Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes rácsos recept

Meggyes rácsos recept


Elkészítési idő 40 perc

A Meggyes rácsos hozzávalói:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
3 tojásfehérje
2 teáskanál fahéj
1 marék dió
20 dkg magozott meggy


A Meggyes rácsos elkészítési módja:
Összegyúrjuk a tésztát a lisztből, margarinból és a cukorból, majd a sütőformát (vagy a tepsit) kibéleljük vele úgy, hogy a sütőedény oldalán is legyen tészta. Egy kis adag tésztát félreteszünk a rácsozáshoz.
Előmelegített sütőben megsütjük, közben megcsináljuk a tölteléket: felverjük a tojások fehérjét kemény habbá, belekeverjük a fahéjat, darabos diót és a magozott meggyet. Amikor halványra sült a tészta, kivesszük a sütőből, rákenjük a tölteléket, végül berácsozzuk a maradék tésztával, és visszatesszük kb. 10 percre a sütőbe.
Vigyázzunk nehogy megégjen a teteje (takarjuk le sütőpapírral az utolsó 10 percben).


Egy közepes 26 vagy 30 cm-es porcelán sütőformát használok,arra pont elég a tészta.

Akkor érdemes készíteni, ha van maradék tojásfehérjénk.

Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , jún. 22. 10:01

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook