Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes rácsos recept

Meggyes rácsos recept


Elkészítési idő 40 perc

A Meggyes rácsos hozzávalói:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojásfehérje
2 teáskanál fahéj
1 marék dió
20 dkg magozott meggy


A Meggyes rácsos elkészítési módja:
Összegyúrjuk a tésztát a lisztből, margarinból és a cukorból, majd a sütőformát (vagy a tepsit) kibéleljük vele úgy, hogy a sütőedény oldalán is legyen tészta. Egy kis adag tésztát félreteszünk a rácsozáshoz. Előmelegített sütőben megsütjük, közben megcsináljuk a tölteléket: felverjük a tojások fehérjét kemény habbá, belekeverjük a fahéjat, darabos diót és a magozott meggyet. Amikor halványra sült a tészta, kivesszük a sütőből, rákenjük a tölteléket, végül berácsozzuk a maradék tésztával, és visszatesszük kb. 10 percre a sütőbe. Vigyázzunk nehogy megégjen a teteje (takarjuk le sütőpapírral az utolsó 10 percben).

Egy közepes 26 vagy 30 cm-es porcelán sütőformát használok,arra pont elég a tészta.

Akkor érdemes készíteni, ha van maradék tojásfehérjénk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes rácsos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook