Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Vödrös csemegeuborka recept

Vödrös csemegeuborka recept


Elkészítési idő 90 perc

A Vödrös csemegeuborka hozzávalói:
3 liter víz, 50 dkg cukor, 15 dkg só (nem jódozott), 6,5 dl 20 %-os ecet, 1,5 mokkáskanál borkénpor, 3 mokkáskanál szalicil, 3 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 mokkáskanál mustármag, 2 mokkáskanál koriander, 2 mokkáskanál egész bors, 3 babérlevél, 1 csokor kapor, néhány szelet torma,
ízlés szerint 10-20 db kisebb fej vöröshagyma


A Vödrös csemegeuborka elkészítési módja:
A hozzávalókat hidegen összekeverjük,majd a megmosott uborkát beletesszük. Folyamatosan tehetjük bele az uborkát, amíg tele nem lesz az edényünk.1 hétig nem kell lezárni az edény tetejét, közben azonban néhányszor meg kell keverni. Egy hét után zárjuk le légmentesen ekkor már fogyasztható, és később is folyamatosan mehet bele újabb uborka. Fontos, hogy mindig tiszta fa, vagy műanyag szedőt használjunk, fém kiszedőt sosem!

Ez a mennyiség kb. 10 literes fedeles edényhez elegendő.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A vödrös csemegeuborka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook