hogy értsd....Nem az agressziód a probléma, hanem az elfojtás, az, hogy nem nézel tudatosan szembe vele. Nem akarsz tudni róla. Ez nem tudatos!

A megoldás, hogy szembe nézel a ténnyel, hogy van, létezik agressziód, és elfogadod azt. Úgy fogadod el, hogy teljes figyelmeddel figyeled ezt a tényt. Van, és kész. Nem teszel úgy mintha nem lenne. A figyelem, a tudása a tünetnek, megszünteti azt, és a késztetés eltűnik. Azután, pedig elkezdesz foglalkozni a tudatosodásoddal. Új útra lépsz. Gondold át a következőt!

Az út, amin eddig jártál, az ide hozott, ahol most vagy. Hajtépés, körömrágás, és talán még sok minden.

De dönteni Neked kell. Vagy felvállalod a sorsodért a felelősséget, és a saját kezedbe veszed az életed irányítását, vagy elmész orvoshoz. Igaz, hogy több mint 2000 év kevés volt az orvostudománynak ahhoz, hogy egy náthát, vagy egy cukorbetegséget meggyógyítsanak. Ez tény. Mint ahogy az is, hogy döbbenetes a tudásuk. Csak a gyógyításhoz közük nincs. A tünetek elfojtásában profik. Ez is tény. De ez egy másik téma....csak Neked próbálok segítséget nyújtani a magam módján, a magam tapasztalatai és tudásom alapján úgy ahogyan itt minden hozzászóló is.

A döntés a Tied!

Drukkolok Neked!

2017. júl. 1. 10:50
Renyh, hallgass rám! Ne az univerzummal beszélgess. :D Hanem saját magaddal értesd meg, hogy a körömrágás és a hajtépés ROSSZ. Vedd komolyan, érvelj, győzd meg magad.
2017. júl. 1. 10:14

Kérj orvosi segítséget, és ne ijedj meg, ha gyógyszert ajánlanak. Engem lendített át gyógyszer nehéz időszakon, nem taszított mélyebbre, nem lettem függő, stb.

Leginkább szakemberre hallgass, ne nicknév22-re, akinek semmi képzettsége, csak egy saját tapasztalaton alapuló talán téves meggyőződése van.

2017. júl. 1. 10:12

A vonzas torvenye negativ kereseket nem teljesit...vagyis ertsd ugy h:

Az mondod: nem ragom a kormom

Ami eljut az "univerzum" fele az az hogy: ragom a kormom.

Amire koncentralsz azt kapod!!!

Ha folyton negativ dolgokra koncentralsz akkor azt kapod. Tehat a: "nem vagyok beteg" rgo betegsegre gondolsz.

mindig jelenben kell gondolkozni!

Pl: "ma jo kedvem lesz" szinten nem jo...mert mindig csak lesz.

Gondolj pl: egeszseges es gyonyoru vagyok!! Az orvosok nagy resze ezt a megnyugvast kozvetiti ugyanis az ember akkor ezi magat biztonsagban ha az orvos is pozitiv tamaszt ad. Egyedul hiaba mondogatja maganak ha kozben tudatalatt folyton a betegsegtol fel. Az emberi agy mara mar szinte keptelen lekuzdeni ezeket a gondolatokat. Nehez a titok szerint elni. Es nem veletlen titok. Elmondom miert. Ha nem titok h tudod hasznalni a vonzas torvenyet az azt jelenti h tudjak rolad...igaz? Ha valaki tudja rolad az automatikus negativ erzeseket valt ki masokbol. Feltekenyseg, irigyseg...es nincs ember aki ezeket ne erezne...es mar ra is huzta a masikra a "vizes polot" remelem ertheto.

Erdemes a titok c. konyvet vagy filmet olvasni/megnezni. De egyet biztosan allithatok: nincs egy ember sem a foldon aki tenyleg tudja hasznalni. Ugyanis az ember nem tud titkot tartani. Ha tudna hasznalni akkor a csak o tudja...es ebben az emberek 100%-a boldogtalan lesz.(hiszen tarsas lenyek vagyunk) Es ugye tudjuk h ez negativ dolgokat vonz. De ez az en velemenyem.


Problemadra visszaterve egy orvos tenyleg pozitivan hathat rad. Elhisszuk automatikusan h egy nalunk tapasztaltabb okosabb ember "meg tud gyogyitani"

Igy mar eleve elhiszed...ezert hasznalnak a gyogyszerek es gyogykeszitmenyek is...attol kapja az ember a pozitiv hozzaallast. Ezt hivjak placebonak ugye?

Na nem mondom h nem gyogyit egy gyogyszer sem es mind placebo...de ha az ember nem hiszi h gyogyulast kaphat tole akkor valszeg nem fog meggyogyulni a legjobb gyogyszerektol sem. Ha valaki szkeptikus a vonzas torvenyeivel szemben ok is belatjak h igenis letezik placebohatas, ugyanis ez bizonyitott teny.

En is az elottem szolokhoz hasonloan azt ajanlom h menj szakemberhez, ne maradj magadra mert nem tudod alkalmazni a torvenyt ha nem hiszed el. Jo h pozitivan probalsz gondolkozni de kell a segitseg. Tudatosan nem is lehet ezen torvenyeket hasznalni, veletlenszeruen tudattalanul be lehet vonzani dolgokat persze de ezeket nem te iranyitod. Es a kornyezeted is beleszol a dolgaidba. Ezektol eleg sok kulturaban vannak "modszerek" h masok negativ gondolataitol, erzeseitol megvedjenek. (targyak, szertartasok...stb. nincs kultura ahol ezek ne lennenek ott)Meg egy pelda: azt mondonm neked h ne gondolj rozsaszin elefantra.

Automatikusan ragondolsz.

Igy mukodik a kornyezetedben minden...

lattal mar pozitiv hireket? Nem sok van.

Tvben is vasarnap megy a franko kis vigjatek...jokat nevetsz es kijon alul a szoveg h "tragedia az M6os autopalyan. 4 halott....koztuk egy gyerek"

Gondolom nem kell folytatnom a sort.


Eleg kusza lett a dolog mert kozben a gyerekekkel jatszom😂😂😂

Azert remelem lehet valamelyest erteni.😊

9. syria (válaszként erre: 1. - Renyh)
2017. júl. 1. 09:46

Konkrétan ilyet nem próbáltam. De amikor több problémám volt, mindig előre vettem egyet, kiszemeltem azt, amiivel előbb tudok megküzdeni.

Ne akarj mindent egyszerre! Döntsd el, melyik kényszercuccodtól tudsz könnyebben megszabadulni. Ne rágjad a körmöt, cserébe tépjed a hajadat, ahogy eddig. Vagy fordítva.

Csak végső esetben menj orvoshoz, mert nem sokat fognak tudni segíteni, ha csak vastagon nem fizetsz. Max. felírnak valami dilibogyót, ami még mélyebbre taszít.

8. Totyka (válaszként erre: 6. - .Charlotte)
2017. júl. 1. 09:42
Nekem volt ilyenem. Semmit nem használt. :-(
7. Totyka (válaszként erre: 1. - Renyh)
2017. júl. 1. 09:42
Körömre a megoldás, menj el körmöshöz, csináltasd meg minden hónapba szépen. Én is így voltam, rágtam a körmöm... Majd 10 éve szépek a kezeim... Téped a hajadra nem tudok megoldást, esetleg vegyél magne B6ot, haj erősítő tabletta!
6. .Charlotte (válaszként erre: 1. - Renyh)
2017. júl. 1. 09:41
Hajtépésről még nem hallottam, de pl a körömrágásra vannak olyan körömlakkok aminek keserű az íze és ha beveszed a szádba a kezed, akkor máris elmegy tőle a kedved.
5. Ikebana3 (válaszként erre: 1. - Renyh)
2017. júl. 1. 09:19

Ez kényszeres. Ez nem szimplán egy szokás, hanem betegség. Keress fel neurológust vagy pszichiátert.

Ez nem olyan, mint a trágár szavak használata, hogy tudatosan lelehet róla szokni.

Olvasd el ezt:

[link]

2017. júl. 1. 09:02

Nekem a pszichológus mondta, hogy a magunknak megfogalmazott mondatoknak fontos szerepe van. Tehát mindent pozitív értelemben kell megfogalmazni.

Az, hogy nem rágom a köröm, nem tépem a hajam, tagadás van, tehát negatív. Ellenben: Szép a köröm, szép a hajam! Ez sokkal pozitívabban hangzik.


De csatlakozom az előttem szólókhoz, fordulj szakemberhez. Nagyon sokat segít.

3. 8a65af67ce (válaszként erre: 1. - Renyh)
2017. júl. 1. 08:49
Szerintem fordulj szakemberhez. :( Addig is buzgón ismételgesd magadban ébredéskor és elalvás előtt, hogy nem rágom a körmöm, nem tépem a hajam.
2017. júl. 1. 08:42
kenyszerbetegseg: irany a szakorvos, pszichologus.
2017. júl. 1. 08:37
Rágom a körmöm és tépem a hajam, nagyon szégyellem magam mindkettő miatt. Reggel, délbe este elmondanék 10-szer egy mondatot, hogy tudatosítsam magamban. Mi lenne a jó? Leszokok a körömrágásról, és a hajtépésről. Vagy: Szép a körmöm, szép a hajam? Mi lenne a hatékonyabb? Próbálta már valaki?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook