Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Volina fogamzásgátló tapasztalatok fórum

Volina fogamzásgátló tapasztalatok (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
352. rozi19 (válaszként erre: 350. - Bebe0909)
2011. okt. 28. 13:07

Szia!

Én most szedtem be az első levelemet a Yadinból!

hát nekem enyhén szólva olyan étvágyat csinál, ami már nagyon idegesít engem! Hajlamos vagyok a hízásra is.. :-/

Elkezdtem mellette sportólni, mert ez így nem mehet!Amit eddig leadtam másfél év alatt a Volina segítségével, az ne jöjj9n vissza. =-(

A kiütéseim elmúltak, más panaszom eddig nincsen.

351. jumo85
2011. okt. 25. 15:14

Sziasztok.

Én a Yadinét szedtem kb 2 évig,fél éve elöjöttek a mellékhatások:köztes vérzés,mellfájdalom meg hasonlo.Elmentem a dokimhoz és közölte gyenge a gyogyszer nekem,felirta helyette a volinát.na most a gyogyszertárba nekem is a yadinét ajánlották helyette elhoztam mert el kellett kezdenem a szedést.Most kicsit félek hogy ujra jelentkeznek a vérzések de a gyogyszerész állitotta hogy nem.A biztos az ha megyek a dokimhoz :-)

350. bebe0909 (válaszként erre: 349. - Rozi19)
2011. okt. 23. 17:25

Valószínűleg ettől. És azóta is szeded? Mert nekem már az első szem után kijöttek,és beszedtem a 2.at is és újra eljöttek,aztán váltottam egy másikra,azóta pedig nincs semmi bajom.

(én régebben a Jangee-t szedtem,de mivel azt most bevonták egy időre,váltanom kellett,és nekem attól sem volt semmi bajom,csak ettől )

349. rozi19 (válaszként erre: 348. - Bebe0909)
2011. okt. 21. 21:32
Szia! nekem előjöttek...akkor ettől? :-/
2011. okt. 19. 07:18
Sziasztok.Én tele lettem tőle kiütésekkel.Az egész testem.És rettenetesen viszketek!Hallottatok!tapasztaltatok már ilyet? Előre is köszönöm.
2011. okt. 14. 17:26
Rossz hír aki volinát szed! Nem lehet kapni a gyógyszertárakba!
346. 35fce75f9d (válaszként erre: 345. - KisBea)
2011. okt. 14. 14:56

Ennek igazán örülök! :))

Nagyon szívesen! :)

345. kisBea (válaszként erre: 344. - 35fce75f9d)
2011. okt. 14. 10:56

Szia!

Már kezdtem megijedni, de megjött. Csupán 3 napot késett, legalább most csak 2 napig fog tartani, amúgy is elegem van már a görcsökből.

Köszönöm válaszod!

344. 35fce75f9d (válaszként erre: 343. - KisBea)
2011. okt. 12. 20:56

Szia!

Nem tudom... én még most nemrég kezdtem el az első levelet a yadine-ból!

De tesóm is így váltott és neki meg egy nappal hamarabb jött meg, meg is lepődött rajta.

Lehet nálad meg éppen később jön meg.

343. kisBea
2011. okt. 12. 16:12

Sziasztok!

Régebben a Yadine-t szedtem, aztán azt mondta az orvosom hogy a Volina ugyanaz mint a Yadine csak olcsóbb. Így váltottam a Volina-ra. Kb.6 hónapig szedtem amikor mondta az orvosom hogy egy ideig nem forgalmazzák, így visszatértem a Yadine-ra. Most kellett volna megjönnie 3 napja de még mindig semmi. Szerintetek a váltás miatt van?

342. rozi19 (válaszként erre: 341. - Dryad)
2011. okt. 7. 20:02
Köszönjük! Neked is sok szerencsét!
341. dryad
2011. okt. 4. 11:33
Sziasztok! Tegnap felirattam egy új gyógyszert, egyenlőre még nem váltottam, és nem tudom kivenni a nevét ("olvasható" orvosi írásnak köszönhetően) így nem tudom a nevét, csak annyit, hogy G betűvel kezdődik és ix a vége. Valakinek van valami ötlete? :D A dokival megegyeztünk abba, hogy ha vissza is hozzák a Volinát, nem térek rá vissza, mert nem túl jó egyik hónapról a másikra váltogatni. Szóval most így kell hagynom ezt a fórumot. :( Köszi az eddigi segítséget, mindenkinek sok szerencsét kívánok az életbe!
340. rozi19 (válaszként erre: 339. - 35fce75f9d)
2011. szept. 25. 19:36
szia! Köszönöm az információt, akkor a hétvége fele megveszem az új tabit!
339. 35fce75f9d (válaszként erre: 338. - Rozi19)
2011. szept. 25. 12:15

Hali!

Valószínüleg már nem lesz egyik patikában sem, mert szemptembertől már nem lehet kapni, ami volt nekik azt is vissza kellett küldeniük a gyártónak... :S

De nekem ezt a nőgyógyász már aug. elején mondta...

338. rozi19 (válaszként erre: 337. - Dryad)
2011. szept. 25. 09:22

Szia!

Hát nem tudom. Nekem az orvos, azt mondta, hogy ugyanaz, de ha jobban belegondolok csak eltérő valamiben. :-/ Lassan elfogy a Volina még egy hét van a levelemből és mehetek rögtön fizetéskor kiváltani a Gyógyszert, örültem neki. :-/

Reméltem, hogy esetleg valamelyik Patikában még árulnak,de akkor Ti is hallottatok erről :-/

Talán megpróbálok interneten utána nézni.

Köszönöm az információt!

Hogy vagy? :)

337. dryad (válaszként erre: 336. - Rozi19)
2011. szept. 20. 13:04

Szia rozi!

Igen, többen írták itt, hogy nem lehet felirattatni egy ideig, helyette meg többen yadine-t kaptak. Ennyivel drágább, te jóég... :S Lehet, hogy én inkább kérek 1 havit, és talán közbe visszajön a volina, de nem tudom, mennyire lenne ártalmatlan ennyi ugrálás a gyógyszerek között, mégha "ugyanaz" is... (ha ugyanaz lenne, miért más a név, és az ár??)

336. rozi19
2011. szept. 15. 10:17

Sziasztok!

A múlt héten elmentem a Dokihoz és írattam Volinát, majd közli velem, hogy sajnos nem tudja felírni nekem, mert "forgalmazási viták alakultak ki a cégek között". Teljesen ledöbbentem, hogy most miért is? Nem is hallottam róla! Ti? :-/

azt mondta, hogy felírja nekem a következő három hónapra a Yadinet..

Elviekben azt állítja, hogy ugyanaz mint a Volina, csak a nevében eltérő...

Nem nagyon örültem neki, mert már több mint egy éve szedtem a Volinát és Én nem tudtam rá panaszt mondani, még Fogytam is tőle.. :)

Arról nem is beszélek, hogy amég nálunk a Volina 6400 Ft most a másik Gyógyszerem majdnem 8000 Ftba fog kerülni! :-/ :-(

335. dryad
2011. szept. 12. 19:40

Sziasztok! Köszi a választ! Úgy alakult, hogy végül az sztk- ba mentem el. (Mivel nemrég újították fel az épületet, teljesen máshogy van minden, mint életem első 20 évébe, konkrétan hülyénekg néztek a mellete lévő kórházba, mert oda volt kiírva a rendelés, a betegregisztrációs rendszer meg egy halál, tiszta bürokrácia itt is, szóval először és utoljára mentem így el, pont az ilyen miatt fizetek inkább, de akkor legalább a doki az ajtóhoz kísér, és a gyógyszerírásért maszekba sem kér pénzt, hűh, ezt most így jól kifejeztem, de igencsak dűhítő dolgok vannak....) Csak az asszisztensel találkoztam rendelési időben, ő adott 1 levélnyi volinát, mert küldött ki nekik a gyártó egy dobozzal, mivel pár hétig szünetel a gyártás, de valószínüleg újragyártják.

A súlyváltozás nálam nem jelentkezett se mercilonnál, se ennél, sőt most sajna más eü. okok miatt olyan gyógyszert szedek, amitől várható lenne a hízás, de így sem sikerül. :( Bár ez nem ide tartozik, higgyétek el, a túlságosan soványok sem érzik magukat túl jól a bőrükbe, egészségileg meg néha rosszabb is...

Apropó, visszatérve most fog.gátlós dolgokhoz (elkalandozok néha, bocsánat...): akik már mondjuk legalább 2 éve szednek vmilyen fog.gátlót, a levél utolsó szemeinél nem fordult elő valakinél mellfájdalmak, mellnagyobbodás(duzzadás)? 2 éve jártam így, mikor elkezdtem az egészet, dehát ilyenkor még van ilyen hatása? Mondjuk, ha ekkora maradna, egy kis önbizalmat adna, a párom egyaránt lelkes. :D Csak ne fájna, mikor véletlenül hasrafekszem alváskor...

Jesszus, ez elég hosszú, és ömlengős lett. :) Várok visszajelzéseket!

334. arikon (válaszként erre: 333. - Csudapipi)
2011. szept. 12. 13:38
Nekem ettől végre lement a súlyomból :D Előtte szedtem majd másfél évig mercilont, meg 3 hónapig novynettet, na én ezektől híztam, bár anno azt hittem attól van, hogy nem mozgok annyit itt az egyetemen, mint anno gimiben. Ezek szerint mégse ez volt a baj, mert amióta a volinát szedem nem változott semmi az életmódomat illetően, de a kedvenc nacim mégis le akar esni... :) (ja és végre a pms se olyan durva, mint pl. mercilonnál volt)
2011. szept. 11. 22:32
Halihó, az a helyzet, hogy második hónapja szedem a Volinát, és enyhe súlygyarapodást vettem észre diéta és testmozgás mellett. Szeretném megkérdezni, hogy voltak-e hasonló tapasztalatok, és ha igen idővel megszűnt-e a probléma, amint hozzászokott a szervezet? Előre is köszönöm! :)
332. 35fce75f9d (válaszként erre: 329. - B.klaudia)
2011. szept. 11. 12:50

Hali!

Velünk is ez volt, nekünk is yadine-t adtak helyette... :) Igazából a pingvin patikában még olcsóbban megtudtuk venni mint a volinát, ez elég érdekes volt.

Amúgy valami olyasmit mondta, h a gyártók veszekednek és ezért vonták be.

331. arikon (válaszként erre: 329. - B.klaudia)
2011. szept. 9. 19:03

Szia!

Épp ma voltam a nőgyógyásznál gyógyszert íratni. Ő mondta, hogy valami nézeteltérés miatt beszüntették az árusítást, a gyártást nem. Így várhatóan pár hét múlva már megint lehet majd kapni. Szerencsémre én kaptam egy havit a nőgyógyásztól, hogy biztos elég legyen. :)

330. Bogierika (válaszként erre: 328. - Dryad)
2011. szept. 9. 18:15

Szia!

Én már voltam ,,sztk-s" nőgyógyászati rendelésen,igaz csak egyszer,de nem kellett bejelentkezni előtte,hanem érkezési sorrend volt.

Viszont én a fogamzásgátlómat mindig a háziorvosommal íratom fel,ha nincs különösebb okom,akkor csak gyógyszeríratás miatt nem megyek nőgyógyászhoz.Eddig még nem mondta a háziorvos,hogy nem írhatja fel.

Remélem segítettem,és köszi a te segítséged az én problémámra.

2011. szept. 8. 20:11

Sziasztok!

Hétfőn akartam kiváltani a következő havi volánimát 4 gyógyszertárban voltam és nekem mindenhol azt mondták , hogy bevonták és egy ideig nem lehet kapni. De felajánlották, hogy adnak helyette yadint, mivel nem tudtam nőgyógyászhoz elmenni így elfogadtam. Igazából az lenne a kérdésem, hogy másnak nem volt ilyen baja? Vagy tud valaki erről vmit? Köszi előre is

328. dryad
2011. szept. 8. 16:08
Sziasztok! Régóta szedek fogamzásgátlót, de most esett meg velem először, hogy picit későre hagytam az újabb adag iratását (2 hét), és így már csak 3 tablettám van, és jövő vasárnap be kell vennem első tablettát, de az orvosom nem várt szabin van, és nem tudtam feliratni. Valaki volt már sztk-s nőgyógyászati szakrendelésen? Általában van időpont-kérés, vagy nem kell? Illetve ez ha nem jönne be, marad a háziorvos, de erről szélsőséges példát hallottam, hogy csak azzal irat fel fog.gátlót, meg hogy az nem ír föl. Lécci segítsetek! Köszi előre is...
327. dryad (válaszként erre: 326. - Bogierika)
2011. szept. 8. 16:04
Szia! Az áttérést pont úgy kell csinálni, mint ha az előzőből kezdenél új levelet, tehát a meliane-ból beveszed az utolsót, egy hét szünet, és kezded a Volinát. Én is úgy tértem át erre, de nem volt nálam köztes vérzés, még akkor sem volt érdekes módon, mikor 1 hónap gyógyszermentes időszakot tartottam, és úgy tértem át. Remélem tudtam segíteni!
2011. szept. 5. 22:54

Sziasztok!

Meliane fogamzásgátlóról szeretnék áttérni a Volinára.

Kell-e a kettő között valami szünetet tartani,vagy nem?

Illetve az új tabletta szedésekor az első hónapban kell-e közti vérzésre számítani,vagy ez a kellemetlenség kimarad?

Ha valaki tud segíteni,szívesen veszem a válaszát!

Köszönöm.

325. 35fce75f9d (válaszként erre: 324. - Browning)
2011. aug. 31. 13:07

Hali!

Nálam még nem fordult elő pecsételő vérzés. De szerintem beszéljél a nőgyógyászoddal, mert akkor lehet, h nem ez a megfelelő gyógyszer számodra :) Általában ha ilyen van másik gyógyszert írnak fel.

2011. aug. 31. 10:16

Sziasztok!

Jó rég jártam erre, elnézést érte..::)

Olyan problémám volna,-nem tudom, ti már tapasztaltatok-e hasonlót-hogy ilyen pecsételő(néha picit erősebb) vérzés jelent meg ebben a hónapban (ma veszem be a 16.szemet, kb 12-13hónapja szedem rendesen, kihagyás egyszer sem volt, csak néha picit máskor veszem be...pl 4órával később, mert elfelejtem majdnem)

Már kicsit meg vagyok ijedve, mi lehet ez, a 7napos szünetben mindig rendesen megjön (3.nap közepén), nem tudom, mi lehet ez.

Az írt mellékhatások nálam is vannak hol erősebben, hol gyengébben, van, hogy elég hisztis vagyok...A hajam még tűrhetően hullik csak...

Légyszi, ha tudtok valamit segítsetek!!!:) millió köszi és puszi!

323. Froz
2011. aug. 27. 10:02

Sziasztok!

Most kezdtem el szedni a Volina fogamzásgátlót. Kedden fogyott el az első levél. A kérdésem a következő: Ha nem jön meg a menstruációm a 7 tablettamentes napom, akkor mit csináljak? Kezdjem el szedni a 2 levelet??

Előre is köszönöm a segítséget!

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook